Je mag mij meenemen!


Zomervakantie 2005. Thijmen wil zijn fiets verven in blitse kleuren: geel en zwart! Zodra Thijmen naar de brugklas- augustus 2005- gaat, krijgt hij een groeischeut. Al snel vindt hij zijn fiets te klein. Zijn ouders gaan op zoek naar een nieuwe (tweedehandse) fiets. Zo blijft deze fiets maanden overbodig in de garage staan.

Gisteren moest ik hoognodig schoonmaak in de voortuin houden. Verschillende keren zag ik de overbodige fiets in de garage staan. Hij stond mij in de weg. Snel schreef ik op een bordje de volgende tekst: Je mag mij meenemen en bevestigde dit op de stang. De fiets plaatste ik om 10.30 uur op een plekje op het gemeentegras (Wat je gras noemt! Meer onkruid dan wat anders!). Terwijl ik druk met de tuinschoonmaak bezig was, stopte er om 12.15 uur een moeder met twee kinderen op haar fiets. Zeer enthousiast reageerde ze op deze “stoere” fiets, die zij zomaar mee mocht nemen. Haar zoontje is nog te klein, maar ze heeft een vooruitziende blik……. zoals zovele moeders!

16 gedachten over “Je mag mij meenemen!

 1. hi,hi, prachtige fiets!!! Prima voor de stoere groep 8-er, maar iets ’te’ voor een brugklasser misschien:-)))).
  Onze jongste gaat nu met een (ook 2e handse)opoe fiets, op de vraag of hij hem niet wilde ‘pimpen’ zei hij: “Noohhh, nu nog maar niet”!!!!!
  Goed idee, ik heb veel buurkinderen dus daar komt het ook altijd wel terecht he!

 2. Die Thijmen zag je wel thuiskomen!!
  Wij wonen op weg naar zwembad, tennisbaan en sporthal, dus alles wat hier buiten gezet wordt “vliegt” weg. Soms wel opletten, dat er niet teveel wordt meegenomen, dat is ook al een paar keer gebeurd…

 3. Goed idee, Berthi!
  Nog eventjes iets anders, bij je abc heb je Yvonne staan, maar de link klopt niet, je krijgt dan steeds dezelfde pagina. Ik gebruik het ABC-tje altijd om zo bij iedereen op bezoek te gaan. Dacht dus dat Yvonne een hele lange vacantie had,…Totdat ik de link van Marcella gebruikte en toen had ik ineens lekker veel te lezen,….
  Ik vind het heerlijk om al deze leuke web-logs te lezen!!!! Scheelt ook in het kopen van tijdschriften,….op een paar na die je gewoon wilt hebben,… Al die berichtjes en mooie foto’s zijn een lust voor het oog! En de reacties zijn ook leuk om te lezen!
  groetjes van Ingrid

 4. dag Ingrid (DE!!:-)), Yvonnep is verhuisd, bij sommigen van ons staat al de nieuwe link naar haar web, bij mij staan ze alletwee. Maar Berthi zal het wel veranderen hoor, als ze klaar is met in de tuin wroeten etc!!

 5. Beetje droevig wel: gisteravond belde Zoon (inmiddels 19) mij op dat hij bij het uitgaan van de bioscoop had ontdekt dat zijn fiets -ondanks dubbele sloten- gestolen was. Die hadden ze nu weer NIET moeten meenemen…

 6. Beetje droevig wel: gisteravond belde Zoon (inmiddels 19) mij op dat hij bij het uitgaan van de bioscoop had ontdekt dat zijn fiets -ondanks dubbele sloten- gestolen was. Die hadden ze nu weer NIET moeten meenemen…

 7. Helaas gebeurd dat hier ook, al jaren, heel regelmatig, ook deze week nog. We kopen nu hele oude stationsfietsen, zelfs op slot nog “FOETSIE”.

 8. @Ingrid, goed dat je het even zegt. Bij het rijtje links heb ik het wel goed veranderd, maar bij het Abc-project ben ik het glad vergeten. Ik zal direct de goede link plaatsen. Leuk om te horen dat je geniet van alle weblogs!
  @Lies, dat is balen! Hier zijn ook al een paar fietsen gestolen. Matthijs had zijn fiets bij het station in het fietsenrek geplaatst en met het duurste slot, wat er te koop was, vastgemaakt. Matthijs kwam terug uit Nijmegen, liep van de traptrede naar zijn fiets en zag dat een dakloze zijn fietsslot doorknipte en als een idioot ervandoor ging. Het slot bungelde nog aan het wiel. Zelfs de duurste sloten geven geen zekerheid.
  Je bent tegenwoordig een uitzondering als er bij jou nog nooit een fiets gestolen is. Te zot voor woorden!

 9. Ik heb ook nog een verhaal over het stelen van fietsen bij mijn overburen werd ook een fiets gejat , die was van visite , stevig balen natuurlijk , ik zag het gebeuren en niet snel genoeg om er achterheen te gaan , een flink aantal weken later zie ik de figuur die de fiets gejat heeft , buurvrouw prakiseert niks en grijpt die persoon bij de arm , ze kende hem ook nog en ze zei je brengt heel snel die fiets terug , hetgeen nog dezelfde dag gebeurde!!!!!!
  Niet te geloven toch , dat gejat van fietsen is echt ergerlijk , wij zijn er ook al 4 kwijt , 1 kwam er iets beschadigd retour , en de duurste sloten helpen niks bah , ik ben zo iemand die nog pisnijdig wordt als iemand een duppie van mij jat!
  Groetjes van Marlies

 10. Ach ja, dat gejat is en blijft een grote bron van ergernis. Van zoon Laurens (student Groningen) waren in de eerste wéék al 2 fietsen gejat, later nog weer 2 en nu loopt hij al jáááren, hij is het zat om steeds fietsen te kopen, die hij na een paar ritjes nooit meer terugziet. Hij mag van ons geen junkenfietsen kopen, dus het ging ook aardig wat papiergeld kosten.
  Nu kan hij goed lopen (hij is bijna 2 m. lang, dus 1 pas van hem is 3 passen voor mij), maar het blijft natuurlijk te gek voor woorden, dat een paar lui het zo weten te verzieken.

 11. Ongelofelijk dat er zoveel fietsen gestolen worden. Nog een verhaal van mij:
  Eline had een spiksplinter nieuwe fiets gekregen om mee naar de brugklas te gaan. Ze ging op een avond naar een vroege filmvoorstelling in de bioscoop… inderdaad, na afloop van de film was de fiets (die op twee sloten vastgemaakt was) gestolen. Enkele dagen later stond er in de krant een artikel: Een bende actief met het stelen van fietsen! Nou ja, leuk om te weten.
  Een heel ander verhaal:
  Eline zal ongeveer twee jaar geweest zijn, toen ik met haar boodschappen ging doen bij V&D. Zij zat in de buggy. Thuisgekomen zag ik een haarspeldje in mijn tas dat ik niet gekocht had. Dat had Eline als ondernemende peuter in mijn tas gedaan. Het haarspeldje was dus niet betaald en ik had er geen goed gevoel bij. Ik ging het haarspeldje terug brengen naar V&D. Daar vertelde ik mijn verhaal, en wat bleek….. de verkoopsters stonden een beetje te lachen! Ik kreeg echt het gevoel een onbenullig iemand te zijn….. een haarspeldje terug brengen, wie doet dat nu! Ik ga en sta voor eerlijkheid!!!!! Maar blijkbaar heel veel mensen niet! Triest!
  Inmiddels is dit een log bij de reacties geworden!:)
  Waar een log over een fiets al niet naar toe gaat!:)

 12. Mag ik ook een duit in het zakje doen. Ook een keer een reep teruggebracht naar AH. Zelfde als het speldje, ze snapten er niets van, mijn dochter was een jaartje ouder en ik vond dat een “leermoment”:-)).
  Ik mag graag de Sherlock Holms uithangen wanneer het om fietsen gaat. Mijn oudste zoon versliep zich nog wel eens als student en gooide dan de fiets maar ergens neer. Toen wij zeiden dat hij de volgende maar zelf bij elkaar moest sparen werd hij wel voorzichtiger. Maar ik was er druk mee, overal in het dorp dacht ik zijn fiets te herkennen. Ik ben bij verschillende fietsen afgestapt om te kijken of het de zijne was. Gek hoor, je denkt het zeker te weten en toch twijfel je. Op een dag stond er een aan een lantarenpaal vast op een ‘vreemde’ plek. Die was ‘zeker’ van hem, ik mijn zoon opgehaald en laten kijken. Nee hoor dat was niet zo,l ekker sloom. Nou ik wist het zeker!! De andere keer zie ik iemand (bekend louge typ) met onze fiets rijden, ik hem achtervolgd naar verschillende winkels totdat hij uiteindelijk een supermarkt in ging. Ik snel mijn man gehaald en hij herkende ook de fiets. En wij samen de fiets naar huis GEDRAGEN!!! Wachten op zoon en potjandrie, weer ontkennen. Wij snel die fiets weer terug gedragen. De man heeft hem niet meer opgehaald!! Na een paar dagen was hij verdwenen. Ik heb een Sherloch Holms verbod gektegen. Was wel heeeel SPAAAANnend!!:-)))

 13. @Marian’ne m., ROTFLOL :oD
  Meid jij máákt wàt méé!!! :o)
  PAS maar OP!
  @Marlies ook!
  Voorzichtig dames!
  Sommige types zijn gewetenloos…

 14. Tsjonge, tsjonge, wat een verhalen.
  Het doet een mens goed om herkenbare verhalen van een ander te lezen!:)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *