Jan, Jans en de kinderenJan, Jans en de kinderen staan deze week in het teken van het breien. Karlijn en Catootje willen leren breien. Aan Jans vragen ze wat zij zoal in haar leven gebreid heeft: voornamelijk sjaals. En wat heeft moeps allemaal gebreid? Nou, truien, sokken, wanten, mutsen, omslagdoeken. Karlijn en Catootje willen breiles van moeps.

16 gedachten over “Jan, Jans en de kinderen

 1. Ja, leuk !!!
  Je ziet steeds vaker dat het breien aangehaald wordt. Het wordt toch ‘gezien’!!
  He, Jan Jans zien er modern uit, ik heb ze jaren niet meer gezien/gelezen.

 2. @Marian’ne,
  Ik heb alle Jan, Jans boeken, de originele van Jan Kruis, en de nieuwe…
  … ze zijn “verjongt” door de nieuwe tekenaars…
  Sanoma… breek me de b…..
  * gaat snel naar de volgende log… *
  (discussie?)

 3. Jan zit op een heel andere plek met zijn bezigheden en het werk wat hij ooit begon gaat gewoon door .
  Ra- ra hoe gaat dat , ik las er al eens iets over , maar snappen doe ik het niet .
  Met alle moderne mogelijkheden worden wij dus gewoon om de tuin geleid .
  Allemaal nep.. nep ..
  Dat was ,( of is ? )ook zo met Suske en Wiske . Er is zeker nog meer te noemen .
  Mijn Amerikaanse ex-zwager heeft gewerkt bij de studio,s van Walt Disney , om ook z.g echte Disney plaatjes op papier te zetten .
  Maar het breien is dus nu ook doorgedrongen bij de nep ontwerpers van Jan-Jans en de kinderen .
  Zou Jan nog enigzins inspraak hebben in al het gebeuren ? ? ?

 4. Ik herinner me dat mijn moeder vroeger ook altijd mijn kledij breide. Truitjes, jurkjes, mutsen, zelfs eens een broek. Die haatte ik zo erg dat ik hem door de kamer hebt geschopt. Dat was niet zo lief van me, maar ik wou eigenlijk liever een jeans in plaats van dat prikkende, bruine gedrocht. Nu breit mijn moeder nog steeds voor mijn kinderen. De drie jongens zijn erg fier op hun truitjes en ze hebben er veel succes mee. Ik zal je ‘ns wat foto’s doorsturen, Berthi. Mijn moeder is een echte breikunstenares!
  Nogmaals proficiat trouwens met je site. Je stopt er vast heel wat tijd in. Ik zou graag je voorbeeld volgen, maar ik geraak niet verder dan het registreren van een domeinnaam. Daarna wordt het te ingewikkeld.

 5. @Sylvie Van Sompel, de tijd voor je blog komt vast en het gaat je zeker lukken. Je hebt al een prachtige website!!
  Je maakt me heel nieuwsgierig naar het breiwerk van je moeder. Leuk als je me foto’s stuurt. Ik kijk ernaar uit.

 6. ik dacht dat de dochter van Jan Kruis nu tekende …. (ik heb nog bij haar in de klas gezeten en ze kon ook goed tekenen volgens mij …)

 7. @Mary, via google dit gevonden:
  De strip ‘Jan, Jans en de Kinderen’ verschijnt nog altijd wekelijks in de Libelle. Sinds 1999 wordt hij getekend door medewerkers van de Studio Jan Kruis. Jan Kruis zelf tekent alleen nog de avonturen van zijn striphelden voor goede doelen, zoals de Leprastichting. De immer sigaar rokende opa van de familie Tromp is zelfs gesignaleerd in een TV-spotje tegen roken in de nabijheid van kinderen (2002).
  Misschien is zijn dochter wel één van de medewerkers. Leuk dat je bij haar in de klas hebt gezeten. Maar viel het tekentalent niet zo op?

 8. ik zat bij haar in de handvaardigheidgroep.. en daar moest je meer doen dan alleen tekenen… en volgens mij is ze ook heel snel van school vertrokken, het is ook al weer zo lang geleden

 9. @Yvon, ja natuurlijk, nu weet ik het weer. Dank je voor het opfrissen van mijn geheugen en de link.

 10. thnxx….. ik lees Margriet en Libelle alleen bij de kapper of de tandarts……. dus dit was me niet bijgebleven….. en ze is idd van hetzelfde bouwjaar (LOL)

 11. Ik vond altijd die aflevering zo leuk dat Catootje over 10 nachtjes jarig is. Ze is zo blij en zegt de hele tijd over 9 nachtjes slapen ben ik jarig!, over 8,.. over 7,… Haar zus is het zat en zegt,..over 11 nachtjes ben je jarig GEWEEST!
  WEEEEEEEEEEEEEEEH! O, dat snuitje van Catootje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *