15 gedachten over “Vintage blousjes

 1. Net zo netjes bewaard als jouw spulletjes!
  Dit is zo’n typisch kraagje uit de jaren ’60.
  Herken jij het ook?

 2. ja, gek ik kan mij geen kraagjes herinneren. Heb nu een hekel aan kraagjes in mijn nek. Komt een beeld boven …. zal eens foto’s gaan kijken. Ik ben een paar jaar(3)ouder, kan net iets schelen met wat je droeg misschien. Ik was het oudste kind en herinner mij colletjes en overgooiers. De eerste lange broek, nylon Jack van C&A en een twinset, lange witte kniekousen. Maar toch ook petticote’s (?), die je op je hoofd droeg als lang haar.

 3. Colletjes en overgooiers kan ik me niet zo herinneren. Een petticoat mocht ik met mijn Eerste Heilige Communie dragen. Verder niet. De eerste lange broek herinner ik me goed, met elastieke bandjes om onder je voeten te doen.

 4. Ha, nog een log! ;o)
  Ik ben een pietsje jonger, maar had ook broeken met elastiek onder de voet.
  VRESELIJK! ;o)
  Maar meestal toch rokken en overgooiers.
  En twinsetjes, met zo’n zilveren bedelketting en armband.
  En het… brrrrrrroekpak… ;oP
  :o)

 5. schattige bloesjes voor boven het keurige plooirokje in grijs of marine flannel!
  ik stam uit 1949 en ging bij nonnen op school en herinner me nog, dat je ’s winters een rok óver je lange broek aan moest. proppen in je taille en loodzwaar! verklaring van een non: anders had je maar als jongetje geboren moeten worden!
  een nieuw kind in de klas, komend uit Maastricht, had “rock & rollkousen”. Dat waren gekleurde, gebreide lange kousen, die je aan een jarretel-gordeltje moest vastmaken. Maar bij het spelen was zoiets “erg onzedelijk” en werd dus verboden. De komst van de maillot (heette eerst “kousenbroek” was een verademing…)

 6. jee…Ineke, zo laat of zo vroeg, allebei opvallend:-)). Maillot’s brrrr. altijd kriebelen, warm of ze zakten af, ben nu ook geen panty fan. In mijn tienertijd van die witte netkousen gedragen onder een mini rok. De oude mannetjes uit mijn dorp rolden om van schrik (nou ja!!;-))))
  Broekpak was toch weer wat later misschien? Mijn moeder droeg die wel. Veel bruin en oranje.
  Ik heb uit nostalgie een bedelarmbandje voor mijn verjaardag gevraagd dit jaar. Gewoon zo’n kleine ouderwetse, ik had wat kleine bedeltjes gespaard de afgelopen jaren.

 7. Ineke…. wéér een prachtig verhaal van je!
  Broekpak…. ontelbare gedragen!
  Kousenbroek.. mooie naam!
  Maillots…. rotdingen!
  Netkousen… heb ik als tiener gedragen. Ik voelde me heel sjiek!
  Bedelarmbandje… kreeg ik met mijn Eerste Heilige Communie. Met één bedeltje. Voor een nieuw bedeltje moest je heel lang wachten. Pas met je verjaardag mocht je een nieuwe uitzoeken. Overigens, heb ik het bedelarmbandje nog wel.
  En dan hebben we de tuinbroek nog….. nooit gedragen. De oranje tuinbroek was de topper (wellicht in het kader van het WK-voetbal) tijdens de carnaval van het afgelopen jaar. Voor Thijmen had ik ook zo’n mooi oranje geval gekocht. Ik zal het maar goed bewaren?!:))

 8. Jeetje,wat goed zeg ,dat het allemaal bewaard is gebleven , helaas , ja dat zeg ik nu hoor, heb ik niets meer. Alles wat er geschreven wordt is voor mij ook bekend, want ik zal de oudste zijn tot nu(’43), maar wel de’ jongste’ van zeven.

 9. wat een mooie bloesjes, door je moeder genaaid?
  herinner me nu dat we (mijn moeder) een naaister hadden! al had ik nu maar een strijkster ;-((
  en ja ineke dat zijn ook mijn herinneringen, raar van kousen weet ik niets meer, wel van de sjerpen in allerlei tinte blauw en die je moest ‘verdienen’!
  gruwelijk gruwelijk

 10. @meizoen, nee, deze blousjes zijn niet door mijn moeder gemaakt. Ze heeft altijd veel kinderkleding gebreid.

 11. heb net DRIE manden weggestreken ( en er moet nog een boel) en zat me af te vragen hoe je al dat moois bewaard?
  stel me voor dat het in mooie oude kasten zit, met pastelstrikjes om bundels, en gehaakte randjes op/aan de planken?

 12. Ohhh, wat schattig die bloesjes. Ik herken de motiefjes wel hoor! Dat je die nog hebt! Hoewel het natuurlijk wel jou hobby is om alles op textiel gebied te verzamelen! Maar dan moet je moeder ook een bewaarderig type zijn! Ik heb zo’n opruim en weggooi moeder! Dus er is niet veel bewaard gebleven. Jammer..maar ja! Marijna

 13. @ Marijna, wat leuk dat jij de motiefjes herkent. Mijn moeder is ook een bewaarderig type. Ik ben besmet met dit virus!:)

 14. Mijn moeder kon niet naaien, we hadden een naaister met een hazelip. Zo ging dat vroeger, zo iemand had dan zo’n soort eerzaam baantje.
  Wij lachten ons slap als ze weer zei: een neuk modewetje… (foei toch…)
  Zelf vind ik een beetje naaiwerk/knutselwerk echt ontspannend.
  Snoezig dat bloemetjesspul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *