31 gedachten over “China II

 1. Weer mooie foto’s!!
  De tasjes zijn leuk die de meisjes om hebben. Op de 2e foto lijken het net merklapjes. En de moeder heeft een soort schaap om haar nek, woltas ????
  Bij de derde foto dacht ik: “uhh eng mes”, maar het zal een weefkam zijn of zo, denk ik ?
  Het schilderijtje met herderin is ook zo mooi!!

 2. Ik heb de tekst van gisteren er nog even bij gelezen. Op foto 4 wordt een lap stof gebatikt, in de rechterhand een penseel en in de linkerhand… een sigaret!
  Dat jongetje?/meisje? kindje! op de laatste foto met die (waarschijnlijk) loodzware hoofdtooi en zilveren plak met muntjes of amuletten op de borst! Ik dacht even aan de kinderen hier, waarvan de schoolboeken niet meer dan 600 gram mogen wegen. Is ook wat voor te zeggen, als je sommige broodmagere brugpiepers ziet zeulen. Maar in China hebben ze kennelijk nog geen weegschalen in de buurt.

 3. Nou hier ook niet den ik, zoonlief is net weg met zeker ruim 2 kilo boeken op zijn rug. Het is niet normaal.
  Maar ik wil niet ontkennen dat het daar veel moeilijker is hoor :-)).

 4. Wat ziet dat kind er schitterend uit op die laatste foto!!!!!! Echt heel mooi , maar het zal toch ook best zwaar wezen op dat kinderhoofd , ik heb indertijd van Ien Rappoldt gehoord en trouwens ook zelf gevoeld dat het zilver dat de MIAO gebruiken veel lichter in gewicht als het zilver zoals wij dat kennen , maar dan nog. Maar “wij” hebben zelf ook boter op ons hoofd hoord , als je je kleine dochter van 6 jaar of soms nog jonger bezig laat zijn op zgn schoonheidswedstrijden en haar eruit laat zien als een volwassene , met ladingen makeup en al -ben je dan lekker bezig?????
  Marlies

 5. @marian’ne m, Peggy heeft op de derde foto een grote houten kam in haar handen. Als ik het goed heb worden deze kammen gebruikt bij het opsteken van het haar.
  Thijmen draagt enkele dagen in de week ook een tas van zeker 2 kilo boeken!
  @marlies, het zilver is inderdaad veel lichter dan hier. Dit is overigens wel festivalkleding.
  Worden in Nederland voor zo’n jonge meisjes schoonheidswedstrijden gehouden? Ik dacht dat zoiets echt alleen voor Amerika was!

 6. Nou ik heb nog nooit iets gelezen van schoonheidswedsrijden voor kinderen in Nederland , maar dat het in Amerika gebeurt is erg genoeg!
  Marlies [helemaal gelukkig met het nieuwste Quiltnieuws en bestelde stoffies!]

 7. @Marian’ne en Berthi, Als je het kapsel goed bekijkt zie je “de kam” er aan weerszijden uitsteken, de witte banden zijn er aan vast gemaakt.
  2 kilo boeken? Dat is nog niets hoor! Weeg de tas maar ‘ns als ze 8 lesuren hebben!
  Ik ben voor laptops (die in de klas blijven(?), en thuis een eigen laptop. Dan hoeven ze alleen een paar cd’s mee te nemen. ;o)
  @Marlies, nieuwe quiltnieuws? Joepie! Ik hoop dat ‘ie hier zo dadelijk ook gebracht word!
  * kijkt reikhalzend uit naar de postbode *

 8. @Juul, je hebt gelijk! Ik had niet goed genoeg gekeken. Ik zie een stukje van de kam.
  Thijmen heeft elke dag zeven lesuren. Op donderdag en vrijdag heeft hij de vakken gym, muziek, handvaardigheid, zodat de tas ietsjes lichter is dan de andere dagen. Daar staat dan weer tegenover dat Thijmen een extra tas voor de gymspullen mee moet nemen.
  Heeft jouw zoon regelmatig acht lesuren? Nu begin ik toch nieuwsgierig te worden welke richting hij doet op de middelbare school? (hij zit toch nog op de middelbare school?)Misschien veel extra vakken?
  Thijmen heeft gekozen voor het gymnasium en krijgt al meer lesuren, door het Grieks en Latijn, dan de andere leerlingen.
  Ik vraag me ook af waarom er veel meer meisjes voor het gymnasium kiezen dan jongens. Bij Thijmen zitten er 22 leerlingen in de klas, waarvan 8 jongens. Er zijn twee gymnasium klassen en in de andere klas zitten slechts 3 jongens. Waar ligt dit nu aan? Zijn de meisjes leergieriger dan de jongens? Zoeken jongens eerder de gemakkelijkste weg? Het zijn zomaar enkele gedachtes!
  @Marlies en Juul, ik ben wel lastig want ik heb nog een vraag:
  Staat er in de nieuwe quiltnieuws al het artikel over de quilts met Vlisco stoffen?
  Het wordt tijd dat ik eens een abonnement ga nemen. Ik zal dat vanaf 1 januari 2007 doen.

 9. Tjonge jonge wat ben jij lastig Berthi! Voor je straf zouden we je geen antwoord moeten geven. Nee in dit nr van QN staat nog niet het vlisco-verhaal , komt eraan zoals aangekondigd”in een van de volgende nummers” , nog even afwachten dus , het volgende nr zal wel weer voor een flink deel aan kerst gewijd zijn.
  Poe ja wat een gesjouw met die boeken , ik moest vaak met de bus en je liep echt de hele dag met die zware tas te sjouwen , ik was niet zo sterk[in meerdere opzichten] en was na schooltijd vaak heel erg moe. Ik werd niet kinderachtig opgevoed en moest na schooltijd nog vaal allerlei klussen doen. Tjonge wat een onbezorgde tijd is je schooltijd , nou wat mij betreft maar niet heus!
  Marlies

 10. Net de tas van Quintijn gewogen, je gelooft het niet….8 KILO !!!!!.
  En dan morgen ook nog zijn gymtas erbij, met maat 44 ook al een heel gewicht.
  Ga een kluisje voor hem huren en snelbinders halen morgen.

 11. Zie je wel véél meer dan 2 kilo! ;o)
  Behalve snelbinders kun je ook een bagagedrager-verbreder kopen, “als ze ’t niet STOM vinden”… LOL ;o)
  @Berthi,
  Marlies heeft gelukkig al geantwoord, ik heb m’n ook ontvangen, maar alleen nog maar doorgebladerd.
  Je neemt trouwens géén abonnement (!) maar je wordt lid (!) van ’t Quiltersgilde, en ontvangt daarbij 4x ’t verenigingsblad!
  En dat is gemaakt door vrijwilligers (!) en erg MOOI! :o) LOL
  15 t/m 20 september grote tentoonstelling in de Laurenskerk te Rotterdam.
  http://www.quiltersgilde.nl
  http://www.quiltersgilde.nl/exp_att2006.php
  Als je wilt praten over school en jongens…
  Ik zie je “binnenkort” weer. ;o)
  Maar de meiden doen ’t inderdaad beter, ook op de hogescholen en universiteiten zitten tegenwoordig vaak meer meiden.

 12. @Juul, dat ben ik weer met een abonnement… ik heb teveel abonnementen!:)
  Het is maar goed dat ik dan nu lid word van het Quiltersgilde en nergens een abonnement op neem!:))
  Ja, ja, ik heb het gezien en gelezen… we maken er een gezellige lange theepauze van!:) De pure chocola laat ik maar thuis…! Dat gaat niet samen met borduurwerk!:))

 13. Heb je wel eens 99% pure chocolade geproefd?
  Die heb ik op dit moment in huis! Geef mij maar 70%!

 14. Een droge hap cacao, met één druppeltje cacaoboter? brrr ;oP
  Lijkt me niks!
  LOL

 15. Zit mij nou weer niet lekker te maken met die chocola , ik heb net thee gezet en dat smaakt zo heeeeeerlijk bij elkaar!!!!
  Marlies

 16. @Juul, bij de website van het Quiltersgilde word ik op dit moment er elke keer afgegooid!:) Ik zal het later nog eens proberen.

 17. Weet je waarom ze je eraf kieperen Berthi!!!
  Omdat ze kwaad zijn dat jij met je lidmaatschap wilt wachten tot volgend jaar!!!!!!!
  Groeten van Marlies

 18. onze dochters hebben vanaf de eerste regelmatig 8 lesuren op een dag. en bij dochter 1 was het juist weer zo dat er bijna geen meisjes grieks en latijn gingen doen: dat weerhield haar er bijna van om er zelf ook aan te beginnen.
  maar dat leergierige hebben ze natuurlijk van mij 🙂 dochter of zoon, dat maakt niet uit… LOL

 19. @Anneke, ze hebben de juiste genen van je gekregen!:)) Mooi zo!!
  En daarbij dan ook nog eens creatieve kinderen zoals we op je blog kunnen zien! Dat hebben ze natuurlijk ook van jou!:)
  Wat ben jij een rijk en tevreden persoon!!!

 20. Tasje van plaatje 5 in de Handwerken zonder Grenzen! Wauw wat een foto’s… en getver, wat moeten die kinderen tegenwoordig toch rondzeulen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *