Zakdoekenboekje


Wat heb ik met zakdoekjes? In deze log schreef ik al over de creatieve zakdoek. En papieren zakdoekjes worden door mij als kladje gebruikt voor mijn teksten op te schrijven. Voor Handwerken zonder Grenzen 125 schreef ik het artikel Zakdoekjes uit de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), van het front voor dierbare familieleden. En in 2005 borduurde ik een herinneringszakdoek (klik op bijzondere items en vervolgens op herinneringszakdoek), met alle namen van de personen die ik gesproken had (voor de special van Handwerken zonder Grenzen) en verder diegene die aan een artikel hadden meegewerkt. Vergeet dan de lenços de namorados niet. En op 1 maart 2006 was ik in het Textiel Museum en zag de expositie -G-E-B-O-R-D-U-U-R-D-. Na afloop ging ik een blik werpen in de museumwinkel en mijn oog viel meteen op dit zakdoekenboekje. Het was niet in voorraad. Aan het einde van de expositie zouden de bestelde exemplaren doorgegeven worden aan de textielkunstenares van dit zakdoekenboekje: Lam de Wolf. Vorige week ontving ik per post mijn exemplaar. Het is Editie 2, oplage 100 geworden. Het wordt tijd dat ik weer eens iets met een zakdoekje ga doen. Misschien mijn Abc… ?

19 gedachten over “Zakdoekenboekje

 1. Hmmm…, is dit een hint, een aanwijzing of een dwaalspoor, een zoethoudertje of misschien een doekje voor ’t bloeden? ;oD
  OK…
  Nu daag ik je uit…, als jij mij hier een beginnetje van je ABC laat zien, stuur ik jouw per kerende post een “stukje” van de mijne…
  Ik denk dat hij morgen wel af zal zijn, ik probeer in slowmotion te borduren, maar langzamer gaat niet… ;o)

 2. Poe ik krijg het wel een beetje benauwd [is ook geen wonder met dit weer he ] bij het idee dat Juul haar abc-tje al bijna af heeft , zo ver is de mijne nog laaaaaaaang niet!!!!!!! 😉
  Groeten van Marlies

 3. Juul, leg je doekje in een kopieer apparaat en stuur op!!!!! :-))))).
  Berthi, (spot)spreuken op een zakdoek!!!!!!Dat zou wel leuk zijn:-))).
  Wat is de onderste zakdoek? Is het boekje van stof of lees ik weer te snel!

 4. @Juul,….ik zal je deze week (“Week” moet er natuurlijk tussen! Weer te haastig!)verrassen! LOL
  @ marian’ne m, het is een boekje van papier. Het ziet eruit als een bloknoot.
  Op elk blaadje staat een ontwerp van een zakdoekje met daarop een spreuk, tekst!
  Heel origineel gedaan!

 5. @Berthi, ik ben echt zéér benieuwd, m’n inkt zit in de printer, m’n enveloppen, postzegels, pen en de dingetjes liggen allemaal klaar, kom maar op…
  :oD
  @Marlies (en Berthi), je moet je niet te druk maken, hoor!
  Ik heb een kant en klaar pakketje geborduurd. :o)
  @Marian’ne m, jij krijgt dan ook post, en ik ben blij dat je de vraag over het boekje stelde, want ik vroeg me ook af of er echte zakdoekjes in ’t boekje zaten. :o)

 6. Nu met IJS(je) en ven voor de PC Pffffffssssppprrrrsssjjjj, weet niet wie eerder smelt:-)))).
  Juul zie uit naar de POST!!!!

 7. @Juul, ik waarschuw je….. je ligt echt in een deuk!:))) Matthijs en Thijmen liggen nu al in een deuk…..!!
  Uiteraard ben ik ook zeer nieuwsgierig naar jouw Abc. …. kant en klaar pakketje…..je moest het toch zelf borduren!:)))
  @marian’ne m, …ijs….mmmm, ik zal eens kijken wat ik nog in de diepvries heb liggen!

 8. @Berthi, ha, ha!!!
  Ben je al begonnen? ;o)
  Vandaag heb ik nog geen steek gedaan. LOL
  ;o)

 9. Het zal wat zijn als jullie allemaal je ABC op het net zetten?? Ik ben wel nieuwschierig.allemaal nog veel succes.

 10. zeg maar, dat is het meest misbruikte zinnetje van deze tijd, zeg maar. Ik hoor het dagelijks om me heen in de trein. Ze gaan naar Amsterdam, zeg maar, maar ik vraag me af wat het zeg maar aan Amsterdam is.

 11. Ik hoor ’t nooit…
  Maar zeg, waar zou ’t vandaan komen? :o)

 12. @Juul, ik ga op deze uitspraak letten. Is deze misschien streekgebonden? Het westen van het land?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *