Gebreide kanten shawl II


De shawl is helemaal af. Ik heb hem geblockt zoals op bovenstaande foto te zien is. En hij wordt er nog mooier van. De kleur van de shawl op bovenstaande foto is lichter dan op de foto hieronder. Dit komt door de ondergrond. De ene keer is wit en de andere keer zwart de ondergrond.

30 gedachten over “Gebreide kanten shawl II

 1. Ik zou ‘m wel door het beeldscherm willen voelen… zo zacht. :o)
  Fijn dat je die foto van het blocken plaatst, omdat er de vorige keer zoveel vragen over waren! :o)

 2. De shawl is erg mooi geworden!! En je ziet dat hij verschrikkelijk zacht is!!!
  Ik heb een proeflapje gebreid en het patroon lijkt inderdaad veel moeilijker dan dat het is.

 3. Prachtig Berthi heel mooi geworden zo.Ik had niet anders verwacht!En weet wat zo fijn is hij kriebelt niet,en is zo licht als een veertje.Ik ben reuze benieuwd hoe die andere kleuren van jou uitkomen met dit patroon.

 4. @Ria, heb jij je shawl ook al af? En ook geblockt?
  Als die andere shawls klaar zijn, zal ik ze laten zien op mijn blog.
  @Annette-p, ga jij ook deze mooi shawl breien? Het is beslist de moeite waard!

 5. Dag Berthi
  geweldig mooi is hij geworden zeg !
  als ik jou was zou ik er super trots op zijn .en vele malen dragen ,alleen al om te pronken .groetjes mia

 6. jongens, wat is dat toch met die sjaals zo midden in een hittegolf…?
  het is een prachtige sjaal, Annette heeft er ook zo een. maar in de herfst zou ik m nog mooier vinden 😉
  maar ik heb boter op m’n hoofd natuurlijk: kerstornamentjes…

 7. Bedankt voor de foto van het “blokken” het is wat Juul zegt het voorkomt vragen, de sjaal ziet er erg mooi uit.

 8. Ja een kerel die op je site reageerd maar dat komt omdat mijn vrouw een zelfde hobby heeft. Spinnen, weven, brijen, timmeren etc etc. kijk maar eens op onze site en op de link groothandel (onze dochter)

 9. oh, Anneke, wat schoot ik om je in de lach…
  Prachtig is ie, Berthi! Ik heb net gisteren de eerste 5 pennen gebreid, maar ik weet niet of ik die rondbreinaald nou wel zo jottem vind. Ik overweeg terug naar de rechte naalden te gaan.

 10. Heeeeeerlijk zo’n sjawl!!!(als het koud is:-))). Hij ziet er prachtig uit hoor!
  Je kan je nu niet voorstellen dat er dagen zijn dat je er een nodig hebt!!

 11. Nee berthi ik ben er nog steeds mee bezig en met dit warme weer lukt mij helemaal net.
  Yvonne dan moet bamboo naalden proberen,
  voor het eerst heb ik die gebruikt ik wil niet anders meer.

 12. Jee Berthi, wat heeft die moeder van jou dat geweldig mooi gedaan! Complimenten!!!
  En het blocken maakt ‘m inderdaad mooier, mee eens?
  Over die naalden, Clover verkoopt hele korte bamboenaalden (23 cm) die erg handig zijn voor de shawl als je geen rondbreinaald wilt. Doordat het garen zo dun is, heb je geen lange naalden ervoor nodig, kortjes zijn ideaal (mits je geen ‘okselbreier’ bent natuurlijk!).
  Carla Meijsen

 13. O,ja ik ben een oksel breier en hoe. Niet los te branden, kan het echt niet anders:-(((, en die kleine naaldjes lijken mij juist zo handig!!

 14. In gedachten druk ik hem tegen mijn wang, oooh, superzacht, heerlijk en wat een luxe!
  Complimenten aan je moeder, die zich zo voor je inspant! Hij is prachtig geworden.
  Geeft hij geen haren af (mohair) op je winterjas?
  En je krijgt er nog een in een andere kleur, toch? (Beetje jaloezie constateer ik met schrik..)

 15. Ik ben om. Ik ga er ook eentje breien…
  Lie(f)s
  heeft hiervoor zwart mohair met een feestelijk glittertje gekocht.

 16. waw,die sjaal is inderdaad prachtig!!
  welk patroon is dat???
  heeft iemand die voor mij?
  doei Gea

 17. @Ineke, ik heb de sjaal een keer gedragen op een zwarte broek en zwart poloshirt. Er kwamen inderdaad wat pluisjes op mijn kleding, maar die waren ook weer zo verdwenen.
  @Lies, leuk…. een feestelijke sjaal ga je breien. Ik kijk uit naar het resultaat.
  @Gea, het patroon is te vinden in Handwerken zonder Grenzen no. 135. Het artikel en patroon is van Carla Meijsen.

 18. Jawel, ik heb ook wolletjes besteld (bij breiweb.nl, bedankt voor de tip!) voor deze prachtige sjaal. Niet “Jelly”, niet zwart-met-glinster, maar “Marmelade” en “Heavenly”. Alleen de namen al…
  Groetjes,
  Daniëlle

 19. @Daniëlle, dat zijn ook prachtige kleuren!! Wat zullen we op de eerste landelijke SnB-dag veel van deze shawls zien. En allemaal verschillende kleuren. SUPER!

 20. ik heb je ook al aan de shawl gewaagt,
  ik had nog super dunne zwarte alpa wol
  alleen,doe ik volgens mij elke keer iets fout,
  elke naald heb ik verschillend aantal steken er op staan,maar toch kan je het figuur denk ik wel zien ,ik heb de 1e 26 naalden van het patroon gebreit
  doei Gea

 21. @Gea, volgens mijn moeder moet je in het begin, als je het patroon nog niet goed kent, goed opletten. Je hebt heel snel teveel of te weinig steken op je naald staan. Mijn moeder heeft dat ook gehad, maar haalde het dan weer uit.

 22. beste naaldkunstenaressen. nu al maanden hang ik er tegenaan de sjawl te gaan breien maar ik durf niet! heb een proeflapje gebreid en ontdekte dat als je de fout in gaat het uithalen van de kidsilk wel erg moeizaam , zeg maar niet, gaat. Ligt dat aan mij??? Breien jullie alles in 1 x goed? En wie o wie vertelt me waar ik markeringsringetjes kan kopen? Ik kan ze niet vinden en denk ze zeker nodig te hebben (nog nooit gebruikt) voor deze sjawl.Nu wordt het urgent; mijn dochter kwam vandaag vertellen dat ze gaat trouwen in september, ze is o.a. violiste en speelt virtuoos iers(!) Jullie kunnen je voorstellen dat nu zo’n sjawl en ook nog eentje voor mezelf (?) zeer van pas zou komen als trouwdagcadeau! Wie heeft tips om me over de streep te helpen? Wie wil in het uiterste noodgeval sjawls voor me breien en wat zou dat kosten???? Ik wacht vol spanning op reacties, Frouke

 23. Is het patroon nog te verkrijgen? ( ik geef er graag een vergoeding voor)

 24. Prachtige shawl, heb hem ook gemaakt, heerlijk patroon. Weet iemand hoe ik aan meer van deze patronen kan komen, de meeste zijn in het Engels en dat is toch erg lastig.

 25. Wat een prachtige shawl.. Shawls zijn zo mijn hobby.. Ik ga deze zeker proberen.. Ookal zal het niet makkelijk worden. Groetjes, Caroline

 26. Beste, mag ik in plaats van de markeringsringetjes gewoon andere gekleurde draad nemen en dat mee opbreien, de eerste vijf toeren is dat altijd rechts breien of is dat een ijzer rechts dan een ijzer averechts, rechts , averechts, rechts breien, sorry voor het storen, dank u wel
  Paula
  België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *