Stitch ’n Bitch dag


De eerste landelijke Stitch ’n Bitch dag begint steeds dichterbij te komen. Er wordt hard gewerkt om er een grandioze dag van te maken. De workshops en lezingen zijn inmiddels bekend. Debbie Stoller, Alice Starmore en Nancy Marchant zullen lezingen geven. De hele dag door worden er diverse workshops gegeven en voor de absolute beginners is er een beginners corner.
Via deze site kun je vanaf nu toegangskaarten en tickets voor lezingen en workshops bestellen.

51 gedachten over “Stitch ’n Bitch dag

 1. @ Marianne alias Libracat,
  ik begrijp ’t wel, maar je kunt je nieuwe auto zo wel even lekker inrijden. ;o)
  @ Marcella,
  Ik begrijp ’t van jou ook, jij breit er gezellig op los en bent druk met je breirol, dan is ’t heel erg leuk om ontmoetingen met veel bezoekers van jouw eigen log te hebben.
  Maar zelf voel ik ’t een beetje dubbel, ik weet niet goed hoe ik ’t zeggen moet, omdat ik me al de hele tijd hierover niet heb uitgelaten…, en ik ’t feestje van anderen niet wil bederven.
  Ik ga eigenlijk alleen omdat Berthi gaat, en omdat er ABC borduursters komen(?), en ik me daar min of meer verantwoordelijk voor voel…
  Tenslotte ben ik met dit ABC-en begonnen.
  Maar ik ben dus helemaal geen breister en Carla die de oproep deed doet niet mee met ’t ABC project.
  Berthi wel natuurlijk. :o)
  Maar…zonder dit, was ik er nooit heen gegaan…
  Wie komen er van de ABC-ers?
  Geef even een berichtje…, pep me even op, ik heb bij Froukje/Smoekk gelezen dat zij komt, maar wie van de ABC-ers komen er nog meer?
  En Froukje/Smoekk hoe is ’t met jouw ABC???
  En Saartje, hoe is ’t met de jouwe???
  Yvonne???
  Bij jullie ligt de nadruk om te komen waarschijnlijk ook op ’t breien?
  ;o)
  De meeste van de ABC-ers borduren echter, is deze ontmoetingsplek wel leuk voor jullie?
  Dat zit me al een hele tijd dwars, ook omdat ’t niet centraal in ’t land ligt en sommigen ver moeten reizen om in Rotterdam te komen.
  Ik verzin nog maar wat extra redenen om wel te gaan…
  Ik ga ook omdat ik een SnB boek heb, en een handtekening daarin wel leuk vind, maar of ik er één krijgen kan???
  Ik weet niet of er een signeer-sessie is buiten de lezing en workshop om???
  Hellup???
  :o(
  Ik ga omdat ik het wel leuk vind om de winkeltjes-kramen te bezoeken, de van Nelle fabriek te bekijken, enz.
  Ach eigenlijk verzin ik maar wat…
  Een breister ben ik helemaal niet, dus de beginnershoek is misschien ook wel een mooie uitrustplek voor mij…(…of een bloed, zweet en tranenplek?)
  ;o)
  Een linkje…, ok, de link van de vrij borduren op breiwerk workshop(7 euro), voor wie de link van SnB niet heeft geopend/t(er staat ook een spinnen-broek op dus: MM ogen dicht! ;o) ongeveer op 3/4 van boven).
  http://home.planet.nl/~bosse165/
  vergeet ook de tweede pagina niet.
  :o)
  ps:
  Pas op: hier komt nog wat kritiek en gemopper!
  Ik heb de link bekeken en ik zag dat je je wel van te voren moest opgeven :oP, en weer overal EURO’s voor moet betalen…
  En dat je daarvoor je e-mail adres moet achterlaten… :oP
  Nou nee, echt niet!
  Daar baal ik dus van, want tegenwoordig is alles commercieel!
  Zouden we in de tijd van de gulden ook zo gek zijn geweest om (8 euro)17,84 gulden te betalen om alleen maar ergens binnen te mogen?
  Sorry hoor, maar dat vind ik veel te veel!
  5 gulden was toch toen al pittig? En hoe kort is dat nog maar geleden?
  En daar blijft ’t vaak niet bij…
  Bij veel beurzen kun je alleen betaald parkeren (hier is ’t gratis), garderobe, toilet gebruik, vaak is niets meer gratis, enz.
  Het is veel te commercieel geworden.
  Ik weet niet wat jullie vinden, maar eigenlijk baal ik hier dus van!
  Het hele SnB gedoe is om breien weer in de belangstelling te brengen, en in ’t openbaar te gaan breien, en ’t breien te promoten.
  Maar voor die bijna 18 gulden entree koop ik liever iets leuks, breinaalden en wol, of desnoods een half Happy Hooker boek b.v. binnen bij de winkeltjes!
  ;oP
  Ik ga tegenwoordig dan ook steeds minder naar beurzen…
  Mopper, mopper, mopper…
  :o(
  @Carla, volgende keer(?) ergens in ’t openbaar? Niet in november?
  ;o)
  Ik heb weer een A-4tje vol getypt, en ben benieuwd wat iedereen zelf vindt, en wie er komen.
  Roept u maar!
  Discussie!
  :o)

 2. @Berthi of Carla,
  Vraagje:
  Kun je alleen naar binnen met van te voren bestelde kaarten, of is er ook verkoop “aan de fabriek”?

 3. Snel.snel, snel!!!! Overleggen, waar wil ik heen? Kaarten bestellen.
  Help het is nog te vroeg om te bellen naar zus, moeder en vriendin voor overleg. Oeps, zenuwen……
  Straks om 8 uur de boel maar regelen.
  Juul ik snap je gemopper wel maar helaas, dit is nu hoe het loopt met evenementen.
  De locaties worden steeds duurder om te huren en de reclame maken voor zo’n dag ook.
  Het omrekenen naar guldens doe ik stiekum ook nog wel eens maar dat is denk ik niet meer reeel.
  Het bestellen van kaarten van te voren heeft ook voordelen.
  Ja ik zeg maar zo (en blijk dan Cruijf te citeren: Elk nadeel hebt zijn voordeel (ik draai het citaat altijd om)).
  Juul meid,blijf lekker mopperen en kritisch zijn 🙂 ik lees je commetaar graag en ik hoop je op de SnBdag tegen te komen en even een dikke knuffel te kunnen geven!

 4. @juul…ik geef je gelijk.
  jij gaat er alleen naartoe om wat mensen te ontmoeten (volgens mij).
  er zijn veel buitenlandse sprekers. – doen zij de lezingen in het engels?
  veel breisters zullen dat half of helemaal niet kunnen verstaan.
  zelf ben ik niet zo snb-achtig.
  ik ga niet, mede omdat rotterdam niet bij mij in de buurt ligt.(uiterste puntje van de noordoostpolder)
  maar voor velen zal het een leuke ontmoetingsdag zijn.
  ik wens jullie heel veel plezier.

 5. Beste Juul (en anderen), ik wil toch even reageren op je berichtje. Tijm heeft gelijk, wat denk je dat de Van Nelle fabriek kost, wat denk je dat het kost om Debbie en Alice Starmore hier te krijgen en wat leuks te laten doen? Als jij een grote sponsor weet die dit allemaal zou willen betalen, dan houdt ik me aanbevolen!
  Zouden de mensen komen als er een SnB dag is in een feestzaaltje in Abcoude met alleen 2 winkels die wat wol verkopen? Geen entree maar ook geen workshops, geen bekende mensen, geen demonstraties, geen spektakel?? Kopje koffie en breien?? Zou het??
  De bedoeling is om alle SnB’ers bij elkaar te brengen, om het breien flink te promoten zodat er meer wolwinkels komen, jonge mensen aan het breien te zetten. Het gaat om het breien, niet om het commerciele aspekt, helaas kan het in Nederland niet anders dan commercieel gedaan worden, overal moet voor betaald worden, niet alleen door de bezoekers!
  En ja, er zijn ook kaarten gewoon aan de deur te koop, het hoeft niet in de voorverkoop natuurlijk, alleen dan hoef je niet in de rij te staan, dat kan een voordeel zijn. Van de workshops en lezingen worden plaatsen gereserveerd voor mensen die de 18e nog willen inschrijven.
  Oh ja, GRATIS, Debbie geeft een gratis lezing/presentatie over haar haakboek, The Happy Hooker! Ze signeert boeken na elke lezing, ook voor mensen die de lezing niet bijwonen.

 6. Juul, ik kan me bij jouw twijfels wel wat voorstellen. Ik voel me zelf altijd moederziel alleen op dat soort dagen en dat wekt nou niet bepaald inspiratie op om te gaan (naast de aan zo’n dag verbonden kosten). Als je gaat, ga dan vooral de dingen doen waar je wel van geniet, misschien valt het allemaal wel mee. (Je had ’t vast al geraden, ik blijf lekker thuis!)

 7. Ik rij geen lange afstanden, krijg de kriebels van die vrachtwagens op de weg die veel te dicht op me rijden. Lange reizen maak ik gewoon met de trein, wel zo handig ook met parkeren.
  Nee, ik kwam er van de week achter (na een rekening te hebben gekregen) dat ik een schoolreünie heb van de 6e klas. Die man is er al 4 jaar mee bezig om iedereen bij elkaar te trommelen. Ik was de datum glad vergeten. Hier kan ik niet onderuit. Ik was veel liever naar Rotterdam gekomen!

 8. Ik kijk er ook erg naar uit. Moet er wel bij zeggen dat Rotterdam bij mij om de hoek is. Wij (vriendin en ik) hebben ons opgegeven voor Grolse wanten…eindelijkijk na elke keer weer zoeken naar het patroon.
  En tja leven kost geld.

 9. Wat leuk dat jullie er zo’n zin in hebben! Ik verheug me al op deze breidag sinds de eerste keer dat er over gepraat werd.
  @Juul.
  De SnB-Dag is een BREI-dag, borduursters zijn natuurlijk wel van harte welkom, maar het is aan hen om te bepalen of ze het genoeg de moeite waard vinden om te komen en er de toegangsprijs van 8 euro incl parkeren voor te betalen.
  Rotterdam is ver voor sommigen, met name degenen die uit uithoeken van het land komen of uit het buitenland, dat is waar. Vandaar dat we voor een lokatie in de randstad hebben gekozen. En als je de Van Nelle Ontwerpfabriek eenmaal gezien hebt, weet je ook waarom speciaal hier.
  Juul, ik doe inderdaad niet mee met het ABC-project, het is eeuwen geleden dat ik geborduurd heb en ik heb ook niet het voornemen dat te gaan doen, mijn passie ligt bij breien. Bovendien heb ik het de laatste maanden/weken te druk met de Dag. Dit overigens volledig onbetaalde werk (!) neemt vele dagdelen per week in beslag en natuurlijk lopen mijn andere bezigheden ook gewoon door, de Sampler M-breiers verwachten bv iedere week toch weer hun patroontje en ook chemocap-ontvangers laat ik niet met een kaal koppie zitten! Dit alleen even voor jouw beeldvorming van hoe ik erin sta, ik ga hier beslist geen ‘sorry’ voor tegen je zeggen omdat ik het een beetje vreemd verwijt vind.
  De borduursters die je noemt zullen inderdaad waarschijnlijk ook of meest met breien bezig zijn, tja, het is natuurlijk een BREI-dag hè, zoals ik al zei……
  Van te voren opgeven is slim, je bent dan verzekerd van toegang (vol is vol, al is het alleen maar ivm brandweervoorschriften!) en hoeft niet in de rij. Maar kaartjes zijn ook aan de kassa te koop.
  Janet Vermist, de organisatrice van het gebeuren (die zowel winst als verlies kan maken bij het organiseren van een dergelijk gebeuren en als ze rijk wil worden maar beter voor ICT’ers of zo congressen kan gaan organiseren ipv iets voor handwerkers doen) rekent niet meer in guldens maar in euro’s, simpelweg omdat ze ook vele euro’s kwijt is aan de kosten. Helaas, hoe coulant ze ook is met name naar de SnB’ers, kan ze ons dit evenement niet gratis aanbieden en ook haar tijd is niet gratis.
  De brei-avonden in café’s en zo van SnB zijn wel gratis, maar ook hier moet je zelf wel je eigen drankjes afrekenen. Verder is het vrijwilligerswerk.
  November is een prima moment, vlak voor het echte breiseizoen en de feestdagen.
  Als je enige motivatie het ontmoeten van je borduurvriendinnen is, zou ik maar een keer apart met ze afspreken op een zelfgekozen tijdstip, plaats en natuurlijk een gratis lokatie of bij iemand thuis.
  Gelukkig noem je ook nog diverse niet-negatieve beweegredenen om naar de SnB-Dag te gaan, maar al met al vraag ik me af Juul, zou je niet liever en beter zelf een borduurdag kunnen gaan organiseren? Misschien dat ik dan als breister ook wel even kom kijken bij je, je toegangsprijs zonder morren zal betalen zodat je uit je kosten kan komen en je misschien zelfs iets kan verdienen en dan hoop ik maar dat je er net zo’n geweldig spektakel met workshops en lezingen van borduurberoemdheden, kraampjes en alle andere leuke dingen van maakt als dat we binnenkort bij de SnB-Dag zullen beleven!
  Ondanks al je bedenkingen over de Dag hoop ik je 18 november te ontmoeten.
  Groeten van Carla Meijsen

 10. heb geen tijd gehad nog om alle reacties te lezen. Ik kom wel en zie wel waar het begint en eindigt. ik breng mijn abctjes mee je°het zijn er maar twee en niet spectaculair , je bent te vooraf ge waarschuwd, maar de pret heb ik nu al

 11. Ik vind het heel erg jammer dat ik er niet bij zal zijn (werkweekend), want ik ben wel erg benieuwd naar alle ABC’tjes!
  Zojuist even op de website gekeken: wat een leuke workshops worden er gegeven en zo veel!! (Baal nu nog meer dat ik er niet bij kan zijn)

 12. @Juul, het begint bij de Van Nelle Ontwerpfabriek , waar je een aardig bedrag voor op tafel zal moeten leggen.
  Je weet de prijzen van de lezingen en workshops van tevoren. De keus is helemaal aan je zelf om daar aan mee te doen of niet. De entreegelden zullen toch het meeste geld in het laadje moeten brengen om de SnB-dag kostendekkend (proberen) te maken.
  Juul, ik verwacht dat het een ontzettend gezellige dag gaat worden voor iedereen die belangstelling heeft voor handwerken! En de lokatie vind ik super.
  ….. Maar ik ben dus helemaal geen breister en Carla die de oproep deed doet niet mee met ’t ABC project……
  Hier begrijp ik niets van!!!! Kan je een duidelijkere uitleg geven? Carla staat helemaal los van het Abc-project en de SnB-dag.
  Nog even iets anders:
  Voor de activiteitenbeurs in Nijkerk van Merkwaardig betalen we 24 euro zoals je weet. Voor dit bedrag komen we binnen en zijn we VERPLICHT om hun lunch te gebruiken. Dit jaar was het voor het eerst dat we 3 euro extra moesten betalen voor een lezing en/of workshop, eventuele materialen zaten bij dit bedrag er niet in. Dit is gebeurd zonder aankondiging vooraf. En hier hebben we het dan over een vereniging. Het gaat mij niet om die 3 euro, maar wel om het principe. In dit geval hebben we het niet over een beurs, maar over een dag voor de leden van een vereniging.
  Op de activiteitendag heb ik de voorzitter hierop aangesproken. Ze zou het meenemen naar de volgende vergadering!!!!?????
  Ik kan alleen concluderen dat de SnB-dag, die veel ruimer van opzet is dan de activiteitenbeurs, goedkoop is!!
  Ik ben naar de Textiel-Plus dag geweest en daar was de entree 10 euro. Ze mochten circa 1100 bezoekers begroeten.
  Ik heb genoten van deze Textiel-Plus dag, ondanks dat er een groot gedeelte gewijd was aan vilt!! Je kunt het niet iedereen naar de zin maken.
  Maar als je naar een beurs gaat weet je van tevoren waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.
  Hier wil ik het bij laten want al met al is het nog een heel verhaal geworden.
  We zien elkaar op de gezellige SnB-dag!!

 13. ik ben ook nog aan het twijfelen ……. ik ben ook geen “echte” breister en een bijna “ABCer” (ja let op!), ik werk het meest met lapjes ! En toch lijkt het me een hele happening om er bij te zijn (ke alleenniemand!). En ja, die prijzen : momenteel is Kreadoe in Utrecht en is nu ook al 10 euro entree ! dus voor mij af en toe keuzes maken wat ik het liefst wil gaan bezoeken (en haalbaar is naast een vijfdaagse werkweek en een gezin niet te vergeten) … en er is best veel …….

 14. AAls ik de toegangsprijzen zo zie , dan moet ik altid denken aan alle voorbereidingen , en dat zijn er vlele, die toch altijd weer gedaan worden door enthousiastelingen. Ik kan gennieten omdat iemand anders er zoveel werk in heeft gestoken en het plezier van zon dag is voor mij veel belngrijker dan de entree prijs

 15. @Mary, je kent mij toch??? En Juul is er en Basje is er en Marcella is er en Annette-h is er en ga zomaar door. Dus…. al met al ken je inmiddels toch aardig wat mensen via de blogs!!!!????
  De laatste tijd is er inderdaad veel te doen. Van de ene kant heel goed, maar je moet keuzes maken. Het zou gezellig zijn als je ook zou komen. Maar je moet zelf beslissen. Ik wil je niets opdringen!
  En….. bijna een Abc-er!! Dat klinkt heel mooi. Je bent van harte welkom!!!

 16. @basje, ik ben het helemaal met je eens. Het kost ontzettend veel tijd en energie om zo’n dag voor elkaar te krijgen. En het is toch fantastisch dat Debbie Stoller bereid is gevonden om naar deze eerste SnB-dag te komen vanuit Amerika en vergeet Alice Starmore niet. En dan alle Nederlandse vrijwilligers die hier aan deelnemen.
  Ik sta op deze SnB-dag geheel op vrijwillige basis. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan zo’n bijzondere dag.
  Als we met z’n allen positief zijn en blijven, dan wordt dit een onvergetelijk evenement. Laten we met z’n allen ons best doen zodat er jaren later nog gesproken wordt op de volgende wijze: “Weet je nog, die zaterdag 18 november 2006 toen de eerste landelijke SnB-dag was, dat was nog eens een bijzonder evenement. Kon dat nu nog maar eens herhaald worden.”
  Hier gaan we voor!!!!!

 17. Speciaal voor de SNB-dag heb ik vrij genomen, ik verwacht een hoop “gezellige” mensen te ontmoeten!!!!!!
  en Juul je komt wel hoor…. dan kan ik eindelijk eens echt met je kennis maken.
  Breien is ook mijn ding niet , maar er zal hopelijk toch genoeg te zien zijn , lekker kopje koffie drinken samen.
  Gelukkig is het voor mij niet zo ver, ik wil altijd wel iemand meenemen hoor die bij mij in de buurt woont.

 18. @Mary, tsja…. hoe los je dit op? Misschien gewoon komen en wie weet, ben je op deze dag snel over je verlegenheid heen??
  Het is maar een idee!

 19. Nou Lous, ik ben er hoor 😉 kunnen we gezellig even bijkletsen.
  mary, er komt een afspreektijd bij het kraampje van Berthi en daar ontmoeten alle vreemdelingen elkaar ( wij kennen elkaar ook niet allemaal 😉 daarna loopt de rest vanzelf wel en ken je ineens een heleboel gezichten.

 20. @Berthi,
  Sorry, een beetje laat, ik had net onverwacht telefoon, dat duurde nogal lang, en dit word ook geen korte reactie ben ik bang…, en ja ik krijg midden in de nacht ook telefoon en mail… echt waar, er zijn meer nachtuilen…
  :o)
  Waarschijnlijk slaap je al, en lees je dit morgen pas.
  Pffft, af en toe een heftige discussie vandaag…, maar iemand moest toch beginnen vond ik…
  En ik mis nog erg veel reacties!
  Ik noem geen namen, maar JOEHOE waar zijn jullie allemaal?
  Ieder heeft zo z’n eigen mening, en ik zal proberen op iedereen z’n reactie weer een antwoord(je) te geven. :o)
  Zonder reacties over en weer heb je geen discussie/gesprek tenslotte.
  :o)
  @Tijm,
  Dank je voor je lieve reactie! :o)
  pssst, ik knuffel alleen virtueel hoor…
  Alvast een (((knuffel))) terug…
  LOL
  :o)
  @Salamander,
  misschien een andere keer?
  Brei in gedachten een stukje mee…
  :o)
  @Carla( en Janet… Vermist?, sorry ik gok hier even…),
  Vreten jullie me dan ajb niet op als ik kom?
  Ik beantwoord jullie maar even gezamenlijk, en ’t is een beetje door elkaar, hopelijk dat dat niet verkeerd wordt opgevat.
  Ik wil wel een discussie, maar geen onbegrip.
  Ik denk dat je me niet helemaal begrepen hebt…, en/of ik jullie niet, maar ik schrik wel een beetje van jullie heftige reacties.
  En een sponsor/locatie idee: de uitgever v.d. SnB boeken, alle winkel adressen achter in ’t boek, ja zeg hoor ‘ns, ik organiseer de dag niet, dat is jullie keuze.
  En wat de daaraan verbonden kosten zijn is ook een keuze van de organisatie.
  Ergens in Abcoude(?) bij elkaar komen kan heel gezellig zijn hoor! :o)
  En twee(?) winkeltjes kunnen dan ook best voldoende zijn! Voor als een brei(st)er haar/zijn spullen vergeten heeft mee te nemen, of nieuw is in ’t breivak.
  Dat het onbetaald werk is, daar kies je zelf voor, en het is heel erg fijn dat je je er zo voor inzet!
  Pas op dat je er wel van blijft genieten hoor!
  Ik zou ook niet weten waarom je “sorry” zou moeten zeggen? Wat bedoel je daar mee? Ik maakte je geen verwijt hoor, en dat je zoveel doet, prima! * zie helemaal onderaan deze reactie nog een aanvulling.
  Jullie hebben vast enorm veel werk verzet!
  Uit ervaring weet ik dat het organiseren van 1 workshop al veel tijd kost, laat staan het organiseren van zo’n groot gebeuren!
  Schieten jullie nu niet gelijk zo in de stress! :o) En dit is aardig bedoeld hoor, want jullie zullen ’t druk hebben!
  Mijn reactie gaat alleen in het laatste gedeelte over de entree prijs, maar om de één of andere reden, pikken jullie dat er vooral uit.
  Kritiek over commercieel zijn gold voor allerlei beurzen zoals b.v. ook die in Rijswijk, Utrecht, enz., en als ik alle gegevens moet invullen op dat inschrijfformulier om echt helemaal zeker te zijn van een plek, dan kies ik voor onzekerheid, want wat gebeurt er met de gegevens die iedereen daar afgeeft? We weten allemaal dat er een levendige handel in adresgegevens bestaat.
  Ik leer van jullie reactie en ‘t was niet mijn plan om speciaal jullie aan te vallen hoor!
  Praten via ’t internet komt soms niet goed over, dat weet ik, en daarom neem in jullie af en toe wat harde woorden maar met een korreltje zout.
  Het bijeenkomen van de ABC deelnemers (en dat zijn HANDWERK abc-ers, en niet alleen(!) borduursters, en ik ga geen groot “ding” organiseren, ik hoef ook geen geld te verdienen, hoe kom je op ’t idee?!?), op de SnB dag kwam door een reactie hier op Berthi’s log, Berthi greep dit ook aan, en ik ging er ook in mee, en zo nog enkele deelnemers, maar ik vind niet dat we iedereen die mee abc-t kunnen “verplichten” om elkaar in R’dam te ontmoeten.
  Ik dacht daarom, ik wil dit gewoon eens in de groep gooien, en kijken hoe de anderen er over denken.
  Mijn reactie is vooral bedoeld voor de abc-deelnemers, en de andere vaste meepraters hier bij Berthi.
  Het is geen ingezonden brief of column in een landelijke krant of zoiets…
  En ik vind ’t jammer dat mijn (algemene) opmerking over de kosten van beurzen jullie zo in ’t verkeerde keelgat is geschoten.
  En daar wil ik dus heus wel sorry voor zeggen hoor, geen enkel punt! ;o)
  En dat jullie mij willen ontmoeten op de SnB dag, joh, daar hebben jullie ’t veel te druk voor, dat neem ik ook maar met een korreltje zout!
  Ik hoop dat ’t een geslaagde dag wordt, met mooie groene cijfers.
  :o)
  En ’t is een BREI-dag, ja hoor…, dat weet ik ook wel!
  Ik koop wel wat breipennen en wol om te oefenen ergens in de beginners-hoek, of bij de kleine sokjes. Want dat is “gratis”… LOL
  Dan hebben jullie mij ook nog aan ’t breien gekregen en dat was toch de bedoeling? Breien?
  Vriendjes?
  * steekt hand uit *
  :o)
  @Maaike,
  Dank je wel voor je begripvolle reactie, wie weet zien we elkaar een ander keertje? :o)
  @Marianne AKA Libracat,
  Ik zat je maar te plagen hoor, met dat “inrijden”! :o)
  Een schoolreünie gaat NATUURLIJK voor!!!
  :o)
  @Annette-h,
  Fijn hè dat de Grolsche wanten ook op ’t programma staan!
  Ik moest gelijk aan jullie denken toen ik dat las, heel veel plezier!
  :o)
  @Basje,
  Leuk dat je komt! En “maar” twee ABC’s? Goed joh! Ik heb er maar één! ;o)
  @Annette-p,
  Soms is ’t jammer dat je je niet in tweeën kunt splitsen, maar wie weet ontmoeten we elkaar ooit op een andere bijeenkomst?
  :o)
  @Berthi,
  Ik hoop dat ik m’n de reactie aan Carla en Janet ook al wat van jouw vragen heb beantwoord?
  De deelnamekosten v.d. Merkwaardigdag vind ik ook véél te hoog, en dat heb ik toen ook geschreven op ’t enquête formulier.
  Ik eet vegetarisch, dus de soep, kroket, salades en vleeswaren zijn ook niet aan mij besteed, ook drink ik geen koffie en de cake en ’t fruit was ook al weg…
  Ik neem veel liever zelf een lunch mee, ik eet haast niets, al zou je dat misschien niet zeggen… ;o)
  In één van de reacties hier op je weblog kwam Carla met de aankondiging van de SnB dag, en dat is toen aangegrepen als ABC-ontmoetingsdag, daar doelde ik op, we zouden moeten graven in alle reacties om ‘m terug te vinden, en misschien doe ik dat nog wel eens…, maar nu werk ik even uit m’n herinnering, en zover ik me herinner kwam Carla hier als eerste vertellen over de SnB dag. Maar als ik ’t me verkeerd herinner, sorry dan.
  Ik maakte geen verwijt (???) maar noemde gewoon twee feiten op. Tjonge, wat een herrie geeft dit misverstand… :o)
  :o)
  * zie helemaal onderaan deze reactie nog een aanvulling.
  En zoals ik hierboven al vertelde, de opmerking over de dure entree prijzen gold voor allerlei evenementen, en misschien dat ik daar teveel over zei???
  Het was gewoon een zeepkist moment zoals ik dat wel vaker heb.
  Ik vilt zelf niet, maar ben ook wel naar de viltdagen in ’t Textielmuseum geweest, maar dan hadden ze gelukkig ook een quiltmarkt erbij, enz.
  Maar ik kom wel hoor, of ik moet ziek zijn of zo…, of de zaal moet vol zijn…, of ik ben niet meer welkom…?
  :o)
  @Mary,
  Je bent niet de enige die ‘t “eng” vind hoor…, ik ben ook hartstikke verlegen, en jij kunt tenminste nog breien…, maar het is inderdaad een kwestie van keuzes maken.
  ABC-tje mee…???
  :o)
  @Lous,
  Ik ken jou al… Ik herken je “uit duizenden”…
  LOL
  Weet je dat ik wel eens vaker een hele dag op een evenement ben geweest, waarvan ik wist dat er bekenden van me waren, en dat we elkaar toch de hele dag mis liepen…
  Jou zag ik ook wel eens (vóór ’t webloggen) op een quilt tentoonstelling, maar dan tikte ik je niet op de schouder, nu zal ik dat wel doen, ok?
  Maar we kunnen ons ook bij Berthi melden, dan kan zij misschien een “balboekje” bijhouden?
  @Berthi?
  :o)
  @Marcella,
  Nog een keertje “hallo” leuk je weer te zien!
  :o)
  @ De Abc-ers die van plan zijn te komen, en ’t nu hier hebben gemeld zijn tot nu toe: Berthi, Tijm, Basje, Lous, Froukje/Smoekk en ik. :o)
  Tjonge, dit is inderdaad weer lang geworden, en ik hoop dat ’t nog enigszins samenhangend is…???
  En anders schrijven jullie maar weer…
  :o)
  *Aanvulling,
  @Carla en Berthi,
  het zat me toch niet lekker, in mijn herinnering kwam Carla met een opmerking over de SnB dag, ergens in een reactie, maar ik ben gaan graven…
  @Carla, ondanks dat ik je echt absoluut géén verwijt maak dat je niet met ons mee ABC-t (eerlijk niet!) , was ik dus ook nog in de war, je komt wel voor in de reacties, je vertelde daar o.a. dat Janet de dag organiseert, maar ’t was yvonnep die als eerste riep: “we gaan elkaar ontmoeten”, en Miriam stelde voor om jouw mooie shawl te dragen, en dat allemaal in de reacties van Berthi’s SnB log, de link komt hier bij:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/05/snbdag.html
  Hopelijk lost dit wat vragen op? En ik verontschuldig mij voor m’n verkeerde herinnering, ik had ‘t ’n beetje door elkaar gehaald, ’t was al een tijdje geleden, en meestal controleer ik zoiets eerst, ik heb weer m’n lesje geleerd, nooit iets beweren voordat je ’t zeker weet.
  Ik hoop dat ’t nu is recht gezet?
  En nu ik ga eens kijken of de anti-spam-robot niet de hik krijgt van dit lange stuk…
  :o)

 21. Oh…, en ik moet nog iets recht zetten zie ik nu: Froukje/Smoekk heeft op haar eigen weblog gezegd dat ze komt, en niet hier…
  :o)

 22. @Lous en Gerrie,
  Carpool-afspraakje?
  Lous wil wel iemand meenemen…
  (psst, hopelijk begeef ik me nu niet wéér op glad ijs? Ik wil alleen maar even helpen…)
  :o)

 23. @Juul, fijn dat je de tijd hebt genomen om alles duidelijk op een rijtje te zetten.
  Ik weet ook alle reacties niet meer uit mijn hoofd. Dat zijn er inmiddels veel te veel geworden. En met praten kun je sneller en gemakkelijker iets recht zetten, dan met schrijven.
  Ik had ook geen idee meer wie als eerste had geroepen “we gaan elkaar ontmoeten”. Dat blijkt dus yvonnep geweest te zijn.
  Laten we nu een punt achter deze discussie zetten en met z’n allen uitkijken naar de eerste SnB-dag en er een grandioze dag van maken.
  Balboekje….. leuk idee. Inmiddels heb ik een werkschrift voor de SnB-dag. Dat zal ik meenemen!!!:-)

 24. Ik heb juist een hele verlangslijst gemaaktvan alle garens die ik wil kopen voor de diverse projecten die ik nog wil breien.

 25. Ik heb juist een hele verlangslijst gemaaktvan alle garens die ik wil kopen voor de diverse projecten die ik nog wil breien.

 26. Juul, je bent een kanjer!! Petje-af dat je alles rechtbreit. He, je kunt wel breien!!(grapje)
  Ik wil jullie ook graag ontmoeten, maar,….doe niet mee met het abc, en moet misschien wel werken, en,…..ik hou niet zo van grote mensenmenigtes,…

 27. Over afstand.
  Wij van SnB Fryslân hebben graag de rit van 3.5 uur heen en 3,5 uur terug er voor over om heel de dag het brei-evenement mee te maken!!! We zijn gewend om einden te reisen om ergens te komen.Blijkbaar is de afstand Leeuwarden-Randstad korer dan de afstand Randstad-Leeuwarden.

 28. @tijm, goed dat je een boodschappenlijst maakt, anders heb je kans dat je nog iets vergeet door het grote aanbod van die dag!
  Je koopt vast meer dan op je lijst staat!:-)
  Of ben jij iemand die zich strikt aan een lijst kan houden?:-)

 29. @tijm, die uitdrukking herken ik. De afstand van Limburg naar de randstad is korter, dan de afstand van de randstad naar Limburg! LOL

 30. @ingrid, wij zouden het ook ontzettend leuk vinden om je te ontmoeten. En… je hoeft helemaal niet persé met het Abc-project mee te doen. Als je nu die dag vrij bent, is het misschien toch leuk om te komen. De meesten zullen bij mijn tafels bijeen komen.
  Er zijn meerdere personen die niet zo van grote mensenmassa’s houden, dus kan je bij hen goed aansluiten. Denk er nog eens over!
  Het wordt gewoon een ontzettend gezellige dag!!

 31. Hoi Berthi,
  Als het enigszins kan kom ik.
  ’tLijkt me handig om visitekaartjes mee te nemen met adressen en email adres.
  Dan kun je elkaar later eventueel spreken zonde dat op de weblog de privacy doorbroken wordt. Wie is het er mee eens.?

 32. @Paulie, heel gezellig als je ook komt. Inmiddels ben ik de tel kwijtgeraakt hoeveel Abc-ers er komen. Naar mijn idee een heleboel. Dat gaat met alle breisters een fantastische dag worden. Ik kijk er naar uit!
  Ik vind het prima, maar ik weet niet wat de anderen ervan vinden. Maar mij kan je al prive emailen via de weblog of mijn website.

 33. @Berthi,
  okiedokie
  :o)
  Ik doe maar een voorstel, van het “balboekje” omdat jij daar een vast punt hebt, want wat ik eerst voorstelde om tussen 12 en 2 bij elkaar te komen is misschien toch niet zo praktisch?
  Door alle workshops en het winkelen, ben je dan weer zo “gebonden”, en als we ons bij jouw melden, dan weet ieder dat zus en zo er is, en als we dan af en toe weer langs fladderen kunnen we in het balboekje kijken wie er inmiddels ook is en waar die ongeveer uithangt of zo??? (b.v. de winkeltjes, de beginnershoek, workshop, enz.)
  En als we als ABC-ers een strengetje borduurgaren opspelden herkennen we elkaar ook.
  pssst, dit is maar een ideetje, wie ’n beter/ander idee heeft, gooi ’t in de groep ajb.
  :o)
  @Tijm, ik heb ook al een lijstje…
  Mal hè? LOL
  Jij hebt gewoon : VOORPRET !
  :o)
  @Ingrid,
  Dank je wel.
  Pssst, ik kan een heel klein beetje breien, ’t ziet er niet uit…, en ik houd ook niet van grote mensen menigtes hoor!
  Mijn brei”kunsten” zijn een beetje vastgeroest. ;o)
  Je kunt er nog 2 weken over “dubben” of je komt…
  ;o)
  @Tijm,
  Afstand is maar net hoe je ’t ziet…
  Ik heb zowel “in ’t hoge noorden” gewoond als in de randstad, en vanuit beide richtingen kon ik uitvliegen, maar soms ook niet…, het is ook zo dat iedereen daar op verschillende tijden in ’t leven ook weer anders tegen aan kijkt.
  Vroeger draaide ik m’n hand er niet voor om, om 500 km te reizen voor een uitje van 1 dag, nu vindt ik 100-200 km al veel.
  En misschien is ’t over een paar jaar wel wéér anders.
  Niets is constant in ’t leven, en ieder moet gewoon zelf kunnen beslissen wat ze doet.
  Soms zit je gezondheid tegen, of je familiesituatie, werk, financiën, kleine kinderen, mantelzorg, ’t kan van alles zijn.
  Zeggen dat ’t vanuit de randstad verder weg is, is ’t zelfde als zeggen dat alle noordelingen stug zijn! LOL :o)
  pssst, …of alle zuiderlingen feestneuzen…
  ;o)
  @Paulie,
  Leuk dat je ook komt, en het adressen uitwisselen moet ieder gewoon voor zich bekijken.
  :o)
  @ Berthi,
  De Abc-ers die van plan zijn te komen, zijn tot nu toe: Berthi, Tijm, Basje, Lous, Froukje/Smoekk, Paulie en ik.
  @Allemaal:
  Wie komt nog meer, geef je even een seintje als je ‘t weet? Melden op de dag zelf mag ook hoor Berthi heeft een eigen plek.
  :o)
  Nog bijna 2 weken bedenk tijd, en je ABC hoeft echt nog niet af te zijn!
  Het is in de eerste plaats “jouw ding”, en je bent niet de enige die ‘m niet af heeft!
  Pssst… wil er nog iemand beginnen en meedoen?
  Gewoon doen!
  :o)

 34. MM ik zal je vreselijk missen!
  Tikkie! :o)
  hmmm, waarom zat ik net ergens anders…, weer te laat!
  ;o)
  FF toevevoegd aan “de lijst”…, “ik zat te slapen”…
  SORRY! schaam… *Ü*
  Berthi, Tijm, Basje, Lous, Froukje/Smoekk, Paulie, Friesfroukje en ik.
  :o)

 35. @Juul
  — @Carla( en Janet… Vermist?, sorry ik gok hier even…),
  Vreten jullie me dan ajb niet op als ik kom?—
  Noch Janet, noch ik, lusten graag bezoekers van de SnB-Dag, je zult dus niet door ons worden opgegeten. Ik ben ook nog vegetariër…….
  Dat had je ook kunnen bedenken bij mijn slotzin: “Ondanks al JE bedenkingen over de Dag hoop ik je 18 november te ontmoeten.”
  Vrijheid, breiheid? 😉 Het is puur en alleen aan jou of je wel of niet wilt komen, je bent welkom, maar voel je niet verplicht of gepushed, het is aan jou. Wij hebben immers geen bedenkingen bij jou, jij meer bij het evenement.
  Verder staan er in je lange reactie nog een aantal dingen waar ik wel specifiek op in zou kunnen gaan, maar mijn tijd is beperkt en de energie die ik in dit soort discussies kan steken gaat ten koste van de tijd die ik op positievere wijze in de organisatie van de Dag kan steken.
  Ik vat het dan maar een beetje samen:
  – je hoeft je adresgegevens, zelfs je IP-adres, niet op te geven, alles is in principe (mits op=op) verkrijgbaar op lokatie
  – ja, ik heb er nog steeds vreselijk veel lol in om mijn steentje bij te dragen aan dit evenement 🙂
  – excuses aanvaard voor het misverstand mbt je opmerking over het ABC-project
  En dan besluit ik met Berthi’s wijze woorden:
  –Laten we nu een punt achter deze discussie zetten en met z’n allen uitkijken naar de eerste SnB-dag en er een grandioze dag van maken.—
  Carla M

 36. @Carla,
  For every minute you are angry,
  you loose sixty minutes of happiness.
  :o)
  punt.

 37. gezien op de site : Brei Mutsen en dassen voor Poolse kinderen
  Via de Club van 100, het populaire programma van de RVU dat op vrijdag rond 20.00 uur wordt uitgezonden op Ned2, kwam het verzoek om mutsen en dassen te breien voor 60 kinderen in een Pools kindertehuis. Natuurlijk wil Stitch ’n Bitch zich daarvoor inzetten!
  Op vrijdag 17 november start deze actie in de Winkel van Sinkel onder leiding van Debbie Stoller, de ons allen bekende bedenkster van Stitch ’n Bitch en schrijfster van de Stitch ’n Bitch-boeken. Ook Miriam Tegels, die recentelijk het Guinness Book of Records-record Snelbreien verbrak, is aanwezig om ons aan te moedigen en razendsnel mee te breien.
  Alle Stitch ’n Bitch’ers zijn welkom van ca kwart over 1 tot half 4 in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht in Utrecht (naast het stadhuis) om mee te breien. De RVU filmt onze brei-actie, die dezelfde avond – 17 nov – wordt opgezonden bij de Club van 100 op Ned 2 om 19.50 uur.
  Lambert de Groot van Wolhandel Lambert de Groot, was meteen enthousiast voor deze actie en komt een flinke hoeveelheid garens afleveren om de mutsen en dassen meete breien! Lambert, bedankt!!!
  Filati zorgt voor boeken met patronen.
  Als je zelf nog vrolijke, warme en goed wasbare garens over hebt, dan mag dat natuurlijk ook. Neem ook zelf wat breipennen mee. Je kan op de SnB-Dag in het grootste breicafé aan de tafel voor 80 breiers verder werken aan je breisels.

 38. @Mary, ik wist niet dat het al op de SnB-site staat. Prachtig toch dat er op de tv aandacht aan geschonken wordt!!

 39. Jose gaat een workshop “Grolse wanten breien” geven op de SnB-dag en ik heb gezien dat deze al vol geboekt is, zoveel belangstelling is er voor. Als ik tijd had zou ik deze wanten ook willen breien. Ze zijn fantastisch.
  Een mens moet nu eenmaal keuzes maken!!

 40. weet jullie misschien waar kan de wol verkopen in Rotterdam of in barendrecht?
  A.U.B>A<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *