Pompoencake en pompoenpudding

Voor vandaag heb ik twee recepten (Chinees) laten vertalen. Smakelijk eten!

Pompoencake
70 gr. gemalen pompoen
100 gr. bloem
2 theelepels bakpoeder
40 gr. suiker (A)
50 gr. slaolie
90 gr. melk
150 gr. eiwit
60 gr. suiker (B)
1/2 theelepel citroensap

Maken:
1. 100 gr Bloem en 2 theelepels bakpoeder samen met een zeef mengen.
2. Gemalen pompoen met suiker (A) en slaolie mengen.
3. Maak de melk eerst warm en voeg dan 2 toe en daarna 1.
4. Eiwit met citroensap kloppen tot een schuimmassa ontstaat en daarna suiker (B) in drie stappen toevoegen. Kloppen tot de massa hard is.
5. 1/3 Van het eiwit nemen, plus 3 toevoegen. De rest van het eiwit , 2/3, hierna mengen met de handen.
6. Daarna in de oven plaatsen, 20 minuten op 180 graden.

Pompoenpudding
400 gr. pompoenvlees
200 ml. sojamelk zonder suiker
8 gr. chinese gelatine (te koop bij de Chinese Toko)
30 gr. hele fijne lichtbruine suiker

Maken:
1. Pompoenvlees fijnsnijden, met water koken todat het heel zacht is, daarna met een zeef het water eruit laten lekken.
2. Sojamelk met de Chinese gelatine warm maken en roeren tot de Chinese gelatine is opgelost. Vooraf eerst de Chinese gelatine één uur op water leggen.
3. Suiker bij 2 toevoegen.
4. Pompoenvlees samen met de sojamelk mengen, met de mixer. Daarna in een puddingvorm gieten. Niet in de koelkast plaatsen.
5. Als het klaar is uit de puddingvorm gieten.

27 gedachten over “Pompoencake en pompoenpudding

  1. Hee wat grappig. Dus daar ging het over. Hoe zou pompoen smaken.
    Konden de chinese mensen het begrijpen, want in hun taal heb je toch ook veel verschillen dacht ik !!??
    Heb wel eens een kindertrui met chinese tekens willen breien, maar durfde het niet aan, omdat ik niet zeker wist wat het betekende.
    Ik had dus naar de chinees moeten gaan om het te vragen.

  2. @marian’ne m, gistermiddag hebben de ouders van het Chinees schaakjongetje dit voor mij vertaald.

  3. HOI, HOI, HOI!!! Bedankt!
    “Ik ga een pompoen slopen, ik ga een pompoen slopen…”
    Ahum… (zodra ik alle ingrediënten bij elkaar heb…)
    pssst, wie heeft nog een zaag…, ik zal de mannen eens lief aankijken…
    Eigenlijk moet ik ‘m mooi uithollen…
    Er is niet veel pompoen nodig voor de cake zie ik…
    “Ik ga een klein pompoentje slopen, ik ga een klein pompoentje slopen…”
    Leuk, een klein lantaarntje, voor Sint Maarten?
    LOL
    :oD
    Wil je de Chinese familie hartelijk bedanken namens mij?
    Ik zie dat ik ’t aardig had geraden met de eiwitten! En bloem is ook het meest logische, waarom de vertaalmachine daar nou “low root powder” van maakte???
    :o)
    Nu ga ik ’t weer in ’t Engels vertalen voor in Oz.
    Ik zoek ook nog een goed boterkoekjes recept dat met vormpjes uitgedrukt kan worden…
    Een kennis in Oz zoekt naar “het recept van haar oma”, oma is overleden, maar haar koekjes waren zo lekker…
    Gewone hele simpele boterkoekjes, geen frutsels, wel suiker (daar had ze ’t over?), maar een beproeft familierecept voor uitsteekvormpjes.
    Heeft iemand ervaring met boterkoekjes bakken?
    :o)

  4. @Salamander,
    Ik zit nog met de vertaling te stoeien, en wat blijkt nu…
    De pompoen pudding is een Japans recept, LOL, het is nl. een Chinese site met naar nu blijkt recepten uit andere landen, en op ’t forum worden waarschijnlijk daarom de recepten zo besproken.
    Ik puzzel nog een tijdje door…
    De cake moet ik ook nog uitpluizen…
    Straks komt ‘ie ook nog uit Japan…???
    Nee vast niet… LOL ;o)
    @Berthi,
    Even geen zoekplaatje, ik puzzel me hier nog wel even een tijdje zoet…
    Als ik er uit ben, plak ik ’t resultaat hier.
    Niet alles blijkt (helemaal goed?) vertaald / opgeschreven…
    Suiker bv 30(?) of 50(!) gram??? ;o)
    Maar ’t helpt al wel weer een stuk verder.
    :o)
    Puzzel de puzzel…, ik werk er de komende week tussendoor aan verder…
    (wordt vervolgd)

  5. Pssst wie ’t maakt zoals het er nu staat, doet dat op eigen risico…
    ’t is nog niet uitgetest!
    LOL
    ;o)
    Laat dan wel even weten hoe ’t smaakte!
    :o)

  6. pssst, je “overleefd” ’t vast wel hoor!
    LOL
    Maar er ontbreekt b.v. ook nog een klein stukje tekst bij de pompoen pudding…
    Maar dat gaat voornamelijk over het uiterlijk, en dat vind ik bij dit recept nu juist zo mooi.
    Hier alvast even een snelle nog niet gecontroleerde (!) aanvulling/verbetering.
    1, 2, 3,zie (voorlopig?) boven
    4. Pompoenvlees samen met de sojamelk mengen, met de mixer(mengbeker/staafmixer?). Daarna in een rechthoekige (pudding)vorm gieten. Niet in de koelkast plaatsen.
    5. Na het opstijven uit de vorm kiepen, en in blokken van de gewenste grote snijden. De bloem erop maken door het wafelijzer te verwarmen.
    Tips (dit stuk was je vergeten, dus een babelfisch vertaling)
    1.The cold day powder(=Chin. gelatine/ agar agar?), three warm sugars(licht bruine basterd suiker) may purchase in the Japan department store. (gewoon bij AH, of zo)
    2.cold day powder may use the main dish to replace. (hummm???)
    3.warm sugars may use light brown sugar to replace. (Dat hadden we al gedaan…) :o)
    4.stamps ironing in Shanghai street purchase. (het wafelijzer om de bloem er op te maken, gekocht op straat in Shanghai)
    Nog wat vraagjes b.v.:
    Ik vraag me nog af of het met zoete of ongezoete sojamelk moet… (proberen!?!)
    De hoeveelheid suiker (50gram) was al niet zo veel, dus 30 gram is dat een schrijf-,/lees-fout?
    Maar hoe warm ik ’t wafelijzer nou op, met heet water? Door vuur krijg je toch een zwarte bloem erop?
    :o)

  7. pssst, wat doen jullie met de eigelen, bij een recept dat alleen om eiwitten vraagt, en andersom?
    TIPS!
    Ik puzzel me altijd suf…, maar slapen ho maar!
    ROTFLOL
    :o)

  8. gewoon uitproberen en proeven.
    dan je aantekeningen veranderen waar je iets verkeerds proeft.
    net als met mijn konijntjes/haasjes.
    ongeveer …zoveel steken.
    meerderen/minderen… kijken hoe het valt..verbeteren op papier…uithalen…opnieuw opzetten.
    gewoon proberen juul.
    en als je gezoete soja gebruikt, doe je gewoon 30 gram suiker.
    ongezoete soja – 50 gram suiker.

  9. In het recept staat toch sojamelk zonder suiker?! De Chinese mensen vonden dat er erg veel suiker nodig is voor de pompoencake. Ze zouden er minder in doen. Als ik een cake bak doe ik er ook minder suiker in dan op het recept staat aangegeven.
    De Chinese mensen vinden de pompoensoep veel gezonder dan deze cake.
    Als je naar de Chinese Toko gaat weten zij je wel te vertellen wat Chinese gelatine is en dan kan je het ook nog zien. Gewoon even een ommetje maken voor alle ingrediënten.
    Het laatste stukje van de pompoenpudding heb ik niet laten vertalen omdat ik en de Chinese mensen het minder belangrijk vonden. Mooi dat jij die aanvulling alsnog geeft.
    De Chinese mensen hadden soms enige moeite met de vertaling en ik wilde niet extra veel tijd van hen vragen.
    De recepten hebben je lekker wakker gehouden!!
    Nu, ik ben benieuwd hoe het verder gaat met deze recepten en de bereidingen. De eerste aanzet is er in ieder geval.

  10. Wat leuk al dat lekkers .Gewoon gaan proberen . Als het de eerste keer niet lukt , een andere keer gewoon opnieuw beginnen .
    In Amerika ooit heerlijke Pumkin Pie gegeten , zelf gemaakt door mijn schoonzus .
    Ik moet ergens nog haar recept hebben .
    Agar-agar en eventueel goela djawa (Javaanse suiker , heel lekker ! )is te koop in de Indische toko .

  11. @Gerrie v.W.-v.N., Indisch eten… is het lekkerste wat er is. Alleen heb ik geen zin om het klaar te maken. Dat kost zoveel tijd!!

  12. boterkoekjes?? maak is soms elke 2 weken .met gember erop on/of amandelen. een 3 , 2 1 recept
    300 gram tarweblome, 200 gram boter 100 gram witte basterd
    met een mes de boter door de bloem snijden tot kruimelig dan de suiker erbij en een samenhangend deeg kneden, uitrollen en uitstken , bij gebrek aan een echt steker, neem een glas, doop het in de bloem en stken maar, versieren met blokjes gember of noten
    oven matig warm 20 minuten smakelijk snoepen

  13. recept is voor juul, maar dit is de enige manier om juul te bereiken

  14. recept is voor juul, maar dit is de enige manier om juul te bereiken het komt uit het kookboek van mijn moeder ewenvoudige recpten van martine wittop koning ong. 1926

  15. @basje, dank je voor het recept. Ik zal het Eline eens laten maken. Een hele poos geleden heeft ze ook eens koekjes gebakken. Het recept kwam van internet. De koekjes waren best te eten, maar het kon beter.
    Dus basje….. ik ga dit recept doorgeven!!
    Och en als ik me eens verveel, kan ik ze maken!!:-)

  16. @Berthi, en andere meedenkers en bakkers,
    Via Google ben ik wat leuke “dingen” op ’t spoor, ik las in twee recensies (over het zelfde) Japanse restaurant eea over hun pompoen pudding, en weet nu ook beter hoe je ‘m serveert.
    Ik zet die stukjes even hieronder:
    1) … Wat de desserts betreft, zijn pompoenpudding en yuzu-citroenijs een plezierige belevenis…
    2)… Pumpkin pudding, wat naar niet heel veel smaakte, zelfs de pompoen vond ik lastig te traceren, Japanese icecream, van groene thee, dus al wat bekend en Seasonal fruit, wat me even ontschoten is…
    Dus een blokje pompoen pudding, een bolletje (groene-citroen-thee-?)ijs en wat vruchtjes. Yummie LOL :o)
    Verder vond ik het eea over de website waar deze recepten op staan, het zijn veelal (jonge?) huis(pffft!)vrouwen die hier zelf hun eigen recepten neerzetten en dan samen op ’t forum hun ervaringen delen.
    Op dit andere kookforum waar Chinese receptensites werden besproken in een draadje vond ik de onderstaande opmerkingen over “onze” receptensite:
    1) Cat (www.leisure-cat.com) makes a lot of Hong Kong style dishes and cakes and desserts. Lots of pictures. Recipes are in Chinese only.
    2) My sister is a dedicated follower on the leisure-cat forum and there is a huge crowd of OL, housewife and young girls making dessert on that website. They really do make some spectacular sweets and stuff that I would not imagine people at home to be making. I like how they have people that are willing to come up with or test out recipes and share with everyone. The recipes(especially for dessert) that are posted are usually closer to Hong Kong taste so it might not be suitable for everyone.
    Nou daar ben ik ’t mee eens, er staan heel veel lekkere dingen op de foto’s! :o)
    Ook vond ik een paar weblogs, komend uit Hong Kong die al enkele “Cat” recepten op hun log hadden staan en dus getest, maar daar moet ik een andere keer nog verder naar kijken. (puzzelen kost veel tijd!)
    Een Toko hebben we hier niet naast de deur, dus daar moet ik voor naar “de grote stad” LOL dus dat kost nog meer tijd…
    En over de hoeveelheden is het net zoals hierboven al werd geschreven: smaken verschillen, en ik wil eerst ’t originele recept proberen, en daarvandaan kan ik dan mijn eigen “zoetheid” bepalen.
    De vertaalmachine had ’t over zoete sojamelk, en in ’t recept staat 50 gram, dus de Chinese familie heeft ’t recept aan HUN smaak aangepast…?
    LOL, ik ben benieuwd/t!
    :o)
    @Basje,
    Hartelijk bedankt! Dat klinkt inderdaad heel erg eenvoudig, ik heb nog nooit een goed gelukt koekje gebakken… vind ik zelf, ze gaan wel op… LOL, wat leuk dat je dat elke twee weken doet!
    Wat versta je onder “matig warm”? Ik heb een elektrische oven met temperatuur aanduiding, op hoeveel graden C. bak je ze? (help) :o)
    Ik heb wel alles in huis, alleen m’n basterdsuiker is niet wit, maar (licht of donker) bruin, ik probeer ’t gewoon een keertje, hmmm wat zal ’t lekker ruiken in huis!
    Ik vertaal ’t recept voor m’n overzeese bakvriendin, die bakt kilo’s koekjes (echt waar, letterlijk!) om uit te delen op haar werk en bij buren, familie en kennissen…
    Vorig jaar zag ik een foto van de hoeveelheid die ze toen met kerst had gebakken, ongelofelijk veel!!!
    Ze is nl. helemaal gek op bakken (vooral koekjes!), maar zij en haar man eten zelf heel weinig ervan (man heeft streng dieet, en zij is na jaren ziekte nu geopereerd en verdraagt weer wat meer), en omdat ze altijd maar aan anderen uitdeelt, gun ik haar ’t boterkoekjesrecept van haar lievelings oma zo graag, dan heeft ze ook een lekker koekje voor zichzelf! Ik hoop dat dit recept ’t is!
    Ik laat je t.z.t. weten hoe ’t afloopt.
    :o)

  17. Oh ja…
    voor er “iemand in de stress schiet” over het: “huis(pffft!)vrouwen”…
    Ik schijn er volgens sommigen ook één te zijn, maar IK schiet zelf bij dat woord “in de stress”! LOL
    Ik ben geen, in de traditionele zin van ’t woord huisvrouw, en dan zeker elke week m’n ramen wassen, spinrag weghalen, enz…, dat doe ik dus niet, en vele van de vrouwen op die site zullen ook “gewoon” vrouw zijn.
    In Oz zei iemand “I’m no housewife, I’m not married to my house…”, of zo iets…
    Ik ben ook “gewoon” vrouw.
    En geen onvertogen woord over de “echte huisvrouwen” hoor, ik wil best een super schoon huis, maar heb er de tijd niet voor over!
    Dat bedoelde ik, zo ongeveer…
    zucht.
    punt.
    :o)

  18. @Juul, ik ben weer helemaal bij. Fijn als je ons op de hoogte houdt over het verdere verloop.
    Ik houd helemaal niet van pompoen en zal bovenstaande recepten niet gaan maken.
    Koken is daarbij ook nog eens niet mijn hobby. Bakken, vooral appeltaart, doe ik liever. Misschien de koekjes van Basje maar eens gaan maken!

  19. @Juul: dank voor al het werk, dat je in de cake en pudding stopt. Ook ik zal het helaas niet namaken, want ik heb echt nìets met pompoen ;p.
    Leuk, die van “I am no housewife, I am not married to my house”! Die hou ik erin!!
    En ach, dat huis poetsen gebeurt van tijd tot tijd tòch wel. Zolang er geen enge ziektes uitbreken vanwege gebrek aan hygiëne…
    Weet je, je hebt (net als ik) gewoon hééééél veel interesses en óók maar 1 leven…
    @Berthi, bakken is niet mijn “fort”, dat doet dochter beter. Ik volg nl. bijna nooit precies een recept, (net als met breien).
    Ben daar waarschijnlijk ìetsje te eigenwijs voor… en dat leidt nogal eens tot verrassende (ongewenste) resultaten!!

  20. Tot nu toe vond ik de pompoem ook niet zo lekker, nl. soep…
    LOL
    Maar als je een paar honderd van die dingen hebt liggen…
    Je moet toch wat…
    Gelukkig zijn de meeste pompoenen al verkocht!
    En met wat over is ga ik lekkere (?) experimenten doen…
    LOL
    Op de Chinese site zag ’t er zo mooi uit, dat ik ’t gewoon wil proberen, zoonlief zegt nu al: “bak liever een gewone cake”… grrr!
    Maar ik ben net zo eigenwijs als hij ook is, ;oP, lol.
    :o)

  21. Het plaatje van de pompoencake op de website ziet er prachtig uit. Die cake is heel goed gelukt. Nu jouw cake nog. Misschien maakt zoonlief er wel een digitale foto van!:-)

  22. Lijkt me leuk om een keer te proberen in een kookweekend. Ben namelijk dol op pompoen, maar vooral met lekkere paddenstoelen en ander herfstspul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *