NK schoolschaken

Gisteren was het NK schoolschaken in Nijmegen. Het bovenbouwteam van de scholengemeenschap Venlo was doorgedrongen tot de finale. Van een vierde plaats waren ze zo wie zo verzekerd. Uiteraard was hun streven , zoals bij de andere teams, naar een hogere plaats. Thijmen mocht als onderbouwleerling, net als bij de voorrondes, invallen. Met veel plezier deed hij dit. Helaas wist Thijmen geen punten binnen te halen voor het team. Drie partijen werden er gespeeld. De eerste partij was terecht een verliespunt voor Thijmen. Bij de tweede en derde partij speelde de tijd hem parten, waarbij wederom verliespunten ontstonden. Uiteindelijk wist het team een mooie derde plaats te veroveren door de goede prestaties van Mart en Egbert. Proficiat voor iedereen!

8 gedachten over “NK schoolschaken

 1. Ik zit te wachten maar doe het nu toch maar, (ben weer de eerste).
  Goed dat Thijmen met de “groten” mee mag/kan doen. Bolleboos hoor:-))), dat beloofd nog wat. Welke richting wil hij uit met zijn strategisch inzicht/denkvermogen?

 2. Dat is toch wéér een prachtig resultaat! :o)
  En ook al haalde Thijmen geen punten binnen, hij heeft er vast kennis van binnen gehaald, die op een ander moment van pas kan komen!
  En ’n medaille! ;o)
  Gefeliciteerd! :oD

 3. @ Marian’ne m,
  Gekkie! Ben je mal! ;o)
  Niet meer wachten hoor!
  Ik ben ook weleens iets anders aan ’t doen… soms…
  ;o)

 4. @marian’ne m en Juul, dank je voor de felicitaties. Ik geef ze door aan Thijmen.
  Elke wedstrijd is anders en van elke wedstrijd leer je weer. En het vooral met veel plezier blijven doen! Dat blijft op de eerste plaats staan!
  Welke richting Thijmen uitgaat? Geen idee!!

 5. Nou Thijmen, dat je als “brugpieper” met de bovenbouw mocht meedoen is al een hele eer; er zullen niet veel leeftijdgenoten zijn, die dat ook presteren!!
  En ja, als er twee partijen schaken wint er één, verliest er één of het wordt remise. Als je je verlies maar waardig weet te dragen en er wat van leert is het O.K. (Er zijn ook van die types, die het bord omkieperen of met stukken gaan smijten, dat is natuurlijk te erg voor woorden!) Hartstikke mooi, dat jullie MEDE DANKZIJ JOU in de finale schaakten! Proficiat en succes met je verdere partijen (of is er nu zomerstop?).
  Groetjes, Ineke
  PS Laurens, mijn schakende zoon, gaat in juli een maand rondreizen in Finland en de Baltische staten en Polen en Tsjechië. Z’n schaakbord gaat mee in zijn rugzak in vliegtuig en trein!

 6. @Ineke, er zijn nog verschillende zomertoernooitjes. Wil je ons af en toe op de hoogte houden van de schaakavonturen van Laurens?

 7. Berthi, voor zover hij mij inlicht (Laurens is niet zo bijster mededeelzaam) zal ik je over zijn schaakontmoetingen vertellen. Lau spreekt wel een beetje Russisch, maar het schaakbord is zo heerlijk internationaal en altijd een goede “opener”.

 8. wat een leuieve poes en knappe matthijs. ik zal na mijn vacantie veel op te zoeken hebben prachtig resultaat maathijs en ik kan me voorstellen dat je sportief bent in verliezen, maar ook wel eens de neiging zulthebben alles om te gooien, Schaken gaat me ver boven mijn pet maar knao vind ik het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *