Hmong kinderjasje-detail

Een detail van het Hmong kinderjasje. De afmetingen van het kinderjasje zijn: breedte: 32 cm, hoogte 22 cm en lengte mouwtje 21 cm. Het kinderjasje is gedragen.

7 gedachten over “Hmong kinderjasje-detail

 1. Leuk: ik ken de Mong vooral uit Noord Vietnam en Laos. Ook daar is het handwerk prachtig, maar: de Mong zijn een minderheidsgroep in Vietnam en worden zwaar gediscrimineerd door het communistische bewind. In Noord Vietnam gaat het om “Black Mong” dus een derde groep naast de blue an white die al genoemd zijn. Eigenlijk moet je vaststellen dat, althans in Noord Vietnam, de handwerken erg mooi en vrolijkmakend zijn, maar dat de verdere situatie van deze minderheidsgroepen uitzichtloos en droefmakend is…
  En verder: okee Berthi, je hebt me betrapt met mijn sampler (wat overigens niet zo moeilijk was…) en dus verplicht adeldom…Ik doe mee met het ABC project en 18 november is een fijne verre deadline!Overigens werkt de link op je weblog naar de beschrijving naar het project niet (meer)

 2. Mooi jasje,wat fleurig en mooi van kleur, ondanks dat deze mensen het zo zwaar hebben. Ik heb nooit van dit handwerk of deze mensen gehoord. Leuk detail,kan je zo borduren!
  Leuk dat je meedoet Froukje, ik had pas het leuke gebreide letterlapje ook al gezien!!

 3. @Froukje, dank je voor de aanvulling. Heel leuk dat je met ons Abc-project meedoet. De link Abc… je met ons mee? doet het nog. Misschien heb jij geprobeerd om op Abc project te klikken…..en dat is de link niet, maar wat daaronder staat. Als dit onduidelijk is dan moet ik dat gaan veranderen.
  En…..er gaat nog iemand uit Amerika meedoen. Later deze week meer hier over. In één dag twee mensen er bij die met ons project mee gaan doen. Ontzettend leuk.
  Alleen moet ik zelf even gaan zoeken hoe ik de namen moet toevoegen. Dat heb ik nog niet gedaan sinds de verhuizing.
  @marian’ne m, de foto is zo duidelijk dat je dit patroon zo na kunt borduren.

 4. Ha, bedankt Berthi! :o)
  Gaan hun bovendste kruisjes niet allemaal de zelfde kant op zoals bij ons, als ik het goed kan zien?
  Mooi dat het ABC-en nu zelfs overzee gaat, ik ben benieuwd wie ’t is?
  ;o)

 5. @Juul, dat heb je heel goed gezien! Was mij nog niet opgevallen. Dank je voor je oplettendheid. Ik zal daar in het vervolg beter naar kijken.
  Zo zie je maar…. waar een detailfoto belangrijk voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *