lu Mien

Op de foto’s zie je een geborduurde broek van lu Mien, Chiang Rai in Thailand. Deze broek, laat 1970, is in uitstekende staat en in typisch Thai Yao borduurwerk uitgevoerd.
De afbeelding komt uit het boek: The Yao, The Mien and Mun Yao in China, Vietnam, Laos and Thailand. Jess G. Pourret. ISBN 0-500-97599-X

10 gedachten over “lu Mien

 1. Ja, heel mooi! Alleen kun je nog niet goed zien welke borduursteek zij gebruiken. Ik vermoed dat het bijna allemaal platsteekjes zijn.
  De foto in het boek was te klein om een betere detailfoto te maken.

 2. @Berthi, bedankt! :o)
  Ik zit weer met m’n neus in ’t beeldscherm! ;o)
  Op de expositie van Ien Rappoldt in het Museon in Den Haag over de Miao, was het borduurwerk gemaakt met mini-mini-mini-kruissteekjes.

 3. Mooi is dat borduurwerk ook van de Miao , ik meen dat het hier al eens voorbij is gekomen , ik heb het boek van Ien , geborduurde werkstukken gezien en inderdaad zo miniem , zo mooi zo precies , ik kan zelfs met mijn bril en loupbril zo fijn niet werken ,workshop bij haar gevolgd [deels] en de techniek gebruik ik nog wel eens bij het maken van kaarten , al is door de polsbeschadiging de fijne motoriek niet meer zoals voorheen.
  Marlies

 4. Mooi borduurwer zeg! Moet je wel veel tijd hebben! LoL….
  Marijna

 5. Knap werk, bij de regiodag in Pijnacker was Ien Rappoldt, het was heel bijzonder wat ze allemaal te vertellen had en aan ons liet zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *