The Complete Costume HistoryUitgeverij Taschen staat bekend om zijn mooie kwaliteit boeken met een acceptable prijs. Ter gelegenheid van hun 25e verjaardag geeft Taschen speciale edities uit. The Complete Costume History, From Ancient Times tot the 19th Century van Auguste Racinet (1825-1893) is er één van. Dit hardcover boek weegt circa 2,5 kilo, heeft een afmeting van 26,5cm x 39,5 cm., telt 544 pagina’s, de teksten zijn in het Engels, Frans en Duits, het zit verpakt in een mooie stevige cassette en kost 50 euro. Een zeer schappelijke prijs voor zo’n prachtig boek.
Boekhandel Heinen in Den Bosch heeft er een mooie etalage aan gewijdt, zoals je op de foto ziet.
Nu nog tijd zien te vinden voor dit omvangrijke boekwerk!

22 gedachten over “The Complete Costume History

 1. Mooi boek, het papier/stofje er achter vind ik ook mooi. Kan ik daar een paar metertjes van bestellen :-))).
  Ik ben gek op dit soort boeken, lekker onderuit op de bank plaatjes kijken. Alleen zal ik deze niet kopen denk ik. Ik koop dan liever een gerichter boek. Heb er een over de Nederlandse interieurs op schilderijen door de eeuwen heen. Geweldig. Maar nadeel van zo’n zwaar boek. Ik kan het niet vasthouden, te lastig voor mijn handen. Omdat ik het graag dicht bij mijn neus wil houden om alles goed te zien. Hi,hi. Maar mooi is het hoor !!!

 2. Heel mooi!!
  Heerlijk op de bank met een kop koffie of thee!!!
  Lekkere gebreide warme sokken aan en lezen maar!!!

 3. Ja prachtige uitgaven die “Taschen-boeken”
  Ik kreeg deze week de nieuwe catalogus toegestuurd en had er dit boek al in zien staan.
  Heb een paar “taschen”-boeken over Hundertwasser die ik koester !!!

 4. Prachtig boek en wel erg zwaar .Je moet er dan mee aan tafel gaan zitten . Ik ken de zelfde problemen als Marian,ne .Bij de kapper ook zo lastig om een dik glossy blad vast te houden . En ze weten daar al precies wat ik graag lees .
  Ik vind de etalage heel mooi gedaan en die achtergrond met behangpapier , maar wellicht een stofje ( zware gordijnstof ?)
  Daar zou ik wel een deel van na willen tekenen , mooi voor crewel-werk .
  Een paar keer een blouse gehad met dergelijk motief . Toen ik het niet meer aan kon heb ik een groot deel uit het rugpand geknipt en op een stevige ondergrond geregen , zo kon ik er mooi delen van na teken om te borduren .Dat werd weer op m,n werk gebruikt .

 5. @marian’ne m, …. hondje op schoot….dan kan het boek er niet meer bij!:)))
  @Mien B, Hundertwasser ook zo mooi!!!

 6. Mijn hond wil niet eens op schoot, en met zijn 20 kilo ook maar niet proberen :-))).
  Net was er een programma over textiel op net 2 van de VPRO, ik viel er midden in maar misschien de moeite om de herhaling te zien.

 7. Een mooi uitgevoerd boek! Ik heb altijd wat huiver bij boeken die pretenderen “The Complete…” te zijn, want hoe compleet is dat dan wel niet? Maar 2,5 kilo papier moet toch een aardig eind in de buurt van compleet komen! Mooi geëtaleerd, eenvoudig maar heel stijlvol met dat papier (is het wel behang? het lijkt me daarvoor wat breed).

 8. @ineke, misschien hebben ze inderdaad geschikt papier gezocht voor de achtergrond. Door gebrek aan tijd hebben we het niet goed bekeken.
  Wat betreft je huiver bij “The Complete….”: Dit boek geeft een overzicht van alle kostuumafbeeldingen, maar Auguste Racinet had naast deze kostuumafbeeldingen nog paginas vol geschreven met teksten. Die teksten zijn in het kort samengevat, waardoor bijna alle ruimte in beslag wordt genomen door de schitterende afbeeldingen.
  Zou alle tekst opgenomen worden dan telde het boek meer dan 1300 paginas. Niet meer hanteerbeer. Vandaar de ingekorte teksten.
  Je argwaan klopt een beetje!

 9. @Berthi: dank voor je extra uitleg. Wat een werk werd er besteed aan kleding (van de rich and famous van die tijd), terwijl er geen naai- of borduurmachines waren! Kom daar nu nog maar eens om; hetzelfde denk ik vaak bij gebouwen; nu hebben ze hijskranen en hoogwerkers en de modernste materialen en toch moet het allemaal zo kil en strak, nergens een leuk tierelantijntje of iets gezellig pompeus.
  Iedereen gaat in b.v. Amsterdam toch liever naar de grachtenhuizen dan naar de Vinex kijken? Maar ja, de kosten, hè?

 10. @ Ineke, wat een leuk doordenkertje werp je op, daar ga ik eens lekker op broeden 😉
  het boek heb ik al een aantal malen in handen gehad, maar toch niet gekocht, toch net iets te ver van mijn bedje en mijn boekenkast is al zo vol 😉 Het is overigens een prachtig boek!

 11. Ik had het boek begin augustus al in Hengelo gekocht. Voor mij is het een prachtig naslagwerk.
  @Marcella, mijn boeken passen al lang niet meer in de boekenkast. Ze zwerven door het hele huis!! Nadeel: soms lastig zoeken!

 12. zag laatst een reportage over Vinexwijken en was toch wel interessant. we willen allemaal graag een huisje beestje boompje, of een flat die nog in her groen staat

 13. Dag allemaal,
  Lijkt me wel een erg mooi boek. Het verschil in rijk en arm was best groot in die tijd.In dat boek gaat het duidelijk over het rijkere gedeelte van de bevolking. Die wespetailles… ik moet er niet aan denken zo ingesnoerd te worden ieder dag 🙂
  Groeten,
  Marianne

 14. Hoi Marianne L, ;o)
  … en dan ook nog je ribben operatief laten weg halen…
  …opereren in die tijd!
  Brrr!
  Nee hoor, geef mij maar een spijkerbroek!
  :o)

 15. Goedenavond
  Ik ben op zoek naar een boek wat geschreven is door Hundertwasser,
  Het is een boek waar geen afbeeldingen in staan, dus echt literatuur.
  ik weet alleen niet hoe het boek heet, misschien kunt u mij verder helpen?
  met vriendelkijke groet Thea van Kruisbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *