In Memoriam Wim Rogman 14.6.1922 – 4.6.2006

Het was ergens in de jaren tachtig dat ik mijn eerste bezoek bracht aan Merklappenmuseum “Hoeve de Waert” in St. Odiliënberg. Sfeervol, persoonlijke aandacht, gezellig winkeltje; dat was mijn eerste indruk. Bij Wim en Tine Rogman zag ik toen voor het eerst de nieuwsbrief van ‘Merkwaardig’. Dat zou wel eens iets voor mij kunnen zijn. Toch duurde het nog tot 1 januari 1995 voordat ik lid werd van deze vereniging. Op zaterdag 26 augustus 1995 kwam er een open dag ( tevens de laatste omdat het museum per 1 september 1995 zou gaan verhuizen naar Groede in Zeeuws-Vlaanderen) bij Wim en Tine Rogman. Wederom een warme ontvangst. Ik zie me nog zitten aan die gezellige keukentafel, afgeladen met boeken. Wij mochten zomaar in alle boeken snuffelen. Wat een genot! Hierna volgden door manlief en mij nog vele bezoekjes aan “Hoeve de Waert” en later aan hun nieuwe adres.

Ik denk terug aan die mooie zomerse dag in 1999, zaterdag 3 juli, de dag van het 50-jarig huwelijksfeest van Wim en Tine. En, voor mij was het een eer dat Wim op 19 juli 2003 mijn expositie Wassen, bleken, mangelen, jacquard damast collectie Berthi Smith wilde openen in het Weverijmuseum in Geldrop. Zoals altijd vertelde Wim een fantastisch verhaal, want een verteller dat was hij als de beste.

Wim is er niet meer, maar de vele mooie en dierbare herinneringen zullen blijven.

9 gedachten over “In Memoriam Wim Rogman 14.6.1922 – 4.6.2006

 1. Gecondoleerd.
  Jammer dat we in het leven altijd weer afcheid moeten nemen. Fijn dat je hem gekend hebt en de goede,dierbare herinneringen aan meneer Rogman bewaard.

 2. Wat zijn herinneringen toch kostbaar. droeve bodschap met dit mooie weer. Mijn deelneming

 3. dierbare herinneringen van jou aan Wim Rogman. Mooi als je na je dood zulke herinneringen nalaat. Gecondoleerd met dit verlies.

 4. Hè wat naar, dat je deze goede vriend moet missen. Mijn condoléances, Berthi.
  Fijn, dat hij nog zo lang actief kon blijven en jouw tentoonstelling opende. En jullie leuke bezoeken, dat moeten dankbare herinneringen zijn!
  Groetjes, Ineke

 5. geachte berthi,sorry dat ik u zo aanspreekt,maar ik heb een vraagje,ik zat op internet wim rogman te zoeken,omdat mijn oud tante van 85 jaar oud heel haar leven vrijgezel,altijd met haar zuster samen gewoond,maar als het te praten komt zegt;ze altijd dat ze als jong meisje ongeveer 14 a 15jaar al tyd met een clubje vrienden omging ,en daar was dan een wim rogman,maar ze waren nog niet zover om verkering tenemen,maar ze vondt hem wel heel leuk,nu is het mijn vraag kan dat deze meneer zijn ?helaas zag ik dat meneer inmiddels is overleden,maar mijn vraag is heeft hij ooit in Rotterdam gewoond.bij de rechterrotekade in de buurt achterde straatweg??want ik ziedat meneer rogman van 14-06-1922 is en de mevrouw waar ik over spreekt(tiny dammers) is op 15-11-1922 geboren dus het zou kunnen,als deze meneer ook in rotterdam is geboren ik zou dat graag willen weten voor haar. vriendelijke groeten

 6. @yvonne verdoes, Wim Rogman is op 14 juni 1922 geboren in Rotterdam. Hij heeft daar lang gewoond, om vervolgens te verhuizen naar Roermond waar hij op 4 juni 2006 overleed. Zijn vrouw Tine van Leeuwen is geboren op 20 oktober 1921 in Rotterdam en is op 8 april 2008 overleden in Roermond.
  Ik vermoed dat we het over dezelfde Wim Rogman hebben.

 7. dank je wel voor de moeite,jammer dat er nooit eerder iets is ondernomen,maar helaas toch zal ik het aan mevrouw dammers door geven,nogmaals bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *