29 gedachten over “Abc… gevonden

 1. Dat zal je zomaar vinden, ha,ha die kat, echt grappig en leuk lapje ;-).
  Pas pakte ik de hond te stevig (liefkozend hoor) bij de snuit, ook weg snorhaar. Vanochtend stond ik op het puntje van zijn staart (alleen het haar) hij vloog omhoog en daar lag een stuk van zijn staarthaar, nog geoppert, met Ruch., om ermee te gaam borduren:-)).

 2. Elly,
  I love your stitchery! WOW! :o)
  Great sense of humour! LOL
  Thanks for showing it to us! :o)
  Ah, that poor kitten is looking so sad…, teasing little spider!
  ps, do you need some 310?

 3. @Berthi en Marian’ne:
  http://www.nenne.nl/
  klik op boven op tab: “Nenne design”, scroll daar naar beneden, en klik op “No Outfit is …”
  Leuk hè. :o)

 4. …I thought / knew I made a mistake, but now I read your words (again), and thats why I wrote stitchery… LOL
  Teasing spider! :o)

 5. Did you use over-dyed for the cat’s fur?
  I like the way it looks! :o)

 6. Hi Hi wat een lollig plaatje , ik zag eerst niet eens dat de kat een deel van zijn/haar snor miste , maar keek alleen naar het strikje , ik zie dat dan altijd in het echie voor me een kat met een strik om , poe nou mijn dames en kleine meneer poes zouden dat niet toelaten , misschien ten koste van een hoop vel [van mij dan he! ;-)]
  Groeten en koele dag gewenst! Marlies

 7. @Juul, geinig patroontje!:)
  Juul je mag ook de tekst naar Elly toe in het Nederlands schrijven. Ze kan heel goed Nederlands lezen, alleen schrijven durft ze niet zo gaat aan. Dat doet ze heel weinig.
  Mijn emails verstuur ik altijd in de Nederlandse taal en krijg antwoord in het Engels.
  Ik vind dit een super geestig, humorvol lapje!!

 8. nou overal honden/katten haar is geen pretje, maar je hebt het er voor over. Ik heb echt een verhaarhond, beetje warm en hup al zijn haar er af, houdt hij nog genoeg over om overal rond te strooien. Helpt geen borstel aan ;-)). Hij is jong en kerngezond hoor!!
  Ik heb de blonde lokken van Quintijn nog liggen, tot zijn 3e blonde krullen, nu zwarte stekels. Dacht het te gebruiken voor pruikjes voor poppenhuispoppen.
  Ruchama had vroeger 75 cm lang, heel dik, haar (ontzettend warm met dit weer), door ziekte noodgedwongen een halve meter paardestaart af moeten knippen, niet bewaard. Achteraf wel jammer!
  Vroeger is het een tijd mode geweest, sieraden van mensenhaar, toch niet echt prettig idee hoor!!!Van eigen is anders.

 9. @Berthi,
  Mij maakt ’t niet uit, ik type toch elke dag in ’t Engels.
  (En maak fouten in beide talen, maar gelukkig bestaat er voor serieus schrijfwerk spellings controle! LOL)
  Ik ga ’n siesta houden o.i.d., tot (veel) later. ;o)

 10. Vroeger , toen waren er zeker mooie sieraden van haar . Horloge kettingen en koordjes . Ik kende een mevr . die een sliert haar bij de foto had van haar overleden zoon .
  En in een medaillon waarin een plukje haar zit . Nou ik ben niet zo van haar bewaren . maar de sierkoorden van haar zijn hele kunststukjes .Ik dacht dat er af en toe wel eens zoiets te zien was bij kunst en kitsch .
  Karin Pieterse raad aan om speldenkussentjes te vullen met haar .
  En ik meen dat er met hondenhaar wel eens geweven werd .
  En de poes die zomaar een snorhaar miste en toen kwamen er nog veel meer haren langs .

 11. @marian’ne m, tijdens schaarste aan producten in de oorlogsjaren werd er hondenhaar verzameld en vervolgens ging men er mee breien. Vorig jaar is er nog een gebreide trui van hondenhaar tevoorschijn gekomen. Deze bevindt zich nu in het museum. Ik meen in Groesbeek.
  Wij hebben twee witte katten gehad… overal vond je witte haren, ook al deed je elke dag stofzuigen.
  Er is een tijd geweest om je afgeknipte haar te bewaren. Toen ik een jaar of 15 was, liet ik mijn lange jaar afknippen tot een rattekopje. Voordat het lange haar eraf ging, werd er een lange vlecht van gemaakt en vervolgens afgeknipt. Eigenlijk heb ik geen idee of ik die vlecht nog ergens heb liggen!
  @Juul, dan schrijf jij veel gemakkelijker in het Engels, dan ik!:)
  @Gerrie, speldenkussentjes vullen met haar… waarom?

 12. Wat een leuk, ietwat primitief maar aandoenlijk letterlapje! Gevonden in een eigen doos op zolder, of van een “garage sale”?
  Doet deze ook mee in de ABC-competitie?
  Groetjes, Ineke

 13. @Ineke, dit is een letterlapje dat Elly Smith lang geleden gemaakt heeft. Althans, dat oordeel ik aan de hand van de stijl van dit lapje. Nu heeft ze dit lapje in een doos op haar eigen zolder of werkkamer terug gevonden.
  Ik ga er van uit dat Elly een nieuw Abc maakt. Deze afbeelding stuurde ze me omdat die zomaar boven water kwam. Inmiddels is haar borduurstijl wat veranderd.

 14. Hallo dames,
  Leuk het ABC-tje met geborduurde poes met halve snor. Ook ik moest een keer goed kijken voor ik het grapje begreep.
  Ik herinner me een aflevering van ‘Tussen Kunst en Kitch’ waarin iemand inderdaad met sieraden van mensenhaar langskwam. Oorbellen en een collier. Het was zeer kunstig gevlochten en het was erg waardevol, ondanks dat er een oorbel beschadigd was. Het was geloof ik in de jaren ’20 van de vorige eeuw gemaakt.
  De krul in de snorhaar van de poes op het borduurlapje in combinatie met zijn vlinderdasje geven de poes een chique uitstraling. Nu de ene helft ontbreekt wordt het lachwekkend, vooral door de blik in zijn groene oogjes. Een beetje verwijtend, vinden jullie niet?
  groet,
  Mienke

 15. I did make this a long time ago. I had forgotten about it. Busy looking for a yard of stitching fabric I accidently found it among other items. Surprise ! Oh I thought maybe Berthi and her friends would like to see this as inspiration for the ABC project.
  To answer someone’s question regarding the overdyed thread – the answer is that they are solid colors. The stitching was done in circle form. When I ran out I would use another color – monochromatic pinks and white and soft purple.
  Thank you for your nice comments ! And oh by the way – the red tulip represents Holland.

 16. Hoi Mienke, leuk dat je reageert. Het is een zeer komische poes…. inderdaad zijn ogen, strikje, de kleur rose en één snorhaar met krul.
  @Elly, dank je voor je toevoeging. Grappig dat we met z’n allen gefocust waren op de poes, waardoor we de rode tulp als het ware over het hoofd zagen!

 17. @ Elly,
  While I didn’t mentioned it, I did notice the red tulip(s)! ;o)
  Thanks for the “fur-making” explanation. :o)
  It looks great.
  What is the yellow thing at the right side of the cat?
  Is it something not finished( yet)?

 18. Berthi, wat een leuk letterlapje is dat. Leuk die missende snorhaar.Is het door jou gemaakt? Of is het een schoonzusje van je? Hoe gaat het met jullie abc lapjes? Het is echt jammer dat ik er geen tijd voor heb. Ben wel erg benieuwd wat iedereen er van aan het maken is.

 19. @Marijna, dit letterlapje is van Elly Smith uit Amerika. Toevallig heeft zij dezelfde achternaam als ik. Vaak denken mensen dat wij zusjes zijn…. dat zou kunnen, maar het is niet zo. Elly Smith heb ik via een open dag van Merkwaardig ontmoet. Het klikte direct. Sinds die tijd hebben wij contact met elkaar…. en dat zal al zo’n 10 jaar zijn.
  Ik heb een ander idee voor het Abc. In deze log http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/07/mijn_abc_lapje.html lees je er meer over.
  Het Abc van Marlies is ook onlangs getoond op mijn weblog. En die van Juul…. daar is ook al wat over geweest.
  De logs zijn:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/07/abc_van_juul.html
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/07/abc_van_marlies.html

 20. een enig lapje!!
  daar krijg je goeie zin van.
  ik vond tijdens nachtelijke surftochten het ABC waar ik ooit voor viel , op een linnengoed site.
  ’t is een sober maar chique tafellaken en daar komt denk ik nog een hoop gereken aan te pas, Juul maag ik je inschakelen? ;-))
  ‘k zal proberen of ik op mijn log kan komen en dan zet ik de foto onder borduren.
  een op een zeer laag pitje bloeiende:

 21. @ Berthi,
  o.a. Marian’ne m., Annette-p en Marga hebben op hun eigen weblog ook al abc’s laten zien.
  Linkjes links boven.
  Nu de rest nog… ;o)
  @Meizoen, je kon ’t nu toch zelf? LOL
  Er staat nog een sommetje open…!
  Oefen nog maar even! LOL ;o)
  Dan kom ik weer kijken of je een plakplaatje verdiend hebt…
  Ik kom nu ook, even kijken naar de nieuwe foto!
  vrrrrroemmmmm >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 22. Juul asked about the yellow round thing. It’s the sun. Everyone needs a little sun in their lives. Elly

 23. @Elly,
  Thanks for answering, I thought it could be the sun, the start of a sunflower or maybe a kitchen clock. ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *