Breiend raadslid wekt ergernis!

“Ongepast. Dit doe je niet tijdens een raadsvergadering, nota bene tijdens de algemene beschouwingen, een van de belangrijkste vergaderingen van het jaar. Dit geeft de burger een totaal verkeerd beeld van de politiek”.

De politiek in Venlo ergerde zich gisteren in de wandelgangen mateloos aan raadslid Marjoleen Sanders-Kreemers van de oppositiepartij Samen. Terwijl de politici met elkaar in debat gingen tijdens de algemene beschouwingen over de begroting 2007 zat Sanders-Kreemers vanaf negen uur in de ochtend tot laat in de middag doodleuk te breien aan een roze sjaal. Verontwaardigde briefjes en sms’jes over deze handelwijze gingen rond in de raadszaal. PvdA-raadslid Sjraar van Avesaath merkte gevat op dat mevrouw Sanders blijkbaar al werkte aan een seniorenbeleid. Fractievoorzitter Bart Cornelissen van Samen antwoordde daarop al even gevat dat zijn raadslid zich beslist niet verveelde. “Ze breit aan de toekomst”. Marjoleen Sanders-Kremers trok zich niets aan van de opmerkingen en breide vlijtig door.
“Als ik brei, blijf ik geconcentreerd. Anders sukkel ik in. Bovendien breien is weer helemaal in, heb ik gelezen”. Burgemeester Hubert Bruls zei na afloop van het debat dat hij bewust niet had ingegrepen, maar het gedrag niet gepast vindt. “Het geeft een verkeerd beeld naar buiten van de raad. Ik ga haar vragen dit in de toekomst niet meer te doen”.

Bron: Dagblad De Limburger

72 gedachten over “Breiend raadslid wekt ergernis!

 1. Het geeft wel aan hoe saai die vergaderingen zijn. Ik vind het ook geen uitstraling hebben naar buiten toe.

 2. Het lijkt meer op een publiciteitsstunt.
  Je haalt er de voorpagina van de krant mee en daarmee ook aandacht voor je partij!

 3. Wat ze zegt over het concentreren is wel waar. Maar ja, in dit soort functies wordt dit niet gewaardeerd. Ze heeft wel lef :-)).
  EN het breien weer ‘gepromoot’.

 4. Grappig! Tja, of het nu slim is ivm het beeld naar buiten….. maar wij weten wel beter, de repeterende handelingen geven inderdaad rust en verhogen je concentratie.
  En wel weer breien in de belangstelling!
  Dat valt me de laatste tijd toch al vaak op: een jaar geleden vroeg iedereen die je zag breien dat dat zo ouderwets was, nu zeggen ze vaak ‘O, dat is weer in hè….’.
  Carla M

 5. @Carla, zowel breien als de partij krijgen aandacht!! En breien geeft inderdaad rust en het verhoogt je concentratie.

 6. Ik weet me te herinneren dat het ook gebeurd is bij een vergadering van de Provinciale Staten van Friesland daar was iemand druk aan het sokken breien .
  Ook dat is toen verboden door Nijpels, wel kreeg ze een paar sokken cadeau van hem.

 7. Ik vind het ronduit onbeschoft om zoiets te doen tijdens een vergadering!!!!!!! Breien als je in de trein zit of als je met vriendinnen zit te kwekken , prima alllemaal! Maar dit , niet te geloven! Ik erger me ook zo aan bijv. als ik een film zit te kijken op een bepaalde zender en dat komt er ineens een nieuwsuitzending tussendoor , dat vind ik net zoiets als je als je visite hebt zou zeggen jongens vermaken jullie je even een poosje zelf , ik ga effe een tukkie doen of een boekie lezen.
  Marlies

 8. Het heeft wel iets!!
  En ja het is ongepast…..
  Kun je nagaan hoe saai het er is als je zonder te breien in dut.
  Ze komen er wel mee in de krant!!!
  Dat zal ook wel de bedoeling van dit alles geweest zijn!!!
  Slim bedacht toch??!!

 9. Ik wind me er echt over op , ik hoop dat de burgemeesters dit gaan VERBIEDEN! Je bent er toch om te vergaderen , en als dat saai is moet je maar ander werk gaan zoeken!!!!!
  Als je bij een dokter komt erger je je er toch ook aan als hij alleen maar in de papieren zit te rommelen en geen aandacht heeft voor jou? Voor de breiende geldt dat ook , je aandacht is voor je werk en breien doe je lekker in de trein , in je eigen huis , of buiten op een bankje in je eigen tijd en NIET onder je werktijd!!!!!!
  Marlies

 10. Nou, dit vind ik ook echt níet kunnen.
  In een grijs verleden ben ik ooit leerling verpleegster geweest. Omdat je lekker goedkoop werkte, werd je bijna vol-continu in de nachtdienst gestopt, want die moest extra-betaald worden. Ik ergerde me toen ook al mateloos aan de gediplomeerden, die de hele nacht hun tafelkleden en servetten voor hun uitzet zaten te borduren of zelfs hele vloerkleden knoopten in het minieme hok, waar we met z’n allen moesten huizen! Ze kwamen na de ronde hun stoel niet meer af! A-sociaal.
  Het wachten is op de eerste kerel, die zíjn hobbie meeneemt (model-vliegtuigjes bouwen b.v.?), want wat je de één toestaat, kun je de ander moeilijk verbieden, toch??

 11. Zoals ik hierboven al schreef, verdenk ik Marjoleen Sanders ervan om op deze manier aandacht te trekken voor haar partij. Al is het dan negatief! Aandacht is aandacht. De mensen praten erover en je haalt de voorpagina van de krant. Ze heeft haar doel bereikt!!

 12. Berthi ik ben het helemaal met je eens!!
  Kleine kinderen kunnen ook erg vervelend worden als ze aandacht willen……
  aandacht is aandacht!!

 13. Ik vind het wel een goeie publiciteitsstunt.
  Waarschijnlijk hebben er ook heel wat mensen poppetjes zitten te tekenen en/of te dagdromen.
  Jammer dat het niet gepast is, ik kan me ook veel beter concentreren als ik een quiltwerkje heb.
  En,….is het niet zo dat vrouwen heel veel dingen tegelijk kunnen,…

 14. Nou ik vind het een grote drukte om ….. niks wil ik niet zeggen, maar al is het een beetje TE, niet om zoveel heisa om te maken. Belangrijkste vraag, hoe functioneerde zij !!! Thuis vind iedereen het gezellig wanneer je breid dan wordt er niet geklaagd over oninteresse, toch.
  Ik vind het ‘stoer’ ik tekende op school altijd om mij te kunnen concentreren. Na een stevige discussie met de leerkracht werd het gedoogd !!
  Wanneer het een p. stunt is van haar (wat ik niet eens denk) vind ik het origineel.
  Ik denk dat zij dacht :-)), “Zoveel uren stilzitten kan ik nuttiger gebruiken “( vrouwen logica !!??? Of wilde zij zo graag de das de volgende dag om want het was die dag zo winderig koud op het station !!??

 15. Tuurlijk is het thuis knus als je breit! Maar dit raadslid was aan het werk!!!!!!!!!
  Marlies

 16. hahaha…..Marlies is naast mij komen zitten op de zeepkist!!!
  LOL!!!
  Marlies hier en ik bij Mary!!!
  🙂

 17. @marian’ne m, ik vraag me af of Marjoleen Sanders goed kan breien. Een simpele das kan toch iedereen breien. Als ze nu met een trui bezig was, had ik er anders tegen aangekeken. Maar…. zo’n simpele das!! Eline die niets van handwerken weet heeft ook zo’n eenvoudige das gebreid. Daar begin je mee als je nog nooit hebt gebreid.
  Ik blijf bij een publiciteitsstunt.
  Breien is toch hip…. zoals ze zegt en daar heeft ze goed gebruik van gemaakt. Ze heeft het heel goed aangepakt! Een slimme meid!!!

 18. Miss Marple zat ook vaak te breien en loste zo de misdaden op,

 19. bij wie zal ik eens op de zeepkist gaan staan:P)
  ik vind dat ze haar breien thuis moet laten, en zich met de vergadering bezig moet houden.
  maar ja….
  laatst toen de kids een bingo middagje hadden (ga ik altijd mee), heb ik mijn breiwerk ook meegenomen.
  breien en kijken of ze de goede nummertjes aanstreepten.
  dus…. ik zal mijn mond maar houden:S 🙂

 20. @Marlies, in een boom, kun je een hele lange das breien ;-)))!!!!!!!!

 21. Van mij mag ze gerust breien, als ze maar geen steekjes laat vallen.
  De krant lezen in de tweede kamer… DAT IS PAS ONBESCHOFT!
  ;oP

 22. concentreren op de vergadering?? denk ik niet,ze moet opletten dat er geen steken vallen.!!! In verkiezingstijd doet men gekke dingen in de politiek. Ik kan me op mijn handwerk concentreren, en niet tegelijkertijd andere dingen doen. maar ik zit ook niet in de raad
  tWordt een weekend om te handwerken en dus zal ik me daar op concentreren prettig week end allemaal

 23. @Gerrie,
  Breien tijdens ’t t.v. kijken kan toch ook?
  Ik kijk altijd t.v. tijdens ’t borduren…
  …mmm maar waarom staat ’t artikel in de NCRV gids?
  Er staat wel een verwijzing naar de SnB dag in R’dam bij, maar geen verwijzing naar een t.v. of radio programma…, hooguit ’n kleine verwijzing naar Sex and the city…, en ’t boek…
  En om het opleven van het handwerken nu toe te schrijven aan de behoefte aan huiselijkheid na 11 sept. 2001!!!
  Nou ja…???
  …mmm…
  ???

 24. @Gerrie,
  Breien tijdens ’t t.v. kijken kan toch ook?
  Ik kijk altijd t.v. tijdens ’t borduren…
  …mmm maar waarom staat ’t artikel in de NCRV gids?
  Er staat wel een verwijzing naar de SnB dag in R’dam bij, maar geen verwijzing naar een t.v. of radio programma…, hooguit ’n kleine verwijzing naar Sex and the city…, en ’t boek…
  En om het opleven van het handwerken nu toe te schrijven aan de behoefte aan huiselijkheid na 11 sept. 2001!!!
  Nou ja…???
  …mmm…
  ???
  web-log doet raar…, nog een keer plaatsen proberen…
  :o)

 25. DIT IS RAAR!!!
  2x
  En…
  IK PLAATS M’N STUKJE NA GERRIE, EN GERRIE’S STUKJE STAAT NA MIJ???
  OOK KLOPT DE TIJD NIET!?!?!???
  :o)

 26. wijze burgemeester: hoe leuk breien ook is> je doet dat echt niet in de gemeenteraad. Ook ik als breifanaat zal het niet in mijn hoofd halen om te breien op het werk.

 27. WAAROM zou je niet mogen handwerken tijdens een vergadering?
  OK…, van breien kun je zeggen dat de (metalen) naalden tikken (gebruik dan bamboe…), maar lapjes aan elkaar patchen of borduren maakt toch geen lawaai?
  Ik vind dat ’t moet kunnen!
  :o)

 28. Dames wat is er toch aan de hand!!!
  Jullie tijd onder het bericht loopt helemaal niet goed!!!
  Bij mij op het log ook al….
  Als ik bij mij iets plaats komt het erboven te staan…….
  Dit gaat mijn verstand te boven!!
  Begin er helemaal melig van te worden!!
  🙂

 29. Marian’ne m en Gerrie jullie tijden kloppen niet!!!
  LOL!!!
  Jullie berichtjes staan er al een tijdje en nu ga ik boven jullie staan!!!
  LOL!!!
  Wat is dit!!???

 30. Niet gepast mischien , maar ze heeft het bereikt om zeer veel aandacht te krijgen met deze breiaktie .
  Zodat we er hier niet over uitgepraat raken .
  Mooi breinieuws is dit , in de nieuwste NCRV gids van deze week is op 2 pagina.s uitgebreid aandacht voor breien .
  TV uit !
  BREIEN IS BACK
  Het ziet er verzorgd uit , ik heb nog niet alles gelezen .Een oudere Zeeuwse dame in haar mooie kostuum breiende aan haar sokken .
  Handboek breien voor beginners .
  Stich ’n Bitch
  Ontspannen
  Breien is het nieuwe yoga
  Breien op het net .

 31. @Wilma,
  Ik OOk En aLS ‘T goEd Is Komt dIT berIchT eROnDer…
  oh… en die lettergrote…, dat komt van de “meligheid”…
  LOL
  ;o)

 32. @Wilma,
  Nee het was/is(?) nog niet voorbij…
  :o)
  Berthi was net helemaal weg en jij ook…
  testing, testing…

 33. @Juul ik las het bij Mary…dat je ons niet kon bereiken!!!
  Oooohhhhh vreselijk ik houd het echt niet meer droog……
  :-))))

 34. ach… ’t was puur uit eigen belang…
  :oD
  ROTFLOL…!
  Daar in ’t hoekje ligt nog wat…
  KIDGVHL!!!
  :oD

 35. De zijkanten zijn weer weg!
  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOh…
  PROEST!
  ;o)

 36. Wat is er toch allemaal gebeurd tijdens mijn afwezigheid???:-)
  Wat hebben jullie uitgespookt??
  Juul, er komt wel een t.v. programma volgende week met aandacht voor SnB en de SnB-dag, met Debbie Stoller als alles goed gaat. Ik kom hier nog op terug.

 37. AHA, het is me duidelijk…
  LOL…, sort of…
  VERTEL, vertel, vertel…
  ROTFLOL!
  ;o)

 38. LOL – wat moest ik lachen om jullie opwinding. In de jaren zestig en zeventig zaten we allemaal te breien tijdens vergaderingen 🙂

 39. Echt waar, yvonnep?
  Zat jij in de jaren zestig al te breien tijdens vergaderingen?
  We zijn toch van ongeveer dezelfde leeftijd? Of heb ik dat mis?
  Ik heb nooit vergaderingen meegemaakt…. ik was apothekersassistente.

 40. ik moest ook wel lachen om de enorme discussie hier. Toch vind ik dat het eigenlijk niet kan. Als je je vak serieus neemt en serieus genomen wilt worden ga je niet op je werk zitten breien natuurlijk. In de tweede kamer zit er altijd zo’n babbelkous in beeld als er het vragenuurtje is. Als ze niet babbelt of giechelt eet ze koekjes. Ik krijg niet de indruk dat ze daar ook wat presteert.

 41. Ik zou m’n spinnewiel op m’n schouders meenemen…, en m’n weefgetouw op een karretje meesleuren!
  ROTFLOL
  * stikt van ’t lachen *
  Maar yvonnep heeft gelijk, in de jaren 70 breiden(?) “we” ook!
  Lekker puh!
  :o)

 42. @Juul en in de jaren zestig….?
  Naar mijn idee ben ik pas laat in de jaren zeventig begonnen met breien.

 43. In de jaren 70 werden we opeens “bewust” en ging “iedereen” spinnen, breien, weven, enz…

 44. … en op een “natuurlijke” manier wolverven…
  Kippetjes in de tuin, broodbakken…
  ;o)

 45. In Fryslân in de proviciale staten is dit ook aan de orde geweest, ook een discussie…Op school mochten we gerust breien, omdat je dan veel geconcentreerder kunt luisteren!

 46. wij mochten (in de jaren ’80) altijd onder de Latijnse les breien. of de leraar het zelf ook zo saai vond of dacht dat het gekwek dan minder zou zijn?…
  maar hele truien zijn er zo uit m’n handen gekomen, hartstikke handig! en ook m’n Latijn nog gehaald ook.
  groetjes
  anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *