Vintage


Ik ga terug naar de jaren ’60 en zie me als klein meisje lopen in een mooi zomerblousje. Kleine witte knoopjes, een klein kraagje en vrij korte mouwtjes. En van welke stof was dit blousje ? Juist… volgens mijn geheugen was het van deze prachtige vintage stof. Wederom met blauw! Deze stof en nog heel veel andere mooie stoffen zijn te vinden bij Kitty-Craft.

10 gedachten over “Vintage

 1. Heerlijk al die stoffen he, deze zijn ook zo mooi. Mis het nog steeds hoor mijn jacht naar mooie stofjes, knoopjes, garen en band.
  Maakte jou moeder ook zelf kleding, of konden alle moeders dat toen nog in die tijd?

 2. Wat een schattige stofjes zijn erbij.
  Ik herinner me nog een behangrand in die stijl op mijn meisjeskamer (ik was 10 of 11) met zo’n paardenstaart-meisje en een knul met een brommer! Toen hipper dan hip.
  Ook die keukengordijnenstofjes, met potten en pannen of groenten en vruchten komen me bekend voor: ik heb er een in de quilt voor onze dochter en a.s. schoonzoon verwerkt; het waren de gordijnen, waar hij jaren naast ontbeten heeft als jochie.
  Er zijn in de USA hele sites vol vintage stofjes ook uit het begin van deze eeuw, zodat je nu weer zo’n vintage-quilt in de originele stofjes kunt oplappen of namaken.

 3. Deze is geweldig en brengt ook mij terug naar mijn jeugd.Jurkjes met pofmouwtjes en wijduitstaande rokken…

 4. mijn eerste gedachte ook: leuke stof om een quilt van te maken. superstofjes. maar ja, het huis ligt al zo’n beetje vol.
  groetjes

 5. Het stofje is een schatje, maar van mezelf heb ik een verbod op stofjes kopen, maar kijken mag natuurlijk wel.

 6. @marian’ne m, mijn moeder naaide geen kleding. Blijkbaar is dat erfelijk belast….. ik heb ook niets met een naaimachine… nou ja, alleen ruzie!:)))
  Het blijft verleidelijk om zo’n mooie stofjes te kopen!

 7. @ Berthi,
  Je kunt ook met de hand naaien, hoor! ;o)
  Jouw kleur was en is nog steeds blauw! :o)

 8. Jammer dat veel mensen niet beseffen dat je herinneringen kan conserveren in de vorm van textiel. Wie heeft geen sterke associaties met een bepaalde periode uit ’t leven als je de stofjes weer voelt en ziet? Van je babydekentje, favoriete meisjesjurk, je eerste miniscule bikinietje tot je Kruidvatschort waarin je je eerste echte betaalde baantje deed. Bewaren dus. Ik heb een hele grote doos van ca een kubieke meter waar ik mijn textiele souvenirs in bewaar. Het mag nooit meer worden dan die doos, dus af en toe gaat er iets uit als er bij moet. Maar het is en blijft een mooie collecties tastbare herinneringen…..

 9. @Carla Meijsen, ik heb een grote zuurvrije doos met textielspulletjes uit mijn jeugd. Ik ben blij dat er wat bewaard is gebleven. Je kunt nooit alles bewaren…. je huis zou dan een pakhuis worden. Van mijn kinderen wil ik ook verschillende dingen voor hen bewaren…. maar je moet keuzes maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *