Droomdeken


Vandaag geen log van mij, maar van Marlies van Bruksvoort-van Geffen.

Deze Mondriaan-Droomdeken, zo genoemd toen ik het werk opstartte tijdens de midweek in 2005. Ik had mij al voorgenomen om in die midweek met deze Jan Mullen stoffen te gaan werken.
De techniek is voor een quilter, van beginner tot gevorderde redelijk simpel. Lapjes versnijden en bijpassende, dan wel afstekende biezen ertussen zetten. Het versnijden kun je dan nogmaals doen en nogmaals en zo. Maar ik koos voor twee maal versnijden, wat effen felgekleurde lapjes erbij en wat zwart/wit.
Ik heb in zes werkweken (met overwerk!) deze quilttop gemaakt. Het quiltwerk is door Anne Kipping uit Zutphen gedaan. Zij heeft een professionele Longarm-quiltingmachine.

In september vorig jaar stond deze Droomdeken, met een klein portret van mij erbij, in het Quiltnieuws. Van deze Droomdeken worden ansichtkaarten gemaakt, die in september te koop zullen zijn bij het Quiltersgilde.

Heel moeilijk vond ik het om het werk af te staan. Eerst kon ik het niet afmaken door een akelige polsbreuk. Vijf maanden kon ik niet handwerken. Er moesten alleen nog maar biezen omheen gezet worden, maar het werk lag prima bij mij. Ik kon er geen afstand van doen. Maar goed, het “kind” is groot geworden en is nu naar de coƶrdinator van de stichting “De Regenboogboom”. Zij verzorgt het plaatsen van de Droomdeken, en hopelijk krijgt een kind er veel plezier van. Het is zo’n heerlijk werk om te doen. Ik beleefde heel veel plezier aan het werken aan deze Droomdeken, en het idee dat een kind blij wordt van mijn lievelingswerk is toch grandioos! Deze kinderen hebben om verschillende redenen wel eens wat extra’s nodig en een quilt is lekker om in of onder weg te kruipen, en een grotere zakdoek bestaat er toch niet!
Wil je meer wil weten over De regenboogboom, kijk dan even op hun website. Het project heet Droomdekens. Er staan foto’s en verslagen bij, onder andere van een Droomdekentjes-naaidag in het voorjaar, toen we maar liefst 53 stuks gemaakt hebben! Wat een heerlijke hobby!

Marlies van Bruksvoort-van Geffen

20 gedachten over “Droomdeken

 1. Marlies, ik vind het een prachtige, kleurrijke Droomdeken. Elk kind zal hier vrolijk van worden! Een geweldig initiatief!
  Ik ga zeker de ansichtkaarten kopen bij het Quiltersgilde!
  Fijn dat je me deze foto en informatie stuurde!

 2. Hier zal een kind zich lekker in voelen, met veel liefde gemaakt een geweldig mooi initiatief bedankt voor het verhaal. de kaarten kopen ik natuurlijk bij het Gilde.

 3. Hoi Marlies,
  Wat een prachtige quilt heb je gemaakt voor stichting de regenboom! Hier gaat een kind heel gelukkig van worden dat weet ik zeker.
  Groetjes, Tineke.

 4. Mooi deken, Marlies.
  De techniek die Jan Mullen gebruikt is erg leuk om te doen, lekker vrij, zonder malletjes! En altijd een heel vrolijk resultaat!

 5. Marlies, je “kindje” voor eeen KIND!!!
  Heel mooi initiatief en een heel mooi, vrolijk werkstuk. Waar je echt met je hart aan gewerkt hebt, is heel waardevol. Leuk dat je dit logje hebt gemaakt en wij zo mee kunnen genieten. Je mag trots zijn op je werk hoor. En ook ik wil graag de kaarten kopen.

 6. ook een erg leuk bericht om te lezen. het is een deken geworden waar je vrolijk van wordt en dat is de bedoeling.
  groetjes

 7. Hoi Marlies,
  Wat goed dat je dit geschreven hebt! :o)
  Ik was even niet online, anders had ik eerder gereageerd hoor! ;o)
  Ik moet nu even de keuken in, maar kom later weer verder lezen en k-WEB-elen.

 8. Ik heb bewondering voor alles wat je voor deze kwetsbare kinderen doet.
  Zelf ben ik niet verder gekomen dan het kopen van enkele kristallen, maar dat kan ik iedereen ook aanraden, want voor ieder verkocht kristal, krijgt een ziek kind ook een kristal. :o)
  Afstand doen van een quilt, waar je zelf dol op bent lijkt mij erg moeilijk, gelukkig krijg je t.z.t. nog te horen waar je quilt (ongeveer) is terecht gekomen.

 9. Dank allereerst aan Berthi voor een plaatsje op haar log! Dank jullie wel voor de reacties , heel aardig hoor , ik vond het zo griezelig om te kijken vanmorgen , maar toch ook wel een beetje trots.[mag ook wel even toch!…]
  Het werken voor de Droomkinders is heel bevredigend , ik heb nu 3 quilts gemaakt en van 2 kinders heb ik bericht gehad , zelfs met foto’s , ik heb van de coordinator gehoord dat dat maar heel weinig gebeurd en heel begrijpelijk ook he , maar het motiveert extra om weer lekker aan een volgende te werken , een poesjesdroomdeken is nu bijna klaar , een achterkant moet ik nog maken , er is er nog een die een achterkantje moet hebben , en het fijne van dit werk is dat ik het quiltwerk niet zelf hoef te doen , heb dat nooit goed onder de knie gekregen en sinds ik Anne heb leren kennen werk ik des te harder aan de tops.
  Welterusten of goedemorgen , ik ga ook lekker slapen en dromen!
  Marlies

 10. slaap lekker(rustig) Marlies, ik ga het zelfde doen. En hopelijk tot een volgend logje, het was mooi om dit met je te mogen delen!!!

 11. @Marlies, je mag heeeeeeeel trots op je mooie werk zijn! En dan nog afstaan voor een geweldig goed doel!
  Zoals ik al eerder vandaag zei, ben ik blij dat ik via jou kennis heb gemaakt met de Droomdekens.

 12. en Marlies maakt ook nog veel Little Quilts of Love…….. een hele bezige bij !! Bewonderenswaardig ! groetjes Mary

 13. O, Marlies vertel…..Little Quilts of Love…. Is dit een project of ook voor een goed doel?

 14. Hoi Marlies,
  We hebben wel eens patroontjes uitgewisseld, ik meen van kantkloswerk, verwerkt in quilts.
  Heel leuk, dat ik je nu bezig zie met de droomdekentjes. Een heel leuke, kleurige en pep gevende quilt had je gemaakt!
  Ik ben zelf ook bezig voor deze organisatie (de Regenboogboom) met onze quiltgroep. Heel ontroerend, als je bericht krijgt, dat je quilt gekozen is door een patiƫntje!
  @Berthi, Little quilts of love is ook een project; dit zijn heel kleine quiltjes voor de ouders van een kindje, dat niet levend op de wereld komt. Ze kunnen het quiltje gebruiken om het kindje in te begraven of het als herinnering en steun (“uit onverwachte hoek”, de gevers blijven anoniem) mee naar huis nemen. De quiltjes worden gebracht naar de kraamafdelingen van diverse ziekenhuizen in Nederland.

 15. Afgelopen week kreeg ik een mail dat de droomdeken gestuurd is naar een meisje van 9 jaar , ze heeft een ernstige ziekte , en hopelijk kan de Mondriaandroomdeken haar blij maken en troost geven.
  Groeten van Marlies

 16. Marlies dat zal het zeker doen!!!
  Altijd triest bericht van zo’n jong meisje, maar fijn dat jij een steentje kan bijdragen om ‘verlichting’ te geven!!

 17. Hallo Marlies,
  dat is inderdaad een prachtige droomdeken geworden. Van zo’n kleurijke deken moet je wel vrolijk en blij worden. Heerlijk voor zo’n kindje.
  Ook nog een vraagje: ben jij de Marlies die vroeger bij ons kwam logeren op Rozenburg?
  Groetjes,
  Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *