Gebreide kanten shawl

Dit is het resultaat tot nu toe. Het zal geen probleem zijn om deze shawl op 18 november, de eerste landelijke SnB-dag, klaar te hebben. Mijn moeder heeft het patroon zo goed onder de knie dat ze nog een shawl, in een andere kleur, voor mij gaat breien. En…. inmiddels hebben er al genoeg liefhebbers gemeld die graag zo’n mooie gebreide shawl willen hebben. Ze breit met Rowan KidSilk Haze, kleur Jelly (597), met breinaalden nummer 4,5. Het patroon is heel goed door Carla beschreven in Handwerken zonder Grenzen nummer 135. De shawl wordt strakjes nog mooier na het blocken!

17 gedachten over “Gebreide kanten shawl

 1. WAUW, MOOI!
  Complimenten aan je moeder, Berthi!
  Ik kan goed begrijpen dat de bestellingen binnen stromen! :o)

 2. Wat goed en mooi gemaakt!!!!!Ik ben nog niet zover ik heb het patroon nog maar 2maal gebreid(is het nu met een t of d maar wordt erg mooi. Ik heb trouwens de zelfde kleur.

 3. Hm lekker zo’n sjaal , ’s avonds of zo als het kil is , ik heb ooit een dergelijke sjaal gehaakt voor mijn schoonmama , alleen ze gebruikte hem nooit en waar dat ding ooit gebleven is…kweenie!!! [tussen de ouwe kranten waarschijnlijk 🙂 ]
  Groeten van Marlies

 4. Wat een leuk sjaaltje, mooi fijn en een mooie kleur.(geen blauw?.)
  Ik ben het eens met Lous!!!
  Het pennetje onderaan is heel origineel:-))

 5. mooi Berthi!lijkt me erg lekker warm ook. Gelukkig heb ik HzG 135 ook, je weet maar nooit als ik mijn wantjes af heb

 6. Ik heb net vrijdag de Kidsilk Haze in blauw gekocht, om deze sjaal te maken voor mijn schoonmoeder. Dan weet ik waar ik moet zijn als ik problemen krijg. 🙂

 7. Berthi, Al je logs gelezen, in de veronderstelling iets te vinden over de Zweeds postzegel die zo mooi naast je foto staat, heb ik het gemist ??? Mijn zoon heeft een Zweeds vriendinnetje vandaar de belangstelling.

 8. Het is een bijzonder fijne shawl, voelt zacht en warm aan. Heerlijk voor een kille zomeravond.
  Het breipennetje heb ik bewust op de foto laten zien. De shawl is tenslotte nog niet af.
  Hoe is de kleur blauw van dit garen, yvonnep? En… volgens mij krijg je geen problemen. Het patroon is zo goed beschreven door Carla!
  Leuk dat je zoon een Zweeds vriendinnetje heeft, Lous. Juul heeft veel uitgezocht over deze postzegel. Maar….. waar staat deze informatie? Juul…… heb jij enig idee? Zoniet, dan zal ik voor Lous gaan zoeken. Ik weet het namelijk niet meer zo.
  Lous, de informatie over deze postzegel staat bij de reaties bij één van mijn logs.
  Overigens ben ik bezig om al mijn logs goed te plaatsen. Bij een aantal staan de foto’s over elkaar heen, de tekst door de foto’s etc. Het kost vrij veel tijd. Ik heb de maanden juni, mei, april en bijna maart bijgewerkt. De andere maanden moet ik nog doen. En…. vandaag was er weer een schaaktoernooi, dus…. niets aan de weblog gedaan. Mijn archief komt weer helemaal goed. Eventjes geduld!

 9. @annette-p, ik weet niet of dit iets voor de vergevorderde breister is! Mijn moeder breit al vanaf haar jeugd. Wellicht zou dit wat uit kunnen maken.
  Ik moet wel zeggen dat ze niet veel van een patroon breit.

 10. Berthi, bedankt alvast maar alle reacties had ik niet gelezen , ik ga wel zoeken, hij ziet er zo gezellig uit, vandaar

 11. een prachtige sjaal, met eerbied voor je moeder……….
  het zal ongeveer dik 25 jaar geleden zijn geweest, dat ik omslagdoeken breide in ajour, want het is gewoon ajourbreien…., gratis voor iemands schoudertjes meestal, vooral zacht wilde ik ze hebben voor de ander…., zelf heb ik nog een lichtblauwe, jammer genoeg kan ik geen foto meesturen, ook niet belangrijk trouwens…
  maar je moeders mooie produkt heb ik gezien, en daar gaat het om……vertel haar dat maar, geduld is een eigenschap die je moet hebben voor zoiets, want elk gaatje is een omslag………en geen foutje, want anders komt het patroontje niet tot recht……ik heb gezien……..

 12. Wat een mooie sjaal! Of eigenlijk meer een omslagdoek? Schitterend, dit pauwenveer-patroon. In de jaren 60 had mijn moeder een katoenen sprei met dit patroon laten breien. Er gingen heel wat knotten katoen in! En de sprei werd ook aardig zwaar, ondankt het “luchtige” patroon. Het leent zich beter voor lichte, superzachte wol!!
  Heerlijk, als je moeder dit voor je maakt, je bent een enorme bofk..t!

 13. Jee Berthi, wat doet je moeder dat geweldig mooi! Complimenten hoor!
  En wat is het nog steeds een wonderlijke gedachte dat zoveel breiers mijn shawl nabreien….. daar word ik helemaal blij van. Heel motiverend om met de volgende ontwerpen door te gaan.
  Groeten van Carla Meijsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *