Abc… van Marlies


Het verhaal van het abc-tje.

Goed ik moet met de billen bloot, dan ook maar helemaal. (figuurlijk dan he!)
Het geborduurde deel is 50/30, tot nu toe. Er wordt nog aan gewerkt. Er zijn toch al elementen te herkennen: huisjes, -boomjes komen er ook nog-, beestjes, de lieveheersbeestjes zijn er omdat we allemaal zulke korte lontjes hebben tegenwoordig. Laten we maar proberen om wat verdraagzamer te zijn.

De abc-tjes spreken vanzelf denk ik. Eén is er in het oranje vanwege de oranjekoorts deze zomer, aangeknaagd door de muis (ergens anders sta ik bekend als Muisie) die al die oranje toestanden niet zo erg zag zitten.

Ik ben blij dat ik mijn borduurtijdschriften zuinig heb bewaard. Enkele abc-tjes komen van internet.

Wie is de volgende die een tipje van haar abc-projekt wil oplichten?

Groeten van Marlies van Bruksvoort-van Geffen

21 gedachten over “Abc… van Marlies

 1. Hoi Marlies,
  Wat ziet dat er al goed uit! En keihard gewerkt! Dat aangeknaagde alfabet is schitterend! En de lieveheersbeestjes…. mooie symboliek!
  Een vraagje: borduur jij van rechts naar links? Dus als eerste bij de z beginnen met borduren?

 2. Ik zat “ergens anders”, een beetje te knikkebollen achter de pc…
  Maar na het zien van dit ABC(-tje) ben ik gelijk weer wakker! :o)
  Een heel leuk thema, Marlies! En jij durft!
  Zomaar gelijk alles te laten zien. ;o)
  Die 8 blokjes, naast de grote blauwe A, zijn die in dat van kleur verlopende garen?
  En ik heb een patchwork-huisjes-stof met huisjes in de kleuren van de geborduurde huisjes, jij ook? :o)
  Het hondje kijkt heel enthousiast, alsof hij over de letters ergens naar toe wil…
  Wat ziet hij daar? Dat blijft nog even een verrassing… ;o)
  Bedankt dat je de uitdaging bent aan gegaan! :o)
  Wie durft ook? :o)

 3. aha, leuk marlies!!
  gisteren kreeg ik een paar oude patronen toegestuurd via marktplaats.
  ik wacht nog op het grote kruisstekenboek.
  die symboliek van je bevalt me!
  @berthi, kun jij dat zien, dat ze met de Z begon?

 4. OOO, wat goed Marlies, ziet er leuk en zo levendig uit. Je hebt dat snel gedaan zeg. ‘Echte’ lieveheersbeestjes!!!. En veeeeeeel mooie alfabetten. De vierkantjes lijken net damast stopjes, grappig.
  Goed gedaan hoor “muisie”!!!!!:-)))

 5. @meizoen, ik heb het vermoeden dat ze met de z begint omdat die allemaal keurig onder elkaar staan. Ik begin namelijk altijd net andersom, van links naar rechts.

 6. ja, was mij ook nog niet opgevallen nu je het zegt. Ik doe het zelf ook wel eens als ik weer ‘moeilijk’ heb gedaan :-).

 7. Ja ja , ik borduur inderdaad van rechts naar links , ik ben zelf rechts , misschien komt het daardoor.
  De “blokjes ” zijn niet echt blokjes , ze zijn 10/9 steekjes , en gemaakt met verloopgaren 1 draad zwart/grijs en 1 draad kleur , lollig effect he? Ik heb wel wat met dat verloopgaren , in het echie is het effect sterker te zien hoor , net schaduwen vooral bij de blauwe letters , daar had ik een strengetje van , te weinig natuurlijk , maar een oproep op prikbord borduren leverde een reactie op van Anneke , zij stuurde me er 2 op helemaal voor nop en gered was ik weer! Anders had ik een andere oplossing moeten bedenken , ook spannend , want : als het niet kan zoals het moet , moet het maar zoals het kan! Het hondje is vanwege mijn kleinhond Bo , het is een dame van 4 jaar , een Rotweiler , NIET VALS , maar ik kon geen klein patroontje vinden , vandaar dat ik een tekkeltje nam!
  Ziezo , ik ga theedrinken en de rest van de dag borduur ik , nog 2 kapoentjes en dan is die rij gevuld en ga ik verder bedenken wat ik doen zal , bomen maar lekker koel om onder te zitten , in mijn huis is het lekker koel mede vanwege de fan!
  Groeten van Marlies

 8. Geweldig Marlies, dat je met dit snikhete weer zoveel alfabetjes geborduurd hebt!
  Kleurig resultaat en heel leuk, de symboliek die erin verstopt zit.
  Ik presteer niet veel met dit snikhete weer. Beetje dit, beetje dat en veel verlangen naar ietsie koeler!

 9. @ Marlies, bedankt voor de verdere uitleg.
  Leuk om te lezen!
  :o)

 10. Marlies wat mooi ! En heel frisse kleuren .
  Zoveel verschillende letter motieven .
  En wat heb ik gedaan , alleen nog maar denken over het projekt .
  Af en toe kijken in de boeken en boekjes . Maar ik moet nog meer materiaal tevoorschijn halen . En dan gaat het hopelijk beginnen .
  Er komt steeds wat anders tussen .
  Schoolbank.nl houdt mij ook bezig .
  En ik heb de laatste tijd nogal wat familie opgespoord , waarvan ik in lange tijd niets meer gehoord had .
  En dat is ook erg leuk allemaal .
  Maar nu ik je mooie letteren gezien heb is dat voor mij weer een duwtje om ook eens op te schieten .

 11. @Gerrie, doe het rustig aan. Het is nog lang geen 18 november en 21 december. Tijd genoeg. Tot nu toe ben ik ook niet verder meer gekomen dan het begin van mijn Abc. Er komen nu allerlei dingen tussendoor.
  Maar het is wel leuk om af en toe een alfabet te zien, dat stimuleert!

 12. Dus…
  Wie durft ook?
  Mag ook na jullie vakantie hoor! :o)
  @Gerrie,
  Als het dadelijk wat koeler is, borduurt het ook lekkerder. :o)

 13. Ha, ha, Marianne… er zijn deelnemers waarvan ik nog niets heb gezien, of gehoord!!!
  PUH! :o)
  Kom op dames, meld je eens! :o)
  Komkommertijd in ABC land… lekker rustig…!
  :o)

 14. Wij behoren tot de “vaste kern”! LOL
  De stamgasten(!), wil je nog een glaasje virtuele champagne? :o)
  Chocolade-aardbeitje erbij? ;o)

 15. Gerrie : het is geen aangenomen werk hoor!!!! Gewoon lekker plannetjes maken en maar even kalm aan doen , per slot van rekening zitten we in de hondsdagen , en ik heb altijd geleerd dat je dan errug , heeeeel errug kalm aan moet doen , kijk maar naar de beesten , onze 3 katten , Nel Pientje en Muisie doen ook niet veel anders dan lummelen , lekker op een koel plekje , af en toe een brokje of wat , een slokje , ze zijn zelfs zo sloom dat ze niet eens komen schooien als ik eten klaarmaak! Dus wat je abc-tje aangaat :take it easy girl!!!!
  Groeten van Marlies , die toch zeer verguld was met alle complimenten aangaande haar abc-tje , dank jullie wel!

 16. Wow, jij hebt hard gewerkt, Marlies. Het ziet er prachtig uit, leuk die afwissling van “verhaal” en abc. Ben jij de eerste die “uit de kast” is gekomen? Ik heb net ook weer wat dingen afgerond dus ik mag weer wat nieuws uitzoeken. ( na de was 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *