Hollands Glorie II

In de uitverkoop is het altijd leuk om op jacht te gaan naar leuke koopjes. De vangst zie je op de foto’s. Je moet wel oppassen voor eventuele miskopen. In deze log schreef ik al over Hollands Glorie.

26 gedachten over “Hollands Glorie II

 1. Aan weerszijden van de puntkraag staat een tulpje!LOL Verder blanco!ROTFLOL
  Vandaag zie je me in de zwarte blouse!:))

 2. Dag Berthi
  Ik vind de jas (miskoop 2005) prachtig. Zo zie je, smaken verschillen

 3. Gaaf zeg, laatst op een ouden foto in mijn keuken zag ik dat het daar nog voor de handdoeken hing, grappig, dit is wel een hele leuke variatie,

 4. Eek eek , loop je daar ook mee rond met zo’n[sorry] tuttig [sorry] shirtje???? Ik heb geen verstand van mode maar is dit in?????
  M[arlies]

 5. Is het eigenlijk echt handgeborduurd ?
  Ik vind ze wel leuk .Al het oude komt terug . En dan genieten we er weer van .
  Eigenlijk zou de voorkant toch wel een tikje meer versiering mogen hebben , dacht ik .

 6. @Gerrie,
  Een “Holland” t-shirt, en de blouse er open, als een jasje over aan…?
  Of een ketting van kleine houten klompjes?
  ;o)
  @Berthi,
  zijn ze “made in Holland”, of in China o.i.d.?
  *Ü*

 7. Eerst moet ik iets corrigeren. Vanmorgen om 8.13 uur was ik nog niet goed wakker. Vandaag heb ik voor de eerste keer het zwarte blousje gedragen. Maar… op de voorkant vind je naast de tulpjes nog een geborduurd molentje op een zakje! Hollandser kan haast niet.
  De blouses heb ik gekocht bij:
  http://www.art-fashion.nl/
  De stof is 100% linnen. Helaas staat op het etiketje niet waar ze gemaakt zijn.
  Ze zijn machinaal geborduurd…. anders waren ze waarschijnlijk te duur voor de verkoop geworden.
  @Marlies, fantastisch dat je zo eerlijk bent. Ik lig in een deuk! ROTFLOL!
  @Juul, onlangs zag ik van een kunstenares een (eenvoudige???) ketting van Hollandse klompjes….. en duuuuuuuuuuur! Kan ik toch ook wel zelf maken. Ik ga er over nadenken, Juul! Ik wil mijn land toch promoten als honkvast type! LOL!!!!!

 8. @Berthi,
  Bij de nieuwe wintercollectie van A.R.T. staat in de bovenste rij helemaal rechts een paarse jas met knopen op de rug…
  ;o)
  Natuurlijk, een klompenketting kun je zelf maken, maar eerst je abc! ;oP LOL

 9. @Juul, mijn miskoop! ROTFLOL! Ik heb de jas nog niet gedragen….. ! LOL!
  Eerst mijn Abc….. natuurlijk heb je weer gelijk…. maar eerst moet ik nog een heleboel andere dingen doen die voorgaan! We zijn net een paar uur thuis en de wasmachine draait alweer en vanaf morgen heb ik de komende maanden heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeel te doen!!!!
  Alles één voor één afhandelen…. anders raak ik het overzicht kijk!

 10. zingend: * Elke dag een draadje… *
  LOL, hmmm ik ga m’n draadje van vandaag maar ‘ns doen…
  Straks…
  ;o)

 11. Hoi Berthi, ART staat voor buitenissige plunje. Heerlijk toch zo’n kreet.Dank zij mijn dochters kom ik vaak in hun winkel in Utrecht en vorig jaar een lange paarse jas gescoord in de uitverkoop. Voel je je echt bijzonder in. Dus gewoon dragen je miskoop hij is leuk en deze bloesjes trouwens ook. Groet Martine

 12. Juul, ik hoor je weer vrolijk zingen… fijn dat je opgeknapt bent!
  Marcella, kort logje volgt. Het boek dat ik de afgelopen week heb gekocht laat ik de komende week zien.
  Het was in ieder geval een hele gezellige week. Voor Thijmen veel gezelligheid afgewisseld met veel denkwerk. Ik heb met name veel gewinkeld met enkele dames!

 13. Hoi Martine,
  Wat leuk dat je mij de betekenis van Art verteld. Dat was bij mij nog niet bekend.
  Ik moet er toch maar eens over nadenken om de jas in het najaar te gaan dragen!:)

 14. Berthi, stoer joh om het blousje te dragen. En je jas vind ik echt ARTistiek, moet je dragen!!
  Bij ART kan je er iets passends(rok) bij kopen.
  Ze hebben echt hele leuke dingen, als ik jonger was en een passender figuur had dan wist ik het wel :-))).

 15. Even een paar daagjes er tussen uit geweest, en lees nu je logjes van de afgelopen week. Moest erg lachen om je miskoop van 2005.
  Vond het wel wat hebben van een lakeienpakje door de gouden knopen en het ‘jaquet’ model.
  Ik had eens voor een gelegenheid een cremekleurig pak gekocht (begin jaren tachtig of zo). Kom ik enthousiast thuis en show gelijk mijn nieuwe aanwinst. Zegt manlief: “Oh, ga je op judo?”
  Je begrijpt het al, pak heeft nooit de buitenlucht gezien.

 16. @Mienke, grappig verhaal! Er zullen vast nog meer van zo’n prachtige verhalen zijn… want laten we eerlijk zijn… miskopen leveren prachtige ‘stof’ op. Misschien een idee voor een boekje te schrijven. Mensen interviewen over hun miskoop en als het kan een foto van hun miskoop! Lijkt me wel wat!

 17. O ja, heel toepasselijk Juul. Ik zal eerst mijn sokken afmaken waar ik mee bezig ben! En dan….. wie weet!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *