Funske

Funske schrijft columns voor Dagblad De Limburger. Afgelopen zaterdag kon de lezer genieten van zijn column GARDEROBE.
Enkele fragmenten hieruit:

Afgelopen zondag naar Free Funk geweest. Genoten. … Er liep trouwens veel society op Free Funk rond. Boris was er. Wethouder Mark Verheijen ook. Maar alle ogen waren gericht op zijn collega Peter Freij. Tsaar Peter de Grote had zijn ploète aangepast aan de tropische omstandigheden. Met zo’n driekwart bóks en een hemd met korte mouwen. De dag erop was onze cultuurwethouder bij Omroep Venlo. Als deelnemer aan een persconferentie over het stadsstrand. …

Maar goed. Ik had het dus over die persconferentie. Peter Freij had zijn kleijage weer aangepast. Hij zat in een strandstoel gekleed in een mouwloos T-shirt en korte bóks wies op de kneen! Een zonnebril als sieraad in de dunner wordende pruuk. Luchtiger gekleed is een wethouder nog nooit verschenen bij een officiële gelegenheid. Wat dat betreft heeft Tsaar Peter de Grote geschiedenis geschreven. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het niet mijn stijl is. Dat dich glièk haos néks goeije onder het zicht van mensen als er een straaltje zon te zien is. Er zijn weinig mannen van boven de veertig die daarmee een bijdrage leveren aan de visuele kwaliteit van de stad. Door de bank genomen dan. Want van een bekend vertegenwoordiger van de Venlose gayscène hoorde ik alleen maar juichverhalen over onze wethouder.

Er worden al weddenschappen afgesloten of Peter Freij aan krachtsport doet. Vanwege zijn gestaalde muuskes. Ook wordt er gedacht hem een onderscheiding te geven in het kader van de mannelijke emancipatie. Omdat Tsaar Peter met de persconferentie een bijdrage heeft geleverd aan de bevrijding van het wethalderslièf uit het knellend harnas van het herenkostuum. …

Zal de kleding van de cultuurwethouder nog meer gespreksstof doen opwaaien?

16 gedachten over “Funske

 1. Have fun-ske.
  Errug veel limburgs, met ’n tikkie Engels?
  eh…, weet je dat G/googelen nu een officieel Engels “werk”woord is geworden.
  En ook in de dikke v.D., staat of komt, maar was het nu met een kleine of grote g?
  Ik ben even te “lui” om ’t op te zoeken…
  Ga je gang, G/googel d’r maar op los, met of zonder fun-ske.
  Mij ontbreekt ’t even aan inspiratie.
  Beetje druk…
  Ik ga niet op vakantie, maar misschien moet ik ‘ns met surfvakantie? ;o)
  LOL
  ’t is stil… welterusten. ;o)
  En tot (véél) laterzzzzzzzzzzzzzzzzz ;o)

 2. Mooie column van Funske! En ja, de wethouder is wel een trendsetter, maar of die trend nu door iedereen gewaardeerd wordt…
  Wij hadden hier in de straat een oudere man, die, zodra de temperatuur boven de 22 graden kwam, zijn hond ging uitlaten in zwemslip(je) (geen boxer dus!); dat was hier echt “not done”. Ja, er bestaan ongeschreven (en onuitgesproken) codes in elke omgeving.

 3. Vrijheid, blijheid, of dat esthetisch is verantwoord??:-)))). Ieder zijn eigen verantwoording, dat hele strakke protocol hoeft nu ook weer niet.
  Wanneer onze postbode zijn “keurige” Bermuda niet mag dragen met een fris wit overhemdje vind ik dat een kwelling voor een man die in de hitte toch zijn best doet voor ons. Stropdas af en een korte mouw vind ik mogen, ook voor een minister. Zwem’slip’, zonnehemd op straat, of blote bast op voetbal tribune vind ik minder, voel dan een vervangende schaamte :-)))). Ik als oudere (niet de slankste) vrouw brobeer mij ook Esthetisch te presenteren met die hitte, hi,hi!!

 4. Juul, ik heb voor je gegoogeld:
  uit het nieuwste Groene Boekje:
  googelen
  (werkwoord)
  goo/ge/len
  verleden tijd enkelvoud:
  (ik/jij/hij) googelde, goo/gel/de
  voltooid deelwoord:
  gegoogeld, ge/goo/geld
  tegenwoordige tijd enkelvoud:
  (ik) googel, goo/gel
  (jij/hij) googelt, goo/gelt
  Er is niets mis mee om even te lui/te moe te zijn om te gaan surfen!:) Zodra het niet meer zo warm is, krijg jij vast de ‘kriebels’ weer!:) En dan heb jij vast al je drukke bezigheden achter de rug.
  @Ineke, je hond uitlaten in zwemslip?? Op een camping kan ik me daar nog wat bij voorstellen, maar in je eigen woonomgeving….. dan vraag je om reacties!
  @marian’ne m, met die keurige bermuda van de postbode is niets mis mee. Dat moet zeker mogen en kunnen.
  Van de andere kant waardeer ik mensen die altijd hun eigen weg kiezen en gaan zonder na de buurman of buurvrouw te kijken. Tot op zekere hoogte.
  @Marloes, misschien in de toekomst terug naar je vertrouwde stekkie?

 5. En wat vinden jullie van de politie die geen pet meer op zijn hoofd heeft.En met zijn handen in zijn zakken staat? (wat een gezag straal je uit hé)Sorry maar daar erger ik mij vreselijk aan!En die arme postbode moet er maar keurig bijlopen.

 6. @Ria, tegenwoordig moet ik goed kijken of ik een politieagent of stadstoezichter (wat een woord) zie!

 7. @ Berthi,
  OT (=óók een afkorting trouwens…)
  ;o) Bedankt voor ’t opzoeken!
  Ik las het een paar dagen geleden op teletekst, en vond het net goochelen, LOL!
  Je moet al gauw twee keer kijken, en de zin opnieuw lezen, om het onderscheid te vatten.
  Met een hoofdletter geeft het net weer wat meer onderscheid/t, maar een werkwoord met een hoofdletter zal wel niet kunnen? :o)
  Ik ben absoluut vóór postbodes in korte broek! (als ze het zelf tenminste ook leuk vinden. ;o) )
  Wethouders in T-shirt en korte broek bij die hitte (30-35C!) vind ik ook gezellig! :o)
  Beter dan drie-delig-grijs-met-stropdas, ik zou er plaatsvervangend van tegen de vlakte gaan! ;o)
  In zwem”slip” de hond uitlaten…, hmmm tja… LOL brrr, had ‘ie nog wél een zonnebril op? ;o)
  Ik zou aan de andere kant van de straat gaan lopen, en dan niet omdat ik bang voor een hond ben. ROTFLOL (proest, errug!)

 8. @Juul, wat werd ik vandaag verrast!!! Wat heb jij je best gedaan. SUPER!!! De kaart wordt gescand en komt morgen op mijn blog, met de stukjes Abc!
  Over het borduurgaren laat ik mijn gedachten nog even gaan. Dat hoor je t.z.t. DANK JE, voor je gezellige post! LOL
  Even geduld, en er komt post retour!

 9. Gelukkig dat het er (eindelijk) is. ;o)
  Graag gedaan, experimenteer er maar mee.
  Op hun site vind je tips en aanwijzingen en patroontjes.
  http://www.dmc.com/majic/pageServer/1c010101al/en/Color-Variations-Home.html?nid=11;606
  En op de amerikaanse site staan weer andere, voor de bloemenliefhebbers:
  http://www.dmc-usa.com/majic/pageServer/110100018h/en_US/Color-Variations-Free-charts.html
  Ik heb geen aandelen hoor… ;o)
  Als je op deze sites gaat rondkijken vind je ook allerlei gratis haak en breipatronen en ook nog andere borduurpatronen.
  Have Fun! (zonder -ske) ;o)

 10. Leuk Juul deze links, leuk garen en mooie kleuren!! Ik heb al wat ideetjes.
  Ik ben benieuwd naar morgen (vannacht?) Berthi:-))).

 11. @Juul, dank je voor de links! Misschien ben ik een beetje eigenwijs, maar meestal kies ik mijn eigen weg. Ik begin gewoon en kijk dan wat het resultaat wordt.
  Zo borduur ik eigenlijk nooit meer van een kant en klaar pakket. Al bordurende moet iets groeien, vind ik! De ene keer valt het beter uit, dan de andere keer. Dat vind ik niet erg! Uiteraard waardeer ik iedereen die kiest voor een pakket. Begrijp me niet verkeerd!
  Dat was ik nog vergeten te zeggen…. wat een toepasselijke patroontjes heb je gestuurd! LOL
  Daar moet ik toch nog iets mee gaan doen! Ik ga een poosje broeden!:)) Wellicht voor toevoegingen op mijn Abc-lapje.
  Have Fun (zonder -ske)…. prachtige woordspeling heb je ervan gemaakt.
  Wat geniet ik vandaag…. door al jouw creativiteit, Juul!

 12. @Berthi, ik heb de links gewoon voor je lezers geplaatst hoor. ;o)
  De tips en aanwijzingen “mag” je natuurlijk wel lezen… :o)
  Bij dit garen is het ’t mooist als je de x-jes stuk voor stuk maakt. (maar dit vertel ik vooral voor de beginnende en de niet zo vaak bordurende lezers…):o)
  Bij de keuze van de toepasselijke patroontjes in de enveloppen, heb ik geprobeerd me door jullie laten leiden.
  Best nog moeilijk hoor…, maar als jullie nog ‘ns speciale wensen hebben, (wel eerst zelf googelen…, en anders )vraag je ’t maar. ;o)
  Freebies zat op het http://www... LOL :o)
  Dat “have fun-ske”, heb ik niet zelf bedacht… maar via Google gevonden.
  Het is van Funske zelf. :o)
  Maar dat wist je misschien ook al? LOL

 13. @Juul, nee dat wist ik niet….. ik vergeet soms om gewoon te gaan googelen!:) Een beetje dom!:))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *