Abc… idee!

Inmiddels zal bijna iedereen op de hoogte zijn van ons Abc… project. Zoniet, dan kan je in deze log er alles over lezen. Heb je ook zin om mee te doen? Sluit je aan! Er wordt al driftig gewerkt en een enkeling is nog in de denkfase. Dit laatste groepje wil ik een handje helpen met bovenstaande afbeelding; een mooie alfabetkaart die ik enkele jaren geleden ontving!

37 gedachten over “Abc… idee!

 1. Ik zag de aankondiging van je nieuwe stukje, spoedde mij haastje repje hier naar toe, en…
  Nu hoopte ik EINDELIJK een onthulling te kunnen lezen, van jouw gedachten kronkels…
  ARGH! ;o) zucht…
  Maar ik lig sowieso in een deuk! :o)
  Doe mee ’t is leuk! :o)

 2. MERCI verbouw je gewoon om tot BERTHI.
  “Het is stìììììl, ááááán de óóóóóverkant…”
  Olé, olé…
  OK, tot morgen/vandaag.
  M’n afwas machine is klaar… LOL ;o) doeiiiiiii.

 3. Hele leuke kaart, ik heb de hele serie een keer kunnen bestellen bij een mevrouw van Merkwaardig, nooit meer aan gedacht!!
  5-6 zegt mij niets:-)))

 4. @Juul, ik houd ervan om een beetje spanning op te bouwen. Ineens zal ik de ingeving krijgen…… en dan komt de grote onthulling!!:)))
  En tegen een beetje stangen, kan je toch wel, Juul?????:))))))) LOL
  En…. inmiddels weet je best veel van mijn idee!!!:)))))) LOL
  @marian’ne m, leuk om te weten dat het een serie was. Uit hoeveel kaarten bestond die serie dan? En jij hebt ze niet gekocht??

 5. ja joh, Juul weet “ALLES”!!!!
  Berthi, het zijn 5 kaartjes en ik had ze wel gekocht hoor, maar was vergeten dat ik ze had. En gisteren de kaarten/foto map nog wel in mijn handen gehad.

 6. ja natuuurlijk….. ik krijg al net zo’n lijst als jij van ‘dingen’ die ik nog moet laten zien. Net in Bruna gekeken naar de HZG (nieuwsgierig!!!) , maar hij was er nog niet. Zie ik een prachtig Quilt blad heb ik net een paar dubbeltjes te weinig…grrr. gelukkig wil manlief vanmiddag voor mij kijken. Het was niet te harde, vanochtend al pffff… Hij neemt gelijk een extra ven mee, gisteren heeft hij al postzegels gehaald. Dusss, ik wordt weer verwend:-)))). Dat rokje was net het begin van mijn logtijd, heb een hoofd als een zeef. In de log herkende ik het weer, erg leuke winkel!!!!

 7. Ja, ja, marian’ne m, je krijgt wat voor je kiezen met al die weblogs…..en dan je eigen weblog nog!:)))))
  Te gek, dat vandaag de nieuwe HzG nog steeds niet in de winkel (sorry, de betere boekhandel) ligt. De postbode is hier nog niet geweest……..?????
  Wat heerlijk dat je zo verwend wordt!:)))

 8. Snif, snif ik heb hem ook nog niet en de postbode is hier al wel gweest.

 9. Ik heb een prachtig Quiltblad gekocht…Quilt-Mania. Bij anderen wel bekend denk ik. Heel mooi luxe blad.(en prijzig 8,50 Euro) Maar veel hele mooie foto’s, veel artikelen en patronen. En in het Nederlands wat ik zelf altijd heel prettig vind wanneer ik iets nieuws wil leren. Toen kwam de post nog een eeeenig cadeautje brengen waar ik later meer over vertel (bij mij thuis) en de nieuwe Samplers & Antique Needlework!!! Vol foto’s van prachtige merklappen en hele leuke speldenkussens.
  Ik kon vandaag de HZG nog wel even missen:-)))).

 10. @marian’ne m, wat een verwendag met die tropische temperatuur!:))
  Staan er in Quiltmania veel achtergrondverhalen? Dat vind ik nu weer belangrijk!

 11. Berthi, er staat in deze Quiltmania jammer genoeg niet veel informatie over de achtergrond en geschiedenis van de Quilt. Waar ik ook altijd naar op zoek ben wanneer het over handwerk gaat. Voor mij nu wel veel (af)kijk plezier om ideetjes op te doen. Quilten is wel erg veel werk, maar ik vind het prachtig. Er is pas in Japan een gigantische expositie geweest, dus nu veel te zien van deze Japanse Quilt-kunstenaars!

 12. @marian’ne m, dank je voor de informatie. Volgens mij zijn er veel méér quilttentoonstellingen t.o.v. andere handwerkexposities. Quilten zal waarschijnlijk de meest populaire handwerktechniek zijn! Ik geniet van al die prachtige quilts die je overal ziet.

 13. Ik ga 4 weken weg en moet het zonder weblogs doen, maar ik heb wel een abc programma opgestart of het wat wordt, met al die super goede handwerkers om me heen weet ik niet,. maar ik probeer het wel toto over 4 weken dan mag ik wel een dag nemen om alle blogs en reacties te lezen basje

 14. Basje , heel leuk hoor dat je mee doet. En we doen allemaal een beetje stoer over onze werkjes, maar ze zijn ook heel gewoon hoor. Maakt niet uit, alles is leuk.
  Fijne vakantie!!!!

 15. @Basje, hartstikke leuk dat je met ons mee doet. Ik ga je naam erbij zetten. Ik heb borduurwerk van je gezien en dat is grandioos!! En…. ik ben lang niet zo goed als jij!! Ik houd er de spanning in door telkens zeer geheimzinnig te doen over mijn Abctje!!:))) Nou ja, geheimzinnig…. als je alles goed leest ben je al achter mijn idee gekomen. Ik kijk uit naar je Abc-lapje. Probeer er fijne weken van te maken! Ik heb bij Marcella gelezen dat je niet uit vrije keuze vier weken weggaat! Heel veel sterkte en tot over vier weken…. en dan kunnen we je reacties weer lezen op alle blogs.

 16. bedankt voor de goede wensen, het is niet moeten hoor, maar na een nare winter is het wel een ‘kuur’ vacantie

 17. @ Basje, Leuk dat je ook meedoet! :o)
  Ik borduur gewoon een ABC pakketje en ben niet de enige hoor, maar er zijn ook zelf bedachte ABC’s bij, gewoon doen wat je zelf fijn vind!
  @ Marian’ne m, die van jou word vast prachtig, maar ja, ik houd ook van die stijl! ;o)
  @ Berthi, ik heb inmiddels de moed opgegeven om te raden, ik wacht wel af… :oP

 18. Ha, je bent er weer, Juul!
  Misschien krijg je zomaar ineens een sublieme ingeving over wat mijn idee zou kunnen zijn!:))))
  Fijne tijd, Basje!

 19. @ Berthi…
  Zet alle gegeven “hints” eens op een rijtje… :oD
  Nee laat ook maar, dat gaat natuurlijk te veel tijd kosten, en die tijd kun je beter gebruiken om de andere projecten af te maken, zodat je met je ABC kunt beginnen. :o)
  Ik wacht wel af, en zet af en toe zelf een steekje, ik ben nu over de helft.
  Ik probeer ’t langzaam te doen, maar denk er hard over om net als Marian’ne m. een tweede te maken.
  ROTFLOL :oD

 20. Berthi wanneer je zo lang ‘denkt’ gaat dan de prikkel niet weg. Ik wil met een ‘idee’ altijd gelijk beginnen anders heb ik weer 100 andere ideen:-)). Of wordt het voor jou juist spannender.

 21. Nee hoor, die prikkel gaat niet weg. Ik ben zo’n persoon die alles één voor één doet. Eerst zijn er nog een paar andere dingen die gedaan moeten worden.
  En…. het idee blijft gewoon “zot”! Daar valt niets aan te veranderen.
  Als jullie twee lapjes maken, zal ik dan maar één “grote” maken?! :)))))))

 22. Ja Berthi, maak maar een grote dan moet je niet te laat beginnen! LOL ;o)
  Volgens mij wordt de tweede van Marian’ne m. ook geen kleintje hoor!
  Ik heb nog twee ABC’s liggen die niet af zijn, waarvan 1 héle oude UFO, of zal ik weer een nieuwe beginnen? hmmm…
  Eérst de eerste maar ’s af maken! ;o)
  Ik heb ook nog ’n stuk of 10 andere borduur-WIP’s liggen…
  Want ik heb enorm last van de starteritus. ;o)

 23. @Juul, als ik ergens aan begin, maak ik het ook af. Ik heb een hekel aan UFO’s en al helemaal een hekel om een stuk of 10 WIP’s te hebben liggen!:)))) Ik neem mijn petje voor je af, dat jou dat wel lukt!:))) LOL
  Kan ik geen logje maken van je 10 borduur-WIP’s? Ik krijg zomaar spontaan dat idee?:))) Lijkt me een goed idee! En, wat zeg jij er van?

 24. Oh nee hoor, wat een ramp! :oP
  Je dacht dat ik ’n beetje ga showen dat ik de starteritus heb!
  HAHA! :oD
  Ben net weer terug van de dokter met zoonlief, die wilde ook wel eens een borduursteekje maar dan door z’n vinger.
  Hij had z’n knokkel gesneden met glas, nu mag hij even ’n paar dagen “niets doen”, nou dát gáát gezellig worden! LOL
  Hebben jullie nog leuke vaderdagkado ideeën?
  Toen ik terug was: joehoepie!!! de HzG lag er! :oD
  Even thee bij de pc, en nu nog koken…

 25. nee hoor , die van mij wordt niet zo groot. niet meer dan 30 cm, want dat heeft een bepaald doel!!!! En de andere 8 worden ook niet groter:-))). Berthi houdt je maar gewoon bij je eigen ‘zotte’ gedachte!!!
  Lekker in veeeeel HzG gelezen, en nu weet ik waar ik je naam van ken (he,he, eindelijk, ja ik ben niet zo snel).
  En nu begrijp ik ook dat jij de eigenaar bent van een van de mooiste merklappen, die van Elena Frankce. Toen ik mijn QBC lap ging maken heb ik vaak naar die lap gekeken, het staat zo mooi vol met mooie patronen. Wat zou ik daar graag een patroon van willen hebben. Zou dat er ooit nog eens van komen. De andere oude lappen die je hebt zijn daar ook heel geschikt voor. Een staat er al in HzG, dus dat is al heel mooi.

 26. @ Berthi, ’t was hier een idiote dag, en de HzG aléén nog maar even snel doorgebladerd, maar wauwerdewauw! ;o)
  Jij en je DH hebben weer jullie best gedaan!
  Dat wordt weer veel lees- en kijkplezier! :oD
  Weet jij misschien of het haakboek van Debbie Stoller nog wordt vertaald?
  @ yvonnep, gewoon één steekje na de andere maken, en dan moet je eens kijken hoe rustgevend dat is! ;o)

 27. @Juul,Ik heb nog niet gehoord of het haakboek van Debbie Stoller vertaald wordt. Het is nog niet zolang uit in Amerika.
  Vaderdagidee? Heeeeel lastig!!!!
  @yvonnep, niet zenuwachtig worden…. alle tijd van de wereld. Ik ben nog niet eens begonnen!:))))
  @marian’ne m, ik denk niet dat de merklap van Elena Francke op patroon gezet wordt. Die merklap is daar veel te groot voor en veel te vol geborduurd. Maar wel heeeeeel mooooooi!

 28. @ marian’ne m., ik dacht echt dat het groter was.
  Laat ik me dus weer foppen door het beeldscherm!
  Dat is zo’n vreemde ervaring, joh!
  Ik had ’t een tijdje geleden ook al, bij een aantal andere borduurwerken, waarvan ik de vorderingen online had gevolgd, en toen ik ze later IRL zag was ik zo verbaasd dat ze veel kleiner waren dan ze op het beeldscherm leken te zijn.

 29. @Berthi, vaderdag ideeën zijn *super*lastig! ;o)
  Mochten er hier vaders meelezen, geef ons aub tips! :o)

 30. vaderdag idee…. ‘niet vieren’ , neeeee laat hem zelf iets kopen van te voren, mooi boek of DVD. Op de dag zelf lekker voor hem koken, zeggen dat je hem zo waardeert en net zo gezellig maken als ELKE dag :-))))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *