Zoekplaatje II


Waarschijnlijk zorgden de vogels ervoor dat deze plant in mijn tuin kwam. Wie herkent deze plant? Als niemand hem herkent zal ik vanavond vertellen om welke plant het gaat.

29 gedachten over “Zoekplaatje II

 1. Ook in onze tuin staan karmozijnbessen. Ik had ooit gelezen, dat ze de Bordeauxwijn er dieper donkerrood mee kleuren. Mijn buurvrouw beweerde dat hij giftig was. Allebei gelijk, zie ik nu, (link 2 van Juul). Ik woon op de meest armetierige stof-zandgrond, dus hier wordt hij nooit hoger dan een metertje.
  Ik vind de bloem en later de trossen vruchtjes heel mooi en de vogels weten ze ook te vinden!

 2. Het is een prachtig plaatje , heel kleurige bloem . Maar voor mij volkomen onbekend .
  Of zou dat komen dat het zo van dichtbij genomen is . . . . ?

 3. De karmozijnbes bloeit zo mooi: de bloembessenstengel is onderaan groen, naar boven toe kleurt ie roze/fuchsia en bovenin dieppaarszwart. Heel mooi om te zien! Wel giftig inderdaad, heeft de buurvrouw de rode wijn overleefd?

 4. De wortels en de pitten zijn giftig.
  Het vruchtvlees wordt als kleurstof gebruikt. (denk ik…) ;o)
  Maar kinderen zouden de bessen in hun geheel kunnen opeten…
  @Gerrie, via de linken kun je de hele plant zien.
  :o)

 5. @Berthi,
  Wat een mooie foto!
  De kleuren spatten van m’n scherm!
  Maar dat komt natuurlijk ook door ’t kleurcontrast met je lavendelblauwe log…
  Mooi hoor!
  :o)

 6. @Juul, ik had kunnen weten dat jij deze plant heel snel zou herkennen!:))En dat al zo vroeg in de morgen!!!:))) De karmozijnbes staat alweer enkele jaren in de tuin, maar hij breidt zich niet echt uit. Hij staat in een donker beschut hoekje. Volgens mij is het daar veel te nat voor de karmozijnbes. Deze foto heb ik nog niet zolang geleden gemaakt, maar er is al niets meer over van deze schoonheid. In de winter blijft er van de plant niets over. Elke keer denk ik dat hij niet meer terug komt. Ik zorg ervoor dat hij zich niet gaat verspreiden door de tuin!!

 7. De eerste keer dat ik deze plant zag is al weer jaaaaaren geleden, achter ’t huis van een bekende Nederlander.
  Maar, ik kon vannacht niet op de naam v.d. plant komen! Argh!
  En de plantenboeken konden i.v.m. “de snurkers” niet geraadpleegd worden!
  Die worden nl. overal wakker van, laat staan dat ik naar een boek zou willen zoeken in ’t donker, de plantenboeken staan nl. vlakbij een “snurker”, en als er ééntje wakker wordt volgt nr. twee al gauw… LOL
  De naam lag op ’t puntje van m’n tong, maar wilde maar niet tevoorschijn komen!
  Googelen dus, want dan “moet” ik ’t ook weten…, en ik houd wel van een puzzeltje.
  :o)

 8. En je bent zo goed in puzzelen. Ik ga op zoek naar een heeeeeeeeeeeeeele moeilijke puzzel. Desnoods ga ik raad vragen bij het hele gezin! LOL
  Ik moet gewoon iets vinden dat niet zo eenvoudig is, maar jij weet zoveel…. wordt dus een moeilijke opgave! Ik ga ervoor!:)))) Maak me niet uit hoe lang ik daarvoor de tijd nodig heb! Eens moet ik een SUPER moeilijk zoekplaatje vinden!:))))

 9. ROTFLOL
  Jij bent maf!
  LOL!!!
  :o)
  Mag ik ook hulptroepen erbij roepen als ’t echt niet lukt?
  MEIDEN HELLUP! LOL
  ;o)

 10. Berthi, ik weet ook niet alles!
  Eigenlijk weet ik nog maar heel weinig!!!
  Ik leer er iedere dag een beetje bij…
  :o)

 11. Bijna alles!:)
  Hoe meer ik denk te weten, hoe minder ik weet. Tjee, hoor mij!:) De schooljuf! LOL

 12. Juul ik bekeek al de links en ben eigenlijk verbaasd dat ik toch deze plant niet ken . maar wat een mooie links zeg . Altijd ging ik met een schoolvriendinnetje erop uit om bloemen te plukken ook langs de waterkant zijn prachtige planten .We waren dan uren weg soms brood en limonade mee en snoepjes . Dat waren mooie tijden . Wat zijn er een mooie herinneringen .
  Ik zag zo,n leuke duiventil , heb even het plaatje opgeslagen . Mooi om het te gaan tekenen voor in een Quiltje . Allemaal voor het plannenboek .
  Dus dank voor je link-zoekwerk !

 13. @Gerrie,
  Graag gedaan, ik heb zelf ook veel plezier gehad.
  Leuke tuin-weblog is dat hè?
  Die duiventil is inderdaad een snoepje, mooi idee voor een quiltje.
  Ik liep vroeger ook eens een keer bloemen te plukken, en kwam ongemerkt langs de snelweg terecht…
  Het gevolg was politiebegeleiding naar huis… LOL
  Pinksterbloemen daar was en ben ik altijd dol op, en madeliefjes.
  Tegenwoordig met een eigen tuin zijn de Lelietjes van Dalen en de bolgewassen in ’t voorjaar m’n favorieten!
  Maar madeliefjes pluk ik ook nog steeds, uit de tuin!
  Pinksterbloemen zie ik steeds minder, waarschijnlijk door de dalende grondwaterspiegel???

 14. @Gerrie,
  Oeps, dat was ik hierboven, m’n naam is weer eens verdwenen…
  Ik snap er niets van dat dat af en toe gebeurt…
  :o)

 15. Madeliefjes zijn echt lieve bloempjes . Toen ik in de jaren 60 stage liep in een kliniek in Duitsland bij diakonessen en mijn eerst kennismaking met de hoofdzuster een al wat oudere diakones , zag ik op haar bureau een heel klein lief vaasje met een boeketje madeliefjes .
  Later kocht ik ook een heel klein vaasje en als ik ergens madeliefjes zag plukte ik een mini boeketje .
  Het vaasje is er nog en wie weet wil iemand eens een boeketje voor me plukken .
  Lelietjes van Dalen stonden in het bos van de baron en mocht je eigenlijk niet plukken .
  En pinksterbloemen in een groot weiland .
  We klommen wel over het hek , maar niet als er koeien in de weide waren .
  Allemaal herinneringen . . . . . . .

 16. Nog meer herinneringen , eikels en beukenootjes zoeken !
  Ook in het bos van de baron , bosbessen plukken . Kwamen we met een melkemmertje vol met bessen thuis en werd er lekker jam gemaakt .

 17. Juul , dankjewel voor je lieve boeketje en ik ga even mijn vaasje halen !
  En strakjes welterusten !

 18. prachtige bessen. Ik heb alleen een piepklein balkon en een skimmia met rode bessen.
  Madeliefjes steek ik uit met wortel en al en zet ze in huis in een bakje doe ik ook met speemkruid dan heb ik ergens idee dat de winter voorbij is. nu dus een tinnen bordje met eikels en kastanjes en een paar rode bladeren als ik ze vinden kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *