Rowan Kidsilk Haze


De groene shawl is af. Althans, de shawl is gebreid, alleen moet deze nog geblockt worden. Inmiddels heeft de postbode een pakketje bezorgd met Rowan Kidsilk Haze Nightly (585) en Rowan Kidsilk Haze Liqueur (595), voor twee nieuwe shawls!

31 gedachten over “Rowan Kidsilk Haze

 1. Mooi kleuren en lekker zacht, dus ‘maman’ kan weer vooruit! Het zal fijn zijn om met dit mooie materiaal te werken. Ik ben benieuwd hoe het draagt, zelf houd ik niet van kriebelwol om mijn nek/lijf.

 2. Berthi, je hebt me met je log van 5 juni jl. aangestoken….en op 9 juni ben ik ook begonnen met deze sjaal. Ik brei hem alleen met de kidsilk spray kleur regal. Ik heb al zo’n 60 cm gebreid. Het is echt heerlijke wol om mee te breien. Het is echt een ontspannend werkje. En Marianne hij kriebelt niet omdat er ook zijde in zit.
  Het zit er ook wel in dat ik er nog eentje ga breien mijn moeder wil al een roze!

 3. @Juul, dank je voor de links. Bijzonder verhaal!!! De groene shawl voelt heerlijk zacht en warm aan en kriebelt niet omdat er zijde in zit, zoals annette-h al zegt. Het is fantastisch garen, breit heel prettig volgens mijn moeder en het resultaat mag er zijn. Ik raad iedereen aan die een hele mooie shawl wil hebben…..brei die met Rowan Kidsilk Haze.
  Mijn moeder gaat deze twee shawls voor mij breien. Eerst is ze bezig om enkele shawls voor mijn peettante, haar zus, te breien…. in het zwart, mosgroen en parel.
  Mijn moeder kan voorlopig nog even vooruit met het breien.
  Juul, mijn moeder houdt heel erg van (melk) chocolade!:)))
  @annette-h, heel erg leuk dat jij deze shawl aan het breien bent. Krijgen we hem nog een keertje te zien?

 4. Wat is geblockt , die sjaals moeten geblockt worden , ik ben niet schieuwnierig maar weet wel graag allles!
  Marlies

 5. Marlies, je haalt me de woorden uit de mond!
  Ik heb me destijds al afgevraagd, wat blocken precies inhield, maar het toen vergeten te vragen (in ademloze bewondering voor het breiwerk!!). Dus graag nu enige uitleg, want deze bewerking is me vreemd.

 6. Het blocken staat in de HZG neem ik aan. Wat is de prijs:-))))), als we toch aan het vragen zijn ( je lijkt wel een winkeljuffrouw). Zie het niet op internet, of moet eerst inloggen!!
  Mooie uitleg Juul!!!

 7. Daar sluit ik me bij aan , blocken ??????????wat zou het kunnen zijn.De bolletjes wol zien er mooi uit maar “kriebelt “het niet?

 8. “ZE”, hierboven zeggen van niet Lous:-)))) was ook al mijn vraag!!!!!
  Berthi is naar de schaakclub dus horen we nog niets:-))

 9. Blocken is het op maat en vorm brengen van je werkstuk, dat gebeurt ook met patchwork blokjes. Fijn dat Rowan niet kriebelt, de sjaal lijkt mij ook wel wat, Annette heeft het patroon al uitgeprobeerd, misschien is het voor mij een leuk winterprojectje. Eerst ga ik aan de (brei) rol

 10. Ha yvonnep, ik zat ook net een stukje te knippen en te plakken…, dus hier nog een blockuitleg:
  To enjoy your scarf fully, you need to wash and block it. This will flatten and stretch the surface so that the stitch pattern is more visible and the scarf more fluid.
  Place the scarf in a sink with warm water and a small amount of soap. Squeeze it in the water until the scarf is fully saturated, then let it sit for 30 minutes.
  Remove it from the water, squeeze gently to remove excess moisture, then rinse with water of the same temperature.
  Squeeze out excess moisture, lay the scarf out on a towel (folding it over if necessary) and roll it up to remove water.
  If you don’t have an official blocking board, simply place your moist scarf on an old towel or blanket, stretch it lengthwise and widthwise to open up the pattern, and pin the edges down so that the scarf dries in shape.
  When the scarf is fully dry, remove the pins and prepare to show off your new creation!
  Doeiiiii! :o)

 11. Oh oh ik als rasechte quilter had die term blocking toch moeten weten , maar ja , soms is het een beetje stoffig in je bovenkamertje he!
  Marlies

 12. @marian’ne m, dat heb je goed onthouden dat ik op zaterdagmiddag naar de schaakclub ben. Maar er is gelukkig al goed gereageerd en de vraag over blocken is al beantwoord.
  Mijn moeder kende de term blocken ook niet, maar deed vroeger met haar gehaakte kleedjes precies hetzelfde; opspannen om het geheel mooi in vorm te krijgen.
  De prijs per bolletje is niet gering, maar het is prachtige kwaliteit. Je hebt voor de shawl drie bolletjes nodig.

 13. En mag ik vragen waar jullie de kidsilk haze gekocht hebben? Ik heb nl. gisteren m’n zus op pad gestuurd naar een winkel met Rowan-spul, maar die hebben het nu niet. Kunnen ze pas in het najaar weer bestellen 🙁 Ik wil ook, ik wil ook!!

 14. Hoi Berthi
  Weet jij misschien een webwinkel die zijde, ongeveer naald 4, verkoopt? Ik heb al gezocht maar had nog geen resultaat
  gr.Annie

 15. Hoi Berthi,nee ik bedoelde pure zijde. Ik weet dat het in de VS. te koop is, maar ik vroeg me af of dat ook hier te koop is gr.Annie

 16. Annie, heb je al geprobeerd via bovenstaande sites? Dat zijn adressen die speciale garens verkopen. En anders kunnen zij je misschien wel verder helpen. Even een email sturen of bellen!

 17. Ja Marianne, zijde is niet vegetarisch…
  Was ’t maar plantaardig! :o)
  Ik vind het ook mooi materiaal.

 18. Zijde is prachtig materiaal. Combinatie van mohairwol met zijde (30%) is super. Het breit heerlijk, volgens mijn moeder, en het draagt geweldig.

 19. Af en toe koop ik ’t ook per ongeluk, zonder nadenken, maar ik heb er naderhand, wel een slecht geweten over.
  Ik doe nl. nog geen vlieg kwaad, laat staan een zijdevlinderbaby…
  Ahum, indirect wel dus via m’n aankoop. :o(
  Wat is het verschil tussen een zijdevlinderbaby en een
  Canadese zeehondenbaby?
  Behalve de aaibaarheidsfactor…?
  Filosofie in een hete zomernacht, het doden van de rups gaat sneller, en z’n moeder heeft er geen verdriet van…?
  Wie heeft er meer recht op leven…
  :o)

 20. Juul, zo is dat , leven is leven hoe nietig ook. Maar ik ben niet vromer dan de paus en eet wel een stukje vlees hoor!! Maar ik red ook een vlieg en droog het af net als bij de reclame:-)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *