Mooi! Weer de Leeuw

Kijk vanavond om 20.25 uur naar ‘Mooi! Weer de Leeuw’ op Nederland 1. Carla Meijsen, Miriam Tegels en Bert Zwarteveen zullen te gast zijn bij Paul de Leeuw. Zij gaan aan een jong meisje uitleg geven hoe je een sok moet breien. Zondagavond om 23.15 uur, Mooi! Weer de Leeuw: The Day After, gaat Paul de Leeuw met zijn show verder waar het op zaterdag op t.v. is opgehouden. Wederom op Nederland 1.

54 gedachten over “Mooi! Weer de Leeuw

 1. Ik had ’t gisteren ook al bij Marian’ne gelezen.
  Maar sokken breiles…
  Oh boy!
  :o)
  * rent weg om haar naalden en wol klaar te leggen *
  psst, met de Leeuw in de buurt, vrees ik ’t ergste…
  LOL
  ;o)

 2. Ik zit vanavond klaar met mijn breiwerk, want TV kijken zonder breiwerk vind ik maar niks.

 3. Zal Paul de Leeuw Juul aan het breien krijgen??? Knap hoor, het is ‘ons’ allemaal niet gelukt!!
  *rent weg en duikt onder het computertafeltje*
  hahahaha

 4. Tsja, je weet nooit welke kant het op zal gaan bij Paul de Leeuw! Ik zal vanmiddag, als het programma wordt opgenomen, duimen voor Carla, Miriam en Bert op een goede positieve afloop!

 5. Vanavond om 23.15 lig ik gelukkig al op bed!!!! [ik ben geen fan van Paul de Leeuw]
  Marlies

 6. Zal wel weer een hilarische uitzending worden!
  Ik zal paraat zitten met mijn ABC in de hand, hoewel, misschien moet ik dan wel weer veel uithalen na die tijd.
  Vanochtend is mijn boek gearriveerd 🙂 Eerst even nog wat dingen doen die moeten, daarna lekker met mijn nieuwe boek (eerst altijd even aan ruiken)op de bank… potje thee erbij met cho..
  Oh nee, dat laatste niet!

 7. @Marlies,…vanavond om 20.25 uur. Dat zal toch wel lukken??
  Morgenavond om 23.15 uur!:)
  @Mienke, je weekend kan vast niet meer stuk!

 8. Om 20.25 uur heb ik gelukkig ook al iets anders te doen Berthi ,nl borduren en daar kan ik geen afleiding bij gebruiken! Ik moet altijd pugen van Paul de Leeuw!
  Marlies

 9. Op punt van weggaan…… gepoestst en gestreken en in een gezellige outfit….. Nu toch wel een beetje nerveus! Denk aan ons, duim voor ons, want ‘we are going in!’.
  Carla M

 10. @Carla,
  Pas op…, trek een harnas aan!
  Breinaalden en P.d.L.!!!
  brrr…
  ;o)

 11. Ik ben geen fan en zoonlief walgt van hem, dus kijken we naar iets anders denk ik.
  Maar ik hoop en duim dat Carla en de anderen de gelegenheid krijgen om het breienpositief uit te dragen.
  Hele klus hoor, bij Paul!!! :-))).

 12. Ik heb in de gids gekeken, en vind op het andere net veel leukere programma’s…
  ;o)
  Ik kijk nooit naar P.d.L.
  :oPPPPPPP
  Ik ga ‘m wel in de HH bekijken, dan kan ik zappen wat ik niet wil zien!
  ;o)
  * gaat lekker naast Marlies zitten borduren… *
  “Chocolaatje bij de thee, Marlies?”
  * Duikt eerst nog even onder de tafel om Wilma “af te stoffen”… *
  Toedeloe!
  ;o)

 13. Carla en alle brei-sterren: succes en zet hem op! En je hebt nog een paar uurtjes om een beschaafde sneer-terug te verzinnen…
  Ik heb PdL jaren geleden een paar maal bezig gezien en sindsdien behoor ik niet tot zijn publiek. Ik hoor misschien hier wel hoe het geweest is?

 14. Hm lekker , chocola , nou vooruit eentje dan maar Juul misschien willen de andere dames ook wel????….. Borduren , P.d.L. kijkend danwel naaien , lezen puzzelen weet ik wat , iedereen een fijne zaterdagavond!
  Marlies

 15. …”ver-regelen”….prachtige woordspeling!!! Ik ga vanavond wel kijken… met een kopje thee en een stukje pure chocolade van Juul!

 16. Tja, ben geen liefhebber en kijk dus nooit. Zal ik nu maar wel? even dan?

 17. Oh gezellig gezellig Marian’ne! Brei je van die mini mini of ga je vanavond voor de normale maat??? [Wanneer ben ik aan de beurt , zo sprak zij hebberig???] ;-)))))
  Komen er nog meer gezellig bij de zaterdagavond ‘ik kijk niet naar Paul de Leeuw-club” met ons meebreien ,of borduren of anderzins , je hoeft niks te doen , mag wel , je hoeft ook niks mee te brengen , alleen een heeeeeeel goed humeur en misschien een cho…. of een klein geb…..
  Marlies

 18. Juul…kan je me nog een keer “afstoffen”??? En neem even chocolade mee!!
  *duikt weer terug onder de tafel*

 19. Ik ben wel liefhebber! Hartelijk dank voor de tip Berthi: ik ga er vanavond met het hele gezin voor zitten! Wat zullen die twee mannen van mij een lol hebben nu zelfs Paul de Leeuw het al over breien gaat hebben! Ze denken namelijk toch nog steeds dat het om een particuliere afwijking van mij gaat….

 20. @Juul, Marlies, Marian’ne et al. ik zou willen vragen om toelating tot de non-Paul-de-Leeuw club. En ik ben met een quiltwerkje bezig, kan dat mee? Geen gróte quilt hoor, een LQOL goede doelen baby quiltje, dus ik neem niet veel plaats in. En er ligt hier nog heerlijke Côte d’Or cho* Ook maar meenemen, zeker?

 21. Zeker Ineke , je bent van harte welkom [wat mij betreft ]en quilten is ook toegestaan , alle handwerken mits het niet te luidruchtig is , dus als je gewend bent om met een cirkelzaag te werken uh uh maar even niet , wij maken zelf genoeg herrie! ;-)))) En neem je cho….maar lekker mee , komt vast wel op en anders wil ik het wel mee naar huis nemen! Dames ik “zie” jullie straks heb er echt zin in!
  Marlies

 22. Wat hebben jullie een gezellig anti Paul de Leeuw clubje voor vanavond!
  Melden jullie het handwerkresultaat even!:))
  @Juul, vergeet je niet om af en toe je stofdoek uit te kloppen? LOL

 23. Knus!
  :o)
  * duikt met een aantal mooie lapjes onder de tafel om Wilma eronder vandaan te lokken *
  @Ineke,
  Gezellig!!!
  ;o)
  @Berthi,
  stofdoek…?
  Wat is dat?
  Kun je die ook versnijden?
  ;o)

 24. leuke Paul de Leeuw… vanalles over sokken leren breien , ik hoop dat de jonge dame het zal gaan leren ,maar ook leuk die ene SOK voor onder de douche ha ha !!Paul is vaak flauw..maar toch kijk ik graag naar z`n programma.
  groetjes Mia

 25. net verder gekeken via internet, helaas kwam de dame die een sok wilde leren breien niet meer in beeld……….. dat is wel een beetje jammer……. maar het eerste gedeelte was wel leuk om te zien en zo grof wastie deze keer niet….

 26. Zat het breien door de hele afl. heen?
  Of aan het begin of eind?
  Scheelt weer wat P.d.L. ergenis, als ik weet waar ik ’t schuifje ongeveer moet zetten…
  ;o)

 27. @Mary,
  Dus morgen hoeven we die t.v. uitzending niet in de HH te bekijken???
  Want dan is de uitzending van ’t internet vervolg op de t.v.???
  Ik kijk nooit naar P.d.L. dus hellup!
  ;o)
  Vanavond even tussendoor er heen gezapt, maar: :oPPP…
  brrr, en toen ook geen breiwol gezien.
  Wel weer een heleboel afgez**k van andere mensen. :oPPP

 28. Een jong meisje bleek een jonge vrouw van 23 jaar. Om eerlijk te zeggen vond ik het breien niet goed uit de verf komen. Carla heeft ongeveer één zinnetje gezegd en Bert hooguit twee zinnetjes en dat geldt hetzelfde voor Miriam.
  Een sok werd voor een heel ander doel gebruikt! Ik vermoed dat jij je behoorlijk zult ergeren, Juul!!!! En sla vooral het onderwerp over cavia’s over.
  Al met al leuk geprobeerd…. maar helaas schiet het zijn doel voorbij!

 29. Nog een toevoeging:
  Ik kijk zelden naar Paul de Leeuw, maar na vanavond weet ik zeker dat ik aboluut nooit in zijn programma wil komen!!!!!

 30. Nee, in zijn programma zou ik ook NOOIT willen, toch heb ik vanavond af en toe wel gelachen. Hij is grof, maar dat weet je als je daar naar toe gaat, dus!
  Ook weet je dat het programma een heel andere wending kan nemen en dat de kans redelijk groot is dat je nauwelijks uit de verf komt, in dit geval dus aan de brei.
  Vind hem wel erg gefixeerd op één onderwerp en dat is jammer!

 31. Warempel… zie ik weer ineens een tikfout…
  aboluut.. moet natuurlijk absoluut zijn!
  Ben ik nu zo afgeleid(t) door het programma?!

 32. Juul (schaam), ik heb gekeken met Ruch. Zoonlief was buiten voetballen. De eerste 10 min. komen zij even aan het woord. De geergerde OOOOO’s en AAAAA’s van Ruchama waren niet van de lucht.
  Ik ga nu snel naar bed, opeens ziek bleeeeee (echt). Oei,oei mijn buikje en hoofdje, misselijk !!!!. Zou het het PdL virus zijn.

 33. O jee, marian’ne m!!! Het heeft je niet goed gedaan om naar Paul de Leeuw te kijken.
  Beterschap!

 34. @Marian’ne M.
  Oei,… hopelijk gaat ’t morgen beter!
  Bedankt voor de info, dan ben ik in de HH lekker snel klaar met kijken. ;o)
  @Berthi,
  NOOIT naar z’n programma’s gaan hoor! brrr!!!
  Voor je ’t weet ben je ’t p*spaaltje!
  :oP BAH!
  Hij verspild z’n talenten… erg jammer…
  :o(

 35. ik kijk ook noooooit.
  nu dus wel even.
  de kinderen hier hebben me heel dom aangekeken, dat moe hier naar kijkt?!?!
  bij de cavia’s had ik het echt gehad.
  hubbie was ook nieuwschierig, maar vond het te zot voor woorden.
  en die vent vloekt of het zijn dagelijks brood is.
  echt om spontaan ziek van te worden.
  @Marian’ne’m, beterschap. laat je niet ziek maken door hem.
  mijn avond besteed ik de volgende keer wel beter:P(

 36. Wat mij is opgevallen aan dat brei-item bij PdL gisteravond is eigenlijk het leuke gebreide truitje van Miriam Tegels (speed knitter). Ze had laatst in zo’n blad ook al zo’n leuk gebreid truitje aan. Heeft iemand enig idee waar ze de patronen vandaan heeft? Ik zou nl. best zo’n leuk truitje willen breien!

 37. Juul, het grappige is, dat je tegen Carla zegt : “trek je harnas aan” en die is er gewoon ook in diezelfde uitzending……
  en nee, in het tweede gedeelte kwam het breien niet meer aan bod, werd er trouwens wel veel gezongen ipv gekletst.

 38. Mooi weer de Leeuw: Het was mooi, ’t was echt weer Paul, maar wij werden niet neergehaald zoals sommige anderen. Carla en ik vinden dat het breien goed aan bod is gekomen! Maaike, de patronen van mijn truitjes: het rode dat ik droeg bij PdL komt in het boek “domiKNITrix” dat op 1 november verschijnt en het gele corset-topje is van Annie Modesitt. Dit patroon kun je bestellen op haar site http://www.anniemodesitt.com

 39. @Miriam,
  Fijn te horen dat jullie niet afgez**kt zijn door PdL.
  Ik kon me allerlei vreselijke scenario’s voor de geest halen…
  Brei ze!
  ;o)

 40. Tja, weinig tekst gehad en geen terugkoppeling in deel II (was wel toegezegd door de programmaleiding!), maar na het terugkijken vond ik wel dat het breien en sokken er een rode draad door het hele programma liep en dat het breien niet als iets truttigs werd afgeschilderd. Dus toch wel een goed gevoel erover. En ondanks alle grofheid was het een vrolijke levendige toestand en vond ik het wel super om er een keer bij te zijn!
  Kijk ook morgen even op Knits and the City voor een uitvoeriger verslag van het PdL-avontuur!
  http://meijsen.net/plog/index.php?blogId=1
  Carla M

 41. @Carla, dank je voor je reactie. Goed om te lezen dat jij zelf er een positief gevoel er aan over hebt gehouden. Daar gaat het tenslotte om. Maar, Paul de Leeuw blijft een aparte vogel!!

 42. Vandaag ook naar Paul de Leeuw aan het kijken en vorige week heeft een nijvere breister een zwembroek voor Jan Smit gebreid. Misschien heeft hij de Volendamse broek straks wel aan als hij met zijn fans gaat zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *