Bagneux II


Thijmen heeft vandaag zijn laatste schaakpartij gespeeld in Bagneux. Dat eindigde in winst voor Thijmen, waardoor hij het toernooi afsluit met 5,5 punt uit 7 wedstrijden. Een fantastische score! Thijmen is in het algemeen klassement derde (gedeeld tweede, maar derde op weerstandspunten) geworden van de 85 deelnemers. In zijn leeftijdscategorie is Thijmen eerste geworden! SUPER! Proficiat, Thijmen! Met een prachtige beker en 80 euro keert hij huiswaarts. Maar… vanavond eerst genieten van het vuurwerk en morgen een gezellig dagje Parijs!

Eline kreeg vandaag post van de Hogeschool Nijmegen. Zij heeft haar propedeuse, cum laude, voor de studie Personeel & Arbeid in één jaar gehaald! SUPER! Proficiat, Eline!

32 gedachten over “Bagneux II

 1. gefeliciteerd!!!! Thijmen en Eline.
  Fijn als het zo goed gaat met je kinderen he Berthi, daar doe je het voor!!!

 2. Proficiat , Thijmen en Eline, goed hoor , wat heerlijk is het toch als ze een tournooi of studiedeel zo kunnen afsluiten.

 3. Hoera! Gefeliciteerd! Voor allebei! :o)
  Toen ik vanmorgen keek stond Thijmen op de 6e plaats (van 85!), ik wist niet zeker of ik het wel goed had gezien…, en nu is hij zelfs nog hoger geeindigd! JOEPIE!

 4. Dat klopt, Juul. Hij heeft zijn laatste partij tegen een Duitse jongen, met een veel hogere rating, gewonnen! Klasse!
  Dank voor al jullie felicitaties. Ik zal ze doorgeven aan Thijmen en Eline!

 5. Ik zat net even te kijken…
  Is Thijmen ook de beste NLD deelnemer? :o)

 6. Goh, Berthi, wat een geweldig nieuws van 2 kanten! Gefeliciteerd voor allebei!! Heerlijk dat het zo goed is gegaan, dan kun je nu toch even relaxed achteroverleunen en lekker even NIKSDOEN (of totaal andere dingen ondernemen, zoals reizen), daar is het toch vakantie voor?!
  Thijmen, heel veel plezier in Parijs! Doe de stad de groeten (ik heb er in van 1976-1978 gewoond in een zijstraat van de Boulevard Saint Michel, niet ver van de Notre Dame). Geniet van al het moois dat je ziet en maak veel foto’s!
  Ik kreeg zojuist een mail reisverslag van onze zoon vanuit Tallinn en Riga. Hij is inmiddels op weg naar Vilnius en ontmoet leuke mensen. Ruilt zijn boeken met Russen en Australiërs. Hij kreeg bericht, dat zijn stage (technische bedrijfskunde) van 6 maanden in Congo definitief doorgaat. (Bezorgde moeder is hier íets minder blij mee…)

 7. Ineke, dat klinkt spannend voor je zoon, een avonturier zo te lezen. Wat voor boeken ruilt hij. waar hebben ze zoal interesse in de buitenlanders!!?

 8. @Ineke, oh boy! Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen…
  Misschien kan hij een (foto)weblog voor de thuisblijvers bij houden?

 9. @Juul, daar ben ik weer… was even afwezig!
  Thijmen is ook nog eens de beste Nederlander! En… daarom mag hij het verslag over Bagneux voor de Voorloper gaan schrijven! Dit bericht heb ik net gehoord.
  @Ineke, jij hebt een ondernemende zoon!! Maar dat had je mij al eens eerder verteld. Ruilt hij schaakboeken? Via het schaken probeert hij toch in contact te komen met mensen? Overigens, een prachtige manier!
  Ik kan me voorstellen dat je niet staat te juichen bij zijn stageplek!

 10. @Marian’ne & Berthi: Nadat ik de wanhoop nabij ben geweest, omdat hij op de middelbare school z’n verplichte boeken voor de lijst niet las en een levendige uittreksel-handel bleek te drijven, is het allemaal (naderhand) tòch goed gekomen: Laurens was koud (gelukkig mèt gymnasium diploma) van school af, of hij begon alles wat los en vast zat te lezen. Geen fijner kado voor zijn verjaardag, dan een houten boekenkast, zodat hij de stapels weer kan rechtzetten op planken!
  Hij had nu o.a. “Watching the English” van Kate Fox, een sociaal antropologe bij zich. Ik wilde hem net vragen om het voor me mee te nemen, maar dat heeft hij dus al geruild.
  Was zeer lezenswaardig, over eigenschappen en eigenaardigheden van “de” Engelsen, voorzover je die op één hoop kunt gooien..
  Ik heb nu 2 boeken over Congo voor hem besteld van Lieve Joris, een Belgisch journaliste, die er meerdere keren lange reizen gemaakt heeft. Ter “voorbereiding”.
  Meestal neemt hij een stuk of 5 boeken mee, als hij zo’n maand weg gaat, ruilt en koopt onderweg en keert dan met 10-15 boeken in zijn backpack weer terug. Van Stockholm naar Tallinn op de boot duurde 16 uur en dan zal hij vast wel geschaakt hebben. Schaakboeken heeft hij niet veel, dus daar zal hij ook niet mee op reis gaan.
  Wat gewèldig dat Thijmen zo hoog geëindigd is! Hij mag best even (niet te lang natuurlijk ;)) naast zijn schoenen lopen.
  En Eline, heerlijk zo’n goede resultaten. Dan kun je de rest van je studie met vertrouwen tegemoet!
  Goed weekend allemaal, Ineke

 11. Ineke, leuk om te ‘lezen’, wat een goed idee de boekenruil. Zo kan hij aan boeken komen die hier niet zijn en hoeft hij er altijd maar een bepaald aantal mee te zeulen. Grappig zo’n ‘late’ boekenwurm! Nu is het vrije keuze he:-))).

 12. @Juul: dat is helemaal waar, van die zorgen.
  Maar in mijn meer “houd de moed erin”-momenten bedenk ik me, dat ik hem toch gewezen heb op die 7 sloten…
  Maar ja, Congo blijft een onberekenbaar land en dan hoor je dat de VN troepen gaat sturen (en ik stuur er mijn enige, véél te goed van vertrouwen zoon naartoe; nou ja, stúúr, hij gáát gewoon).

 13. @ Berthi,
  Laat we hopen dat Thijmen er een “waardig” verslag van maakt! :o)
  Ik ben er inmiddels achter dat H. niet de enige schrijver was/is.
  Dus neem ik iets van “de stoom uit m’n oren” terug. ;o)

 14. @Juul, weet niet, of hij dit kent, zal hem er zeker op wijzen.
  Goed idee, bedankt voor je tip!
  Negatief reisadvies? Joh, als er dikke krach is nog niet eens, tenminste niet van het Nederlandse Min. BuiZa. Die “hollen” altijd èrg laat pas! Hebben ze al iets gezegd over Libanon? Ja, je kùnt er niet eens heen, er is geen vliegveld en geen haven meer, maar een neg. reisadvies?!

 15. @ Ineke,
  Ik bedacht maar wat…
  Misschien koos hij dan een andere plek?

 16. Ik leef met je mee, Ineke! Je hebt me al meerdere verhalen verteld en het is niet gemakkelijk. Inmiddels is het een volwassen zoon, die zijn eigen beslissingen neemt. Maar zoals Juul ook al zegt: kleine kinderen, kleine zorgen; grote kinderen, grote zorgen!
  @Juul, H. heeft wel een grote inbreng in de verslagen. Uiteraard zijn er ook anderen die een steentje bijdragen. Wat ik tot nu toe heb gehoord is iedereen heel tevreden over de gang van zaken in Bagneux. Iedereen heeft een fantastische tijd gehad!

 17. Ben al een hele tijd bezig om bij te lezen .
  Gisteravond kwam ik er niet aan toe om een rondje internet te doen . En op het Quilt PB zijn ze in de nachtelijke uren zolang bezig geweest . Er waren veel Quiltblokken te zien n.a.v. de Staphorstdag zijn ze een blokkenruil gestart .
  En kom ik hier , heel veel goed nieuws .
  Dat is leuk zeg en op deze mooie zonnige dag ! Hartelijke felicitaties aan Thijmen en Eline en jullie trotse ouders . En de jarige Pa natuurlijk gefeliciteerd en een fijn feestje vanavond !
  Nog wel jarig zijn gelijk met de grote Rembrandt !
  En Berthi je bent toch zeker al bezig met de voorbereiding voor een geweldig feest bij thuiskomst ?
  Wij leven mee met al die feestelijkheden , maar ook met de zorgelijke dingen die hier passeren .
  Groetjes , Gerrie

 18. van harte proficiat voor beide kinderen! wat een goede berichten, daar zou je voor tekenen.
  fijn weekend
  groetjes
  anneke

 19. @Ineke, inmiddels is er een negatief reisadvies voor Libanon.
  En nu kunnen plm. 700 NLD die daar zitten met hulp terug, via een Frans marine schip…

 20. @Juul,
  via Google zag ik ook een negatief reisadvies voor Congo!! Complicaties, complicaties!
  Ook zag ik op het journaal, dat Nederland troepen stuurt i.v.m. verloop verkiezingen.
  De spanning stijgt, bah…

 21. Anneke en Marloes, dank je voor de felicitaties. Dit zijn mooie momenten!
  @Ineke, had je zoon de reis naar Congo al geboekt?

 22. @Ineke,
  Ik heb ’t journaal nog niet gezien, ik zal straks naar de hh kijken.
  Wat een toestanden overal!
  Die NLD militairen zijn er om toezicht te houden bij de verkiezingen, las ik…
  Zomer hoort “komkommertijd” te zijn…, was het maar altijd “komkommertijd”!
  Waren moeders maar “de baas”!
  (…maar eigelijk zou er niemand “de baas” moeten zijn…)

 23. @Juul, als niemand de baas zou zijn….. dan is iedereen de baas….. lijkt me geen ideale situatie!

 24. @Berthi en Juul: nee er is nog niets geboekt (bij mijn weten), maar zoals je al schreef, zoonlief is volwassen en neemt zijn eigen beslissingen. En hij had er erg veel zin in, dus zal niet snel afzien van gemaakte plannen.
  Verkiezingen zijn eind juli en evt. 2e ronde in augustus. Zo snel zal hij nog niet weg. Maar even afwachten voorlopig, *zucht*.

 25. @Ineke, je moet erop vertrouwen dat je zoon de juiste beslissing zal nemen!
  Jij zult hem zeker met raad en daad bijstaan. Meer kan je niet doen.
  Ik tik dit nu wel allemaal snel en gemakkelijk op, maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet!

 26. @Ineke, vanaf nu zal ik heel anders het nieuws (over Congo) volgen.
  Mijn gedachten zullen bij jullie zijn.
  Houd je ons af en toe op de hoogte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *