23 gedachten over “Het Zuid-Oost-Noordbrabantse landschap

 1. Berthi, wat een fantastische foto, wat is het toch fijn als je ook de dingen die zo mooi zijn in de natuur ook ziet! Het Brabantse land hé. :o))

 2. WAUW!
  Een prachtige vondst!
  Een echte kabouterboom!
  Voor de boom is het minder fijn denk ik.
  Volgende keer voorzichtig langs/onderdoor rijden, vooral als het stormt!
  En nu nog even de naam van dit moois…
  Wie roept?
  ;o)
  Wil je ook eens mooie paddestoelen zien?
  Ga dan op paddestoelen excursie b.v. hier:
  http://www.staatsbosbeheer.nl/doen/dagjeuit/metdeboswachter/details.asp?ACT_ID=969
  http://www.staatsbosbeheer.nl/doen/dagjeuit/bezoekerscentra/activiteiten.asp?LOC_ID=120&id={ED60799A-CD16-40AC-AFBA-4E8341586EDD}
  “Wereldberoemd” om de vele soorten paddestoelen!
  Maar ook in je eigen tuin of park groeien paddestoelen!
  Neem een spiegeltje mee zodat je de paddestoelen zonder ze te beschadigen, en zonder zelf vieze haren te krijgen, onder de hoed kunt bekijken!
  In onze tuin groeide zelfs een zeldzame soort aardster, en wie weet wat ik nog meer vind, als ik goed zou gaan zoeken.
  Kaboutertjes?
  :o)
  http://paddestoelen.startpagina.nl/
  http://www.fotoherbarium.nl/paddestoelen.php
  Er is zo veel moois!
  Psst…, en vanavond eet ik champignons!
  Yummie! :o)

 3. Heb je al contact met de paddestoelologen in Wageningen? Want dit lijkt me toch geen 13 in een dozijn geval! En dan 2 van die kanjers zo vlak naast elkaar, geweldig dat je het zag en fotografeerde, Berthi.
  In onze tuin (Utrechtse Heuvelrug) heb ik ook al weer heel wat paddestoelen ontdekt. Maar dat zijn toch meer de gangbare “ordinaire” exemplaren.

 4. Hallo Berthi, volgens mijn man Frans, hij is Swalmdalgids, gaat het hier om een zwavelzwam. Niet zeldzaam maar wel heeel mooi!

 5. Berthi, prachtige foto, zie je wel dat je talent hebt!!!!! Kan zo in een tijdschrift.
  Wat een enorme paddestoel, zouden ze altijd zo groot worden of komt dat door deze weersomstandigheden. zie overal al zoveel paddestoelen, en allerlei boomvruchten.

 6. Wat een prachtige paddestoelensites. Die mooie paddestoelen, rood met witte stippen, wil ik ook wel weer eens zien!! Wie weet?!
  @Miriam, dank je dat jij je man om hulp hebt gevraagd. Ik had geen enkel idee om welke zwam het hier ging. Nu zal ik het niet meer vergeten dat ik een zwavelzwam heb gezien. Ik vermoed dat de natte augustusmaand hieraan bijgedragen heeft!

 7. MFFFFF mompelde Berthinus , de kabouter wiens huis voor de zoveelste keer [ZONDER TOESTEMMING!] gefotogafeerd werd! Hebben die mensen geen opvoeding genoten? Weten ze niet dat je dat eerst beleefd moet vragen ?
  Ik zal vanavond als mijn vrouw thuis komt na haar eerste werkdag mijn beklag bij haar doen , of dat veel zal helpen ik weet het niet ,zo mopperde hij maar verder. De volgende keer zal ik wis en zeker in al hun banden een paar spijkers slaan , zodat ze verder naar huis moeten lopen , dat zal ze leren om mijn huis [zonder toestemming!] te fotograferen!!!!
  Hopelijk ben ik daar mee klaar eer dat zij de foto’s genomen hebben , want zoals u misschien weet-kabouters hebben kleine benen , en die mensen zijn gek genoeg om mij ook nog aan te rijden! Maar voor dat laatste vergrijp zullen ze boeten , mijn vrouw zal ze straffen en zij is niet mals , reken daar maar op ,en al mopperend ging hij zijn veel gefotografeerde huis binnen!!!
  Marlies

 8. @Marlies, wat kan jij mooi vertellen….. ik geniet en geniet en velen met mij!!!
  Met een ‘BIG SMILE’ zit ik achter de pc!
  Dank je, Marlies!!

 9. @Berthi, hier komt deel 2…
  Na haar zware kabouterwerkdag kwam Bertholiene thuis, inplaats van haar een lieve zoen te geven, en haar zware boodschappentassen met beukenootjes aan te pakken, begon Berthinus wéér te mopperen…
  Bertholiene zuchte maar weer eens…
  “Is je sokkenbreiwerk wéér mislukt vandaag”, vroeg ze vol begrip,zoals alleen kaboutervrouwen dat kunnen doen.
  Grumble, sputter grrr, zei Berthinus die van frustratie niet meer uit zijn woorden kon komen…
  Snikkend viel hij zijn begripvolle vrouw in de armen.
  “Jahahaaaaaaaaaa, snotterdesnik, ik liet wel twintig steken vallen, en nou hebben ze ook nog een foto van ons huis gemaakt!”, snufte hij.
  “Ja, en wat is het een mooie foto geworden hè!”, zei Bertholiene vol trots.
  Vragend en verbaast kijkt de kabouterman zijn lieve vrouw aan…???
  “Ja, ik heb op m’n werk vandaag natuurlijk in de pauze even m’n favoriete weblog gelezen, en ik was reuzetrots dat Berthi zo’n prachtige foto van ons huis op haar weblog had gezet!”, zei Bertholiene.
  “Ooooohhh…, was het Berthi die de foto maakte??? Als ik dat had geweten, dan had ik haar natuurlijk voor een kopje bramenthee uitgenodigd!”, zei de kabouter verbouwereerd.
  “Ja, en dan had je haar gelijk gevraagd hoe sokken breien ook al weer moest!” , lachte z’n vrouw. “Nou berg jij de boodschappen even op, dan maak ik een lekker soepje voor ons klaar, en vanavond zal ik je nog een keer helpen met je sokken…”
  En ze leefden nog lang en gelukkig…
  ;o)

 10. Hi Hi Hi , die Juul , wat een lollig verhaal heb jij erbij aan gebreid!
  Maar die Berthinus spreekt wel een beetje met 2 monden hoor , tegen mij moppert en bromt hij van nog zo en tegen zijn vrouw zegt hij dat hij berthi wel uit had willen nodigen voor een kopje bramenthee , ja ja dat zal wel weer , met stekels zeker!
  Maar goed hij moet maar zien , ik ga ook een lekker soepje maken en wis en waarachtig dat het een mooie foto is Berthi!
  groeten van Marlies

 11. BIG,BIGGER,BIGGEST SMILE!!!!
  Een mooier verhaal bij deze foto’s kan ik me niet wensen!!!!
  Dank je Marlies en Juul!!

 12. Heb ik toch nog iets goeds gedaan op de eerste werkdag na de vakantie van mijn ega!!!! Moet altijd weer even in het ritme komen na 3 weken vrij geweest te zijn , maar….tatatata over 5 weken mag ik op quiltmidweek , we zitten in Elspeet in de bossen en ik zal uitkijken naar paddestoelen. Mijn champignonsoepje smaakte overigens heerlijk en vanavond tracteer ik mezelf op een gebakje uit de doos van Gerrie. Bedankt voor de prettige samenwerking Juul [wie weet doen we nog eens over! ] en Berthi ook bedankt voor een plekje op je log!
  Marlies

 13. @Marlies, mijn lezers zijn me dierbaar! Dat wist je toch al?!
  Zonder lezers en reacties ben ik nergens!
  Het leuke van de weblog is, dat ik een log plaats en de meest verrassende aanvullingen komen van mijn lezers! Beter kan het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *