The making of…

Lieve Berthi,

Nu dacht ik het werkstuk eindelijk af te hebben en nu mag ik nog een making of voor je weblog schrijven ook. Eerst de technische details, ik heb het kussen gebreid van 100% katoen in de kleuren paars en rood op naalden nr. 3. Het idee voor het maken van een handwerkje voor je 50e verjaardag had ik al langer, en toen kwam het ABC project, maar wat maak je dan? Aangezien het enige handwerken waar ik me aan kan wagen breien is, en een vierkante lap natuurlijk het makkelijkst is werd het een kussenovertrek. Het was toch zeker 15 jaar geleden dat ik voor het laatst gebreid had en ik wist dus ook niet meer hoe ik met mijn vingers de steken op moest zetten. Maar het world wide web bestaat natuurlijk niet voor niets en daar heb ik gevonden hoe je al breiend de steken op kon zetten. Met de vingers stond er ook wel op maar daar kon ik geen wijs uit. Behalve het opzetten van de steken stond er op een van de sites ook hoe je een mooie zijkant kon krijgen als je een tricotsteek breit, de eerste steek recht afhalen en de laatste altijd averecht breien. Toen kon het breien dan echt beginnen en dat had nog heel wat voeten in aarde, ondanks het proeflapje heb ik toch nog verschillende keren alles uitgetrokken en weer opnieuw opgezet. Dit gebeurde onder andere bij je moeder, en Hans en zij dachten dan ook dat ik het zeker niet op tijd af zou krijgen. Ik was natuurlijk ook te laat begonnen en er waren op het internet ook al bijna geen maasletters te vinden. Behalve het alfabet wilde ik er nog veel meer opmazen, ik had een post-it opgehangen waar iedere dag wel een woord bij kwam. Ideeën genoeg naar aanleiding van onze museumbezoeken en natuurlijk alles wat je op je weblog plaatst. Ik weet natuurlijk niet hoeveel tijd al je lezers aan het handwerken kunnen besteden, bij mij moet het ’s avonds als de kinderen in bed liggen en de was is weggewerkt. Hierdoor kon het gebeuren dat ik de laatste paar weken voor D-Day soms zelfs tot na middernacht bezig ben geweest. Na een tijdje ging het mazen wel wat sneller, maar toch kwam ik samen met Stefan tot de conclusie dat na het alfabet mijn naam en 2006 er alleen nog plaats was voor iets speciaals. Het was mij al meteen opgevallen dat Stitch ‘n Bitch goed te combineren is met Son en Breugel, dus heeft Stefan op mijn Excel het patroon mooi ingepast. Zaterdagnacht was al het maaswerk gedaan en op zondagochtend heb ik alles in elkaar gezet, net op tijd om 12.00 uur was het af en kon het ingepakt worden in rood papier met een paars touwtje.

Dus Berthi je snapt dat ik “the week after” even wat orde op zaken moest stellen. De was strijken, kranten in ieder geval doorbladeren, bollen planten, boekjes van mijn nieuwe wasmachine en droger lezen, planten water geven, stofzuigen, gewoon tv-kijken. En natuurlijk moest er gewoon gewerkt worden ook al hebben de kinderen herfstvakantie. Berthi ik ben blij dat je het cadeau leuk vind, en ik denk dat als de kinderen groter zijn er misschien wel wat meer tijd zal zijn om me nog een keer aan een handwerkje te wagen. Tot die tijd geniet ik maar met al je lezers van andermans prachtige projecten en van alle andere interessante onderwerpen die op je weblog voorbij komen.

Jenny

25 gedachten over “The making of…

 1. @Jenny, ik ben heel blij met dit bijzondere Abc- kussen. Ik vind het SUPER!!!!! En dan de juiste kleuren: rood en paars!!
  Zoals ik je al eerder vertelde was dit toch wel het laatste wat ik van je verwachtte.
  Daarom waardeer ik het dubbel en dwars!!! Een ere plaatsje krijgt het.
  Je had me nog niet verteld dat het zelfs nachtwerk werd. Het is natuurlijk altijd meer werk dan je zelf verwacht.
  Breien, mazen (dat ik zelfs nog nooit heb gedaan!), netjes in elkaar zetten…. ik neem mijn petje voor je af.
  Wellicht krijg je toch eerder de kriebels om aan een nieuw handwerk te beginnen. Maar voorlopig gaan we genieten van dit Abc- kussen.

 2. @Jenny,
  Een héééééééééél erg herkenbaar verhaal!
  hmmm Berthi? ;o)
  We hebben allemaal toch weleens (of vaak) tot op ’t laatste nippertje aan iets zitten “stressen”!
  Leuk, geweldig, fantastitsch!
  Dit geeft toch blijk van je doorzettingsvermogen!
  En niet wachten met een handwerkje tot de kids het huis uit zijn, als je er zin in krijgt, gewoon beginnen!
  En die kleuren!
  Ha, ha, Berthi “moet” lid van de RH-club worden!
  ROTFLOL ;o)

 3. Jenny, leuk bedacht !!!! (en mooie kleuren!) is ook een tijdje geleden dat ik gemaasd heb, maar Jenny als je kunt mazen, kun je ook borduren ……….dus wie weet …

 4. wat een geweldig cadeau. En we weten hoe veel tijd erin gaat zitten en dan nog op datum werken, Chapeau rouge voor de maakster en de ontvangster.

 5. Jenny, mooi gemaakt joh. En zeker wanneer je weet dat het tijden geleden is dat je gebreidt hebt.
  En ja wat Juul zegt, nu gaan handwerken hoor, en wat Mary zegt, als je kan mazen kan je zeker borduren. Mazen is lastiger vind ik , om het zo mooi en regelmatig te krijgen.
  Leuk je (herkenbare) verhaal erbij, prachtig cadeau !!!

 6. @mm, ik ben daar geboren en mijn High Tea was bij la Sonnerie in Son, mijn vroegere lagere school!!
  Of bedoel jij iets anders?

 7. Berthi, wat zul jij “verguld” ( 50) zijn met dit mooie cadeau !!!!
  Jenny ,heel mooi die kleuren !!!!!!
  Groetjes Mien

 8. JA, zie je ik had het ergens gelezen, leuk zo op het kussen !! ;-)).

 9. Nu val je zeker wel van je Blauw ‘geloof’ af he !!???

 10. Dit is heel origineel bedacht .
  Het is steeds weer verrassend wat er gemaakt is .
  We wachten gewoon voor nog meer verrassingen .

 11. Wat een geweldig goed idee, dit kussen.
  Het “klopt” aan alle kanten, de kleuren (Red Hat Society-lady) S&B in het kwadraat en dan ook nog je ABC-project.
  Heel knap om alles zo goed in één werkstuk gecombineerd te krijgen.
  Complimenten!!

 12. Iedereen bedankt voor alle leuke reacties en aanmoedigingen om vooral door te gaan. Maar ik vond het vooral fijn dat na al het leuke werk Berthi er blij mee was.

 13. Wat origineel en apart bedacht! Ik kan me voorstellen dat je dit erg op prijs stelt dat iemand met zo’n druk leven het in de avonduurtjes en ’s nachts voor je heeft gemaakt. Dat maakt het extra waardevol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *