45 gedachten over “Oranjekoorts

 1. Leuk dat in “laatste reacties” nu een oranje kleurtje verschijnt! ha, ha!
  Komt er dus nu nog meer oranje bij! ;oP
  Olé, olé… :oD

 2. OOoo vandaar mijn oranje ‘gevoel’ :-)).
  De verjaardags slingers zijn ook al naar buiten verhuisd (rood, wit, blauw,)was niets anders te krijgen!!!
  Wij zijn niet zo fanatiek hoor, maar de (vele)kinderen uit de buurt zijn weer ‘druk’ met voetballen.
  Als straks weer de Tour de France is wordt je hier weer van je sokken gereden door al dat kleine grut. Gezellig hoor!!!
  Ik heb nog truien gebreid voor beide gebeurtenissen:-))).
  Nu W.K. borduren?????

 3. Borduren tijdens de Tour de France is zo cool! (met een ventilatortje erbij…)
  Dat heb ik vorig jaar ook gedaan! ;o)

 4. BLLLLLL wat een gedoe rondom dat voetballen , idioterie vind ik het , mijn kaasman had van de week oranje kaas! Ik ben een tennis fan , maar ik hang toch ook niet alle vlaggen uit en bedek me met allerlei mogelijke troep??? Het moge duidelijk zijn dat voetballen aan mij [en gelukkig ook niet aan manlief en zonen !] helemaal niet besteed is. Maar , laten we sportief blijven , voor iedereen die wel van voetbal houdt :veel plezier de komende tijd!!!!!
  groeten en fijn zonnig weekend van Marlies

 5. Gelukkig gaat het beginnen dan is het gelukkig snel weer over.
  Voor ieder die er wel van houdt veel plezier!

 6. @Juul, mooie afbeelding! Geweldig dat dit ook nog echt bestaat. Heb ik bij toeval de juiste afbeelding gekozen! Het is trouwens een ansichtkaart die ik in Schagen in de Wereldwinkel heb gekocht.
  Volgens Matthijs is er een poosje geleden het “olifantenvoetbal” bij het jeugdjournaal geweest. Ik kan nog niets in het archief vinden.
  @marian’ne m, WK-borduren…..waarom niet…als je toch genoeg tijd hebt?:))))
  @Marlies en Bea, ik vind het ook allemaal een beeeeeeeeeeeetje overdreven worden! Bijna alles wordt oranje…..kaas had ik nog niet gezien. Die zou ik dan ook niet hoeven.
  Hoe gaat het verder als Nederland er de eerste ronde eruit ligt?
  Misschien is dan in één klap de oranjekoorts voorbij!:)

 7. Quote: “@Juul, mooie afbeelding! Geweldig dat dit ook nog echt bestaat.”
  NEE, DIT IS NIET MOOI EN ZEKER NIET GEWELDIG!
  EERDER GEWELDADIG, T.O.V. DE OLIFANTEN!
  Olifanten horen NIET te voetballen!!!
  Jouw kaart is grappig, maar “mijn” foto(link) is wreedheid jegens prachtige dieren die in de natuur horen te lopen!
  OH, zucht!!!

 8. … en ja, het jeugdjournaal doet soms (stom genoeg) mee met hele waanzinnige items…

 9. en wat ga ik doen? 2 mannen in huis man en zoon die samen gek zijn van de bal ik ga aan mijn merklap werken en aan een ontwerpje voor een klein merklapje lekker veel tijd , ze zetten zelf wel koffie in de pauze en brengen mij een kopje ik heb er de ~ballen~verstand van 22 dwaze mannen en een bal… toch veel sportief plezier voor ieder die er wel van houdt,

 10. Oranje kaas is er al heel lang. In Frankrijk is dàt, met Edam, DE Hollandse kaas. Het heet Mimolette de Hollande, wordt in de buurt van Duinkerken gemaakt, in Nederland NERGENS te krijgen, behalve nu dus. Ik heb, toen ik in Parijs woonde, mijn winkelier plus personeel ernstig geschokt door een KILO Gouda (spreek uit Goedáa) te vragen. Daarna was ik in die winkel een bekende (dat gekke mens, die een stuk Goedáa van een KILO wil!!). Gouda en Leerdam waren af en toe te krijgen, maar kwamen NIET uit Nederland. Waar dan wèl vandaan? “Allemagne, je crois” was het antwoord.
  Nou ja, in Engeland was Rembrandt ook een Engelsman…

 11. @Juul, even iets recht zetten; de afbeelding is “mooi” tussen aanhalingstekens. Weet je Juul dat er zoveel gebeurt in de wereld waar ik (wij) onze vraagtekens bij zetten. Om eerlijk te zeggen vind ik het stierengevecht helemaal niet om aan te zien en vergeet die race niet waar stieren in de straten los gelaten worden en opgejaagd worden om achter de mensen aan te gaan. En, wat dacht je van polo? En van die dolfijnen in Harderwijk? Zo kan ik nog wel even door gaan. Maar wat kunnen wij eraan doen. Ik vind het “olifantenvoetbal” nog het minst erge in verhouding tot al die andere rare “sportevenementen”. En vergeet niet, dat deze kaart in een wereldwinkel verkocht werd! Ik ga er van uit dat de wereldwinkel nadenkt over zijn inkoop!
  Ik kijk uit naar het Wimbledon tennissen en niet zo zeer naar Tour de France!:))))
  @Basje, oh, ga jij een klein merklapje borduren? Misschien een Abc-tje? Het zou leuk zijn als jij met ons Abc-project mee zou willen doen? Ik volg je Quaker-project via de weblog van Marcella…. en dat is ook al zo prachtig? Laat je het even weten?
  Wij zouden het erg leuk vinden als jij ook mee zou willen doen?
  @Ineke, dank je voor je verhaal. En.. in Engeland dachten ze dat Rembrandt een engelsman was? Tjee, zeg!!!:))))

 12. @Juul, ik heb net de link van je bekeken. Gaat iedereen steeds gekker doen om in de publiciteit te komen????

 13. @Juul, nog een aanvulling op de vorige reactie…… dat is toch ook erg al die zotheid???? Of ben ik nu zo gek?????

 14. Hoi Berthi! Je kaartje is gewoon lekker vrolijk hoor! :o)
  Alle dierenleed waar jij het over hebt, moet stoppen, en winkelen in de wereld winkel doe ik ook… :o)
  En je enthousiaste kreet begrijp ik ook best, maar ik had bij het plaatsen van de olifanten foto erbij gezet dat ik het erg vond dat dit ook ECHT met olifanten gedaan werd, en dat wilde ik nog even duidelijk zeggen… ;o), thats all.
  Tips voor morgen, als je geen zin in voetbal hebt:
  (weet je nog, Berthi?:)
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/04/mijn_pakkie_an.html#comments
  http://www.indebrouwerij.nl/expo.htm
  http://www.indebrouwerij.nl/
  of ga breien in de tuin of waar dan ook
  http://www.wwkipday.com/
  of ga hier heen
  http://www.koperenknop.nl/index_bestanden/bijnazomer.htm
  en ’t weer werkt eindelijk ook mee!
  Pfft, van mij mag ’t wel wat minder meewerken… :o)
  Voor wat “koelte” kun je naar:
  http://www.home.zonnet.nl/mineralengrou/sneeuwquilts.htm
  En kijk ook geregeld op:
  http://www.quiltersgilde.nl/binnenland.php
  Wie weet nog meer leuke handwerk-uitjes-tips-links?

 15. De oranje zotheid in Nederland met dieren (en soms met baby’s) gaat mij ook te ver…

 16. ja, een heleboel zotheid met dieren.
  De olifanten zijn werk olifanten neem ik aan. Die worden vaak echt vertroeteld door de eigenaar. Lekker gewassen en zo, het is hun ‘kapitaal’ waar ze zorgvuldig mee zijn. Misschien vinden ze het wel leuk, voetballen (ze maken een vrolijke indruk), onze hond ook en paarden vinden een bal ook prachtig.
  Deze mensen zijn arm en grijpen dit aan voor de maffe westerling die er voor wil betalen.
  Ik vind ook dat ze in vrijheid horen te leven, maar soms is het niet anders. Het is ieders en de eigenaars persoonlijke verantwoording!!!

 17. Nee, van mij mag het ook wat koeler (maar ik geniet er wel van hoor) en ik wil ook geen oranje cape aan!!!!
  Ga weer snel naar buiten(zweepslag)!!!!!

 18. @marian’ne m, in de zelfde serie foto’s zaten nog meer on-olifantse sporten…
  Westerse toeristen moeten er niet naar gaan kijken, dan verdienen ze er niets mee, en houd deze nonsens hopelijk snel op!
  http://www.thaibel.be/images/Surin_Roundup/B_surinbasket.jpg
  http://www.thaibel.be/images/elephant_pulls_R.jpg
  En wat trekt hij, deze mannen…, bij 80 mannen stopt het, dan kan hij niet meer…
  http://www.thaibel.be/images/elephant_pulls_L.jpg
  en ja de mannen doen ook stomme dingen (uit armoede)
  http://www.thaibel.be/images/Surin_Roundup/B_olifant_stap.jpg
  zucht, en dan hebben we het nog niet eens over wat jongeren in Urk pas met aalscholvers hebben gedaan!
  http://www.refdag.nl/artikel/1263052/Aalscholvers+belagen+visrijk+Urk.html
  BAH!

 19. @Juul, dank je voor al je links. Op zaterdagmiddag ben ik als vrijwilligster altijd bij de schaakclub. Die midddag is in principe altijd bezet….. behalve als er een textieldag is, dan gaat die voor!
  Marleen van Horssen had onlangs een reactie geplaatst dat we buiten openingstijd konden komen. Nu heb ik haar gebeld om te vragen of ik zondagmiddag kan komen. Voor de expositie en het antieke naaigerei. Ik wacht nog op antwoord.
  Een beetje warm die doek. Wel een mooie lucht!

 20. @Juul, zit ik net te tikken en ondertussen heb je al weer een heleboel foto’s gevonden!
  Tsjee zeg, daar hoef ik verder geen commentaar op te geven!

 21. ’t was verder een stil dagje, maar we hebben ‘m weer vol gemaakt…
  En ik ben benieuwd wat je nu weer bedacht hebt…
  ;o)

 22. Vannacht…..! We kunnen met al die gratis borduurpatroontjes jaren, jaren en jaren vooruit!
  Wel handig dat je al die links geeft….. zoek je iets…..dan duik je de reacties in en je hebt keuze uit tig!

 23. Terwijl de wereld steeds meer oranje wordt, ligt mijn oranje sjaal onaf in zijn/haar mandje…:-)))) Bah, voetballen. Bah, wielrennen. Bah, tennis. Geef mij maar kunstschaatsen. Zeker met dit weer. Lekker cool.

 24. @yvonnep, het is me wat met ons kikkerlandje…of te koud, of te vochtig,of teveel regen, of te droog, of te warm! Het is nooit goed!
  We moeten het ermee doen!:)

 25. Nu Lance Armstong niet meer mee doet is het natuurlijk een stuk minder leuk…, maar ik kan er zo lekker de hele middag bij borduren!
  En geniet van de prachtige landschappen, en ’t oeverloze ge-emmer van de verslaggevers.
  Het wielrennen zelf… gééééééén idee! :oD
  Maar op ’t eind in Parijs is het ook weer spannend…, dat ze niet over elkaar heen vallen in de bocht…

 26. Ivoorkust…. de bijnaam “olifanten”….weer wat geleerd!
  De olifanten brengen wat teweeg!
  Soms plaats ik een log en denk dan dat er niet veel reacties op zullen komen. En wat blijkt dan meestal….. dat mijn gedachtes helemaal niet kloppen. Het houdt het wel spannend! Wat zal het morgen worden?:)

 27. Heb je trouwens gezien dat er bij Markplaats ook een balletje rolt…

 28. @Juul, nee dat heb ik niet gezien…. och ja, nu heb ik het gezien….hoe hou je toch al die sites bij?:) Google…?:))))

 29. Soms wordt er uit een log een facet gehaald waar men op door gaat, die je zelf totaal niet ziet. Dat maakt het boeiend, hoe iedereen tegen ‘iets’ aankijkt!!!
  Bij de tour kan je beter borduren!!!
  Alleen bij de eind sprint even opkijken:-)))

 30. @Berthi, ach ik kom ’t gewoon tegen, er is nog zat waar ik géén weet van heb! ;o)
  @ Marian’ne m, dat heb je mooi verwoord! :o)

 31. Op zoek naar patronen kwam ik in dit boek een hele pagina vol met patroontjes van olifanten tegen!!!!
  Repertoire des Motifs van Valerie Lejeune!

 32. “STAPELGEK” (!!!) wat een ellende, en de studenten ook nog blootsvoets…
  zucht…
  Maar bedankt voor de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *