Gehaakte poppetjes uit Vietnam


We blijven nog even bij het haakwerk. Deze gehaakte gelukspoppetjes komen uit Vietnam. Ik kocht ze in de wereldwinkel in Hengelo. Ze zijn amper 9 cm groot. Het lijfje, benen en hoofdje zijn uit één stuk, met wit garen, gehaakt. De kleertjes zijn apart gehaakt. Monnikenwerk! En wat betaalde ik voor één poppetje? Slechts één euro! Ze waren afgeprijsd van drie euro vijftig voor één euro! Wat zou de haakster voor haar werk hebben gekregen?

26 gedachten over “Gehaakte poppetjes uit Vietnam

 1. Wereldwinkel = Fair trade.
  Ik koop er ook altijd graag, hele leuke spullen hebben ze…
  Maar wij gaan voor zo’n bedrag niet zitten haken, dus hoe “fair” is deze “trade” dan?
  hmmm…

 2. Ze zijn prachtig, schattig en grappig, het lijkt me trouwens knap ingewikkeld om het te maken!

 3. Heel leuke poppetjes! En dat voor 1 euro…
  Hoewel handwerk ook in Nederland slecht betaald wordt, denk ik niet, dat je dit voor 1 eurootje kunt bemachtigen (of voor de oorspronkelijke 3.50). Alleen de kleertjes haken kun je al nooit voor dat geld. Maar ja, ondanks gelijke rechten, emancipatiegolven etc. zitten we nòg steeds met het gegeven, dat vrouwen ook hier minder betaald krijgen voor gelijk werk, nog steeds!! Dikke schande! Nederland mag zich dan een hoogontwikkeld land noemen, er zijn nog steeds achterlijke toestanden, ook hier.

 4. Ja, zien er echt leuk uit, zit nog een hoop werk in.
  In oude Ariadnes, die ik op het moment aan het doorspitten ben, uit de jaren 70/80 zie je ook veel van deze ‘fabrutsels’ (las ik gisteren)

 5. Wat een werk…. Kijk die kleine kleertjes.
  In Cuba zaten kinderen langs de kant van de weg pennen te omwikkelen met wol. Zelfs je naam werd er ingewikkeld! Leuke cadeautjes voor een paar dollar. En wij een schuldgevoel dat kinderen dat moeten doen!!!!!

 6. Als ze er maar voor betaald zijn, je kan de normen van hier niet vergelijken met daar waar het gemaakt is waarschijnlijk, als we het hier niet zouden kopen dan hebben die mensen die het gemaakt hebben helemaal niets.

 7. Ik herinner mij een heel leuk gehaakt mini hondje uit Ariadne .
  Het was een Teckel . Iemand liet het zien in de palm van haar hand . In een mooie bruine kleur gehaakt ik dacht van D.M.C. garen .
  Misschien vind ik het nog eens terug als ik aan een spitdag toe kom .
  En ja zo,n klein hondje hoef je natuurlijk niet aan te kleden .
  Al vinden sommige mensen het nodig om hun hond met allerlei frutsel kleertjes tot een soort mensje te willen maken .
  Een hond wil toch wel hond blijven .
  In z,n eigen vachtje of kortharig huidje kan hij(zij)toch ook een lieve mensen vriend(in) zijn !
  Berthi:
  De twee gehaakte kunststukjes die je laat zien zijn echt heel leuk .Wat een priegelwerk .Ik heb de CM even erbij genomen , je noemde de lengte .
  De CM ligt altijd hier bij mijn PC omdat er vaak Quilts te zien zijn en wanneer de maten zijn opgegeven neem ik altijd even die CM ter hand met aan een zijde CM en andere kant Inch.
  En nog even over je poppetjes , die kleertjes dat is zeker een erg priegelwerk .Wat ik zo leuk vind dat mini-mini tasje wat ze om hebben .
  Het zijn die kleine details die het zo af maken .

 8. Altijd je centimeter bij de hand…. wat een goede tip, Gerrie!
  Ik houd er ook niet van om honden aan te kleden…. bij een warm vachtje kan ik me nog iets bij voorstellen.

 9. Wat een leuke gehaakte poppetjes/beestjes. Zouden ze die in elke wereld winkel hebben? Wist je dat er in miniaturenland mensen zijn die ze in 1:12 haken en breien?Dat is poppenhuizen formaat.
  Kijk maar op deze site http://members.home.nl/machoogie/
  Bij breiwerk staat ook nog wat poppetjes en beestje gebreid. Veel kijk plezier.

 10. Mooie link Marijna, ik heb mij pas opgegeven voor een miniatuur breigroep. Probeer te mini breien/haken.
  Deze site was ik nog niet tegengekomen. Je blijft kijken he!!!

 11. Wauw, Marijna, wat leuk! :o)
  En via de linkjespagina ben ik nog wel even zoet! :o)

 12. gehaakte poppetjes heten tegenwoordig heel hip: amigurimi. Als je kijkt bij Flickr zie je hele groepen dit soort poppetjes haken! Leuk toch?

 13. Ho Juul ik kan het niet bijhouden, blijf kijken.
  Ook heel grappig die ami…dinges. Zie je dat staat ook in al die oude Ariadnes !!
  Bij Astrid staat een leuk letterlapje van haar moeder. En veel mooi 1:1 breiwerk !!!

 14. WAUW, wat een schitterende links.
  Marijna, prachtig dat miniatuur breiwerk en haakwerk. Dat is toch echt monnikenwerk!!
  Juul, de teckel is echt gaaf!
  Astrid, ik vind de amigurumi ook zo mooooooi. Ik zie ze regelmatig op blogs.

 15. Juul, leuk dat je de miniaturen pagina’s gevonden heb. de sites die je noemde kende ik al omdat ik zelf poppenhuizen inricht. Maar soms kun je blijven kijken naar die sites.
  Marianne, ben je bij Wilga haar breogroepje lid geworden?
  Marijna

 16. @Marijna, ’t waren ook links via jouw link, dus dat je ze kent is niet zo gek! LOL :o)
  Ik zat gewoon te k-WEB-belen over wat ik daar mooi vond! :o)
  En dat was heel veel, ik moet nog verder kijken, maar op ’t web ontdek ik iedere dag weer zoveel nieuws, ’t is niet bij te benen!!!
  :o)

 17. Wat een leuke poppetjes en tjee, tjee, wat een gefrummel en dat voor zo weinig geld. Maar misschien in verhouding voor dat land wel goed betaald. We mogen toch wel blijven geloven dat fair trade faire prijzen hanteert? En die kikker vind ik enig, Juul! Als ik ooit nog eens heel veel tijd heb 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *