Abc… van Jeanny


Jeanny: mijn keuze is het Schwàlmer borduurwerk geworden. Ik heb gekozen voor een donkere kleur linnen van 16 draden per cm. Allereerst heb ik het lapje rondom “tot in de puntjes verzorgd” (afgewerkt met een stiksteek, waardoor je een gemakkelijke vouw naar binnen kunt maken en er tevens een mooi kopje ontstaat aan de buitenrand). Daarna een dubbele zoom en het kenmerkende Schwàlmer randje: een must bij een dergelijk lapje, vind ik. Met garen Broder Special kleur 3782 (dezelfde kleur als het linnen) in de dikte 16 en 25 heb ik het motief geborduurd. Het alfabet is geborduurd met Madeira zijde kleur 514.

Ik draag dit lapje op aan mijn overleden zussen. Ik mis ze en met name bij activiteiten als een tentoonstelling, maar ik troost me met de gedachte dat ze dan over mijn schouder meekijken. Onderin heb ik aan weerszijden hun voorletters geborduurd.

24 gedachten over “Abc… van Jeanny

 1. …………………………………………………………………….
  Sprakeloos ben ik er van……………………………………
  @ Jeanny……………..
  Wat is dit mooi……………..!
  Ik zit haast “in ’t beeldscherm”………………
  Fantastisch! :o)

 2. wat ontzettend mooi !!!!!!!!!!! het Schwàlmer borduurwerk lijkt me een behoorlijk precies werkje !

 3. Wat is dit ontzettend mooi!! De gedachte erachter is ook mooi. Dat iemand dit kan maken!! Schitterend.

 4. Hier word je even helemaal stil van.Moooooi!!!!!!!!!!!!!!

 5. PRACHTIG, PRACHTIG!!!! Jeanny.
  Het is zo mooi van handwerk dat je er je gevoelens in kwijt kunt en dat dat troostend werkt.
  Mooie nagedachtenis!!

 6. Mooi werkstuk Jeanny , en wat een lieve gedachtenis aan je zussen!
  Marlies

 7. Jemig, wat een staaltje vakwerk!
  Hier zijn nog geen woorden voor uitgevonden.
  Zat zojuist een stapel Anna-bladen (Burda) door te werken en zag daar Schwalmer borduurwerk voor “beginners en gevorderden” en dat leek hier verdacht veel op. Nou, toch niet echt voor beginners lijkt me!

 8. Wat een prachtig stuk werk.
  Geweldig, de mijne is een beetje simpeler.
  Maar ik vind die van jouw heel erg mooi.
  Groeten Elza.

 9. wat een vakwerk, Schwalmer heb ik nog nooit gedaan lijkt een beetje op hardanger???Durf ik nu nog met mijn werkje te komen Ik zie het helemaal zitten veel te simpel , maar ik kom toch en breng het mee t.z.t.

 10. @Basje, jij bent veel te bescheiden. Ook jij maakt prachtig werk. Onlangs nog gezien!
  Trouwens….. elk Abc-tje is mooi!!! Juist de verscheidenheid maakt het boeiend en interessant!

 11. @Basje,
  Waag ’t niet ( ;o)! ) om terug te krabbelen! ;o)
  Ik heb ook gewoon een kant en klaar ABC van een pakketje geborduurd hoor!
  De enige regel is: een ABC voor je eigen plezier, het is geen wedstrijd of examen.
  :o)

 12. Gelukkig…lees ik deze quote van Basje:
  “…maar ik kom toch en breng het mee…”
  Goed zo!!!
  :o)

 13. Lieve mensen allemaal,
  Bedankt voor jullie vaak ontroerende reacties op mijn Abc-lapje. Het voelt goed.
  Groetjes, Jeanny.

 14. O O wat prAchtig!!
  en zo lief!
  het borduurwerk ligt er dus bóvenop, weer wat geleerd, en wat zou het fijn zijn als ik ook in het Echt wat van je kon leren…

 15. dit is geweldig zo’n borduurwerk. Mooie gedachten aan wie en waarvoor je het hebt opgedragen. alleen, ik snap niet helemaal methet randje en de stiksteek. Maar dat komt doordat ik dat soort borduurwerk nooit gemaakt heb. Wel bewonderd in het Schwalmer museum in Duitsland. Prachtig was dat.Groetjes Marijna

 16. Ieder ABCtje heeft z,n charme .
  Maar dit is echt een kunststukje .
  Gisteren zou ik weer even bij de bladen en boeken kijken , maar ik kwam er niet aan toe .Want in handw.z.gr. staan ook Swàlmer patronen . En op een nummer op de omslag een foto met enkele zakjes ( zoooo fijn voor het opbergen van leuke spulletjes !)van geruite stof een een wit linnen decoratie van Swàlmer werk .
  Dat lag lange tijd klaar om er eens aan te beginnen .
  En zeker Anna /Burda heeft ook nogal eens van die patronen .
  Ik ga alles weer eens bestuderen , want het is echt een prachtige techniek .
  Complimenten aan Jeanny !

 17. Wat leuk Berthie.
  Wat hebben we vandaag weer veel moois gezien he.Heb de workshop Schwalmer gedaan, was erg leuk dus ga me daar weer verder in verdiepen

 18. @Annemieke, leuk om je vandaag (ik bedoel gisteren!) gezien en gesproken te hebben. Jeanny maakt prachtig werk en is ervaren in lesgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *