14 gedachten over “Exposition Paris 1937

 1. Ik heb in Parijs ook zo’n silhouet laten knippen, maar ben het al “eeuwen” kwijt!
  Volgens mij moet het ergens in een boek zitten…
  LOL
  Is dit een zoekplaatje/uitdaging?
  Ik heb even geen tijd nu… LOL ;o)
  M’n vingers jeuken…, maar ik ben “overzee” bezig… LOL :o)

 2. Er is heel veel te vinden over de wereldtentoonstelling van Parijs in 1937. Maar over silhouetknippen heb ik nog niets gevonden. Ik ben een aantal uren bezig geweest om mijn weblog helemaal bij te werken. Eindelijk is het klaar. Alles kan in het archief opgezocht worden en dan zie je dat de logs ‘hopelijk’ duidelijk te lezen zijn. Een aantal foto’s moesten ook vervangen worden. Vandaar dat ik geen tijd had om uitgebreid te gaan zoeken over dit knipsel. Morgen, vandaag later, verder zoeken! Misschien ben je mij wel voor! LOL
  Weet je dat vroeger en nu veel knipsels in boeken werden/ en worden bewaard!
  Op een boekenmarkt kocht ik enkele jaren geleden een boek en bij thuiskomst bleek er een prachtig knipsel in te zitten. Helaas, niet jouw silhouet. Het was mogelijk geweest, want je bent het al eeuwen kwijt! LOL

 3. Misschien een van de organisators!!! Hij lijkt een beetje op mijn vader van toen:-)).
  Wel leuk hoor dit soort knipsels. Vond er pas op zolder een van mijn oudste kinderen voor een vaderdag. Het werd toch zo wie zo veel gedaan toendertijd en nog eerder, in mijn oude cultuurboeken staan er heel wat, kunstige knipwerkjes als schilderijen.

 4. Het blijft altijd leuk deze silhoueten, het mooiste vind ik altijd de wimper van het oog die zo mooi er uit komt.

 5. Ik heb nog even gezocht, maar ben niet verder gekomen.
  De kaart heeft een afmeting van 14 cm bij 9 cm. De tekst “Exposition Paris 1937” is er met een stempel opgezet. Je laat toch alleen een speciale stempel maken als het om een groot evenement gaat! Ik kan me voorstellen dat het in die tijd ook wat kostte. Daarom denk ik dat het hier om de wereldtentoonstelling van 1937 in Parijs gaat. En in die tijd was het heel gebruikelijk om een silhouet te laten knippen, als aandenken.
  Ik zie het al voor me:
  Een man (vermoedelijk!) die op deze grote wereldtentoonstelling ergens prompt verloren, misschien met een klein tafeltje en stoeltje, schaar-papier-plak binnen handbereik, staat. Elke bezoeker schenkt hij zijn mooiste glimlach om de aandacht te trekken en dan maar hopen dat jij bij hem een silhouet laat knippen. Ik zou de verleiding niet weerstaan en meteen een mooi silhouet laten knippen. Een mooier ‘aandenken’ kan je toch niet ‘bedenken’.

 6. Staat er niets op de achterkant, zou deze man daar een expositie gehouden hebben met het een of ander. Is het geen bekende geleerde/ontwerper/kunstenaar?? Zijn gezicht komt mij bekend voor!! Ik roep maar wat:-)).

 7. Hij heeft wel iets van de jonge Arthur Rubinstein. Heeft die voor muzikale “omlijsting” gezorgd tijdens de Expo, als beginnend pianist?

 8. Hij heeft wel iets van de jonge Arthur Rubinstein. Heeft die voor muzikale “omlijsting” gezorgd tijdens de Expo, als beginnend pianist?

 9. @marian’ne m, de achterkant is blanco.
  De persoon die afgebeeld is zou best eens een bekende kunstenaar kunnen zijn die op de “wereldtentoonstelling” een kunstwerk heeft gemaakt of een kunstenaar die de expositie bezoekt.
  Ook staat er geen naam of handtekening op de kaart van de persoon die het silhouet geknipt heeft. Al met al, heel weinig informatie.
  Mij komt de man niet bekend voor…. misschien dat jij nog op een idee komt of iemand anders.

 10. @Ineke, Arthur Rubinstein was geboren in 1887 en overleden in 1982. In 1937 was hij 50 jaar. Het zal toch om iemand anders gaan! Iemand enig idee??

 11. is het een “echt” knipsel? ik dacht een foto/ansicht! dat veranderd de zaak!!!:-))).
  Grappig dat speurwerk, en wat is J. daar toch handig in he!!

 12. Ik kan me voorstellen dat het als een souvenir gemaakt is(, het laten afstempelen geeft het meer “souvenir-waarde”…)?
  Bij mij was het ook gewoon “voor de leuk”, en dan kan je zoeken tot je een ons weegt…
  Ik ben nog steeds ergens anders druk mee de komende tijd…
  En ja, Marlies…, de brug stond ook open, m’n band was lek en m’n wekker doet ’t sowieso nooit!
  ROTFLOL :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *