Terug uit Hengelo


Gisteren zijn we terug gekomen van een weekje Hengelo. Een gezellige week waar veel denkwerk is verricht door de schakers. Thijmen heeft als eindscore vijf punten uit negen wedstrijden. Dat leverde een mooie 35ste plaats (gedeelde 33ste plaats) op. In zijn categorie waren er 108 deelnemers. Drie partijen verloren, twee keer een remise en viermaal gewonnen. De twee laatste partijen verloor Thijmen. De allerlaatste (zie foto) eindigde na vier uur schaken; van 8.30 uur tot 12.30 uur. Thijmen maakte op het laatste moment een fout. Daar baalde hij wel even van. Maar goed… van verliespartijen leer je en de volgende keer beter.


Op bovenstaande foto zie je de toren van het stadhuis van Hengelo. Deze foto is gemaakt door manlief. Op onderstaande foto speelt Thijmen zijn laatste partij tegen Arres Oudshoorn. De foto is genomen door Jan Roorda tegen het einde van de partij.

17 gedachten over “Terug uit Hengelo

 1. Goed je best gedaan Thijmen! Je hebt er heel wat verslagen!
  Op de foto’s zie je echt héél veel denkwerk, … en veel kinderen met ’t hoofd in de handen…
  Dat de partijen te volgen waren op de site was erg leuk!
  …niet dat ík er veel mee doe, maar voor je zelf is ’t ook leuk om terug te zien, … of sommige partijen misschien niet…? ;o)
  Heb je je zelf al op de foto’s ontdekt?
  :o)

 2. Toevoeging:
  Sophia Thoma deed ook aan dit schaaktoernooi mee. Ook kan zij ongelooflijk mooi piano spelen. Als 11-jarige speelt zij vandaag in Rotterdam:
  http://www.dagvanderomantischemuziek.nl/
  Ben je in de buurt ga dan beslist luisteren.
  In Hengelo heb ik in de muziekschool genoten van haar schitterende pianospel.

 3. Knap gedaan Thijmen, vier uur lang je aandacht op het schaakbord, vind ik echt een mega prestatie.

 4. Wat denk je?
  Quote:
  De ‘Dag van de Romantische Muziek’ 2006 wordt gehouden op zondag 13 augustus, en bij slechte weersvoorspellingen een week later: uitwijkdatum 20 augustus.
  Vaste locatie: ‘Het Park aan de Maas’ bij de Euromast.
  Aanvang: 12:00 uur
  Aanvang Maanlichtconcert: 21:30 uur
  zucht…

 5. hé leuk, dag van de Romantische muziek, één van de eerste jaren moest ik daar ook spelen; Mahler tussen de buxushaagjes en we hielden het nèt droog, de poster is niet erg veranderd in al die jaren. Ik weet niets van schaken af maar ik heb toch af en toe even gekeken hoe het met Thijmen ging. Ik hoop dat ie een fijne week gehad heeft.

 6. Het klinkt zooooo mooi!
  De ‘Dag van de Romantische Muziek’….

 7. Het gaat door op 13 augustus!
  (neem een paraplu mee, er kan een buitje vallen!)
  ;o)

 8. Als je de foto’s bekijkt ziet het er wel erg leuk en gezellig uit, ik hoop maar dat het weer mee werkt.

 9. Thijmen, hier in de provincie Utrecht zeggen ze: “Goe gedaon, jochie!”. Dat je na 4 uur achter dat schaakbord überhaupt nog kon dènken vind ik al reuze knap! Balen natuurlijk, maar eigenlijk geen wonder dat je dan wel eens even in de fout gaat. Fijne vakantie verder nog!

 10. Proficiat,Thijmen,met de behaalde prestatie!
  5 uit 9 ! We hebben het toernooi de hele week gevolgd via de site onjk.

 11. @marcella, wat leuk om te lezen dat jij daar ook gespeeld hebt. Voor ons is het nu net weer iets te ver, maar het lijkt me een ontzettend gezellige dag te worden in Rotterdam.
  Juul, wat let je…… ben je weer helemaal opgeknapt….. pak jezelf op en ga naar Rotterdam. Vergeet ons niet te vertellen hoe het was!:)

 12. Wat een prestatie, zoveel uren concentratie !!!
  Goed gedaan hoor Thijmen, jij zal er nog veel gaan verslaan !!!

 13. Ongelooflijk dat zo’n jonge knaap zoveel uren concentratie en geduld kan opbrengen! KLASSE!!!!! Steengoed gespeeld Thijmen! Op naar het volgende toernooi?
  Marlies

 14. ’t Denken spat van het scherm! En dan die eenzaamheid: met jullie tweeën aan die lange, lege tafel. Hartstikke goed.

 15. @Marlies, de schaaktrainingen beginnen binnenkort weer en de toernooien voor het nieuwe seizoen starten ongeveer begin oktober. Eerst nog het clubteamkampioenschap in Mierlo, eind september.
  @yvonnep, iedereen was al klaar… behalve deze twee heren!

 16. thijmen geweldig en na 4 uur cencentratie , dvan even een balck out kanik me alles bij voorstellen, schaken is voor mij sowie so een grote puzzel. ik ben al blij als ik de stukken uit elkaar kan houden,
  Hengelo ziet er zo vanaf de toren heel leuk uit en de windwijzer is klasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *