Michael van der MeideAl eerder kon je kennis maken met Michael van der Meide. En wel bij deze log.

Michael heeft op dit moment een creatie uit zijn parachute-collectie uitgeleend voor de expositie Achter gesloten deuren: van keurslijf tot string in Het Schielandshuis.

Op de foto zie je Marlies in haar trouwjurk, die ontworpen is door Michael van der Meide. Op maandag 10 juli is Marlies in het huwelijk getreden. De stof van haar trouwjurk bestond uit de parachute van haar man die deze na zijn 99e sprong aan haar gaf. Zelf sprong hij uit een vliegtuig om haar het Ja-woord te geven.

Mijn trouwjurk hangt al enkele jaren netjes opgeborgen in de kleerkast. Deze wil ik je dan ook niet laten zien, maar wel het schilderij Het Bruidspaar. Wij hebben dit schilderij in opdracht laten maken, door Henk Timmers, voor ons huwelijk. Een fotograaf zorgde voor een perfecte foto, die later op de trouwkaart prijkte.

35 gedachten over “Michael van der Meide

 1. Het is wel heel apart deze trouwjurk en nog erg leuk ook. Die zal niet zomaar bij de asbak gezet worden, zoals de mijne, nadat ik haar had uitgeleend aan iemand die niets had. Het schilderij is erg mooi en een goede herinnering aan voor jullie een mooie dag!

 2. De trouwjurk is spetterend, net als de bruid.
  Maar parachutspringen gewoon voor je lol, ik moet er niet aan denken!
  Berthi nu ik dit schilderij heb gezien, begrijp ik jullie wens om het andere schilderij te bezitten!
  Schitterend!
  (…wordt vervolgd…?)
  :o)

 3. Wow wat een spetterende jurk eh japon bedoel ik! Ik wens Marlies en haar ega een lang gelukkig en spetterend huwelijk toe!
  Groeten van Marlies [tja er zijn meer hondjes die Fikkie heten he]

 4. @Marlies, ik zal je maar niet vertellen hoeveel mensen ik ken die Marlies heten!:)))
  @Juul, …wordt vervolgd….. Het bruidspaar is het tweede schilderij dat wij van Henk Timmers kochten. Het gezin is het derde schilderij. Ik zal de andere twee ook nog eens laten zien. Twee totaal verschillende!
  En ik vermoed dat het laatste schilderij bij jou in de smaak zal vallen!
  @Lous, ongelooflijk….wie doet nu zoiets!

 5. O, dat is wel een echte chute-fanaat, en toch zo’n prachtige jurk geworden.
  Wat een originele trouwkaart Berthi !!!

 6. Berthi, leuk, ik ben benieuwd, en ik wacht geduldig…
  Alles op z’n tijd.
  :o)

 7. Mijn man was ook een ‘springer’ in het leger, dan had ik een legergroene jurk gehad:-))).
  Mijn jurk, zelfgemaakt eenvoudig geel met bruine accenten, met bruine vilten hoed. Onze outfit helemaal samen bedacht en samengesteld dat was leuk.

 8. @marian’ne m, ik kom strakjes op visite bij je…. ik ben benieuwd!
  Nu staat de jurk er nog niet op…zag ik!

 9. Dankjewel dames!!! Voor de enthousiaste reacties!
  En Berthi jij ook weer bedankt voor het plaatsen van het logje:-)leuk om te zien en lezen. Groet Michael

 10. Michael, jij springt met mooie gekleurde chute’s, leuk om zo de touwtjes aan de punten te zien. En toch is de jurk zo sierlijk geworden.
  En een origineel aanzoek, sprongen jullie samen.
  Spring je nog steeds veel, zal wel he? Als dat eenmaal in je bloed zit!!! Mijn man is er ook nooit over uitgepraat :-).

 11. @marian’ne m, Michael is de ontwerper van de trouwjurk…. Marlies trouwde met haar Michel, de parachutist!

 12. Complimenten voor de ontwerper, draagster en vooral ook de dame(s) van het naaiatelier. Het lijkt me een nachtmerrie om dit te naaien! Maar het resultaat is heel apart, vooral als je weet, dat het de 100e “sprong in het duister” met deze parachute was.
  Oh Berthi, en heel originele trouwkaart had je! Wat een leuk idee om voor je huwelijk een schilderij te laten maken en dat zo te kunnen gebruiken!

 13. wat een feestelijk blogje. veel geluk voor het bruidspaar .Het schildrij is heeeeeeelmooooooooooi

 14. dag Ineke,
  Het is inderdaad een lastige stof om te naaien…je moet het constant onder spanning houden…en het glijdt alle kanten op:-)
  Maar dat houdt het spannend!Mouleren is een betere techniek om toe te passen op stof als deze…Nogmaals dank voor de mooie complimenten allemaal!
  Vriendelijke groet!Michael

 15. Michael, nogmaals de complimenten. Draagbare ‘KUNST’.
  Ik was in een eerder logje in de war met de bruidegom en jou!!

 16. Geeft niet Marianne kan gebeuren.
  Nogmaals dank!
  Nee, trouwen zal er bij wel nooit van komen:-)
  vriendelijke groet!

 17. ik ben op zoek naar een marlies van de water
  kunt u nagaan of de marlies van de water die uw trouwjurk draagt die persoon die ik zoek¨
  zij moet ongeveer in de tussen de 37 en 40 jaar zijn ze heeft een broer die heet bas haar ouders hebben gewoont in de vogel wijk in den haag.
  mocht u meer teweten komen graag reactie
  op rvb@webspeed.dk
  trouwens mooie jurk.
  bedankt

 18. dag Rick,
  De dame in de jurk is niet Marlies van de Water, ook ken ik deze naam niet.
  Suc6 met zoeken…
  Groet Michael

 19. wat een mooie jurk en ook heel apart als ik al niet getrouwd was zou ik wel in zo een jurk willen trouwen parachute springen laat ik liever aan anderen over ik heb namelijk hoogtevrees veel geluk samen en spring ze nog!!!!

 20. ECHT ZO ONTZETTEND LELIJK! HIER ZOU IK NOOOOOIT IN WILLEN TROUWEN!!! JE BENT ECHT GEK MARLIES!!!

 21. Mijn jurk was en is echt prachtig, omdat ik het samen met Michael had bedacht. De kleur vind ik ook schitterend en het idee van 99 sprongen van mijn man en de 100ste voor mij, is absoluut uniek! En iedereen zo zijn eigen smaak.
  Gelukkig maar, anders lopen we er allemaal hetzelfde bij en dat is pas goed saai. Soms moet je uit de toon durven springen (!)…
  Alle lof aan Michael, want het is echt een crime om dit soort stof te bewerken en ik weet hoelang hij er mee bezig is geweest!
  Springen doen mijn man en ik al meer dan 7 jaar en dat is ook een vrij unieke ervaring, elke keer opnieuw. Geeft wel het ultieme gevoel van vrijheid. Nu ben ik (even) gestopt, daar wij dit jaar in december ons eerste kindje mogen verwelkomen.
  Tja, waar die sprongen in het diepe tot leiden!

 22. Marlies, een schitterende jurk die je bovendien heel goed staat. De symboliek spreekt mij ook heel erg aan. Neef en nicht trouwden vorige week en de bruid was in oranje. “Heel apart maar past precies bij haar” zei iedereen. En zo moet het ook.
  ga je nu “iets” maken voor in de wieg van deze jurk? Zoals vroeger veel werd gedaan?
  gefeliciteerd

 23. Ik wilde nog zeggen gefeliciteerd met beide gelegenheden
  maar er viel iets weg.

 24. @Marlies, leuk dat je zelf nog een reactie geeft over je bijzondere trouwjurk. Hij is en blijft bijzonder en past perfect bij je.
  Gefeliciteerd met de op komst zijnde baby, en ik wens jullie heel veel geluk met z’n drietjes.

 25. Beste Berthi
  Ik heb nog een groot schilderij olie op paneel ca, 1.00 bij 1.20 mvan Henk Timmers en het heet Gezin en is van 1986. Het wordt verkocht.Interesse?

 26. @Rob
  Heb je er ook een afbeelding van en wat moet het ongeveer kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *