Anke en Emma


Een middag fotograferen leverde zo’n honderd foto’s van Anke en Emma op. Deze fotomodellen in spe genoten volop, mits er af en toe een koekje of chocolaatje gegeten mocht worden. Dan wel met slabber om want de t-shirts moesten schoon blijven! De allermooiste foto van deze twee dames staat in nummer 136 van Handwerken zonder Grenzen, bij het artikel Haken, tussen kunst en commercie. Overigens kan Emma soms boos zijn en dan kijkt ze zoals het meisje dat in de schommel zit. ( intro foto van mijn weblog)

37 gedachten over “Anke en Emma

 1. Bij mij was het feest in de brievenbus !
  Daar lag een HANDWERKEN ZONDER GRENZEN te glunderen en . . . ik mocht het nr.meenemen .

 2. Nog even dit :
  Op het prikbord Quilten zijn heeel veel foto,s te zien naar schilderijen van Ton Schulten .
  Ook enkele traditionele Quilts en viltwerk .
  beginnen bij foto tentoonstelling Asten
  Foto,s Truus de Wild 16-6-00.25

 3. Je hebt weer je best gedaan. Leuk artikel dat je geschreven hebt. Had vanmiddag het genoegen om de nieuwste HzG te bewonderen bij Marijn. Er was een demo van Juul over Kumihimo. Volgende week toch maar naar de winkel om hem zelf te kopen.

 4. Wie zou er bij zo’n propellermutsje géén pret hebben?
  Anke en Emma staan erg leuk op de foto! :o)
  Bij ’t doorbladeren van de HzG zat ik me al af te vragen hoe ’t de meisjes en jullie vergaan was tijdens de photo shoot, en nu vertel je er zomaar wat over! :o)Telepathie? ;o)
  Jouw artikel, daar ga ik nog even goed voor zitten.
  Ik heb er hier en daar al een stukje uit gelezen, mag jij raden welk gedeelte… ;o) Leuk joh!
  @Gerrie, bedankt voor de tip!
  Ik ga kijken! :o)
  @Rose, voordat iemand van de lezers de verkeerde conclusies trekt; ik ben allang blij als ik weet hoe punniken ook alweer gaat! ;o)
  Dit zijn zo maar ’n paar links. :o)
  http://www.japan-access.de/Bilder/kulturspot/kumihimo/tokoro01_gross.jpg
  http://www.japan-access.de/Bilder/kulturspot/kumihimo/marudai_viele_gross.jpg
  http://www.lietcam.com/images/yarnwise/CHT_2005/Kumihimo.jpg
  http://www.theeclecticcollection.com/images/wrkshp_kumidisk.jpg
  http://www.insomniacbeads.com/_images/kumihimo.jpg

 5. Leuk die kindjes, mooie ‘actie’ foto :-)))
  Juul , je weet meeer dan ik kumi…..dinges noooooit van gehoord, weer wat geleerd!!!!!

 6. Vanmiddag maar weer naar de winkel en hopen dat mijn 4 exemplaren met onze meiden er zullen zijn. Gisteren hadden ze nog niets, ze zullen wel denken dat ik niet wist wanneer het tijdschrift uit moest komen. Toen ik vertelde dat het eigenlijk de 20e van de vorige maand moest zijn waren ze wel verbaasd. En natuurlijk maandag een exemplaar mee naar school om te laten zien.

 7. Jenny, zijn deze 2 mooi kindjes van jou?
  Ze zijn heel fotogeniek, doen ze dit vaker. Je mag trots op ze zijn hoor, GEFELICITEERD!!!!

 8. Wat een lekkere spontane meiden zijn het ,en een prachtig artikel.Alles is mooi aan het blad.Ik ben sinds en jaar geabonneerd en ik heb intussen via internet tig jaargangen kunnen kopen.HEERLIJK.

 9. Jouw artikel was het eerste wat ik heb gelezen in de nieuwe HzG. Helder en duidelijk geschreven zoals we van jou gewend zijn. Leuke foto’s ook erbij.”het nieuwe haken”krijgt zo de aandacht die het verdient. Zelf ben ik niet zo’n haakster, want linkshandig.
  groeten en hoop nog veel meer van je te lezen!
  Marnel

 10. Dank je voor al die warme reacties!!!
  @Gerrie, ik heb alle foto’s bekeken. Wat worden er toch vele mooie quilts gemaakt!
  @Juul, dank voor al die links met ook weer prachtige foto’s. Zou jij misschien als eerste het stukje over Felieke hebben gelezen? Helemaal te gek wat zij maakt,hé!!!!
  Hoe is het met je zoon? Lukt het hem een beetje om niets te doen?
  Nog een aanvulling bij de foto van Anke en Emma: zij zitten beiden op zo’n moderne kinderstoel! Als achtergrond gebruikte manlief een diascherm.
  @Marnel, Esther Goedvolk geeft ook haakles voor linkshandigen!
  @Ria, super dat jij via internet je verzameling HzG’s hebt kunnen aanvullen. Een mooi en waardevol naslagwerk.

 11. Ja Marian’ne dat zijn mijn 2 prachtige meiden.( maar zoals tante Berthi al schreef lachen ze niet altijd zo lief hoor). Ze vonden het foto’s maken heel leuk maar vooral het bekijken van het resultaat vinden ze geweldig.

 12. mijn nieuwsgierigheid groeit met de minuut. vanmorgen lag de HzG nog niet in de winkel iig. misschien morgen? fijn weekend alvast,groetjes (vreemde (school)computer en blijkbaar werkt de enterknop niet 😉

 13. Ik ben links handig en haak als een tierelier. Meters gordijnen, kleedjes en jurkjes in de jaren 70/80.
  Als klein kind door “af” kijken bij de juf zelf aangeleerd. Zij kon het mij toen ook niet aanleren. Misschien moet je het eens zien bij een linkshandige!!!

 14. Ik heb altijd geleerd dat je als linkshandige leert breien haken en zo van iemand die voor je gaat staan en het op die manier voordoet , ik ben zelf rechtshandig maar een nichtje van mij heeft het op bovenstaande manier geleerd.
  En ik maar borduren borduren en nog eens borduren , abc en zo LEUK LEUK HARTSTIKKE LEUK!!!!!!! Duidelijk zo?????
  Groeten van Marlies[ vannacht vreselijk liggen dromen over een schitterende al ingelijste merklap en bij het wakker worden bleek er helemaal niks van over , dat lijkr meer op een nachtmerrie toch? ]

 15. ABC…..marian’ne doe jij ook mee??? Heb ik weer de hele middag zitten borduren , het huishouden wordt nog steeds niet door kaboutertjes gedaan , komt misschien omdat ik de hele dag alleen thuis zit , mijn ega is met onze jongste zoon naar Leeuwarden , de Open dag van de luchtmacht , meestal zijn ze compleet uitgewoond als ze thuis komen maar zielsgelukkig , vanmorgen hebben ze ruim 2 uur in de file gestaan ben benieuwd hoe het vanavond gaat.
  Aju he van Marlies

 16. Nog een keer, het is weer een hartstikke leuke HzG. Jammer dat er van die mutsjes en tasjes geen patronen zijn! Maar dat komt vanzelf.

 17. ja, Marlies ik doe ook mee, van een leeg huis moet je zoveel mogelijk profiteren, dat opruimen moet maar weer na het weekend:-))). Of we doen net als de kabouters…. niets!!!!!

 18. Nou niets doen ….hm , ik heb lekker vanaf vanmorgen 9 uur tot vanmiddag 4 uur zitten te werken , borduren om precies te zijn , aan mijn abc-projekt , ik heb zowat de blaren op mijn vingers [ik hou wel van een beetje overdrijving! ]Na het weekend weer met frisse moed verder , tja als een mens eenmaal een ijverige bui heeft moet zij darvan profiteren , dat komt nl niet zo errug vaak voor!
  Marlies

 19. Wat een gezellig duo! Dikke pret. Een heel mooie foto! Hoe bevestig je dat propellertje in/op die muts?
  Heb vanmiddag een rondje boekhandels en Bruna gedaan in de hoop de HzG aan te treffen. Was er nog niet, wel nog 4 ex. van nr. 135. Maar ik zie jullie enthousiaste verhalen over 136, dus ging ik daarvoor. Nog even wachten dan maar…

 20. @marian’ne m., ik herkende het woord ook niet meteen, en dus:Google-de ik even plaatjes, en toen wist ik ’t weer. :o)
  @Rose, graag gedaan, ik vond het weer een leermoment. :o)
  @Jenny, leuke meiden heb je! :o)
  @alle HzG zoekers, Abonnee’s krijgen ’t blad over ’t algemeen eerder dan ’t in de winkel ligt, al liep het deze keer wel erg uit!
  @Berthi, gelijk goed geraden!;o)
  Zoonlief kan dus óók echt niet niets doen, zelfs niet als de dokter ’t voorschrijft! (En dat was al te verwachten! ;o) ) En liep dus na wat uitstel dankzij o.a. een kappersbezoekje, alweer snel te klussen…
  “Gelukkig” heeft hij nu een voetbal-kijk-afspraak-avond, met een groep vrienden. Z’n vinger doet vreselijk véél pijn (maar hij is stoer!) en wil (nog) niet buigen, maar volgende week mag ’t steekje weer los,… :o)
  @Marlies, HA! Je bent aan ’t borduren! :oD
  Nu ben ik toch iets wijzer geworden! ;o)
  Joepie! Leuk! ;o)
  @Ria, ik koop ook vaak oude exemplaren, op/bij Merkwaardig dagen, rommelmarkten, tentoonstellingen (plattelands vrouwen (van nú LOL)), kringloopwinkels, kerkbazaars, enz., en wáár ik ze maar te pakken kan krijgen! :o)
  Het is jammer dat ’t verkooppunt bij ’t NCH in Breda er niet meer is, want daar nam ik ook iedere keer een paar nummers mee vandaan.

 21. Aha Juul , jij denkt dat je weet wat ik aan het borduren ben , ik heb het alleen over abc-en gehad , dat is toch de naam van het projekt soms of niet dan?! Reunietje organiseren ooit in het najaar of zo???? 😉
  Fijn weekend allemaal en groeten van
  Marlies

 22. @Marlies, ik weet niet WAT je aan ’t borduren bent, lees m’n reactie…
  Ik weet alleen DAT je aan ’t borduren bent! :o)
  Je had tenslotte ook een ABC kunnen quilten, breien, haken, kantklossen, weven, etc… :oD
  We hebben al een soort reunietje gepland, 18 november op de SnB dag, R’dam.
  De eind datum voor foto’s op ’t web is 21 december.
  Heb je ’t niet gelezen? :o)
  Neem even de tijd en lees terug, m.n. op de ABC…, je mee link, links boven. :o)
  Jij ook een fijn (borduur)weekend! ;o)

 23. Ha, ha… ik WEET natuurlijk WEL WAT je aan ’t borduren bent!!!
  … EEN ABC… :oD ROTFLOL!!!

 24. @Marlies,
  En anders vraag je ’t maar gewoon hoor, maar de laatste dagen wapperen de ABC berichtjes overal rond, misschien is het toch handiger om ’t ABC gebeuren onder één kop te plaatsen?
  Berthi? :o)

 25. Berthi, wat een geweldig leuk artikel. Je hebt een leuk beeld gegeven van de opkomst van het haken in Nederland door deze drie mensen te interviewen. Prima gedaan! En dan nu aan het haken hè! 😉
  Carla Meijsen

 26. @Juul, denk je dan aan een nieuwe log of onder de eerste bestaande Abc-log de berichtjes plaatsen, zodat je dan alles bij elkaar hebt?

 27. Wat voor jou het makkelijkste / gebruiksvriendelijkst is. :o)

 28. Ik luister graag naar mijn lezers! We kunnen nu nog even onder de eerste log verder gaan en zodra ik mijn eerste borduursteekjes laat zien op een nieuwe log, dan kan ik een nieuwe link naar die log maken.
  Ik heb geen ruimte meer om foto’s te bewaren. Moet dus op zoek gaan om ruimte te gaan kopen. Wellicht ga ik dat doen voor mijn website. Moet wel op korte termijn, anders krijgen jullie geen foto’s meer te zien op mijn blog…… en dat kan niet!
  Op dit moment worden de foto’s van mijn weblog en website bij elkaar bewaard en dat is inmiddels behoorlijk wat!

 29. Ik kan me in je oplossing prima vinden, misschien dan ABC-linkje-1 en ABC-linkje-2?
  Joh Berthi, zit je halverwege de maand al aan je tax? :oO

 30. Nee Juul, dit staat los van weblogbeheer. Ik bewaar mijn foto’s ergens anders.
  En die beschikbare ruimte is vol. Ik wist dat het er aan zat te komen. Mijn website, waar heel veel foto’s op staan worden op dezelfde plaatst bewaard, vandaar dat die ruimte nu vol is.
  We gaan zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *