Nieuw tijdschrift over volkscultuur


Een nieuw tijdschrift: Volkscultuur Magazine. Hierin is van alles te vinden wat voor een cultuurliefhebber van belang kan zijn. Zoals: Informatie over tentoonstellingen op het terrein van de volkscultuur. Als er een studiedag is, dan verschijnt er in het magazine een uitvoerig verslag. Informatie over belangrijke organisaties en hun activiteiten.

Een paar onderwerpen die in het eerste nummer staan:

Leve de geschiedenis. Het lijkt erop dat Nederland ondanks, of dankzij de overheersende vernieuwingsdrang van de moderne tijd ondekt, hoe zinvol het gebruik van het verleden is. Erfgoedinstellingen zijn te vinden op deze site.

Eten wat de pot schaft. Een tocht naar de oorsprong van de moderne keuken. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft dit jaar voeding als thema.

Rijk en arm, zo hielden ze het warm. In het museum de Vier Quartieren in Oirschot is een tentoonstelling te zien over de manieren waarop mensen in koude perioden het warm probeerden te houden.

Beschuit met spruitjes. Een tentoonstelling die de korte levensloop van pasgeborene tot kind van 12 jaar volgt. Tot 7 januari 2007 is deze expositie te zien in museum Het Schielandshuis.

Het tijdschrift heeft een handig formaat en geeft duidelijke informatie.

4 gedachten over “Nieuw tijdschrift over volkscultuur

  1. Ik ga ’t morgen beter bekijken, anders wordt ’t weer zo laat… LOL
    Ik moet de halve wereld nog over…
    Beschuit met muisjes en spruitjes met kaneelperen, dat is wèl lekker! :o)

  2. Het ziet er allemaal interessant uit en zeker de ,moeite waard, ook voor jou een goede plek om een artikel in te schrijven lijkt me zo.

  3. Leuk en handig zo’n blad.
    Ja, er komt gelukkig steeds meer belangstelling voor onze cultuur. Ik denk juist door het vermengen van Europa we weer terug grijpen naar een stukje “eigen”. Ik vind dat heel positief, we moeten geen eenheidsworst worden. En meer waarderen wat van ons is en was. Daar mogen we trots en blij mee zijn! En juist door onze verschillen kunnen we elkaar aanvullen en een worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *