Leuk

Er zijn soms van die dagen dat het niet lekker loopt. Zo’n dag was het gisteren. Als je dan leuke berichtjes in je mailbox vindt, dan klaart de dag weer zonnig.
Eén van de berichtjes:

Beste Berthi,

Al geruime tijd volg ik je weblog. Natuurlijk ben ik hier via een of andere handwerkroute op terecht gekomen. Maar ik merk dat ik het erg leuk vind om een log te volgen van iemand die het (bijna) elke dag presteert om hier iets over handwerken / textiel e.d. te publiceren. Dat wilde ik al lang eens kwijt. Van mij mag je eeuwig doorgaan. Dus … de dikke complimenten…

Anne

19 gedachten over “Leuk

 1. Daar ben ik het helemaal mee eens! Berthi, ik geniet ook iedere dag en met bewondering volg ik je iedere dag. Vaak is het voor mij de afsluiting van de dag.Bedankt!!!!!!!!!

 2. Ik geloof dat het niet elke dag de moeite waard is. Er komt ook regelmatig iets eenvoudigs tussendoor. Dan heb ik een dagje vrij!!:-)

 3. Ik vind hier veel afleiding en zeer nuttige onderwerpen .We raken hier nooit uitgepraat .
  Groetjes , Gerrie

 4. @ Berthi,
  We hebben gewoon af en toe een opstekertje nodig.
  En ’t is hier ook heel erg gezellig!
  :o)
  @Anne: k-WEB-bel gerust mee hoor!
  :o)

 5. Lief dat iemand dat zo spaciaal maild.
  En het is zo, we zijn blij met je loggen. Het is heel veel werk wanneer je het zo frequent doet als jij. !!!

 6. Aah, wat lief! Ik geniet ook al tijden van je weblog (mooie merklappen en allerhande dingen die ik niet weet) en ik leer er ook vaak van.

 7. @Juul, Anne heeft me verteld dat ze af en toe mee wil praten. Niet elke dag want ze heeft een 40- urige werkweek. Misschien vertelt ze zelf nog wel het een en ander.
  Ik kan je wel zeggen dat ze bijna elke dag borduurt!

 8. Helemaal mee eens! Als je even “buitengaats” bent geweest, heb je héél wat bij te lezen. Gezellig is dat, na je stapel post, nog lèuke “post”.
  En niet ieder onderwerp zal bij iedereen aanslaan, maar er is tijdens de 7 dagen per week altijd wel voor elk wat wils! En ja, graag nog heel lang doorgaan of, zoals de hulp van mijn moeder bij verjaardagen altijd wenste “nog vele jaren, en dat ìk er nog maar lang getuige van mag zijn”.

 9. Kijk Berthi, daar doe je het dus voor!! Ik sluit me helemaal aan bij je fan die je zo’n fijn mailtje stuurde. Ik blijf genieten van je log. Lieve groetjes….

 10. Ik zou haast zeggen : Het zelfde.
  Daarmee bedoel ik dan dat ook ik het heel erg waardeer en je onder de favorieten heb
  gestopt. En je kunt er op rekenen dat dit als compliment bedoeld is.

 11. voor mij geldt hetzelfde, ik kijk ook elke dag eventjes, ik reageer niet altijd, maar ik geniet wel van de leuke berichtjes en de handige tips, recepten en wat al niet meer…en ja het is voor mij ook een stimulans om door te gaan met breien, borduren, vilten en alle andere technieken die ik tussen neus en lippen door doe en waarvan (vaak jongere)collega’s bijna hun neus ophalen…onbegrijpelijk!
  dus Berthi, dat we ervan mogen blijven genieten!

 12. Ik zelf mezelf “de stille bewonderaarster van Berthi’s site”ook even voorstellen.
  Ik heb vroeger handwerken geleerd. Allereerst handwerkte mijn moeder…….ik schijn aan haar hoofd te hebben gezeurd of ze me ook wilde leren breien. Maar ik was toen nog te klein. Ze zei toen: “als je vijf jaar bent, dan zal ik je breien leren”. Je raad het al…….op mijn vijfde verjaardag stond ik haar vragend aan te kijken. Ze heeft me toen inderdaad breien geleerd.
  Ik heb op een lagere school gezeten (nog net een meisjesschool overigens) waar handwerken natuurlijk op het programma stond. We hadden nonnen en echte handwerkleraressen. Niet iedereen in de klas vond dat erg leuk maar ik wel. Ik heb overigens nog het een en ander uit die tijd. Ook nog 1 jaar handwerkles op de middelbare school gehad, wederom van nonnen (moest allemaal heel erg precies).
  Op een vakantie, ik zal zo’n 15 jaar geweest zijn had mijn moeder een borduurwerk bij zich. Toen ik dat zag vroeg ik of ik ook een stukje mocht doen, mijn moeder heeft het toen niet veel meer aangeraakt. De tijd daarna heb ik nog voornamelijk gebreid, veel truien……maar ik heb ook een keer sokken gebreid omdat ik nu eenmaal nieuwsgierig was hoe je de bocht kon ombreien.
  Daarna een hele tijd niets, tot een jaar of twaalf geleden ik ergens op een markt een borduurpakketje zag liggen. Daar ben ik aan begonnen en dat virus is alleen maar erger geworden en gaat ook niet meer over. Ik borduur ongeveer iedere avond. Ik vind het heerlijk om handwerkwinkels af te struinen, in binnen- en buitenland, en heb ondertussen een aardige voorraad liggen.
  Ik ben dus ook echt een borduurster. Aangezien ik niet alles zelf hoef te houden heb ik de afgelopen jaren ook meegedaan aan de “Troostquilts”, een initiatief om van geborduurde lapjes een quilt te maken voor zieke mensen. http://www.troostquilts.nl/ Ook heb ik me opgegeven voor de “Regenboogkussens” http://www.regenboogkussens.nl.
  Het enige probleem is dat ik ook moet werken (40 uur per week bij een Software bedrijf). Dat is ook de reden dat ik geen webpagina of log heb, immers dan blijft er voor mij niet veel tijd meer over om te handwerken. Ik interesseer me voor allerlei soorten handwerken, en dat is tevens wat ik op deze weblog zo leuk vind.
  Op het moment ga ik beginnen aan een “Wit op wit” borduurwerk (beetje traditioneel) voor het 50 jarig huwelijk van mijn ouders. Ik heb een patroon maar dat moet ik natuurlijk aanpassen met namen e.d.
  Verder ben ik 48 jaar, woon ik samen (met een vrouw, die overigens breit, en haar 2 zonen) in Druten in het land van Maas en Waal.
  Groeten Anne.

 13. berthi ik kan het alleen maar bevestigen. ik geniet van je logjes nou logjes zeg logs vaste rondgang ,als ik even moet omschakelen Verheug me op de breidag

 14. Anne , leuk om je zo een beetje te leren kennen. Wit op wit, heel spannend, wil ik ook proberen. En wanneer je wel even tijd hebt lekker ermee bemoeien, hier :-)).

 15. Wat een lieve en warme reacties allemaal!!! Maar wat is een weblog zonder lezers? Helemaal niets. Dus… ik ben jullie heel dankbaar voor al die ontelbare bezoekjes en bijdragen in de vorm van aanvullingen of correcties.
  Dat we nog lang van elkaar mogen leren en de liefde voor het handwerk/textiel mogen delen!!

 16. Het delen ervan is ook belangrijk… zo voelt dat tenminste ook voor mij aan. Je stimuleert elkaar enorm. Je krijgt een visuele stok achter de deur (en dat heb ik wel eens nodig…)
  Ik vind je weblog hartstikke leuk om iedere dag te lezen!

 17. @ Anne,
  Leuk dat je (gelijk zo uitgebreid/t) mee k-WEB-belt, gewoon lekker mee blijven doen, hoor!
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *