Abc… van Astrid


Hierbij even een update van het abc project van Astrid.
Mijn moeder is deze merklap begonnen in 1970. Dit jaartal heb ik links geborduurd, met haar initialen erbij, haar drie dochters en het veilige huis waar we in zijn opgegroeid. Rechts staat het jaartal 2006 met daarnaast mijn initialen, mijn twee zonen en een paar vogels als symbool voor mijn man en ik.
Verder heb ik wat randjes bij geborduurd, de cijfers en de beesten. Nu nog “even” linksboven invullen……

19 gedachten over “Abc… van Astrid

 1. Wat vind ik deze merklap ook weer leuk. Frisse heldere kleuren. Het boertje en boerinnetje springen er voor mij uit. Juist die verscheidenheid aan Abc-tjes maakt het boeiend.

 2. Leuk Astrid, het wordt heel mooi en vrolijk. Knap dat je in de zelfde stijl door bent gegaan. En een mooi herinnering voor jou aan je moeder! De poppetjes zijn zo grappig en gedetailleerd met randjes, petje en schortje.
  Doet mij ook aan Russisch handwerk denken.

 3. @Astrid,
  Ik had ‘m al op je log gezien, maar het is fijn om te lezen wat jij eraan hebt toegevoegd, ik vind vooral de dieren erg leuk!
  Nu driftig verder speuren naar randjes.
  :o)

 4. Ah weer een abc- ster die naarstig aan het werk geweest is , echt hoor om zo de merklap van je moeder af te maken , en die kleuren hmmmmmmm MOOI!
  Groeten van Marlies [borduurt de avond vol aan haar quakertje!!!! En het is nog zo lekker vroeg he?! ]

 5. Wat een ontzettend leuk idee om deze lap af te maken…een familielap!!! Mooie kleuren. De vierkante vlakken met streepjes doen me erg denken aan wat ik vroeger op de lagere school moest borduren….maar ik deed het alleen niet zo netjes!!!

 6. wat ontzettend leuk !! frisse kleuren en zo goed, een moeder die een merklap begint en haar dochter maakt hem af………

 7. @Marlies, … en ’t wordt ook alweer zo vroeg donker…
  KAARSJES-tijd!
  Ach, ik denk opeens aan onze arme “voormoeders” die vroeger ’s avonds alleen bij kaarslicht of olielamp konden werken aan hun handwerk, zij het nuttig of fraai…
  :o)

 8. Wat leuk, die “co-productie” met je moeder!
  Een heel aparte lap, door de kleuren, maar ook door de plaatsing van de randjes en motieven. Meestal zie je dat niet zó. Lijkt me wel lastig om het vierde vlak linksboven passend te vullen. Ik ben benieuwd hoe hij wordt!

 9. Heel triest! Je kunt beter geen wonderkind zijn! Ik moet wel zeggen dat het mooie opnames waren.
  Sommige dingen herkende ik natuurlijk wel… uit verhalen. In de film was het meest extreme naar voren gehaald.

 10. Mooie beelden, muziek, acteurs, maar zo onrealistisch en veel te dramatisch…
  :o)

 11. zeg dames blijven jullie even bij het onderwerp!!! 🙂
  @ ineke: inderdaad niet traditioneel door de plaatsing, wel traditioneel door de motieven. Mijn moeder is deze lap begonnen op een cursus ” ontwerp je eigen merklap”. We spreken 1970: dus…het moest wel dwars, zal ik maar zeggen. Omdat mijn moeder iemand was die steeds trouw patronen volgde, was ze dit al snel beu. Geeft niets, ik ben er blij mee.

 12. Heel erg leuk!!
  Doet me aan mijn kinderjaren denken, m.n. de kleuren die gebruikt zijn: vrolijk en helder!
  Is het geen moeilijkje stof om op te borduren? Het lijkt nl. net gewone stof?!
  Het bijzondere vind ik dat je verder borduurt waar je moeder ooit begonnen is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *