Mijn weblog bestaat één jaar!

Het is juni 2005. Ik lees en hoor steeds meer over weblogs. Tijdens het avondeten wil dit nog wel eens het onderwerp van gesprek zijn. Matthijs:”Een weblog beginnen…. dat kun jij ook doen. Ik zal de lay-out wel maken”. Tsja, een weblog? Ik heb toch al een website! De maanden juni, juli en augustus gebruik ik als bedenktijd. Het thema moet zo wie zo handwerk/textiel zijn, met de mogelijkheid om af en toe een ander onderwerp aan te snijden. Welke naam verbind je aan een weblog? Heb ik genoeg ideeën om over te schrijven? Het moet leuk, interessant en boeiend zijn voor de lezers. Kan ik dat waar maken? Lukt mij dat? Hoe snel krijg ik het systeem van weblogbeheer onder de knie? Ik moet met een vaste regelmaat een log schrijven. Lukt mij dit? Vragen, vragen en nog eens vragen! Uiteindelijk hak ik de knoop door en start ik op 20 augustus 2005 heel voorzichtig met deze log.
En vandaag is het 20 augustus 2006. Een jaar later. Wat is het allemaal snel gegaan. Ongelooflijk dat ik tot nu toe geen enkele dag heb hoeven denken: ‘waar moet mijn log vandaag over gaan’. Zo heb ik 403 logs geplaatst het afgelopen jaar en zijn er 5975 reacties gekomen.
Verbaasd, maar zeer happy was ik over de snelle groei van het aantal bezoeken per dag. Fantastisch! Fijn, dat er zo enthousiast wordt gereageerd op mijn logs. Elke dag leer ik van alle informatie en ‘links’ die er gegeven worden. Het is inmiddels onmisbare aanvullende informatie geworden. Beter gezegd; het zijn op zichzelf staande logs geworden. Daarom wil ik mijn lezers vandaag eens extra bedanken voor alle bezoeken aan mijn weblog, voor alle ‘links’, leuke en interessante verhalen. Dank je wel!
Voor het komende jaar ga ik proberen om er weer iets leuks van te maken en uiteraard kijk ik uit naar alle reacties!

53 gedachten over “Mijn weblog bestaat één jaar!

 1. Yummie chocolade! :o)
  * smakkend *
  HARTELIJK GE-WEBLOG-ICITEERD MET JE EERSTE JAAR!
  We hebben veel plezier met elkaar, vorig jaar om deze tijd, had ik nog geen ADSL, en las ik alleen in ’t weekend en ’s nachts even snel een aantal dingen op ’t internet, schreef en las m’n mail meestal na 0.00 uur, en zat ik vrijwel alleen in OZ.
  Tja, en toen kregen we rond de jaarwisseling ADSL…, en was ’t hek van de dam! ;o)
  Inmiddels zijn er steeds meer Nederlandse webloggers, en kan ik het lezen en reageren niet meer bij houden.
  Gelukkig mag ik hier (en daar) wat meer dan gebruikelijk is(?) rondhangen.
  Er kan inderdaad veel veranderen in een korte tijd!
  Berthi, bedankt voor je gastvrijheid!
  Psst, heb je ook taart?
  :o)

 2. Proficiat Berthi!
  Het lezen van je web-log is voor mij een vast onderdeel van de dag. Elke keer kom je weer met iets leuks. Waar haal je het toch allemaal vandaan! De reacties, info en discussies zijn leuk om te lezen of aan mee te doen.
  Een jaar geleden zat ik nog te balen dat man en kinderen altijd maar achter die ‘rot’computer zaten. Nu ben ik zelf nog veel erger,….(kijk maar naar dit tijdstip, ahum, mijn Ierse wolfshond voelt zich niet lekker, vandaar).
  Berthi, bedankt voor al je positieve hersenspinselen en voor alle tijd die je in je web-log steekt! Groetjes van Ingrid.

 3. geweldig zeg: een prestatie op zich !! dus van harte gefeliciteerd !!!!!!!!!!!!! het is gewoon ook een leuke log om te lezen !

 4. Van harte gefeliciteerd Berthi!
  Sinds een paar maanden maak je vast onderdeel uit van m’n dag (en heel soms nacht) en je speelt het altijd weer klaar om interessante onderwerpen voor het voetlicht te brengen. Je moet een grote schare “aanhangers” hebben, aan de stromen reacties te zien, met een gezellige vaste kern. Ook ik leer een heleboel van je logs en de vele links, heerlijk!
  Dat het maar eindeloos mag duren…
  Groetjes en proost!

 5. Van harte gefeliciteerd Berthi !!!!! Ook ik bezoek dagelijks je weblog en geniet er volop van.
  Groetjes, Jeanny.

 6. Van harte en natuurlijk nog vele jaren toegewenst. Ik stuur vandaag met de post nog een ideetje voor een toekomstig logje. Misschien heb je het al en anders hoop ik dat je het grappig vind.

 7. Hartelijk gefeliciteerd Berthi en op naar het volgende log-jaar en dat er maar heeeeeeeeel veel leuke logs mogen komen! Vanavond zal ik mijn watertje drinken op je gezondheid!!!!!
  Groeten van Marlies

 8. Berthi ,gefeliciteerd met je jarige weblog!
  Ik ben elke dag benieuwd wat er weer ” aan elkaar gebreid ” is en geniet ervan.
  Groetjes Mien

 9. GEFELICITEERD!!!!!
  Ik heb er een klein deel van meegemaakt en ben zo zelf ook in het Web-loggen gerold. En hebben jij en anderen mij een flink opstapje gegeven.
  Wanneer ik oude berichtjes lees over dat jullie digibeten zouden zijn. En moet je nu zien wat een kundigheid en vaardigheid!!!
  Dank je wel dat ook ik van deze kundigheid leerzaam en gezellig mag meegenieten.

 10. Berthi,= PROFICIAT = met je 1 jarige weblog,
  iedere dag genieten en veel leren, Bedankt.

 11. Lieve Berhi,
  Hartelijk gefeliciteerd met je jubileum. Ik lees je weblog elke dag! Ik hoop dat je er nog lang mee doorgaat. Vooral je stukjes over textiel en (handwerk)tentoonstellingen vallen erg in de smaak. En niet te vergeten stukjes over “kleine” dingen. Ga zo door!!!!!!!!!

 12. Gefeliciteerd met een 1 jarige log!! Erg leuk om de logjes te lezen. Ben er pas sinds kort bij dus had heel wat te lezen. Ga zo door!!! Het werkt verslavend…

 13. Gefeliciteerd Berthi en ik was even heel verrast: is het pas een jaar?! Ik heb het gevoel dat ik al jaren een vaste gast ben. Dat zal ik ook zeker blijven want bij jou leer je niet alleen dingen, maar het is ook gezellig! Mede dankzij de andere vaste gasten.

 14. Gefeliciteerd met het eenjarig bestaan van je web-log .Niet alleen de inhoud van je eigen bijdrage,maar ook de talloze verwijzingingen naar andere sites door jou en de vele gasten doen me bijna dagelijks veel plezier.

 15. Berthi,
  Van harte gefeliciteerd en dat er nog vele leuke jaren mogen volgen vol inspirerende, boeiende, grappige, informatieve logs!
  Mienke

 16. Gefeliciteerd! Ook bij mij sta je in de favorieten en elke dag lees ik je log mee. Genieten gewoon! Ga er mee door, we blijven ge nieten. Kun je ook zien hoeveel bezoekers er zijn geweest?
  groetjes corien

 17. Berthi van harte gefeliciteerd met het 1jarig bestaan van je weblog.Ik moet zeggen dat ik heel graag op je weblog kom,en lees en geniet iedere dag je nieuwe logjes.Nog veel sucses voor de komende jaren.

 18. Van harte. En ga alsjeblieft voorlopig lekker verder, Ik geniet er steeds weer van en steek er steeds weer wat van op, moedig om iedere dag de tijd vrij te maken, alsof er niets asnders op je programma staat

 19. Berthi, Het kruissteekwerk datop de Haagschebee staat, heb ik gemaakt voor onze pensionhouders in OOstenrijk, Wij komen daar al meer als 30 jaar en het paar Gerlinde en Vinzend waren 25 jaa getrowud, In de winter heb ik toen deze lap gemaakt naar een patroon van de Kartner Heimatwerk.winkel in Klagen furt,

 20. Berthi: GEFELICITEERD!!!! Je hebt je voornemen helemaal waar gemaakt. Het is en blijft erg interessant om jou log te lezen. Ook al reageer ik niet op elke log, lezen doe ik hem wel. Ik wens je daarom veel succes met je volgende logs en hoop er veel van te genieten en ook te …..leren!
  Groetjes Marijna

 21. Wat een lieve en warme reacties! Dank je wel! Ik plaats dan wel de log, maar we maken er met z’n allen een gezellige en informatieve weblog van! Ik doe het niet alleen! Zonder mijn bezoekers en reacties ben ik nergens!!
  @Juul, we gaan vandaag voor pure chocola, 70% cacao!!:)) Neem gerust een stukje!
  @Corien, ik kan inderdaad zien hoeveel bezoeken er per dag zijn. In deze log schreef ik al eens over het verloop van mijn weblog:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/04/geen_reclame_me.html
  Vanaf 1 april heb ik een nieuwe teller, die niet zichtbaar is op mijn weblog.
  Ik zal enkele getallen geven (deze gelden vanaf 1 april):
  Totaal pageviews: 69.148
  Totaal bezoeken: 24.832
  Gemiddelden:
  Pageviews per dag: 485
  Bezoeken per dag: 174

 22. Gossie Berthi, maar gelukkig dat je al die lui niet ècht over de vloer krijgt! Zoveel koffie en thee serveren, dat zou een vracht DE-zegels opleveren en daar koop je aardig wat mokken voor! 🙂
  Fijne zondag allemaal

 23. @Berthi,
  Ik ben niet bang voor pure chocolade 70%, is juist gezond!
  * Schenkt daarbij groene thee uit Blonde theepot (dankzij Berthi) *
  :o)

 24. @Berthi,
  Kom maar even met je Blonde mok, dan schenk ik ‘m wel vol…
  * de chocolade staat daar naast je *
  :o)

 25. Gefeliciteerd met je eerste jaar, met veel plezier zie ik dagelijks wat je er nu weer opgezet hebt. Ik ben een gelukkig mens met een werkende computer en internetaanstluiting.
  Groeten en nog vele jaren. Elza.

 26. @Juul, het is theetijd…. ik reik mijn Delfts Blonde mok aan…..en daarna neem ik een stukje pure chocola!:))

 27. Hm lekker , chocolade smulde zij bij haar heerlijke kopje zoethoutthee , maar- zo instrueerde zij haar ega , doe een volgende keer maar weer echte Belgische bonbons – waarop hij een beetje vinnig reageerde : je bent ook nooit tevreden!
  Mannen! Puh!!!!!! Maar ach hij zal last hebben van de regen en van het papierwerk dat hij op “uitnodiging” van een van zijn zussen moet doen.
  Groeten van Marlies

 28. @Juul, zeer exotisch!:))
  @Marlies, ach gussie…! Hopelijk is hij snel klaar met zijn papierwerk en gaat de zon volop voor hem schijnen!

 29. Het papierwerk heeft hij inmiddels opzij geschoven en zit nu achter zijn geliefde orgel , in te spelen voor vanavond -mijn kerkorganist!
  Marlies

 30. Ja die man van mij is al meer dan 40 jaar kerkorganist! Zou ie toch eigenlijk wel een lintje voor verdienen- of niet soms?????
  [ hij zou het niet eens willen hebben!]
  Marlies

 31. @Marlies,
  Van mij krijgt hij een virtueel lintje!
  En ’t echte wil hij ook vast wel in ontvangst nemen, mocht het ooit zover komen!
  ;o)

 32. @ Marian’ne Ik weet dat op maandag de winkels dicht zijn! En mijn man is kerkorganist , dat wil toch niet zeggen dat ik ook naar de kerk ga!?
  Marlies

 33. O, :-)), het kon toch, (is niet raar gedacht toch :-))). KERK-organist!!!
  Dan een fijne avond (wat je ook gaat doen)! :-)).

 34. Iedereen maar een fijne avond he , inderdaad , wat je ook gaat doen , ik ga lekker tuttelen met mijn kleinhond , die nu even ligt uit de buiken [wat mij de kans geeft om te gaan lezen 🙂 ] en vanavond is onze zoon er , inderdaad de baas van de kleinhond , dus straks , als ze uit de kerk komen , lekker aan de thee/koffie en de rest van de avond komt ook wel om!!!!!
  En@Marian’ne , nee natuurlijk was dat niet zo raar gedacht , hopelijk kwam het niet te venijnig over , manlief zegt dat ik lange tenen heb vandaag! ;-((
  Marlies

 35. Berthi,PROFICIAT, dat we nog lang mogen genieten van je web-log en mogen delen in je kennis en belangstelling voor alles wat met textiel te maken heeft.
  Ga vooral zo door!
  Marnel

 36. Een hele prestatie, gefeliciteerd en dat we er nog lang van mogen genieten.
  BEDANKT

 37. Van Harte Berthi!!!!!
  Ik ben pas kort geleden op het fenomeen bloggen gestuit en vandaaruit op de breiblogs. Dat allemaal door een artikel in het tijdschrift Landleven over Saartje Knits. Jou naam kom ik overal tegen en je staat inmiddels in mijn favoritenlijst.
  Vooral de verscheidenheid aan handwerkonderwerpen vind ik boeiend. Ik blijf je vanachter mijn PC volgen.

 38. Ik word steeds stiller van alle lieve, warme reacties! Dank je wel!!!
  Voor het komende jaar is het natuurlijk afwachten….. zowel voor mij, als voor mijn lezers! Maar… we gaan ervoor met z’n allen!
  @Marlies, een lintje met een gouden randje! Geniet van de zondagavond! Bij mij draait de wasmachine al de hele dag volop, ook al is het niet eens maandag. Eline is vannacht thuis gekomen van haar vakantie in Toscane en bracht enige was mee terug!

 39. Proficiat,Berthi !!!!
  Een jaar weblog !!!!
  Geweldig !!!!
  Annemie F.

 40. Gefeliciteerd Berthi met de verjaardag van je weblog.Ik hoop dat er nog vele jaren volgen want het is zo langzamerhand een vaste gewoonte elke dag even te kijken wat voor leuke onderwerpen en links er weer langs komen. Groet Martine

 41. Berthi van harte gefeliciteerd met deze feestelijke webdag !
  Je hebt al de hele dag doorlopende receptie . Dat er nog vele mooie log ideeen mogen volgen . Ik kom altijd graag even bij je langs en wil je dan ook hartelijk danken voor je gastvrijheid . Heel veel mooie dingen laat je ons zien .
  Voor mij voelt het alsof we met een hele vrienden kring hier samen komen om over alles mee te praten .

 42. Gefeliciteerd. Dus je hebt al net zo lang een weblog als ik hoofdredactrice van Handwerken zonder Grenzen ben! Jouw log was de eerste handwerklog die ik bij mijn favorieten plaatste en ik lees hem nog steeds iedere dag als eerste (soms zelfs wel eens vaker), vanwege de altijd leuke en interessante info en de vele (bijna net zo leuke en nuttige) reacties die er op komen. Hopelijk heb je nog veel stof tot schrijven, want ik denk niet dat we je log nog kunnen missen!

 43. van mij ook van harte, berthi!
  ik ‘open’ ook vaak met jou.
  je hebt de juiste log discipline want er altijd weer wat te lezen…
  dat je nog lang zo door mag gaan en veel mensen mag inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *