KnitalongSamplerM

Carla werd verrast met deze stekenbreilap en gebreide kinderkous. (foto: Carla Meijsen) Bij alle twee de breiwerken is er de letter M, van de maakster, ingebreid. Het is verrassend dat er geen tweede initiaal ingebreid is. Hebben we hier te maken met dezelfde breister voor beide handwerken? Heeft ze eerst een stekenbreilap, op de lagere school, gemaakt en later de kinderkous(en)? Het is een bijzonder fraai gebreide kinderkous. Waar is het tweede exemplaar? Ik vermoed dat het hier om een gelegenheidskous(en) gaat. Misschien voor de Eerste Heilige Communie of voor een bruidsmeisje. Op de foto zie je, ongeveer ter hoogte van de hiel, een licht rode gloed van het bandje van haar schoen. Het is heel goed mogelijk dat de kous(en) maar één keer gedragen zijn. Vandaar dat deze kous nog puntgaaf is. Immers, de daagse kousen en sokken sleten en die werden niet bewaard. Het zou mooi zijn als het tweede exemplaar zou opduiken!

Nu even terug naar de stekenbreilap. Carla is begonnen om hier een replica van te breien. Ze heeft er zelfs een KnitalongSamplerM van gemaakt. De patronen, 29 stuks, zullen hier komen te staan. In het Nederlands en het Engels. Start: 1 juli 2006. Heb je zin om je eigen replica stekenbreilap te maken? Brei dan mee!

In deze log schreef ik al over een gebreide stekenlap.

44 gedachten over “KnitalongSamplerM

 1. @ Carla,
  Wat een leuk idee!
  Dus ging ik kijken op de link.
  Maar verder kwam ik niet.
  Jammer.
  Ik wil niet ingeschreven staan.
  Punt.

 2. Zouden jullie mijn website http://www.textile-collection.nl willen testen op snelheid?
  Sinds een paar dagen staat deze op een server in Amerika. Nu heb ik zeer veel ruimte voor al mijn foto’s en kan mijn website uitgebreidt worden.
  In de vakantie zal mijn website helemaal bijgewerkt worden. Waarschijnlijk ga ik een onderdeel toevoegen, namelijk ‘Marken’.

 3. Dit vind ik een echte uitdaging…ik slaap er een nachtje over maar ik denk wel dat ik mee ga doen. Leuk!

 4. @Berthi, ik zal er eens heen surfen! :o)
  Op verschillende tijdstippen, en dan hoor je er nog van! :o)

 5. @Berthi,
  Op dit moment gaat ’t super! :o)
  Heb je nog speciale vragen?

 6. he, daar is mijn sok, al jaaaren kwijt:-))).
  Paste zo mooi in mijn rode schoentjes.
  Leuk zo’n breilap, en leuk dat de patronen komen. Ik ga zeker meebreien!!, voor mijn “project?”.

 7. @ Carla, leuk dat je dit met ons wilt delen! Heb je misschien, als voorpret, advies over naalden en garen. Kan ik mij alvast voorbereiden!!!

 8. Ik vindt het ook een heel leuk project en heb mij van de week meteen op gegeven.Dit komt door Marcella haar breirol vond ik ook al zo mooi.

 9. @marian’ne m…
  Ik heb je “project”, ontdekt…
  Denk ik.
  Weet ik “háást” zeker.
  Maar ik zeg niks hoor… ;o)
  Ha, ha! :o) Stoer van je! Leuk! :o)
  ’t gaat vast en zeker prachtig worden! :o)

 10. Marianne, je wordt met de dag erger 😉
  gisteren vroeg je je af of je wuppies niet van kleine kinderen mocht afpakken en nu zit je te “sokkebrokken” over je vermiste sok en je rode schoentjes. Foei, ik dacht dat jij zo netjes was 🙂 Ondertussen zijn er al drie breisters voor de rol, want ik doe ook mee natuurlijk. Leuk,leuk, ik heb er zin in

 11. @Juul, dank je voor het testen. Mij gaat het met name over de snelheid….. dat het laden van de foto’s, dat zijn er ontzettend veel, niet te lang duurt.
  Matthijs heeft ook een nieuw gastenboek gemaakt. In het oude gastenboek kwamen er dagelijks tussen de 5 en 10 SPAM-berichten te staan. Heel irritant!
  Als de website goed werkt, dan kan ik binnenkort met Matthijs de site gaan bijwerken.
  Leuk dat de KnitalongSamplerM meer leden gaat krijgen. Ik doe er zelf niet aan mee.(gebrek aan tijd) Mijn Abc-lap gaat voor! En nog een project erbij is iets teveel van het goeie!
  Maar marian’ne m, ik ga iets vermoeden…… net als Juul….. verder zeg ik niets!:))))
  De vorderingen van de stekenbreilap kunnen wij natuurlijk op jullie blog volgen?!

 12. Weer nieuwe leden! We zijn al bijna met z’n veertigen! Geweldig.
  Je kan trouwens ook gewoon een stukje meedoen hoor, vrijheid, blijheid. Wat ik zelf zo leuk vind is dat we zo met z’n allen deze motieven bewaren voor de toekomst, er gaat al zoveel verloren.
  Juul, als je problemen hebt met aanmelden bij de groep, mail me dan even privé: snbnederland@gmail.com
  Carla M

 13. @Carla, bedankt voor je aanbod.
  Maar ik had gehoopt om ’t geheel online te kunnen volgen.
  Meedoen kan dan misschien, of niet, ik ben nog niet zo’n “brei-held”…, en wil nog niet beslissen.
  Kwestie van “de kat uit de boom kijken”.
  Misschien dat ’t via Marian’ne m. en Marcella, en anderen (?) via hun weblogs ook kan/mag? (kijken naar hun vorderingen, bedoel ik.)
  Of mogen ze daar niets van delen? (als ze dat tenminste willen?)
  Ik schrok van je strenge: ©! :o)
  Maar verder even goeie vrienden. :o)
  Nogmaals bedankt, maar ik sla je aanbod (voorlopig?) af. :o)
  @Berthi, de foto’s gaan in sneltreinvaart!
  Net weer even getest! ;o)
  Supersnel! :o)

 14. … en anders maak ik misschien ooit m’n eigen steken-sjaal… ;o)

 15. Ik ben “even” off line! :o)
  Ik test later wel verder!
  DOEIIIII! ;o)

 16. O, nou ik dacht ook dat ik via Berthi haar web-log zo ‘mee’ kon breien. Ik geef mij ook niet zo snel op omdat ik niet weet of ik het dan kan volhouden. Ik wissel nogal eens:-)))van kleur, techniek…!!!

 17. Och, marian’ne m, was je iets te snel? Ik heb altijd geleerd om de instructies goed te lezen (lukt ook niet altijd)……!:))))))))))

 18. Oh nee he , weer zo’n uitdaging , ik kan daar niet tegen ik wil dan altijd mee doen en ik heb het al zo druk druk druk! LQoL , Droomdekentjes , kaarten maken , abcen en mijn arme plantjes buiten , ze hebben al zoveel te lijden gehad van de regen en de hitte , nee dit jaar zal ik daar geen prijs mee winnen , andere jaren ook niet trouwens omdat ik uit principiepe nooooooooit meedoe met wedstrijden! Oh zo ferm gezegd of niet soms?! Maar misschien is ondertussen duidelijk dat ik niet meebrei , heb een hekel aan sokken breien , trauma van school overgehouden en al ben ik de schoolleeftijd allang gepasseerd , dat trauma achtervolgt me nog wel eens als ik een nare droom heb.
  Marlies

 19. hoe/wat komt er dan bij jou te staan/zien.
  ik geef mij wel op hoor, denk ik. want ik wil graag de verschillende steken leren. En gelukkig heb ik geen brei ’trauma’ en kan aardig breien. Jammer Marlies dat dat zo is gegaan, ECHT nachtmerris!!??, dan is het wel heel erg geweest.

 20. Ach arme Marlies! Ik heb met je te doen! Blijf maar fijn bij het Abc-project…. en doe het rustig aan! Laat je niet opjutten!:)) Plezier staat voorop!

 21. Het is reuze leuk om al jullie reacties te lezen ,voor mij is het breien niets, kan geen patroon lezen, wel heb ik 5 lapjes naar England gestuurd voor het knit a river project.Je site gaat inderdaad als een trein.Veel plezier allemaal met jullie stekenbreilap!

 22. Marianne, als je je opgeeft bij Carla zijn er verder geen “verplichtingen” hoor, je breit gewoon mee in je eigen tempo, je kunt jouw lap zo lang maken als je zelf wilt, je kunt een stukje overslaan als je het even te druk hebt, niets moet en alles mag. Ik heb ooit in zo’n yahoo groep m’n Dear Jane quilt gemaakt. Het was gewoon leuk en leerzaam, ik hoop dat het bij Carla’s brierol net zo gezellig wordt.
  Ik heb me inmiddels opgegeven en wacht nog op toelating 😉
  Lous, ik ben ook geen breiwonder, wat rechte inktlapjes op de lagere school en een paar babytruitjes 25 jaar geleden 😉
  Je bent hartstikke handig dus dit moet je ook kunnen…als je er zin in hebt natuurlijk

 23. Nou trauma’s is wel een beetje veel gezegd , maar ik droom nog wel eens akelig en soms komt de handwerkjuf er ook in voor ;opnieuw meisje , zo wordt je nooit een goede huisvrouw! En een naailerares van de huishoudschool :kindje als je zo door gaat wordt het helemaal niks hoor , leer eerst maar eens netjes naaien eer je uit vrijen gaat ,[het zal niemand verwonderen dat mijn inmiddels afgedankte naaimachine de naam had van de desbetreffende lerares , elke keer als het ding kuren had zei ik tegen mijn ega X is kapot] ik had toen al verkering met de man waar ik nu volgende maand al 35 jaar mee getrouwd ben , de beste man van de hele wereld , mede dankzij hem heb ik het examen gehaald , scheikunde en zo nee vreselijk! Tjonge , ik zou haar best mijn handwerkdingen eens willen laten zien , ik heb zelfs in het Quiltnieuws gestaan vorig jaar en in september komen er kaarten van die quilt , een Droomdeken , oh wat kon ik moeilijk afstand doen van dat werk!
  Poe nou ik zit wel weer op mijn babbelstoel , ik ga maar eens wat doen , al had de juf wel een beetje gelijk ook , een goede huisvrouw ben ik nooit geworden!
  Marlies

 24. hi, hi, huishouden en handwerken gaan ECHT niet samen!!!
  Ik heb ook zo’n moeite met mijn werk”kindjes” weg te geven!!
  Leuk dat er kaarten van komen. Misschien kunnen wij een keer ergens wat werk van je zien, op onze web-loggen!!??

 25. @Marlies, hartstikke leuk dat er kaarten van je quilt komen. En…. volgens mij hadden we al afgesproken dat we eens een quilt van je te zien krijgen?
  Uiteraard is het breien enigzins vrijblijvend bij Carla….. maar toch vind ik als je je aansluit bij zo’n groep dan doe je dat om mee te breien!

 26. Misschien mag ik de foto van mijn Mondriaan droomdeken naar je mailen Berthi? Als er dan een keer een plekje is kunnen de anderen het werk ook zien , ik ben daar vorig jaar aan begonnen op de midweek van het QG , had een GROTE mazzel bij de aankoop van die Jan Mullen-stoffen en ik naaide dus in 6 werkweken [ met overwerk]die top in elkaar , het werk is gequilt door Anne Kipping uit Zutphen , zij heeft een schitterende Longarm-quiltingmachine , zeg maar een uit zijn krachten gegroeide naaimachine[ook wat de prijs aangaat!] Die Mondriaan is mijn meesterstuk [ahum] tot nu toe [en ik quilt al sinds 1987! 😉 ]Ik kon er heel moeilijk afstand van doen , maanden heeft het werk in huis gelegen , eerst omdat ik door een polsbreuk 5 maande niet kon handwerken en later omdat ik geen afstand kon doen van het werk , het is dat iemand anders het quiltwerk heeft gedaan anders had ik de quilt echt zelf gehouden.
  Ehm deze log ging toch over BREIEN?????
  Groeten van Marlies

 27. @Marlies, hartstikke leuk als je jouw Mondriaan droomdeken naar mij mailt. Jij mag dan mijn gastlogger (ik had al eerder het idee om af en toe een gast een log te laten schrijven) zijn. Wil je dan ook de tekst die jij erbij wilt hebben naar mij mailen? Dan wordt dat een speciale log van jou en door jou!
  Je kan het versturen via het mailformulier dat links boven staat!

 28. Mijn moeder zei toen ik een vervolgschool moest kiezen dat ik maar Textiele Werkvormen op de Lerarenopleiding moest gaan doen, “Daar heb je later nog wat aan, als je getrouwd bent…..’. Nou ja, dat laatste klopt wel, maar toch ging ik destijds direct na de opleiding de automatisering in. Pas een jaar of 4 geleden heb ik de pennen weer opgepakt.
  En o ja, die copyright-mededeling, dat moet wel om te voorkomen dat ik er tig uur insteek en vervolgens de patronen her en der tegen kom waarbij in het ergste geval anderen er lekker aan gaan verdienen. Dat wil ik niet, ik wil juist dat Ze voor iedereen gratis zijn, mits voor persoonlijk gebruik en via mijn site gedownload. Ere wie ere toekomt…… Vandaar! 😉
  Dus wie een blog heeft, neem maar even contact met me op, resultaten en voortgang tonen op je blog is prima, daar zal ik zeker aan meewerken hoor, juist leuk!
  Carla M

 29. @Berthi, ik begrijp je standpunt hoor. Daarom was ik nog even afwachtend om mij aan te melden!
  @Carla, ook jou standpunt begrijp ik en ik zal daar ook met verantwoording mee omgaan!
  @Marlies, ik zie uit naar een logje van jou hand en een foto!

 30. Verschillende malen geprobeerd om je mailform te openen Berthi , zegt dat eigenwijze ding a pop-up was blocked! Ik heb geen idee wat ik nu moet doen!!! :-(((
  Marlies

 31. @Marlies, de weblog gaat ook erg traag. Ik vraag me af of ze bij weblogbeheer bezig zijn.
  Wil je even naar mijn website gaan http://www.textile-collection.nl en dan op contact klikken? Dan kan je mij direct een email sturen. Dat moet lukken. Ik heb het net nog gecontroleerd bij mijn website.

 32. Berthi, je site (die andere dus!) vliegt als een straaljager! (supersonisch snel!) :o)
  Kom maar op met je onderdeel over Marken! :o)
  Je web-log doet ’t nu ook (weer?) goed, maar ik was net even ergens anders…, niks gemerkt dus… wel eerder opeens weer (onleesbare, dus 2x) code invoeren…:o)
  Een steken-verzamel-sjaal breien voor de Snbdag, doe jij ’t ook? ;o)
  Ik zit net te verzinnen welk tweede ABC ik kan doen… ;o)

 33. @marian’ne m, dank voor het testen. Goed om te horen dat het heel goed gaat.
  @Juul, even geduld met het onderdeel Marken. In de vakantie! Matthijs moet nog beginnen met zijn tentamens…. dus even geen tijd. Op dit moment is het belangrijkste gebeurd…. namelijk ruimte kopen voor mijn foto’s en website! En de website omzetten op de nieuwe server. Het kost allemaal best veel tijd, als je het goed wilt doen!
  Eerst mijn Abc-project…..en dan zie ik wel verder!:)))))
  Een tweede Abc? Niet mijn idee overnemen!:)))

 34. Juul, 2e, is de eerste AF ???
  Marken , daar zie ik naar uit Berthi. Rustig aan, “een ding tegelijk” he.
  Hier nog een paar repetitie daagjes en dan… relaxen!!!,mmmm heel veeel weken!!!

 35. Juul, je hoeft er niets mee, als je je inschrijft. Gewoon doen om van de zijlijn ons allemaal aan te moedigen. Hoef je geen steek te breien.

 36. @Berthi,
  Ik zit je maar te stangen, hoor! ;o)
  Rustig aan enz. ;o)
  Schoolwerk gaat natuurlijk voor!
  Hoe kán ik nu je idee afpikken, als ik niet wéét wat ’t is…??? ;oP
  Wel kwam ik op twee ideeën, máár waarschijnlijk maak straks je iets héél anders! :o) LOL Wáár is m’n glazen bol!
  @marian’ne m,
  Néé, 1ste is (nog) niet af, maar als ’t moet is die “zo” klaar hoor, ik doe ‘m nu in slowmotion. :o)
  Ik heb nog zóvéél leuke ABC’s liggen, nieuwe (patronen) en ook nog 2 WIP’s dat ik zit te denken, zal ik er nog één maken of één van de WIP’s in de strijd gooien, maar dan maak ik natuurlijk eerst nr.1 af. :o)
  Stel je vóór!!! Ik zou niet anders durven! *Ü*
  @yvonnep, grapjas (!), doe jij ook mee?
  En hoe gaat ’t met je ABC? ;o)

 37. Juul, slowmotion borduren, hi,hi, jij?
  Van mij mag je zoveel door elkaar maken als je wilt hoor, doe ik ook!!!
  Blauwen/groenen, schoolinktblauw, oranje, r. w. bl,ennehh….!!??

 38. @Juul, je glazen bol moet helder zijn……:))))
  Slowmotion borduren…..eens proberen!:))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *