High Tea


Op 8 september 2006 zal Tesselschade-Arbeid Adelt, afdeling Nijmegen, een High Tea verzorgen voor haar leden in restaurant De Plasmolense Hof. ’s Middags zal ik er zijn om een lezing te geven over Mangelen en mangeldoeken. Na de lezing zal ik tot de afsluiting van de High Tea aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Het wordt vast een gezellige middag. Ik kijk ernaar uit! Tevens zal er deze middag een verkoop zijn van het nieuwe assortiment artikelen.


Een cadeautje dat ik kreeg van TAA (Tesselschade-Arbeid Adelt), afdeling Nijmegen. Het is een zakje, om bijvoorbeeld in een tuinhuisje te hangen, waar een bolletje touw in bewaard kan worden. Zo heb je altijd touw binnen handbereik als je het nodig hebt in je tuin.

16 gedachten over “High Tea

 1. Wat leuk dat je dat gaat doen Berthi, hier in Den Haag zit ook een winkel en ieder jaar hebben ze een verkoop in het verzorginghuis waar ik werk en vrijwilligerswerk doe, het tasje verkopen ze dan ook, succes 8 sept.

 2. Leuk Berthi! :o)
  Toen ik ’t tasje zag, moest ik gelijk denken aan yvonnep en haar bolletje wol dat van ’t balkon naar beneden rolde.

 3. Goed Berthi, dat je dit kan/mag doen. Dat zullen ze heel interessant vinden. Ik denk dat er best veel zijn die niet precies weten hoe een mangeldoek gebruikt werd, zou het niet! En dat er zoveel heel mooie doeken zijn.
  Leuk/handig tasje. TASJES…. noooit genoeg:-)))

 4. Hier in huis zijn ontelbare tas(sen)(jes) en als je er één nodig hebt, is er nooit de juiste tas te vinden.
  Heel veel mensen weten niet hoe een mangeldoek eruit ziet en hoe deze gebruikt wordt. Twee weken geleden heb ik nog een lezing gegeven voor Femme’90, ook deze dames waren verrast door het verhaal over de mangeldoeken.
  Gelukkig groeit de belangstelling voor mangeldoeken door mijn boekje, exposities en lezingen! En, daar doe je het voor!

 5. Ik dacht pas ik zal je boekje bestellen, maar met het boeken in en uit en weer in en uit ruimen zag ik dat ik het al lang had:-)). Heel duidelijk hoor om over de mangeldoeken te leren en de mooie foto’s te zien. En ja, de Jugendstil is mijn favoriet!!

 6. De Jugendstil periode is erg mooi. Het aardige is dat elke mangeldoek een verhaal vertelt. Erg boeiend, vind ik!
  Leuk dat je mijn boekje hebt. Hebben wij elkaar eens gezien in Nijkerk?

 7. Ik dacht ook onmiddellijk aan een yvonnepbreitasje…zou ze de tasjes kennen?
  het blijft leuk om belangstelling te kweken voor oude textiele Dingen. Heb je gezien hoe veel belangstelling Carla’s breirol trekt ?

 8. Ik ben eventjes wat minder aanwezig, ik dacht ik vertel ’t even, voordat jullie ongerust worden… LOL :o)
  I.v.m. andere drukke dingen. :o)
  Ik piep af en toe wel even “overal” langs… ;o), maar gewoon wat minder k-WEB-elen.
  (…en dan moet ik later alle “schade” weer inhalen…?) Doeiiiii! Tot laterzzzzz.

 9. @Marcella, het is geweldig dat er zoveel belangstelling voor de breistekenlap is. Een paar dagen geleden waren er 300 leden en nu al 401. Heel spannend allemaal!
  @Juul, goed dat je het even vertelt. Weten we tenminste- een beetje- waar je uithangt!:)))) Niet te hard werken!:) Op zijn tijd enige ontspanning doet de mens goed!:)))

 10. Het WK voetbal is over, maar ik zag gelijk een nieuwe functie voor dit tasje: Oranje-leeuwenhosen opbergtas: de kat (iets “opleuken” tot Nederland”sche” Leeuw en dan kan door het gat de leeuwenstaart van de Lederhosen, die ze niet aan mogen in het stadion vanwege reclame-conflicten. O get, en ik houd helemaal niet van voetbal; zo kun je dus de weg kwijt raken door al die WK-idioterie op radio en tv.
  Blijft een leuke tas voor je bolletjes touw om tuintakken op te binden!!

 11. 401? dat zijn er weer 44 meer dan ik er vanmiddag zag 😉
  nog een paar dagen en dan gaan we los, marianne wil ook mee doen en yvonnep en jij staan ook op de lijst; in ieder geval kunnen we dan echt iets laten zien op de SnB dag, we mochten toch wel komen maar zonder eigen breiwerk vind ik dat toch wel een beetje sip.

 12. @Ineke, we hebben even de tijd nodig om af te kicken van het WK-voetbal!:))) Bij mijn supermarkt liggen alle oranje spulletjes te koop met 50% korting!:)))
  @Marcella, nu is het al 411!
  Waar sta ik op de lijst?

 13. Hai Berthi, ook de nieuwe Merkwaardig al ontvangen? Staat weer lekker vol en veel nieuwe gezichten.
  Toen ik op hun site aan het kijken was heb ik de linken naar jou site en web-log even geprobeerd. Nu doet de link naar je web-log het niet. Ik weet niet of dit bewust is gedaan door jou, maar ik denk ik zeg het maar even.

 14. Hoi , ik piep even langs, de Merkwaardig is hier ook, maar nog niet door gekeken. ;o)
  Veel links doen vreemd na de verhuizing van web-log, je moet ze gewoon even langslopen, ’t is op veel log zo. :o)

 15. Dank je Juul. Ik loop regelmatig mijn links af, maar had nog niets gemerkt.
  Gisteren heb ik verschillende links aangeklikt en deze gaven geen problemen. Maar goed dat je het even zegt. Ik zal het in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *