Zon, regen en wind

Weerbericht:
Vandaag eerst af en toe zon. In de middag toenemende bewolking, in de avond vanuit het westen regen. Aantrekkende zuidwestenwind. Maxima rond 16 graden. Vrijdag tot en met maandag: vrijdag en zaterdag wisselvallig en soms veel wind, daarna droger. Maxima oplopend tot 18 graden.

Binnenshuis hebben we nergens last van. Ik loop nog altijd op de zomerse teenslippers, zonder sokken, die Eline voor me kocht in Italië. Trouwens, ik heb ook helemaal geen tijd om mijn sokken af te maken. Ik ben driftig aan het borduren!

37 gedachten over “Zon, regen en wind

 1. Fijn dat je weer borduurt!
  Zo’n Merkwaardig dagje kan soms “werken”!
  ;o)

 2. Nou, ik ben al dagen weer blij dat mijn Kreta sokken klaar zijn. Ik begon alweer met koude voeten. Nou is het hier in het Hoge Noorden natuurlijk kouder dan bij jullie 🙂

 3. hier is het ook al aardig koud hoor. ik draag al weer een paar dagen sokken.
  wat een leuke wol heb je voor je sokken.
  hier in de winkel hebben ze al 3 jaar dezelfde kleuren liggen.:(
  wil ik dus iets anders, ben ik aangewezen op het NET, of moet ik eerst op de ‘wielen’.

 4. Ik ben ook een blote voeten mens, maar s’nachts beginnen ze al wat kouder te worden. De eigengebreide sok zit nog wat TE warm.

 5. Blote voeten….heerlijk!!!
  En eigenlijk nog het liefst zonder slippers!!! Ik heb nog steeds blote voeten maar heb thuis wel heerlijke oude pantoffels aan!!! Heerlijk warm!!!
  :o)
  Voor een koukleum als ik ben!!!
  Mooie wol voor de sokken!!!

 6. Brrr, ik bibber al bij de aanblik van je slippervoeten. Ik had mijn prioriteiten toch echt even anders gelegd. Hoorde eergisteren op BBC, dat het in York en Schotland overdag +5 en ’s nachts -5 Celsius was!! Ik voel het hier ook al een beetje…

 7. @Juul, op een Merkwaardig dagje zie je véél teveel leuke dingen!!!!!!!!
  @salamander, als je nu eens iedereen van je stad/dorp besmet met het breivirus, dan is de winkelvoorraad zo geslonken en kunnen de nieuwste kleuren de winkel gaan opvrolijken.
  @ineke, ik ga dus niet naar York en Schotland!!!:))))
  @Tijm, als ik een dagje met de trein naar het hoge noorden ben geweest en ik stap ’s avonds in het zuiden uit, dan is het eerste wat ik zeg: ‘het is hier veel warmer’. In de zomer is het niet altijd even plezierig, maar voor de rest van het jaar is het zeer aangenaam!!

 8. Berthi, ik zou echt eerst die sokken afbreien. De kou komt eraan! Toen wij nog in Zd. Limburg woonden, keken we altijd naar het Belgische weer voor de Hoge Venen, dat klopte beter dan wat die Biltse boys te melden hadden. Echt hetere zomers en eerder sneeuw, leuk voor de kinderen en om te langlaufen vanaf je voordeur! Ook als we vrienden in Brabant in het voorjaar opzoeken zeggen we dikwijls “de natuur is hier al veel verder”, de bomen al meer in het blad, terwijl dat nog geen 100 km. scheelt met de Utr. Heuvelrug.
  Mijn verwarming moet ’s ochtends en ’s avonds toch echt even helpen, nu al. Ik beklaag de ambtenaren in Parijs, daar mag pas op 1 november de verwarming aan, al vriest het in oktober 20*. Dat gaat strikt op datum!

 9. @Ineke, de verwarming gaat hier nog niet aan!
  Ik heb te doen met de ambtenaren in Parijs!!
  Dit is een regel uit het jaar nul, zou ik zeggen!

 10. Warme sokken heb ik (nog) niet zo’n zin in, ik vind koude voeten een lekker gevoel, tja,..ben geloof ik de enige,…maar ik hou ook van regen en kou,….
  Ik zat gisteren wel eventjes rond te kijken of ik ergens goed hout kon krijgen.
  Begin weer zin te krijgen om een lekker ‘fikkie’ te stoken (in de open haard, jawel, ben een geciviliseerde pyromaan,…)

 11. Hu ik heb niks met blote voeten , vroeger wel . Als je eens wist hoe mijn benen/voeten ingepakt worden . . .
  Nou ja ik zal maar zeggen het zijn goede hulpmiddelen en ik hoef ze niet zelf te breien .
  Berthi , je sokken worden mooi en nu dus eerst ijverig borduren .
  Gisteren vond de hulp een dotje borduurgaren .Ik moet zeggen ze is hier al aardig getraind en weet nu dat ze geen kleine lapjes/snippertjes mag weggooien .
  Maar dat dotje borduurgaren , wat is dat een touwtje ?
  De kleur was toevallig bruin .
  Ik heel verschrikt , dat is echt borduurgaren ! !
  En gisteravond keek ik nog even op arte .Daar zag ik me toch een hele serie prachtig gehaakte pannenlappen hangen .
  Ergens in een of ander kustplaatsje vanwaar ze een reportage lieten zien .
  Een vrouw die een leuk stalletje had , waar ze meest eigengemaakte spullen verkocht .
  Mooie kalenders met zelfgemaakte foto,s daar uit de omgeving .
  Ik kwam er zo maar even kijken en weet niet eens waar het precies was .
  Maar die pannelappen waren zo leuk en ik kreeg het in een flits te zien .
  Ze waren gehaakt met ingehaakte motieven die betrekking hadden op het kust gebeuren . Ik zag nog een vuurtoren scheepjes . Het is natuurlijk goed mogelijk omdat van een kruissteek patroon na te haken .

 12. heerlijk weer de kachel aan.
  hier in de keuken nog niet. met de zon op de ramen is het hier al gauw 24 graden.
  sinds een paar weken werk ik in de visverwerking, en de laatste paar dagen voelt de vis dus heel erg koud aan.
  als je daarna alleen tijd hebt voor een snelle douche en niet een uitgebreidt warm bad, is er geen warmte in te krijgen.
  @Berthi
  was het maar zo dat dan de wol zo op was en er nieuwe kleuren te krijgen waren.
  maar zover kijken de ver- en inkoopsters niet.
  ze houden het bij dezelfde kleuren:((
  ‘k heb al verschillende keren labeltjes van mijn sokkenwolletjes gegeven, of ze die ook konden bestellen, maar dat schijnt een hele boel werk voor ze te zijn *zucht*.
  ik hou het wel bij het Net, en af en toe een dagje uit. *jippie*
  ik heb nu alleen nog maar van die zomerwol met 45% katoen, dus moet nodig weer eens op de ‘wielen’. :))))

 13. @Ingrid , goed ik breng de appeltaart mee , slagroom ook maar doen???? En wat doen we de rest van de avond , lekker lezen misschien , “Bartje ” lees ik , van Anne de Vries , heel knus , poes op schoot , quilt over de benen of om de rug of de schouders.
  Enne alleen tijdens de pauzes mag er gepraat worden , als er nog meer mensen mee willen doen , met een borduurwerk , een quilt of sokken om te breien , alles mag , niets moet , maar…… STILTE!!!!!!! Wie zich er niet aan houdt wordt beleefd maar zeeeeeer dringend verzocht te vertrekken , danwel met hardhandige handen verwijderd!!!
  Ik wens iedereen een gezellige avond!
  Groeten van Marlies

 14. Nou, je mag van mij wel kletsen, hoor, als ik een goed boek lees, hoor ik toch niks!!
  Denk dat het wel warm zal worden (kan echt heeeeel goed fikkies stoken) dus ,…mmmmmm wat ijs voor bij de appeltaart lijkt me ook wel wat,…
  Trouwens de limburgers onder ons zijn met de vlaaien ook van harte welkom,…
  En misschien vinden sommige het dan wel prettig om hun teenslippersokken aan te hebben i.p.v. de grote sokken,…

 15. Natuurlijk zijn vlaaien ook welkom , voor mij dan een lekker stukje met vers fruit , en een dotje slagroom ook graag! iemand nog echte belgische bonsebons in de aanbieding of Bossche bollen of……..
  Marlies

 16. Voor mij gaat de appeltaart boven de Limburgse vlaai!
  Het is een sport van mij om op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland de appeltaart te proeven. Graag met slagroom.
  Tot nu toe vind ik mijn eigen gemaakte appeltaart met goudreinetten toch wel erg lekker; al zeg ik het zelf. Trouwens, als ik een verjaardagsfeestje heb en de gasten mogen kiezen tussen de eigenmaakte appeltaart en de Limburgse vlaai, dan…… ja, je raadt het al! Mijn appeltaart vliegt er doorheen!
  Binnenkort toch weer eens gaan bakken!
  Met de Bossche bol doe je mij geen plezier!
  @Ingrid, verbranden mijn voeten niet bij een te hoog fikkie gehalte!:)))
  Ik breng mijn borduurwerkje mee, dat moet klaar!!!!:) Zorg je wel voor goede verlichting…. mijn ogen zijn niet meer wat ze zijn geweest!:)
  @salamander, het is maar goed dat jij zo goed overweg kunt met het internet…. je moet er toch niet aandenken dat je vast zit aan altijd dezelfde kleurtjes!
  @Gerrie, wat is het jammer dat ik Arte niet kan ontvangen!

 17. In het zuiden van het land mogen we tot nu toe genieten van een stralende zon, weinig wind en geen regen!

 18. Wat de verlichting aangaat , er zijn goede daglichtlampen te koop , kosten :maar 65 euro[of iets meer] zijn niet groot ong zo hoog als je senseo ttuuuuut reclame makkelijk mee tenemen.
  Het is natuurlijk ook zo dat je bij een virtuele club helemaal geen licht nodig he , spaart veel energie , reiskosten en zo :-0

 19. mmm, bij ons (hoge noorden, wel iets minder hoog als bij Tijm, maar toch)is het ook koud, dus wat doe ik, ik gooi het zomerdekbed aan de kant en doe lekker de herfst/lente varriant op bed! (want ik vond het toch koud vannacht….)

 20. zoooooooo, daar ben ik weer, net terug van een bevalling, een mooi klein meisje!
  En het regent hier heel hard, ga toch maar dikke sokken zoeken,…..

 21. Een mooi klein meisje… met zeer gelukkige ouders.
  Het is hier nog fijn droog weer…. de regen mag je houden, hoef je niet naar het zuiden van het land te sturen!:)

 22. wind, rwegen appeltaart. vlaai en een handwerkof een boek zo wil ik de herfst wel door

 23. Nou mensen, hier in het norden is het echt al aardig koud aan het worden. De regen valt soms bij vlagen naar beneden. Gisteren hebben we toch de verwarming maar aan gedaan. Ik ga bij de volgende bed verschoning net als Froukje het herfst dekbed er weer opleggen. Enne, ik brei lekker verder aan mijn zigzag sokken. Lekker warm!!!!!

 24. Extra deken op ’t voeteneind en een warme kruik.
  En warme chocolademelk en appeltaart, natuurlijk beiden met slagroom!
  ;o)
  Het is HERFST!!!
  YEH!
  ;o)

 25. Berthi, hij/zij komt binnen ’t jaar al weer terug…
  Fijn hè… hittegolven…
  LOL
  ;o)

 26. Ja, wat hebben we genoten van de vele hittegolven dit jaar! ROTFLOL
  Er bestaan toch ook wel andere zomers? Trouwens, september was magnifiek? Wat zeg jij?:)))

 27. September was zeker SUPER!
  Het ging alleen veel te snel voorbij!
  ;o)

 28. En zelfs de hitte golven waren leuk. Lekker verwend door Juul, met de heerlijkste verkoelende versnaperingen !!!!

 29. @Marian’ne,
  * reikt een schaaltje bosaardbeitjes met slagroom aan*
  :o)
  @Berthi,
  Dat zou ik zooo graag willen!
  * heeele diepe zucht *
  LOL
  ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *