In de Brouwerij


Op de valreep kun je nog gaan genieten van het werk van de cursisten van Iet van der Vrande (textielatelier) en Catherina van der Hoeff (viltatelier), in In de Brouwerij. Circa 25 prachtige patchwork – quilts zijn er te bewonderen: “vrije werken naar Ton Schulten“. Bovendien zijn er enkele originele kunstwerken van Ton Schulten te zien.
Het is absoluut de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen, zeker als je in de buurt bent. Als je er toch bent sla dan een bezoekje aan Mijn Pakkie An niet over.

Afbeelding: het werk van de bovenste foto is gemaakt door Mien Boerekamp en hieronder is het werk te zien van Lenie van de Poel.

18 gedachten over “In de Brouwerij

 1. Bij Iet kom je meestal wel erg mooie quilts tegen. Ze geeft ook een leuk quiltkrantje uit, ik ben er een aantal jaren op geabonneerd geweest.

 2. Hm niet echt mijn smaak , de kleuren vind ik mooi , maar het wordt zo meer een wandkleed vind ik. ;-)))
  Groetjes van Marlies [goed borduurweer , maar ik ga toch naar tennis kijken vanmiddag ]

 3. Gaat tennis ‘kijken’ en borduren niet samen. Sport kijken en handwerken was pas hier de discussie, vandaar!!!!!
  ( psssst … er zijn er hier zelfs die computeren en borduren tegelijk, iets met tenen of zo:-))))))

 4. Natuurlijk gaat tennis kijken en borduren samen , makkelijk zat , maar de zielige schoudertjes moeten even rust hebben. ;-(
  Groetjes van Marlies [ die eigenlijk geleerd heeft dat praten en breien niet samen gaan! ]

 5. Ja, Marlies, dat beweerden mijn oma en moeder ook, terwijl er druk geroddeld werd….
  Mooi, die quilts à la Ton Schulten. Op de quilten-pagina op het prikbord stonden gisteren een groot aantal foto’s van die tentoonstelling. Jammer, dat ik er niet heen kon, maar door die foto’s heb ik er toch een beetje een idee van.

 6. Ik heb ook altijd geleerd dat breien en praten niet samen gaat….. in de meeste gevallen geldt dat ook!
  Vraag: zijn dit eigenlijk wel quilts? Het is allemaal met de naaimachine gedaan! Is het dan geen patchwork?
  Ik heb gisteren alle werken gezien. Het zijn stuk voor stuk prachtige exemplaren met schitterende kleurencombinaties….. maar om heel eerlijk te zijn…. val ik toch meer voor het traditionele quilten!
  En…. natuurlijk heb ik nog wat leuke dingetjes gekocht!:)
  Marlies, wat geniet ik van je leuke spannende reacties!:) En, marian’ne m en Juul vullen het haarfijn aan!:))
  @Marcella, ik heb gisteren het quiltkrantje van Iet gezien. Ze geeft het nog steeds uit!

 7. Hi hi Berthi zou ik dan toch mijn roeping hebben gemist???? ;-)))
  Marlies

 8. Berthi, een hele korte uitleg… ;o)
  Patchwork: het naaien van stukjes stof (de patches) aan elkaar.
  Quilten: het met steekjes aan elkaar verbinden van de top (bovenlaag gemaakt van de patches), de tussenvulling en de achterkant.
  Beide technieken kunnen zowel met de hand als ook met de machine.
  Of dit quilts zijn is een “ernstig” discussiepunt… ;o)
  Ja, daar gaan we weer. ;o)
  Technisch geproken als ze uit drie lagen bestaan en zijn gequilt zou je ze een quilt (mogen?) noemen…
  Maar ik vind het eerder wandkleden, oei, oei… :o)
  Dit was even héél kort door de bocht, er zijn vele zijwegen te bewandelen…
  Ik zou hierover een boek kunnen vullen. (zucht) ;o)

 9. Leuk dat je een stukje op je web-log hebt gezet over de quilts in de brouwerij.Jammer dat je er “s avonds pas was, Iet en ik hadden graag kennis met je gemaakt.

 10. Dit vind ik mooi. Eerlijk gezegd, vind ik de ‘doeken’ mooier dan de schilderijen. Gek he? En Juul, bedankt voor je uitleg. Het is iets wat ik ook ergens ooit heb gevraagd, maar ik weet niet meer waar, dus ik kon het niet meer terugvinden. Ik ga het in mijn abc heruitvinden…:-))) En als je spreekt van quilt of patchwork, heb je het dan niet meer over de techniek? Dan kunnen deze doeken heel goed quilts of patchwork zijn, maar toch wandkleden.

 11. @yvonnep, ’t kwartje is nog niet helemáál gevallen, geloof ik… ;o)
  Het quilten is de techniek, de quilt het eindresultaat. ;o)
  Enz…
  ABC…??? ;o)

 12. @marian’ne m, de kinderen hebben (bijna) altijd zin in schaken.
  @Marlies, je bent nooit te laat…..!:)
  @Juul, dank je!
  @Mien Boerekamp, helaas kon ik niet overdag. Maar wellicht komen we elkaar vast nog eens ergens tegen. Ik had gehoord dat de expositie hierna naar vele andere plaatsen gaat. Ik had dat willen toevoegen, maar weet niet de juiste plaatsen. Misschien kan jij dat ons vertellen?

 13. Het is gequilt en gepatcht (machinaal of met de hand) en het zijn wandkleden/quilts…kan allebei. Het is maar hoe je het wil zien, denk ik:-))))

 14. Prachtig, prachtig, ben zelf helemaal in de ban van Ton Schulte.Hoop ook nog eens zo ver te komen, dat ik ook wat van zijn werk in stof om kan zetten.Ik quilt nog maar sinds 4 jaar en meestal PP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *