Reacties

Ik vind het erg fijn als de lezers van mijn weblog op de logs reageren. Met veel plezier lees ik de reacties en elke dag leer ik ervan. Daarnaast ontvang ik via de email berichten met: vragen, mededelingen, nieuwtjes, ideetjes en zomaar leuke, mooie, lieve reacties!
Vandaag wil ik voor één keer een berichtje plaatsen (met toestemming) dat ik via de email ontving.

Hallo Berthi,

Ik wilde je laten weten dat ik ontzettend geniet van je leuke weblog. Het is vaak een feest van herkenning. Zo had ik ook gisteren het artikel in HP/De Tijd gelezen.
Vorig jaar overleed mijn moeder, ooit directrice van een huishoudschool en zij heeft zoveel oude handwerken aan ons nagelaten. Er zijn allerlei blikken met allerhande merk- en proeflapjes. Ze heeft ons (mijn twee zussen en ik) veel geleerd op het gebied van handwerken. In mijn studententijd (25 jaar geleden) heb ik heel wat afgebreid. Tegenwoordig heb ik het quilten ontdekt. Ik heb nog veel UFO’s, een top maken vind ik nog altijd leuker dan het doorpitten. Ik geniet vaak alleen al van stofjes, de mogelijkheden, het lezen van allerlei quiltartikelen en bladen.
Wat ik vooral leuk vind aan je stukjes is de verscheidenheid aan onderwerpen die je aansnijdt.
Ik heb em bij mijn favorieten geplaatst!

Een hartelijke groet,

Mienke

20 gedachten over “Reacties

 1. Berthi,
  Ik geniet van je weblog! :o)
  Het is altijd weer een verassing welk onderwerp er omstreeks middernacht opduikt.
  Soms weet ik er al iets van, vaak leer ik via m’n verdere zoekwerk en de inbreng van je fanclub weer iets nieuws.
  En je bent altijd gastvrij! Ook als ik weleens lastig ben. :o)
  @Mienke, dat heb je mooi gezegd, k-WEB-bel en/of ABC,…ook gezellig met ons mee! ;o)

 2. Lastig?? Niemand is lastig. Ik luister graag naar mijn lezers en als er iets beter kan, dan doen we dat!
  Ik waardeer juist de eerlijkheid en sta open voor alle suggesties.

 3. Dank je, je bent te aardig. LOL :o)
  Ik ben best wel eens lastig, hoor… IMHO ;o)
  *Ü*

 4. Sinds enige maanden ken ik je weblog (en na een museumdagje ook jouzelf, een beetje) en eerlijk gezegd, het is één van de eerste adresjes op de pc waar ik even langsga. Tenslotte hebben we de basis al gemeen (interesse in textiel en alles wat ermee/ervan gemaakt wordt) en voor de rest zijn er ook nog heel wat onderwerpen, die we delen (en met ons héél wat andere vrouwen nog). Kortom, Berthi, je weblogonderwerpen zijn herkenbaar, het gáát ergens over en vaak leer je er -ook via de reacties van anderen- een hoop van bij. En er worden leuke “uitstapjes” aangedragen, tentoonstellingen of lezingen, maar ook via de links (dank aan Juul vooral!!) “kom je nog eens ergens”. Een heerlijke manier om een beetje bij te blijven en ik hoop van harte, dat het nog tijdenlang doorgaat!
  Goed weekend allemaal!

 5. Berthi ook ik kijk/lees heel graag naar logjes.Soms weet ik het al, maar ook leer ik heel veel en krijg leuke informatie.En dan de bijdrage van Juul niet te vergeten.Heerlijk!!!!!

 6. De bijdragen van Juul zijn prachtige aanvullende logjes! Deze zijn onmisbaar!
  Dus Juul…… voorlopig genoeg werk (toch wel leuk werk) aan de winkel!:))

 7. Ik kom ook iedere dag minstens eenmaal op je log kijken. Zoals Ineke het verwoordt voel ik het ook aan. Ga vooral zo door.

 8. @Juul, het bloemetje past perfect in mijn tuin! De kleuren in mijn tuin (Manlief heeft geen interesse in de tuin) zijn: blauw (uiteraard zou ik zeggen), wit en rose en een tikje geel!
  Ik heb Matthijs gevraagd om te antwoorden!
  @Marcella, jouw blog wordt door mij elke dag minimaal één keer bezocht! Jij weet ontzettend veel van technieken en ik ben veel meer gespitst op het verhaal achter het textiel/handwerk! Zo vullen we elkaar toch prima aan! Wat de één niet weet, weet de ander wel! Bloggen….. een fantastische manier om van elkaar te leren!

 9. Klopt Berthi, ik ben meer een doener op dat gebied. Als ik een techniekje zie jeuken mijn vingers om het te proberen. Heb ik in de muziek ook: als ik iets hoor wil ik het ook zelf gespeeld hebben. We inspireren elkaar in ieder geval wel en dat vind ik erg leuk. Wat ik ook merk is dat ik nu in korte tijd meer zie en beleef en aan inspiratie opdoe dan dat ik zelf in die tijd zou kunnen opzoeken. Er zijn ook een heleboel minder interessante zaken te vinden en het kost erg veel tijd om het voor jouw belangrijke daar uit te vissen. En daar hebben we Juul weer voor 😉 is het kringetje weer rond.

 10. @Matthijs, dat is snel! o)
  Het “verschijnend pictogram-dingetje” heet dus in ’t Engels een “Automatic Image Resizing icon”, dat is ook nog een hele mond vol…
  Bestaat daar geen korte Nederlandse naam voor? ;o)
  Ik heb al wat gegoogeld, maar nog niks gevonden…
  Zelfbedacht ik “automatisch-plaatjes-maat-verander-ikoontje”… ;o) … LOL (geintje)

 11. Hallo Berthi, Sinds twee dagen mijn eigen Mac note book dus s’ochtends vroeg met mijn kopje thee eerst even neuzen wat voor leuk item je weer hebt. Goed begin van de dag. Groetjes Martine

 12. @Juul, noteer je deze nieuwe afkortingen wel?
  @Marcella, het mooie van bloggen is dat iedereen zijn/haar specialiteit heeft en dat we elkaar aanvullen! Prachtig toch!
  @Martine, je eigen Mac notebook…. dat is super. Ik deel de computer met manlief…. maar hij vindt dit steeds lastiger worden.
  Hij vindt dat ik een eigen pc moet hebben, maar we struikelen hier over de pc’s en snoeren!:)
  Maar leuk om te horen dat jij met mijn weblog en een kop thee een goed begin van de dag hebt.

 13. Ik neem mijn laptopje zelfs mee op vakantie. Dan kan ik in verloren ogenblikken vast de foto’s in het programma zetten en bewerken, ideaal. ik heb er ook een eenvoudig x-steekprogrammaatje op. Thuis doe ik er heel weinig mee, maar op vakantie – vooral als we een huisje huren- is dat een gezellig puzzeltje. ’s morgens vroeg is ook voor mij een fijn weblog-moment.

 14. @Berthi,
  Nee, hoor die houd ik niet bij, dat mag jij fijn doen op je lap…LOL
  En op de GTG van 18 nov. zie ik die dan wel…
  Ik zal hier af en toe eentje rondstrooien…, dan heb je nog wat te borduren…
  (GTG = Get To Gether = bijeenkomst)
  ;o)

 15. Het is heerlijk om alles te lezen , de informatie is zoveel ,maar gelukkig is alles weer terug te vinden, alle links van Juul, geweldig .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *