Kleurrijk borduurgaren

AD Superstunt
Kleurrijk borduurgaren

Deze royale set bestaat uit 100 strengen borduurgaren. Het stevige garen is geschikt voor al uw creatieve activiteiten, zoals borduren en het maken van sieraden. Maar liefst 50 verschillende kleuren, 6 draads, 8 meter per streng, 100% katoen, wasbaar, kleurvast. Bestel nu en u ontvangt de 2e set gratis. Complete set 23,95 euro.

Als een landelijk dagblad met een dergelijke actie komt, mogen we aannemen dat het borduren écht populair is!

Gisteren ontving ik de nieuwsbrief van Merkwaardig met leuke berichten van Maaike en Marian’ne over het Abc- project.
Wil je nog mee doen, dan kan dat natuurlijk. De handwerktechniek kies je zelf. Borduren, haken, quilten, breien, punniken etc. . Alles is mogelijk!

51 gedachten over “Kleurrijk borduurgaren

 1. Vraagje… wat is ’t voor garen? ;o)
  LOL
  200 strengen voor 23,95…, dat is minder dan 12 eurocent per streng…
  “Well, need I say more?”
  OK… yuck! :oP
  In de VS zijn geregeld DMC aanbiedingen van 8 strengen voor 1 dollar (12,5 dollarcent/streng), dat mag niet buiten de VS verscheept/verkocht worden…
  @Berthi, ik kan de tekst van de advertentie niet lezen…, vandaar…
  http://superstunt.ad.nl/csp/smp/prem2/index.csp
  Ik wordt hiervan niets wijzer…
  Durven ze soms niets over het merk te zeggen???
  Wie herkent/d dit garen?
  LOL
  :o)
  Kreeg jij de Merkwaardig gisteren al?
  grrr ;o)
  Ik vandaag!
  Oh…, nee… ahum…, ook gisteren! ;oD
  ROTFLOL!!!
  :o)

 2. Deze actie is waarschijnlijk errug leuk voor scholen…???
  :o)

 3. …of kickt onze lieve jeugd dan gelijk weer af, door de kwaliteit van ’t garen?
  Ik ben reuze bevooroordeeld, maar kan ’t niet helpen…
  ;oP

 4. Je kan er misschien mee breien…
  Schijnt óók reuzepopulair te zijn…
  *Ü*
  Nee alle gekheid op ’n stokje…
  Ik kreeg opeens een helder ogenblik…
  Huppelde naar een andere kamer, en…
  Ik WEET inmiddels welk garen het is!!!
  Ik heb hier nl. een setje van dit garen voor me liggen.
  Als je je muis over de foto in de link laat “zweven” vergroot hij, en kun je de labels van ’t garen zien.
  En dit garen kreeg ik enige tijd geleden cadeau bij ’t blad CrossStitcher.
  Kritiek hierover was niet van de lucht op ’t web…
  Enkele kreten:
  “Goedkope rommel.”
  “Dit garen kan ik eigenlijk alleen maar voor m’n kleuter gebruiken.”
  “Het is totaal ongeschikt voor gebruik in bestaande patronen.” (i.v.m. kleurnummers/kwaliteit)
  Ik heb speciaal voor jullie, m’n pakje garen open gemaakt…
  Het is “made in China”, merk “Moonbrand”, “8 meter op een strengetje”, “100% coton”, “best embroidery thread”, en de rest is Chinees…
  Het ziet eruit als… :oP
  Hééééééééél errug dunne enge gedraaide draadjes…
  :oP
  Als ik het garen Google…
  E-bay… véél goedkoper dan ’t AD!!!
  Deze advertentie (en verkoop) was vooral leuk vanwege de erbij gevoegde tekst door de verkoper…
  “All completely unused and packaged – unwanted Gift” (…!)
  Ze zijn al verkocht: 100 strengen voor plm. 5,68 dollar. (AD eat your heart out!)
  http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170029095010
  Ik heb nog even een tijdje gezocht…
  Maar ’t merk wordt eigenlijk niet veel gebruikt, behalve voor scrapbooking.
  En er is zat te koop via e-bay, voor wie er zin in heeft…
  ;o)

 5. Quote:
  “Maar ’t merk wordt eigenlijk niet veel gebruikt, behalve voor scrapbooking.”
  Even een kantekening…
  Misschien wordt ’t in China of elders wel véél gebruikt, en daar wonen natuurlijk miljoenen mensen…
  Misschien wel om rokken (zie gisteren) te borduren?
  :o)

 6. Nou ik was gisteren direct al een beetje huiverig toen ik de advertentie zag .
  En geen merk te zien .
  Ja mooi probeer garen voor het een of ander .
  Misschien leuk als je koordjes nodig hebt kun je er van draaien .
  Ik had nogal wat borduurgaren uit de oorlog erg glibberig garen en veel glans .
  Dat gaf ik heel gul eens weg aan de kinderen van een vriendin . Ze waren er blij mee . Ze wilden ook eens borduren net als hun mamma .
  Later had ik spijt want het garen uit de oorlog moest eigenlijk ook bewaard worden .
  Ergens bij restjes ligt nog iets uit die tijd .
  Ik ben benieuwd wie er nog oorlog,s borduurgaren heeft .

 7. O, ik dacht eerst dat het een advertentie uit de jaren 60 was qua stijl. Inderdaad grappig dat er nu aandacht aan wordt gegeven.
  Ja voor wie wil knutselen een leuke aanbieding!! Ik zou nu nooit dit kopen en zo wie zo niet alle kleuren in een keer. Daar zitten zoveel kleuren bij die je toch nooit gebruikt. (nou ja in mijn geval dan :-)).
  Ik heb door de jaren heen veel ‘erfgoed’ gekregen aan handwerkspullen. Wanneer men weet dat je handwerkt in de familie dan komt alles jou richting uit. Niets waardevols hoor, of het moet emotionele waarde hebben.
  @ Gerrie, uit de oorlog heb ik wel breipatronen van mutsen en sjaals die door het ministerie van defensie werden uitgedeeld, met breimaterialen. Het was de bedoeling dat de bevolking ging breien voor de soldaten. Weet jij daar iets van ?
  Juul, jij hebt je er weer op gestort.
  Jij hebt echt haviksogen (goed waarnemings vermogen), ik zie echt niks.

 8. @Juul, ik heb dit geplaatst met een enigzins sarcastische ondertoon.
  Nooit zou ik dit borduurgaren kopen! Geen naam erbij vermeld, dat zegt al genoeg.
  Dit borduurgaren is onder andere leuk voor scholen, zoals je al schrijft. Ik zou het toch eerst uitproberen!
  Ik vind het weer super dat jij er zo snel ingedoken bent. In een mum van tijd heb je alle informatie. Je bent een KANJER!!!!
  Misschien kan je vandaag of morgen een proef borduurlapje maken met dit borduurgaren? Kan ik zaterdag fotograferen en dan laat ik het op mijn weblog zien!
  Een klein Abc-tje????

 9. Oh, gelukkig Berthi, ik dacht al dat je lid was geworden van de winkeliersvereniging…en die juul toch, altijd slim in het uitzoeken!

 10. @ Berthi,
  Jij hebt errug “leuke” ideeën…
  Brrr!
  ;o)
  Nee hoor, dat doe ik niet!!!
  Zonde van m’n tijd!
  :oP
  * huppelt weg *
  :o)
  @Maaike en Marian’ne…
  ’t is maar goed dat de merkwaardig(e) foto’s zo “lekker onduidelijk” en zwart/wit zijn…
  Dan blijft er nog wat te raden… ;o)
  LOL
  Maar wát ik zag…, was erg leuk!
  Joepie!
  :o)

 11. @Marian’ne,
  pssst…
  Jahaaa(!!!)
  ;o)
  Jij had een grote mooie kleuren foto!
  Maar,… die ABC’s kende ik al! ;o)
  LOL
  … en je had ook nog een kleine zw/witt foto…
  ;o)
  * huppelt nu ECHT snel verder *
  :o)

 12. @Juul, ik zit vol goede ideeën!:)))
  Op de zwart-wit foto zie ik praktisch niets!
  Maar ja, mijn ogen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn!:))

 13. @marian’ne m, jij hebt ook al zo’n goed idee! Geef even een seintje als de onthulling zover is! Dan rennen we met z’n allen naar je toe!

 14. Ik heb even hulp nodig , ik heb een site op mijn netvlies staan met een werkelijk beeldschone merklap , die wil ik gaan maken en ik kan maar niet ontdekken wanneer de patronen vrij gegeven worden , mijn Engels is niet echt geweldig en Frans nou daar praten we dan maar niet eens over -kan iemand mij helpen?
  The-useful-needle.blogspot.com/
  Dit zijn de gegevens die zijn blijven hangen. Het is weer lekker duidelijk! [maar niet heus!] ;-(
  Groeten van Marlies [ die deze week de laatste steekjes doet aan haar Quakertje , volgende week immers heeft zij daar geen tijd meer voor omdat zij gaat midweken , over 5 nachtjes slapen , en bij terugkomst mag zij daar weer een logje over schrijven!]

 15. @ Marian’ne: Je wordt bedankt dat mijn ABC-lapje helemaal erg was 😉 Je moet even kijken naar de lay out, die komt precies overeen met de tekst die ernaast staat, vandaar het formaat foto. Overigens ligt de onduidelijkheid ook aan de kleur garen die ik heb gebruikt, die varieerde van zachtgeel naar zachtgroen terwijl het linnen ook gekleurd was. (Marian’ne ik maak me echt niet druk over je opmerking, ik weet dat ik een leuk ABC-lapje heb gemaakt)
  @Juul, ik weet nog niet of ik mijn ABC-tje op het internet wil hebben, de reden kun je zelf bedenken nl. dat het heel gemakkelijk is voor sommigen om van een uitgeprinte foto na te borduren. Voor mij was publicatie in de Nieuwsbrief dan ook handig.
  @Berthi, ik hoop dat je nog een flink aantal nieuwe ABC-ers er bij krijgt!

 16. @ Maaike, ik vond het juist zo jammer voor je dat de foto zo slecht was. Of begrijpen wij elkaar verkeerd. Ik weet dat het drukken niet altijd beter lukt. Ik bedoelde echt niets negatiefs hoor!!! Niet naar jou en niet naar Merkwaardig. Ik ben heel benieuwd naar je Abc-tje!!!

 17. @Marian’ne, wij begrijpen elkaar echt wel hoor, wij hebben zelfs ongeveer dezelfde merklap smaak volgens mij. Ten tijde dat ik bezig was met mijn ABC-tje, was jij op je weblog in het geheim bezig met hetzelfde garen wat jij van Juul had gekregen, ik wist meteen waarover je het had toen je er over schreef. Wat nu wel jammer is van de onduidelijkheid van de foto is dat je niet kunt zien dat ik ook iets van jou heb verwerkt in het ABC’tje. (Ja, nu wordt het interessant!) Ik heb dit ABC-tje van 15-17 juni geborduurd. Op 14 juni heb jij iets op je weblog gezet waarvan ik gebruik heb gemaakt in mijn ABC-tje. Ja, was de foto nu maar duidelijker he!
  Maar alle gekheid op een stokje, bij mijn columns in de Nieuwsbrief hoort altijd een merklapfoto – tenzij het onderwerp zich er niet voor leent – en bij de volgende Nieuwsbrief is er dus een nieuwe kans voor een betere afdruk, ik zal dan ook een merklap inleveren die met wat donkerdere kleuren is geborduurd zodat het effect beter zichtbaar is.

 18. het abc staat op dezelfde website als het quakerlapje, ga naar de onderkant van de patronen en daar staan 2 garenklosjes op een van de twee zit een patroon van 16 september succes,.

 19. Dames,ik snap geen bal van bovenstaande discussie. Ben als een echte speurneus nog op zoek gegaan naar de logs enz., maar kan er geen touw (borduurdraad) aan vast knopen, helaas!
  Waar het om ging: de AD-aanbieding lijkt leuk, maar ja goedkoop is wel eens duurkoop, toch, als ik de reacties moet geloven?
  Ik houd het dan toch maar bij merk-garen!

 20. @ Maaike, ik weet ’t, ik weet ’t,……, ik denk dat het met de 13e heeft te makem in plaats van de 14e.
  (voor dat speurneus Juul mij voor is :-)))).
  Mienke, sorry voor de wir war !!!

 21. @Marlies,
  Van het ABC dat je bedoelt, had ik de linkjes in ons ABC-“clubhuis” gezet.
  (je komt er via de 2 ABC-linkjes, links boven, bij Berthi…)
  En Basje heeft ook een tip, hoe je ’t kunt vinden.
  Hier komt de link speciaal nog een keer voor jou…
  * tromgeroffel *
  * trompetten *
  http://users.skynet.be/bk236098/CARINNE/G-MarquoirABC.htm
  Dit is de “ABC”site, niet de blog waar jij ’t over hebt, maar de patronen vindt je hier.
  De blog vind je hier:
  http://the-useful-needle.blogspot.com/
  Ook deze link stond dankzij Meizoen in ons “clubhuis”!!!
  HTH
  HIEPERDEPIEP HOERA!!!
  Hebben jullie Googles 8ste verjaardag al gevierd?
  Snel kijken… er is taart!
  Yummie! :o)
  http://www.google.nl/
  @Maaike,
  ik begrijp je heel goed hoor! :o)
  Maar een kleinere foto, van een flinke afstand genomen, uit een ietwat schuine hoek?
  Lekker niet zo makkelijk te c*piëeren?
  Denk er maar over…, het is nog geen 21 december!
  Het is tenslotte een “internetproject”, en tzt zou ’t wel leuk zijn als we van iedereen z’n ABC een foto kunnen laten zien via Berthi’s weblog…
  Maar ’t blijft jouw beslissing, en jouw ABC!!!
  Niets hoeft, want er zijn geen regels.
  Alleen de streefdatum, en dat is zelfs een STREEF(!)datum! ;o)
  :o)

 22. @Marian’ne…
  LOL
  Ik zat al te typen…
  * huppelt er snel vandoor… *
  Jij mag de rest doen…
  :oD

 23. @Mienke,
  Laat je niet in de war brengen hoor!
  Er is gewoon een gezellige k-WEB-belpartij aan de hand!
  Verder niets!
  :o)

 24. Het klinkt allemaal wel mysterieus en geheimzinnig hoor!!!
  Nog meer van die mooie patronen Juul???
  Mag ze wel op mijn log zetten hoor!!
  Heb ik geen hekel aan!!
  21 decemder??!! Oh shoot….

 25. @Wilma,
  Er staan al héééééééééél veel abc linkjes in ’t abc clubhuis:
  http://berthi.web-log.nl/log/5684703
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/07/regels_voor_het.html
  En verder gaat het over enkele publicaties in de nieuwsbrief van Merkwaardig.
  Marian’ne en Maaike hebben daarin over hun ABC geschreven.
  De website is nu nog een beetje saai…
  Maar zoals ook in de nieuwsbrief stond wordt de website in oktober vernieuwd!
  :o)
  http://www.merklap.nl/
  Als je nog meer vragen hebt…
  Gooi je ze maar weer in de groep!
  LOL
  :o)

 26. pssst 21 december…
  … maar 18 november mag je ook al wat laten zien hoor…
  ;o)

 27. Wat een heerlijke discussie oftewel gekwebbel!:)
  Ik ga eens bij de log van 13 of 14 juni kijken bij Marian’ne m.
  @Marian’ne m, jij bent wat van plan….. een Pronkrol van 12 meter!!!!
  Ik weet dat er een groepje dames bezig zijn of waren met een pronkrol.

 28. @ Marian’ne, goed dat je het geraden hebt! En veel plezier vandaag, geniet ervan!
  @ Juul, ik denk over publicatie na, ik had er indertijd al een column over geschreven omdat het gewoon een heel leuk lapje was om aan te borduren.
  @ Berthi en eigenlijk iedereen die geinteresseerd is in pronkrollen: Volgend jaar in mei is er in het noorden van het land iets te zien waarvoor jullie allemaal desnoods op jullie knieeen wel naar ’t noorden toe willen. Meer nieuws volgt in de Nieuwsbrief van april 2007!

 29. dag Maaike, nu weet ik pas welke Maaike je bent. We staan knus naast (achter) elkaar in de Nieuwsbrief.
  PRONKROLLEN…KRUIPEN.. Oei, dat duurt lang !!!! Ben benieuwd en een ’tipje’ mag zeker niet.
  Zou leuk zijn hier een logje van je Abc.
  Ik sta er eigenlijk nooit bij stil dat er gekopieert wordt. ( nu ben ik heeeel ouderwets naief hoor:-))).
  Jij ook een fijne dag !!!

 30. “Ik sta er eigenlijk nooit bij stil dat er gekopieert wordt. ( nu ben ik heeeel ouderwets naief hoor:-))).”
  Marianne, dat siert je!! Ik zou willen dat ìk wat naïever was op dat punt. Door de eindeloze discussie over auteursrecht is mijn loginteresse inmiddels tot nulpunt gedaald.

 31. @JUUL , bedankt voor je hulp , ik heb inmiddels nog meer hulp ingeroepen van mijn in Belgie wonende vriendin Martine , zij zal mij wel kunnen helpen met de gegevens in de voor mij onbegrijpelijke franse taal. Ik ga die merklap maken denk ik in beige/bruin .groen /rood of zoiets , weet nog niet welke kleur/ondergrondmateriaal , maar de winter is nog lang al gaan we wel vrijdagmiddag na de lunch op de Posbank naar Velp [houden jullie morgenvroeg om ong 10 uur mijn handje even vast als ik met een slang in mijn mond :-(((( overgeleverd ben aan een al dan niet aardige dokter????? ] , de dame daar zal me wel deskundig kunnen adviseren , ik denk over linnen , maar heb daar nog nooit mee gewerkt , mijn ervaring als borduurster strekt niet verder dan kaaslinnen en aida.
  Groeten van Marlies

 32. O, dat is jammer Marcella.
  Laat je niet ‘kisten’ joh!!!! Er heeft nog niemand problemen gehad toch !!?? En we gaan allemaal met respect met de auteursrechten om.
  EEEEN ik heb nog een boekverslag van je te goed. EEEEN jou web-log heeft een grote inbreng voor ons hoor :-)))).

 33. @ Marlies, alvast heeeeeel veel sterkte, en daarna de vervelende dingen snel ‘wegwissen’ met heeeel veeeel leuke dingen.

 34. @ Mariann’ne, ja goed he, dat we gezusterlijk achter elkaar aan staan, we bijten elkaar niet in elk geval wat het ABC-je met ons mee project betreft, dat is altijd wel prettig, zo zonde als je twee keer leest over hetzelfde. Ik had het bewust summier gehouden over het ABC-project zodat geinteresseerden echt even op Berthi’s log zouden komen kijken, dat is tenslotte de moeite waard.
  @ Berthi, mag eigenlijk nog niets verklappen maar ik heb al het een en ander gezien en je kent mijn passie op dit gebied dus het is echt de moeite waard! Ik heb trouwens laatst wel iets meegekregen over een discussie waarbij ik begreep dat Marcella het ver weg vond maar wel heel mooi om eens te kijken.
  @ Marcella, ik begrijp je non-loginteresse wel, dat is waarom ik er nooit aan ben begonnen terwijl ik het wel heerlijk vind om over merklappen te schrijven en erover te lezen. In het verleden placht ik nog weleens een digitale foto aan Amerikaanse merklapliefhebbers te sturen maar nadat ik begreep dat die op het volledige formaat van de daadwerkelijke merklap werden uitgeprint en dus direct naborduurbaar waren, was voor mij de lol er wel een beetje af. Tenslotte weet je dan echt niet meer wat er van jouw werk overblijft.

 35. @Marcella, ik kan erover mee praten over al het gedoe met de auteursrechten. Ik vertel daar niets over op mijn weblog….maar het kost me tijd en energie….!!
  Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en mijn liefde voor handwerk en textiel te delen. En ik probeer niet te vergeten om een bronvermelding te plaatsen als dat nodig is.
  Ik hoop dat je de ‘draad’ toch weer gaat oppakken! Met veel plezier lees ik en vele anderen je weblog!!!

 36. @Marlies,
  Ik zal voor je duimen!
  Probeer je zo goed mogelijk te ontspannen en denk de hele tijd “het is zo voorbij”…
  Want het duurt niet zo lang… Sterkte!!!
  De website van het ABC kun je behalve in ’t Frans ook in ’t Engels, Spaans of Italiaans lezen, via linkjes op de pagina’s naar weblogs, of in de vertaalmachine van:
  http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr
  stoppen…
  HTH
  :o)

 37. Maaike,
  Dat klinkt veel belovend!
  Spannend!
  :o)
  En wat de foto betreft, overleg met Berthi, en ’t zal vast wel goed komen.
  :o)

 38. Het lijkt hier wel een chatroom. Maar over de advertentie:
  Het was het euroteken dat me terugbracht in de tegenwoordige tijd. Het was dus ECHT! Het zou best een lokkertje kunnen zijn voor mensen, maar voor degenen die al borduren…? nee, lijkt me niet

 39. @Irma, het is hier altijd gezellig. Daar houden wij van. Wij vinden het leuk als je ook mee komt praten. Soms wijken we even van het onderwerp.
  Hoe meer zielen hoe meer vreugd…. is het spreekwoord toch!

 40. Ze verkopen ook verfkwasten…
  En andere “rommel”…
  Een “Steiff beer” die niet lijkt op een Steiff beer…
  ’t AD verkoopt misschien niet genoeg ……………………… kranten???
  ;o)

 41. Dat zal het zijn! Wij hebben het proefabonnement ook opgezegd!
  Twee kranten is ook meer dan genoeg.
  We blijven trouw aan de NRC en de lokale editie.

 42. @Marlies,
  Ik hoop dat alles goed gegaan is vandaag?
  Ik heb aan je gedacht hoor!
  :o)

 43. Wat een geweldige website gevonden via weblog Marian’ne. Hartstikke bedankt!!!! Heb erg veel zin om mee te abc-en, maar kom momenteel tijd tekort.

 44. @ Marianne, leuk dat je de link mooi vind.
  Grappig, in mijn dorp staat een Anna Paulowna huis (is een oude naaischool).

 45. @Marianne P.,
  Je hebt de tijd tot 21 december…, en er zijn ook hele kleine ABC-tjes!
  …en niet af…, lees de “regels”…, is niet erg hoor…, ga je toch gewoon in 2007 verder…
  ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *