Maandag… post?

De post wordt van maandag tot en met zaterdag bezorgd. Op zondag niet want dan is het rustdag. De postbode laat bijna elke dag wel enkele enveloppen door mijn brievenbus glijden. Leuke, aardige, mooie post en regelmatig minder vrolijke post. Bij uitzondering valt er op de eerste dag van de nieuwe week post op mijn deurmat. Waar ligt dat aan? Wordt er in het weekend minder verstuurd? Worden er veel poststukken niet gesorteerd?

Ik ben benieuwd of jij op maandag regelmatig post ontvangt?

32 gedachten over “Maandag… post?

 1. Op maandag ontvangen we ook altijd heel weinig post.
  Dat komt omdat grote bedrijven niet op zaterdag en zondag versturen…
  (logisch toch…)
  ;o)

 2. Op maandag krijgen wij hoogstzelden post, meestal alleen rouwkaarten. Ook de kreet “vandaag gepost, morgen bezorgd” gaat dan ècht niet op, heb ik wel gemerkt. Aan het begin van de week, heeft Tante Post een lange warming up nodig…

 3. Wij krijgen steeds minder post.Waarschijnlijk doordat veel zaken via internet verstuurd worden. Maandags al helemaal niks meer.

 4. Op maandag wel minder, en hier toch wel regelmatig binnen 24 uur.
  Is het een hint Berthi, heb je het uitgetest !! :-)).

 5. Hier op maandag bijna nooit post….
  De hele week door eigenlijk wel maar op maandag allen maar folders, folders en nog eens folders!!! En nu met de feestdagen voor de deur(nou ja nog ver voor de deur) Hele boekwerken met speelgoed en speelgoed en nog eens speelgoed!!!
  En over het algemeen is het zo heerlijk om post te krijgen!!! Of komt het misschien dat ik veel bestel via internet??? ;o)

 6. Ik stuur altijd heel veel post in het weekend weg, zodat anderen post krijgen op maandag, ook mijn brievenbus blijft meestal leeg.

 7. Net als Maaike verstuur ik juist in het weekend regelmatig post. En dat wordt door mij nog wel eens gecontroleerd of de ontvanger de dag later mijn post heeft gekregen. Helaas, vaak gaat de regel ‘vandaag gepost, morgen bezorgd’ niet op, zoals Ineke ook al aangeeft. Voor een verjaardag verstuur ik de kaart tegenwoordig minimaal twee dagen van tevoren.
  Ik heb dit vandaag geplaatst omdat ik benieuwd ben hoe het met de postbezorging gesteld is in Nederland.
  Vandaag ben ik van de enquêtecommissie! LOL
  Zal ik vandaag nu juist wel post ontvangen omdat ik er een logje over geschreven heb?:))

 8. En las ik niet vorige week in de krant, dat Tante Post op maandag (en nog meer dagen!!) een “snipperdag” wil nemen? Niet dat ze dan alle post in snippers scheuren vóór bezorging 🙂 Er bestaan plannen om nog maar 3x per week langs te komen. Verschilletje met Parijs, daar kregen we nog 3x per DAG post!

 9. @Ineke, hemeltje lief zeg!!! Dat is een trieste zaak als dat doorgaat.
  Ik ontvang de postbode met open armen, bij wijze van spreken.
  Er gaat niets boven ‘leuke’ post op je deurmat te vinden!

 10. Ook wij ontvangen maandag’s bijna nooit post helaas. Vooral leuke post dat komt niet zo vaak voor.

 11. hallo berthi,
  bij mij valt er ook vaak geen post op de mat op maandag. Ik heb ook de indruk dat alles op maandag laat opstart bij de Post. Groeten Annie.

 12. de postbode op maandag is ook bij mij minimaal, mar in het weekend posten heeft alleen zin als het op VRIJDAG in de bu gaat, want in het weekend wordt de bus dan ZONDAGAVOND pas weer geleegd, dsu in het weekend op vrijdag of zondag posten en dan lukt het regelmatig op tijd heb ik gemerkt,

 13. mijn zusje werkt bij de post.(huisvrouwenpostloper)
  de brievenbussen worden wel geleegd op zaterdag en zondag, maar niet verwerkt.
  op maandag is zij altijd vrij, of ze moet invallen voor de vaste bezorgers.
  omdat de post van zaterdag en zondag, op maandag verwerkt wordt en de post van maandag ook verwerkt moet worden, en er minder post verstuurd wordt, willen ze de maandag afschaffen.
  nou ja, dat wil zeggen, ze brengen in de toekomst geen post meer rond op maandag.
  volgens mij werkt dit niet, omdat ze dan op dinsdag alle post van zondag én maandag moeten rondbrengen.
  op dinsdag is het hier overigens ook heel schaars.
  meestal alleen een reclame-folder die de tpg rondbrengt.

 14. @Salamander, goed om te weten hoe het een beetje in elkaar steekt.
  Dan moet ik voortaan de post op vrijdagmiddag voor 17.00 uur in de rode brievenbus doen, wil ik de ontvanger op maandag verrassen met post.

 15. ik heb er nooit zo op gelet. Wel post vandaag: een envelop uit Nederland, een uit Frankrijk en een uit de VS en nog allemaal leuk ook, niks met betalen ofzo 😉

 16. Bethi, hier is het al jaren zo dat we op maandag geen of een enkel stuk ontvangen. Wat Salamander schreef klopt!

 17. Geen post vandaag en zelfs geen krant .
  Daar moet ik nog over klagen .
  Alleen een bundeltje reklame .
  Maar in mijn mail-box hier een hele serie prachtige foto,s van een trouwparty !

 18. en ik had 2 stuks leuke post !! (een siggie en een fibermailkaart) maar doorgaans op maandag weinig post………..

 19. Even een berichtje vanaf mijn lap top vanaf mijn werk: ik ben al dagen verstoken van je web-log (post) omdat mijn computer kuren heeft en bij de reparateur is. Kaal hoor, net als op maandag. Dan heb ik ook bijna nooit post. Wel schrijf ik meestal in het weekeinde verjaardagskaartjes en werk dan vaak de giro’s de deur uit! Gelukkig heb ik straks een heleboel leuks in te halen van je logjes zie ik wel! Dus…tot later!

 20. @Mienke, helaas wil de techniek ons nog wel eens in de steek laten!:(
  Werk ze nog vandaag en tot gauw!

 21. Ik had gisteren (maandag) echt leuke post!
  Een borduurwerkje van crownstitches en de laatste 6 sneeuwmanpatronen van Bobbin! Heerlijk!!

 22. @Ingrid en Mary, gezellig dat bij jullie de postbode langs kwam… en ook nog eens leuke post bezorgde. Bij mij was er niets te vinden op de deurmat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *