Bijna herfst!Het zou fantastisch zijn als we nog een poosje van de zon mogen genieten. Toch moeten we niet vergeten dat de herfst om de hoek komt kijken. Je kunt je gaan voorbereiden door alvast vesten en truien te gaan breien. En voor de finishing touch maak je een geborduurde centuur. Lukt het niet om dit allemaal op tijd klaar te hebben, dan bestaat er altijd de mogelijkheid om naar NoaNoa te gaan.

17 gedachten over “Bijna herfst!

 1. OK…
  Dit is gewoon TE VEEL…
  Je kon natuurlijk ook een andere foto uitkiezen… ;o) LOL
  Er zit best wel wat moois bij!
  En er is weer enorm terug gegrepen naar “vroeger”.
  :o)
  Door het TE VEEL van de eerste foto moest ik weer aan ’t volgende denken.
  Ik zal je opbiechten dat ik af en toe naar deze site ga:
  http://gofugyourself.typepad.com/
  Heel errug, maar deze “beroemdheden” doen ook TE VEEL hun best, en de dames v.d. site, nemen ze dan (genadeloos) te grazen… Raadselachtig hoor, “mode”…
  ;o)
  Verder, mooie sfeerfoto’s!
  Laat de blaadjes maar komen, ik houd wel van de herfst(, en een mooie nazomer)!
  :o)

 2. De foto’s hebben een Russische ‘gedragenheid’.
  Ja, zie overal kleding met handwerk technieken afgewerkt, leuk hoor.

 3. De bovenste foto is echt te…zie mij toch niet zo boodschappen doen!!! :o)
  De andere foto is erg leuk, hij doet mij denken aan mijn kinderen!! Toen zij die leeftijd hadden kocht ik vaak bij H en M dit soort jurkjes en vestjes!!
  Erg schattig stond dit altijd. De oudste dochter had er dan leuke en mooie schoenen onder, de jongste (een ander typetje) had er van die Ot en Sien schoenen bij aan. Erg snoezig…zo zie je maar weer…alles komt weer terug!!!

 4. Leuke mode voor jonge slanke-wat zeg ik- zeeeeeer slanke dennen , en je moet er maar mee durven lopen ook!
  Marlies

 5. Dat kindje kan zó op het nieuwe paspoort: mondje gesloten, norse blik, alleen, uh, is haar hoofdje niet wat te groot voor het kadertje in de pas?
  Overigens vind ik haar kleertjes wel leuk, hoewel ook wat somber van kleur.
  Het ingewikkelde breisel van de mevrouw boven haar, kan me niet echt bekoren. En haar hoed doet me weer denken aan de “Colonello, wiez zie dèd tsjieken on zie hèd” uit Allo, allo.

 6. @Juul, ik, vond deze foto’s zo mooi! De dame overdreven veel en het meisje mooi eenvoudig. Prachtig contrast.
  Ik heb je link bekeken en schoot direct in de lach…. het laatste wat ik van je verwachtte was wel het bezoeken van zo’n site!! LOL
  Beroemdheden doen altijd overdreven… ze willen té graag in de belangstelling staan. En wat doe je dan…. elkaar zien te overtroeven! Ik vraag me af hoe ze in het dagelijkse leven rondlopen… gemakkelijke kleding, net als wij! Dat verwacht ik!
  Mijn favoriete seizoenen: de lente en de herfst!!
  @Ineke, ik heb nooit naar Allo,Allo (was dit de naam?) gekeken.

 7. Wat een prachtige outfit, ik heb er het figuur niet voor maar anders……….
  Ik heb via de Italiaanse Yahoo group kantklossen de volgende link doorgekregen: http://www.fioretombolo.net/bibila%20turchia.htm
  Het is een prachtige site ook over volkskleding borduren en naaldkant. Vooral als je de aangegeven links bekijkt zijn er hele mooie handwerken te zien. Misschien voor jullie ook interessant?
  Veel plezier.
  Henny

 8. @Henny, dank je voor de prachtige link. Absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen en ook de links die erbij staan!

 9. Henny, wat een mooie link(s), ware kunstwerkjes, de margrietjes en viooltjes, zo leuk. Wat wordt en werd er toch altijd veel gehandwerkt!!!

 10. @Henny,
  Prachtig vindt ik dit!
  In de jaren ’70 heb ik twee sjaaltjes gehad met een bescheiden versie van zo’n mooie rand.
  Daar moest ik opeens weer aan denken.
  :o)
  @Berthi,
  Soms doe ik onverwachte dingen…
  Ergens is het kijken naar “gofugyourself” en aanverwanten (er zijn nog meer van deze sites, b.v. op het gebied van bruids”mode”, breien en haken) een slechte eigenschap, en ik voel ’t dan ook als een opluchting dat ik ’t eindelijk heb opgebiecht… ;o)
  Maar wie durft de eerste steen te werpen en mij te vertellen dat er niet op z’n minst een klein lachtje of een kreet van verbazing is ontschoten bij het bekijken van de foto’s…?
  Ik zie het als een virtuele vorm van op een terrasje zitten en de passanten bekijken.
  :o)
  Zonder leedvermaak, maar in verwondering om hun keuzes.
  En af en toe een terrasje pakken, is best leuk.
  :o)

 11. in Breda is een winkel van NoaNoa en het is echt fantastisch. De voering en afwerking zijn ouderwets degelijk, maar ook prachtig. Steeds mooie dessins en kleuren voor de voering en vaak zijn de naden met satijnlint afgezet. Hele aparte kleuren en alles past bij alles. Een aanrader. En echt niet alleen voor kleine maatjes: ik pas in 42 en kan daar prima slagen.

 12. @Astrid, Breda vind ik een geweldige stad. Een gezellig centrum en een groot aanbod van winkels met niet alledaagse kleding. Zo wie zo altijd leuk om te kijken (en soms te kopen!) en om inspiratie op te doen. Het is alweer enige tijd geleden dat ik in Breda was…. misschien goed om weer eens een dagje te gaan!

 13. @Juul, … af en toe virtueel een terrasje pakken… Zo had ik het nog niet gezien, maar blijf dat vooral doen, is een leuke ontspanning!

 14. Wist je dat Noah Noah een Deens merk is, net zoals Jackpot trouwens, ook 1 van mijn favorieten? Ik las net ergens dat de Denen ondanks, of misschien juist door hun sombere klimaat, zich extra fleurig kleden. De zware uitstraling van de foto’s moeten we maar niet al te series nemen: Deense humor, denk ik!

 15. mooi al dat folkloren.
  ik zou het alleen zelf niet dragen.
  alhoewel….hier hebben we wel klederdracht, ook met al dat soort kleuren.
  de mode voor deze winter is wel erg folklorisch.
  vanmiddag bij de boekhandel eens wat tijdschriften doorgebladert.
  toch de zolder maar op? om die oude ariadne’s op te zoeken??????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *