Tassenmuseum Hendrikje

Lang was de familie Ivo op zoek naar een nieuw onderkomen voor hun grote tassencollectie. Maar voorjaar 2007 zal op één van de mooiste plekken aan de Herengracht, nummer 573, bij de Utrechtsestraat, een nieuw Tassenmuseum worden geopend, zoals Dagblad De Limburger vermeld. Ik lees verder: “Twaalfhonderd vierkante meter voor de drieduizend tassen, een museumcafé aan de tuinzijde en een winkel, waar tassen van Nederlandse ontwerpers worden verkocht. Dit nieuwe Amsterdamse grachtenmuseum moet volgens de directeur-conservator, Sigrid Ivo, vijftigduizend bezoekers gaan trekken. Dat lijkt een enorme sprong, van vier- naar vijftigduizend, maar Ivo baseert dit cijfer op bezoekcijfers van andere musea langs de grachten, zoals het Theatermuseum, het Bijbels Museum en het Museum Willet-Holthuysen, even verderop aan de Herengracht. Hoe komt een huiskamermuseum uit Amstelveen aan zo’n prachtplek? ‘Er is een engel over het museum gevlogen’, zegt Ivo. Een weldoener heeft het pand voor 3,2 miljoen euro gekocht en hij neemt ook de ingrijpende renovatie voor zijn rekening. ‘Het is iemand die het tassenmuseum een warm hart toedraagt’, zegt ze met gevoel voor understatement. Maar hij wil zijn naam absoluut buiten het verhaal houden. ….. “.

Zouden ze in het tassenmuseum bovenstaande tas in hun collectie hebben? De tas kreeg ik onlangs cadeau van Eline. Ze heeft hem in Gran Canaria gekocht. De tas is opgebouwd uit bamboestokjes, die als een soort vlechtwerk met garen verbonden zijn met elkaar.

31 gedachten over “Tassenmuseum Hendrikje

 1. Je nieuwe tas is er trendy genoeg voor!
  :o)
  Super leuk voor het Tassenmuseum!
  Alleen ’t parkeren, zucht…
  :o)

 2. Leuke tas die van jou, die moet dus maar niet naar het tassenmuseum!
  Wel leuk om de ontwikkeling op tassengebied te zien door de eeuwen heen, lijkt me. Wat er in de mode was, wat is gebleven. Even op de site gekeken. Waar ik dan meteen nieuwsgierig naar ben is hoe ze aan de naam Hendrikje komen?

 3. Je moet nooit met je auto naar Amsterdam gaan!:)) Pak lekker de trein en de tram!:)
  Ik heb net twee goedkope treinkaartjes bij het Kruitvat gekocht!

 4. @Mienke, de moeder van Sigrid heet Hendrikje.
  Dus.. Hendrikje en Sigrid Ivo. Haar moeder is met de collectie tassen begonnen. Ik ben al verschillende keren in Amstelveen in het museum geweest. Absoluut de moeite waard. Ik kijk uit naar hun nieuwe huisvesting!

 5. Kruitvat…. moet kruidvat zijn!:)))Het begint een beetje laat te worden. De tikfouten vliegen om m’n oren!:))

 6. @Berthi,
  het wordt inderdaad tijd het bed eens op te zoeken. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!

 7. Ik ging jaren met de trein, zelfs een periode dagelijks.
  Nu houdt ik liever zelf het stuur in handen!
  ;o)
  Ik ben lekker heel erg eigenwijs op dit gebied! ;oP
  Bovendien hebben wij geen openbaar vervoer in de buurt, en zou ik toch al heel wat km met de auto moeten om ‘m dan ergens (moeilijk) bij een station te parkeren.
  Dan ben ik dus ook nog veel meer tijd kwijt, en sjouw ik me “’n breuk” aan volle tassen!
  (…tassen…, ha, ha!)
  :o)
  Maar als je in de stad woont, is 9,95 inderdaad geen geld! En de trein makkelijk!(?)
  :o)

 8. Juul er zijn tegenwoordig in veel grote steden aan de rand van de stad of in buitenwijken goede parkeer- + ov voorzieningen. Let eens op de borden met P&R! Wij waren afgelopen zaterdag in A’dam en hebben in Slotervaart geparkeerd, iedere paar minuten een trein, kosten: drie strippen.
  Ook in Utrecht doen we dat, P&R buiten de stad en met de sneltram naar het centrum. Ideaal en het kost ook nog veel minder dan parkeren in het centrum.
  Leuk dat het tassenmuseum wat meer binnen (mijn) bereik komt. Ik hoop dat ze de 50.000 bezoekers waar kunnen maken.

 9. @Marcella,
  Echt waar…?
  P&R…, tjonge, jonge nooit geweten… LOL
  Transverium…, is dat ook zoiets…?
  ;o)
  Diepe zucht, lees m’n reactie nou nog ‘ns…
  Ik ben eigenwijs, en heb daarvoor meer dan één reden! En soms is eigen vervoer ook gewoon nodig.
  :o)
  @ Allemaal,
  surf naar Lous!
  MOOIE FOTO’s!
  :o)

 10. ik wist niet eens dat het bestond: een tassenmuseum……. ik heb de site bekeken en al hele mooie en bijzondere tassen gezien !! Daar is de collectie van mijn dochter niets bij en die “spaart” ze…….. zij koopt zich echt scheel aan tassen. Ik denk niet dat het verstandig is om haar mee te nemen naar het museum….

 11. Woh, weer een museum waar ik heen wil. Zo kom ik niet meer aan werken toe! Leuke tas!

 12. Schot in de roos voor Eline, wat een leuke tas! Maar hoe zit het met de zijkanten, zitten er ook “kopse kanten” aan en hoe zit dat dan? Ik krijg niet uitgevlooid hoe dat in elkaar moet passen met die stokjes. Maar leuk blijftie!

 13. Een hele mooie bijzondere tas!!!
  Ben altijd gek op mooie tassen geweest en nog steeds…Wordt er soms ook wel letterlijk gek van…wat ik allemaal meesjouw in mijn tas!!! Niet normaal…

 14. @Wilma: de neiging om (te) veel mee te sjouwen is mij ook niet vreemd. Mijn man noemt mijn tas weleens “vullisbak”! Maar er zijn sowieso al een aantal zaken, die je min of meer verplicht bij je moet hebben: paspoort, medicijnen, autopapieren, rijbewijs, agenda, portemonnee, haarborsteltje, adressenboekje, papieren zakdoekjes, en dan nog “luchtje”, ogenstift, lippenbalsem, haarklem, enz. enz.
  Hadden we het laatst over de schoolkinderen en hun zware tassen? Nou, wij kunnen er zelf soms ook wat van, ik voel me soms ook een militair met volle bepakking…

 15. @Ineke: Wat vind je van deze benaming: hutkoffer!
  Ook van echtgenoot!
  Vandaag al in twee verschillende krantenberichten gelezen dat er een nieuwe tas ontworpen is: eentje die doorzichtig is, zodat je niet meer ongezien met je pistool en bommetje het vliegtuig inwandelt…Kosten ongeveer 250,- euro.
  Dat kunnen wij toch goedkoper (en misschien wel mooier/praktischer?)
  Het geld ligt op straat, je moet het alleen zien liggen… :)))

 16. @Ineke, de zijkanten van het tasje zijn van stof. De bodem van bamboestokjes.
  Ik krijg altijd te horen dat vrouwen veel teveel meenemen!:)
  @Mienke, 250 euro… of het niets is. Denkt men tegenwoordig dat ze elk prijskaartje er aan kunnen hangen?

 17. En kijk hij bestaat al lang…
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/05/kaartentas.html
  Wel errug “leuk” (not!) als je als (zaken)vrouw, naast je mannelijke collega’s in het vliegtuig zit met zo’n tas tijdens TTOTM… (@Berthi, dit is er weer één: That Time Of The Month, “die tijd v.d. maand”), en al je “dingen” zichtbaar zijn, houd dan je gezicht maar eens in een professionele plooi… LOL
  ;o)

 18. @Allemaal, Lous heeft nog meer foto’s!!!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  :o)

 19. @Juul,
  Ik had het ook al bedacht, ik zou in een deuk liggen.
  En wat zouden we creatief worden om ‘het’ op een andere (onzichtbare) manier te vervoeren, hoge hakken zijn niet meer nodig!

 20. Nou dames…jullie willen echt niet zien wat er in mijn tas zit hoor…..dan heb ik het nog niet eens over TTOTM!!! Het is gewoon weg vreselijk wat ik allemaal meesjouw!!! (wilt u een bonnetje??? Ja graag zeg ik dan!!Dom)

 21. @Juul, ik lig in een deuk! Ik zie het al voor me!
  Wat attent van je om mijn doorzichtige kaartentas weer in de aandacht te brengen!
  Die kostte geen 250 euro!
  Nu als een speer naar Lous voor de foto’s!

 22. Mijn tas zit vol, en dan bedoel ik VOL met notities…
  Ik krabbel van alles op oude enveloppen, en prop die dan in m’n tas voor als ik onderweg “het” tegenkom…
  (lastig uit te leggen LOL)
  Ik zou “de TTOTM-accesoires” in enkele bekrabbelde enveloppen kunnen verstoppen, of tussen een borduurwerkje, of in een knot wol…, maar zo’n volle tas zal wel weer niet mogen…
  Ben ik even blij dat ik niet vlieg!
  LOL :o)

 23. @Juul, krabbel jij ook al op alle losliggende briefjes en papiertjes!?:)) En vervolgens de briefjes niet meer terug kunnen vinden! Een pak van me’n hart…. ben ik niet de enige!:))
  Wie weet komt er nog eens een tijd dat je wel gaat vliegen!:) Niets is zo veranderlijk als de mens…. zeggen ze!!:)

 24. @Berthi,
  Ik heb hééééél erg veel last van de brieveritis…, je zou nu ’s rondom de pc moeten kijken…!
  Vliegen…, nèèhhh, ik denk ’t niet…
  Ze zien vliegen, dat is weer wat anders…
  ;o)

 25. @Juul,… je zou nu’s rondom de pc moeten kijken…! Het is maar goed dat je niet door het beeldscherm heen kunt kijken… richting de pc die hier staat!:)))

 26. @Berthi,
  nee hoor, zo errug als bij mij, is ’t bij jouw niet!
  * trekt hoofd snel terug uit beeldscherm *
  ;o)
  LOL
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *