28 gedachten over “Dark Chocolate

 1. Oh nee he , weer chocolade!!!!!!! Zo lekker en zo slecht voor de lijn!!! Ik hou erg van witte choco , al dan niet met nootjes [liefst wel natuurlijk en ook liefst heeeeeeel veel! ]
  Het is hier zo donker dat ik de lamp aan moet doen om mijn toetsenbord te kunnen zien. ;-))))
  Marlies

 2. Marlies, hollen (voor zover dat gaat) niet kijken, doe ik ook niet. Gelukkig spreekt puur mij ook niet zo aan. Melk en de hazelnootjes apart in een schaaltje ;-))). !!!

 3. Chocolade, heerlijk, het lekkerste is als je de reep in de koelkast legt, een warm kopje thee, en dan een stukje harde chocolade in je mond en de warme thee er langs laten gaan, hemels is dat, vroeger van mijn moeder geleerd.:o))

 4. Ja Lous zo kan ie wel weer!!!!! Ik ga nu aan het werk , maar vanmiddag bij mij zoethoutthee…… mmmmmmmmmm jummie jummie!!!
  Marlies

 5. Chocolade, ik ben er eeenooorm aan toe; zit ik heel braaf aan de tafel in mijn eetkamer een werkje te doen, terrasdeur open, zonnetje schijnt, komt er ineens een “bro” (voor niet-ingewijden: een roodborstje) langsvliegen, door de gangdeur linksaf de woonkamer in. Na wat gefladder en het overal achterlaten van angstige zwarte hoopjes, kreeg ik haar door een opengezet raam weer naar buiten. Ze worden nu toch echt wat tè familiair..!!

 6. @Lous, dank je voor de wijze les. Ga ik proberen. Mijn pure chocolade is alweer op. Ik ga vanmiddag nog boodschappen doen en moet vooral die pure chocolade niet vergeten.
  @Ineke, je “bro” zorgt er wel voor dat wij weer kunnen genieten van een mooi verhaal.

 7. Gelukkig Ineke dat je je bro hebt kunnen redden , bij ons is dat meestal niet het geval onze 3 tijgertjes weten wel raad met kikkers vlinders vogels en zo , soms akelig maar meestal denk ik ja zo is de natuur , wij eten toch ook vlees , vis en zo , en die moeten toch ook gedood worden , ik weet natuurlijk dat er vegetariers zijn voor wie dat een gruwel is!
  Ziezo , nog even planten begieten binnen en buiten en dan TEATIME , met al dan niet virtuele choco , met of zonder nootjes , wit puur melk , met rozijntjes , bomt niks , als je er maar van geniet!!!!!
  Marlies

 8. @Marlies, ik hoef de planten geen water te geven…. het regent hier.
  Geniet van je zoethoutthee en van een lekkere hap chocolade!

 9. Zo, na bezoek van “bro” moest ik even flink aan de poets, die angsthaas had overal zijn zwarte souvenirs achtergelaten. Dus gelijk maar even de ramen en vensterbanken aangepakt. Na al dat soppen ben ik nu lekker aan een kopje earl grey (van student-zoon gekregen, had hij in Londen bij Harrod’s voor me gekocht in zo’n mooi donkergroen Harrod’s blikje) met een heerlijk stukje Toblerone, mmmmmm!

 10. @BERTHI , je dacht zeker ik heb genoeg regen gehad ik stuur het maar naar Ede??? Het ziet hier weer poepiedonker en net kon ik nog buiten zitten na het planten water geven , het was zo lekker zonnig , mooie schapenwolkjes en nu poe niks meer aan , alhoewel , het begint al weer lichter te worden , raar gedoe met dat weer , zo zit je te klagen dat het donker wordt en zo schijnt te zon weer! Ik ga wat anders doen!
  Breien en haken lukt niet , maar gelukkig kan ik nog naaien en vanavond ga ik weer eens aan mijn Quakertje!
  Marlies

 11. @Berthi,
  Dank je, dank je, yummie, dank je!!
  :o)
  @Marlies,
  pssst, brrr, witte “chocolade” is géén chocolade! (cacoaboter (vet) en suiker!) brrr LOL ;o)
  Je quaker blijft er wel schoner van, dat dan weer wel natuurlijk…
  Bij welke stap ben je? Hij kan ook mee ABC-en!
  :o)
  @Lous,
  Kijk dat is ’t echte genieten! Hmmmmmm!
  :o)
  @Ineke, dank voor je verhaal!
  Been there done that!
  Jij hebt je chocolade dubbeldik verdiend! Neem nog een stuk!
  :o)
  @Marian’ne,
  arme jij, ontsnappen is bijna niet mogelijk…
  @ mijzelf:
  70% is zelfs gezond!
  * knikt heftig, en rent naar de trommel *
  :o)

 12. Heb ik vanmiddag boodschappen gedaan…. vergeet ik de chocolade mee te brengen.
  Nu moet ik volstaan met de virtuele chocolade!:))
  Juul, je hebt toch bij de links gelezen dat 70% gezond is voor de mens en slecht voor de dieren! Eigenlijk is dat oud nieuws voor je!:))

 13. @JUUL ik weet dat witte choco geen choco is , maar IK vind het lekker! Wat mijn Quakertje en ABC-tje aangaat ga ik geen onthullingen meer doen , totdat ze af zijn! Lekker PUH!!!!! 😉
  Marlies

 14. @Berthi,
  Ik heb hier nog 5 dikke repen liggen, manlief heeft te enthousiast ingekocht. LOL
  * overhandigd een reddingsreep *
  ;o)

 15. Oh, ik heb in mijn schooltijd vakantiewerk gedaan bij de Droste fabrieken. Letters inpakken in Juli. Daar mag je zoveel eten als je wilt, het idee is dat je er vanzelf wel mee ophoudt. Dat klopt. Ik hou echt helemaal niet meer van chocolade. 🙂

 16. @Lies: O, wat errug! Hebben ze je expres schade toegebracht, zodat je choco-gehandicapt bent geworden. Wat in en in gemeen!!
  Al die jaren, dat wij (hoe vaak per dag/week?) genieten, sta jij dus droog!!
  Kun je niet een goede advocaat vinden, zoals bij die Amerikaanse rokers?

 17. weet je wat wij, Jan en ik doen? wij krijgen of kopen hele donkere schokoda en nemen van zo´n reep per dag 1 blokje , als wij er om denken,. maar lekker is het wel

 18. moet ik dan nu de spelbreekster zijn:s:p
  ik lust geen chocola (snik).
  maar voor wie er wel van kan genieten….
  smul ze.
  maar wel handen wassen voor je je handwerkje weer ter hand neemt.
  het geeft toch zulke vervelende vlekken 🙂

 19. Pssssssst, daar ben ik weer. Het was een drukke avond!
  99% cacao van het merk Lindt, Excellence.
  Deze chocolade is nog steeds niet op. Is niet erg geliefd.
  Manlief vroeg om een stukje chocolade bij de thee…. pech, was ik vergeten bij de supermarkt. Nu moest hij genoegen nemen met de ‘vieze’ chocolade.
  Hij niet alleen, ook ik. Ik heb van een klein blokje, daar weer de helft van en daar weer een kwart van heel voorzichtig in mijn mond genomen en warme thee er voorzichtig langs laten gaan… op advies van Lous. Die thee had ik beslist nodig bij de 99% cacao. Mijn voorkeur blijft 72% cacao!

 20. pssst, bovenstaand recept kan ook “op de niet South Beach way”…
  Wees creatief met de ingrediënten.
  :o)
  …of maak chocolade truffels…
  :o)
  Oh kijk eens hoe laat, van chocolade blijf je wakker…
  ;o)

 21. Elke dag 1 stukje???? Hoe red je dat!
  Ik zou al weer uren vantevoren kwijlend voor het kastje liggen waar de chocolade in opgeborgen ligt…

 22. Ongelooflijk, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.
  Het schiet me nu ineens te binnen dat ik een poosje geleden ook ‘ergens’ bonbons van stof heb gezien. Waar? Ik zou het niet meer weten!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *