MaskersDe opdracht voor het vak tekenen was Ritme. Eline koos voor deze maskers. Het ritme zit in de maskers die herhalen en de schuine strepen. Om het geheel speelser te maken heeft Eline enkele maskers onder en boven de strepen geplaatst. De maskers zijn bewust in tegenovergestelde richting van de strepen geplaatst. Ze heeft deze opdracht in de herfst gemaakt, vandaar de herfstkleuren!

20 gedachten over “Maskers

 1. Wat apart origineel bedacht, de kleuren zijn heel mooi. Al houd ik niet zo van maskers. Doet zij een speciale opleiding?

 2. @marian’ne m, dit heeft Eline vorig jaar voor haar eindexamen VWO moeten maken. Nu doet ze de HBO studie Personeel en Arbeid.
  Al weer bijna een jaar heeft ze erop zitten. De tijd vliegt door mijn vlingers. Hoe kan ik het wat meer vasthouden?

 3. O wat grappig, ik dacht dat het voor de kunstakademie was of zoiets. Haar studie richting nu heeft daar ook niet veel mee te maken:-)))
  Ja, de tijd vliegt, en je kunt het niet vasthouden. Vandaag de 13e verjaardag van mijn ‘Benjamin’ gevierd. (mag niet/wil niet/MOET)

 4. @marian’ne m, nog gefeliciteerd met je benjamin! Was/ is je benjamin op 3 juni of 4 juni (vandaag) jarig? Mijn jongste broer is op 3 juni jarig. We zijn nog niet zo lang thuis van zijn feestje! Onze jongste, Thijmen, is 1 december 13 jaar geworden!

 5. de 7e maar dan is iedereen werken etc. Lekkere jochies he op die leeftijd:-))))Alles tegelijk “Er net tussen in”

 6. PUBERZZZ-GRRR-ARGH-af-en-toe…, word je er niet lekker van…
  Maar als ze slapen zijn ze zoet!
  Ha, ha!
  Gelukkig hebben jullie ’n huis vol (ervaring).
  ;o)
  Jullie waren dus feestneuzen vandaag/gisteren!
  (Alvast gefeliciteerd, Marian’ne m. en alsnog gefeliciteerd Berthi.)

 7. @Juul, vergissen is menselijk. Thijmen heeft nu één jaar VWO-plus gedaan en heeft de keuze gemaakt om volgend jaar Gymnasium te gaan doen. Als het niet bevalt kan hij voor het derde jaar voor het Atheneum kiezen.

 8. Mooie kleuren, heel mooie kleuren. Ik ben wat ambivalent over maskers. Eigenlijk vind ik alleen de Venetiaanse mooi, omdat die een lichtheid hebben. Alle anderen worden vaak gebruikt in situaties waar ik wat minder vrolijk van word (oorlog, geloof, etc.).

 9. Berthi, ik heb net als Lous gekeken of vertaling naar een quilt mogelijk is en ook ik denk dat het minder moeilijk is dan je misschien denkt. Niet in de verkrijgbaarheid van de stoffen ( o.a. Hoffman Batiks) en ook niet in de techniek van het maken. Nou ben ik meer van het traditionele blokje dus een dergelijke quilt zal niet snel uit mijn handen komen, maar vaak bekijk ik dingen vanuit het perspectief “kan ik er een quilt van maken”.

 10. heb weer genoten van de onderwerpen en de reacties wat een heerlijke websites

 11. Zo, gisteren genoten van het mooie weer en nuttig gebruikt door aan mijn “zweepslag” ABC te borduren, ik ben nu bij de MMMMM.
  Zelfs tot half tien s’avonds buiten doorgegaan(lekker borduurlicht). Oei,oei de spieren zijn wel wat stram nu:-))))
  Lekker nog een vrije dag er achteraan, dus zo weer naar buiten!!!Op naaar de ZZZZZ!!!

 12. en waarom zou er weer een quilt van moeten komen…………..
  vergelijking met andere maskers……
  respekt voor iemands werk, voor eline, deze keer, omdat jij uitdrukking hebt weten te brengen aan je opdracht/gevoel en beeld.
  en begrepen hebt, ritme en maskers………en kleuren…….
  en zeer geslaagd, maar had al es eerder iets van je mogen zien………sterk beeldend vermogen heb je……
  nooit in een keurslijf laten zetten/quilt met nog wel hoffmanstofjes gewoon blijven wie je bent, dat is meer dan genoeg.
  ik ben van het soort, laat werk voor wat het is, zonder al die woorden……omdat dit al zo prachtig is……..
  bewondering en verwondering…..voor jou, eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *